Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    eh, nema se tu što nadodati.
    u stvari, ovo treba poslati na Markov da netko pročita (u) Saboru. a kamere da zumiraju face.
    ma mučno mi je.

    avatar

    01.04.2010. (19:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    u stvari, ne samo Saboru..
    od ovog pisma treba napraviti dramski monolog, jer u biti ono jest originalna hrvatska drama, najoriginalnija koju sam u zadnje vrijeme čitala..
    traži se dakle samo jedan dobar orator, jedan dobar dramski glumac, jedna stolica, u rukama ovaj tekst i sveopća turneja..
    od radia, preko tv-a, kazališta, trgova, ulica, parkinga, parkova..
    ali prvo pred vratima Sabora, prvo tamo..

    misli mi se igraju tom idejom, ali mislim da je ne bi bilo loše realizirati..

    nimalo loše.

    avatar

    01.04.2010. (19:50)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Čito, super

    avatar

    01.04.2010. (20:26)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Još malo doraditi, dobrog glumca i teraj.... Zaista ti je dobra ideja!

    avatar

    01.04.2010. (20:38)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    mislim da bi Dragan Despot dobro sjeo, nekako mi je on prvi pao na pamet, možda netko drugi... ima li prijedloga...?
    ozbiljna sam, gotovo pa vidim dramu pred očima, kad bih imala neke veze u kazalištu povukla bi ih isti tren i kontaktirala autora/čovjeka za odobrenje, ukoliko tkogod od prisutnih ima neke veze pliz-pliz-pliz ono molim vas ajmo ovo progurat...
    ovo bi bila vrhunska a nadasve aktualna i toliko životna predstava.

    avatar

    01.04.2010. (22:14)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Čita se i da, pročitan je i taj tekst, osim što se čita, škaricama se rezuckaju novine i sve lijepo odlaže u arhivu za uspomenu i dugo sjećanje, naravno uz zasluženu i povlaštenu mirovinu...:))

    avatar

    01.04.2010. (22:49)    -   -   -   -  

  • mina

    odličan tekst, nasmijao si me , rastužio i izazvao u meni bijes u svega nekoliko minuta :)
    @MODESTI, ideja ti je odlična, ali treba imati nekoga "iznutra", koliko god semper bio dobar još uvijek nije severina, a kod nas važno je zvati se severina ili bandić, ma svejedno :)

    avatar

    02.04.2010. (03:57)    -   -   -   -  

  • Boris

    @semper
    Blago tebi zbog pravednosti : Kraljevstvo nebesko je tvoje, a još , ako ti je i srce čisto, Boga ćeš gledati.

    Nadaren si za građanska prava pa si vjerojatno i zbog toga proganjan, za što ćeš sljedovati i druga blaga. Sasuo si u lice onima kojima treba. I mada sve izgleda uzaludno, nije tako. Mora imati odjeka bilo gdje i bilo kada. Kada i "Posljednji Mohikanac" ode biti će kraj svijeta.

    E, da su tamo izabrani pošteni, odgovorni i kreativni ljudi, oni bi se bar posramili, ali ovakovi kao "bandići" glume narodne spasitelje. Nema tu kreativnosti u politici, a naprosto u samom vrhu politike ( Vdadi ). Administrativci su obični rutineri. Vladari su ih naučili da ništa ne rade na unapređenju. Nema tu interakcije, osim u smislu klijentelizma. Da onaj u administraciji pokuša nešto racionalizirati i unaprediti ( kreirati ), odmah bi ga i istjerali. Pitali bi ga "što čačka mečku", To je priča koja se još uvijek zove "balkanski mentalitet". Kad tom metalitetu poizbijamo zube onda ćemo tek krenuti. @semper, pitao bih te iskreno : Da li si kadgod nekome nešto podplatio da ti učini uslug ( podmitio )? Da li si kadgod koristio svoj javni položaj da bi si nešto protupravno prisvojio ( bio podmićen ) ? Da li si zastupao očiglednu nepravdu nad drugim, ili šutio ? Sve su to naši grijesi koji nam se debelo vraćaju.
    Nije lako biti pošten, naročito danas u ovome miljeu. Tko će griješne ljude preokrenuti ? To može samo Bog kad mu se okrenem u susret. Zato ne mogu čovjeka staviti na prvo mjesto. Za mene čovjek nije na prvom mjestu, iako svuči paradoksalno, zar čitav život nije paradoksalan. Zar Kristova smrt nije bila paradoksalna, a tako veliko značenje ima.

