Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Marina kuharica

    Stan: Why do we color eggs?
    Stan's Dad: So that the Easter Bunny can hide them.
    Stan: Yeah, but why?
    Stan's Dad: Stanley, Easter celebrates the day that Jesus was resurrected after being crucified for our sins.
    Stan: So we dip eggs into colored vinegar and a giant rabbit hides them?
    Stan's Dad: That's right.
    Stan: You don't see the missteps in logic with that? Look, I'm just saying that somewhere between Jesus dying on the cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.
    Stan's Dad: Damn it, just dye your eggs!

    (South Park, Fantastic Easter Special)

    p.s. sjecam se posta :)

    avatar

    02.04.2010. (15:56)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Mare: :))))) e, da, to je to o čemu pišem, samo konciznije.

    avatar

    02.04.2010. (17:40)    -   -   -   -  

  • barba

    iliti :
    Doslo svita iz sveg kraja, da bojaju svoja jaja.

    avatar

    02.04.2010. (21:05)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...sretan Uskrs :)...

    avatar

    03.04.2010. (14:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne samo Uskrs. Svi katoličkio blagdani su na neki način povezani s nekadašnjim paganskim vjerovanjima i običajima. A Crkva ih je prihvatila i uvela u svoj djelokrug djelovanja da bi na laški način pridobila pogane svojoj vjeri. A onda su došli profiteri i sve skupa još "potumplali" kako bi rekli zagorci s dogmom kupovanja i vratili sve na početak, na kult Zlatnog teleta.

    avatar

    03.04.2010. (21:35)    -   -   -   -  

  • odmak

    Sve je to normalno. Svi se prilagođavaju. A možda ipak u svemu ima i nekog dubljeg značenje kojeg nismo svjesni. Čovjek je napravljen na sliku i priliku nekog ili nečeg. Kad obiđete kuglu zemaljsku onda primijetite da bez obzira na narodnost, boju kože, oblik očiju , jezike i td svi potiću od tate i mame, bar od njihovog sjemena i jajeta, svi se griju, kuhaju hranu, broje, imaju brojeve, trguju, negdje i spavaju, jedu - postoje zajednice koje se vrlo slično ponašaju i svi vjeruju u nešto ili ne vjeruju baš kao i mi. Možda nas to svjetsko pamćenje ili cjelokupno traženje čovječanstva upućuje na nešto važno čega još nismo svjesni.
    Taj materijalistički svijet i običaji s buđenjem proljeća, rastom i slično i duhovni koji traži smisao upućuju na nešto što možda kroz svoja vjerovanja samo slutimo, a u običajima tražimo sigurnost. kažemo tako su radili moji stari i njihovi stari i stari na svim krajevima svijeta.

    Postoje i dva načina spoznaje: Empirijski i onaj naučni. Nije li i antibiotik dokaz za tako nešto.

    avatar

    04.04.2010. (14:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    jaja su out Ipod je in, bojajmo Ipode.

    avatar

    06.04.2010. (13:08)    -   -   -   -  

  • # ToxicRewser

    ha ha ti ozbiljno mislis da cemo mi citati taj tvoj cut-n-paste? za krepati

    avatar

    07.04.2010. (03:03)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Toxic: a ti si novi ovdje?

    avatar

    07.04.2010. (10:15)    -   -   -   -  

  • Sobarica

    Dolazim sa zakasnjenjem, ali interesantno. Evo ti jos jedno objasnjenje slavljenja Uskrsa, nije povezano sa jajima , ali nije niti sa Isusovim uskrnucem (barem ne direktno).

    Ja najme kada trazim objasnjenjaraznih blagdana voiim pogledati razne talijanske siteove - jer su njihova kultura i jezik nekako najblizi produkt latinskog tj. rimskog carstva koje je najvise rasirilo krscanstvo. Uz to imaju neminovno i najaci utjecaj Vatikana, pa se iz njihovog jezicnog korjena uvjek otkriju interesantne stvari.

    Dakle prenosim: Pasqua (Uskrs) . Krscanska Pasqua je u uskoj vezi sa hebrejskom koja se zove Pesach ( lat. Pascha) koja slavi oslobodenje Zidova iz Egipta zahvaljujuci Mojsiju. Hebrejska rijec Pesach znaci preci preko (nesto kao na drugu stranu), prijelaz, prenos (sto fig. moze postati smrt) te dolazi iz pripovjedi po kojoj Andeo Utamanitelj (ili andeo smrti) vidjevsi znak krvi Andela Pesach na vratima kuca Izraela odlazi dalje i ubija samo musku prvorodencad egipcana, ukljucujuci i faraonovog prvorodenog sina.

    Krscanska Peasch preuzima samo ime i znacenje prijelaza, jer iako inicialno slavi prijelaz preko Crvenog mora, alegorski moze poprimiti znacenje prociscenja duha ( po Filonu u Aleksandrijskom - De specialibus legibus)

    Interesantno je da Hebrejski Uskrs ( Pesach) obiljezava i iscekivanje Mesije, dok nasa obiljezava njegovu smrt i uskrsnuce.

    avatar

    13.04.2010. (21:18)    -   -   -   -  

  • krediti

    kratke frizure

    avatar

    20.11.2013. (10:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...