    Aj, budi mi zdrav i samo naprijed, i nikada robom, budi sve jači.

    avatar

    02.04.2010. (07:32)    -   -   -   -  

  • odmak

    Čestitam mladom čovjeku na odlično napisanom tekstu. Ali dodajem da ni nama starima nije ništa bolje. Sa visokom školskom spremom i 2.900,00 kuna mirovine prisiljena sam umirovljenički staž staviti u mirovanje i ponovio početi raditi, jer moram platiti porez do kraja, koji mi je pao kao grom s vedra neba na kraju radnog staža. Imam sreću da je 'obrt' moj,zapravo bio moj, tako da i tu imama poteškoća psihičkih i fizičkih. Osim svega moram uzeti kredit i zbog toga moram sebi dati visoku plaću a uz to idu dalje velika davanja..., a pitanje je li uopće moguće više što zaraditi. Treba li dalje. ONI debljaju i previše ih je. Čitala sam negdje da imamo čini mi se 30% administracije,najveća u Europi.
    Svojevremeno je bio vic; o Crnogorcu Koji je imao spomenicu, ali odmah je zaposlio jednog da mu je pomogne nositi.
    Oprostite Crnogorci.

    avatar

    02.04.2010. (09:57)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Odličan (5+) !
    Čovjek je napisao ono što mi kolektivno mislimo!
    Zanimljivo, kada sam vozio karagujevačku limuzinu, legendarni i opjevani Yugo45 policija me uredno zaustavljala i kažanjavala. Kada sam se zaposlio, kupio sam na kredu, naravno, jer u RH i ne ide drugačije bolji auto, nabrijani, sada više nemam toliko problema sa vrlim redarstvenicima RH.
    Istina je da se sve krađe u ovoj državi se prebijaju preko leđa poštenog puka koji radi i stiče, sada su dolijali oni koji su posljednji krali, a gdje su oni silni tajkuni iz 90'tih koji su se na vrijeme povukli kada su još imali zaleđinu?
    Kada ćemo vidjeti njih u Remetincu? NIKAD!
    Oni su sada postali gospoda poslodavci ili kako ih zastupnik Lesar na svom blogu voli nazivat kapitalisti.
    @Boris, ja sam osobno liberalnih stavova i ne namećem svoju vjeru i mišljnje ljudima jer mislim da to sugovornik, intelektualac ne bi smio, tvoja vjera je tvoja stvar. Osobno mislim da znam što si htio reći, da moralnost mora krenuti od nas samih, ali to nije kršćanska misao to je prema teolozima neka istočnjačka novotarija jer to Budisti vjeruju da radmo na sebi poboljšavaš svijet. Samo ću reći jednu stvar što je meni jedan teolog rekao, a znam ih hrpu, što klerika, što laika; Pomozi si sam i Bog će ti pomoći!
    Stav crkve je da ti kao vjernik moraš sve dati Crkvi, duhovno i materijalno, a Crkva nema nikakvih dužnosti prema tebi, Crkva se samo poziva na svoja Kanonska prava, a ne dozvoljava vjerniku ono što mu je zajamčeno Kršćanski Katekizam jamči kao čovjeku i vjeniku.
    To se može vidjeti nedavnim kanonskim opravrdanjem da je Papa iznad zakona jer nije dužan da svjedoči na sudu i ne samo to, diskutabilan je i institut o nepogešivosti Pape, vjerniku treba biti samo jedan apsolut nepogrešiv, a to je sam Bog dok Papa je samo sluga, skromni poslanik Boga na zemlji. To je povijesni institut o nepogrešivosti koji su uveli "politički" Pape da bi se izdigli, zaštitili i učvrstili svoju moć. Svatko tko je učio povijest Crkve mogao je svašta čuti, ali to se ne priča javno pogotovo u klerikanskim teološkim krugovima nego se te tzv. obiteljske sramote prešućuju u povijesnim udžbenicima što je još jedan odraz "političke" moći RKC u cijelome svijetu!
    Ne želim nikome nametati svoje stavove i uvjerenja, ali istina je da je Crkva u Hrvata uz HDZ i da upravo Crkva se miješa u poslove države što je rijetko u svijetu dozvoljeno čak i u vjerski ortodoksnijim zemljama. Ruka ruku mije!
    Sam Isus je bio prvi pobornik sekularizma vlasti i religije što je izazvalo sablazan toga vremena jer kod Rimljana i kod Židova religija je bila osnov politike, Bogu božije, a caru carevo!
    Pozdrav!

    avatar

    02.04.2010. (10:48)    -   -   -   -  

  • Boris

    @para...
    Budi normalan ! I ja sam liberalnog stava. Izražavam ono što mislim i osijećam. Prema tome " ne namećem svoju vjeru", kako ti to uporno tvrdiš. Na to pitanje sam već jednom decidirano odgovorio. Drugo je pitanje, što kod koga izaziva asocijacije. Nalazimo se u sferi totalnog subjektivnog odlučivanja. Ili bi sve to trebao zamotati u celofan kako bi se drugom dopao. Ne pristajem na udvaranje. Upravo na ovome prolazimo ili padamo na ispitu. Zašto bi se sramio svojih uvjerenja. Za mene ateista ne znači biti nečasan. To nije nikakva sramota. I to je moje uvjerenje. Sramota je krasti i lagati, a to može biti svatko od nas. I to je moje uvjerenje.

    Opet povlačiš nepotrebno pitanje crkve. To smo već po 100 put apsolvirali na ovome blogu i nemam potrebu ponavljati. Ne branim takovu crkvu.

    Kada je riječ o Isusu, nije dovoljno citirati neke njegove riječi iz evanđelja. Potrebno je poznavati njegovo cijelokupno dijelo ( nauku ), a za to su potrebne godine rada i življenja s Njegovom Riječi. Slažem se da je on bio prvi pobornik sekularizma vlasti i religije. Ja imam jedan drugačiji izričaj : On svoj nauk nije institucionalizirao. A Zašto ? Zato što Božja Riječ ima apsolutnu snagu Duha. Neuništiva je i drži sve na okupu. Ako to nekome para uši, ja mu nisam kriv, jer ne govorim iz sebe sama, već iz onoga što je napisano ( Božja Riječ ). Zbog toga se nemoj žaliti i osvrtati na mene, žali se Isusu.

    avatar

    02.04.2010. (16:09)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Boris, nema potrebe da se uzbuđuješ jer ja ti pišem potpuno smiren i ne želim tenzije, problem je kod pisanog teksta da je bez osjećaja pa se može interpretirati negativno. Inače ja izbjegavam sa nekim ulaziti u duele i diskusije jer znam iz iskustva. Mislim da ti kao zreo čovjek, djed ne zaslužuješ neke smajliće da smanjim tenzije pri komunikaciji nego ti se mogu obratiti kao čovjeku.
    Želim svima Sretan Uskrs!

    avatar

    02.04.2010. (19:12)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Trebao sam dva puta pročitati tvoj komentar. Ako sam te dobro shvatio ti misliš da sam ja autor teksta. Krivo. Ponovo pročitaj uvodni dio. Ja sam svojevremeno napisao sličan, ali manji, iz jednakog razloga.
    @odmak
    To sa spomenicama ide ovako:
    Najprije smo imali nosioce spomenica i narodne heroje. Kada su oni umrli pojavili su se zamjenici narodnih heroja i pomoćnici nosioca spomenica da bi se nastavila tradicija NOB-a. Domovinski rat je prekinuo taj niz koji bi se nastavio u nedigled.
    U ovom ratu smo udvostručili broj branitelja ali smo zaboravili na narodne heroje, pa ih, čujem, imaju namjeru uvesti naknadno. Znači, čeka nas opet isti redoslijed stvari.

    avatar

    02.04.2010. (23:30)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Zanimljiv komentar.
    U pravu si, na neki nacin, a na jedan drugi, nisi u pravu.
    Tvoje postenje, mozda i nije samo 'postenje', bez uvrede.
    Jedan od mojih najboljih prijatelja, koji zivi na relaciji VZ-ZG - NIKADA nije platio ikakvu kaznu, ukljucivsi kazne koje slijede nakon paukova odvozenja auta, kazne za parkiranje i prekoracenje brzine.
    Zasto?
    Zato jer se ne boji i zato jer zna zakon i ustav.
    Odlazi na sud i redovito pobija drzavne zelje za kaznjavanjem gradjana.
    Ista stvar je i u Australiji, s tim da je u Aus vec problem vlasti taj tihi otpor gradjana na konstantne pokusaje punjenja budzeta sitnim kaznjavanjima.
    Ono sto ti napravis je - platis, da te puste na miru, i smatras se finim zbog toga.
    Netko drugi odlazi na sud i tvrdi da je na njima da dokazu da si ih ostetio, kako i koliko.
    Postoje desetine nacina da se te kazne proglase nistavnima i jednostavno ti nista ne mogu, ali snishodljivost, strah i pogresno shvacanje postenja sprijecavaju ljude da stanu uspravno i obrane svoje pravo na slobodno kretanje (koje je upravo ovim sto si ti opisao ugrozeno).

    avatar

    02.04.2010. (23:44)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...sretan Uskrs :)...

    avatar

    03.04.2010. (13:17)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Nisam u situaciji da mogu na miru pročitati sve komentare pa se ovisno o situaciji ponovo vraćam na njihovo čitanje. Nisam u prvom čitanju primijetio tvoje pitanje. Sada ti odgovaram iako mi mnogi neće vjerovati. Nikada nisam nikoga podplatio (podmitio) i što je najzanimljivije nisam imao potrebu. Slušajući mnoge, pogotovo kada su u pitanju doktori, često se pitam je li ja to imam skromne prohtjeve ili pak zaista imam sreću (u nesreći što mi uopće trbaju) s doktorima.
    A što se tiče obrnutog slučaja, bio sam na funkciji (kao nadzorni inženjer) da me se podplati no to sam uvijek sasjekao u korjenu i sada mi je savjest mirna. Nije mi bilo teško, tako me odgojila majka koja je bila direktorica Učiteljske škole. Sjećam se jednom kako joj je jedan roditelj donio gusku, vino i još nešto e da bi njegova kćer "lakše" prošla na završnom ispitu. Ja sam slučajno, kao mali, bio prisutan kada se majka izgalamiila na njega i zalupila mu vrata pred nosom. To mi je i danas nakon gotovo šesdeset godina pred očima.

    I na kraju: za tebe Bog, za mene je Čovjek na prvom mjestu. Nažalost malo je Čovjeka a puno čovjeka. Ovi potonji se najčešće, po mom mišljenu, i obraćaju Bogu jer im je to lakše nego da sami svojom snagom žive kako bi trebali prema Božijim zakonima.

    avatar

    03.04.2010. (21:29)    -   -   -   -  

  • pjesma maslina i loza

    Sretan ti Uskrs!
    Neka duša tvoja i dalje u miru i blagoslovu bude čvrsta, nepokolebljiva i uspravna!

    avatar

    04.04.2010. (10:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...