Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • seoska idila

    lijepo je imati puno djece.. ja sam imala dvije teške trudnoće, pa je valjda zato brojka stala na 2.

    što je je - stvarno se i meni sviđa kad poznati (čitaj: bogati) žele imati više djece...

    avatar

    27.03.2010. (19:02)    -   -   -   -  

  • Drina

    Hvala ti za javljanje i svjedočanstvo! I ja imam 3 brata...Brojne obitelji su stvarno veliki blagoslov i prava Idila : ) A za (željeti) imati ih - stvarno je bitno biti - bogat! Duhom... : )

    avatar

    27.03.2010. (20:09)    -   -   -   -  

  • mina

    Nisam do sada svračala na tvoj blog jer mi teme o kojima pišeš i nisu bliske, ali sam poštivala tvoju vjeru i shodno tome i nisam imala potrebe ostavljati komentar, sve do danas.
    Moram priznati da me i nije previše iznenadila činjenica da na svom blogu veličaš Thompsona jer se na žalost mi jadni hrvati sad već svakodnevno susrečemo s raznim nebulozama.
    Ti koja se predstavljaš da toliko cijeniš život ipak bi trebala imati malo više obzira prema nečijim patnjama, pa kao da zaboravljaš ili se i ne želiš sječati.

    Evo što veličaš, da te podsjetim:

    "Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
    Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
    U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
    Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
    Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
    Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća
    Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu a vrati nam Franju
    Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
    Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića"

    Jure Francetić i Maks Luburić koje Thompson slavi u pjesmama bili su zloglasni krvnici ustaškog režima odgovornog za smrt brojnih civila. Slavi se i Crna legija, klaonica u Čapljini, Neretva puna Srba, te Ante Pavelić.
    Otvoreno se hvali i slavi najcrnje doba hrvatske prošlosti koja nije u skladu s naukom katoličke crkve na koju se Thompson poziva.
    Neke su zemlje, kao Nizozemska zabranile njegove koncerte iz sasvim opravdanih razloga, kao što će sutra biti zabranjeni i u svakoj drugoj normalnoj zemlji.
    Očito ne i u Hrvatskoj, u kojoj najbolje plačeni i najpopularniji pjevač promiče fašizam.
    Kako Hrvatska nije normalna zemlja dozvoljava da se takva osoba promovira na nacionalnoj televiziji, uz potporu branitelja, crkve i političke desnice, koji su se od njega već odavno trebali ograditi.
    Zbog toga smo balkanska državica u kojoj još uvijek caruje fašizam nad kojim se ostatak svijeta zgraža.

    avatar

    27.03.2010. (21:22)    -   -   -   -  

  • Drina

    Domoljublje prozvali fašizam,
    tako brane njihov komunizam.
    Prozirna
    demagogija!

    Meni na žalost puno strašnije, opasnije i jezovitije i puno više zabrinjavajuće (obzirom na nova balkanska bratimljenja po Opatiji i dr. ) zvuče ne tako davne pjesme četničkih hordi po razrušenom Vukovaru...Četničke Ovčare, komunističke Jazovke i Bleiburzi...Itd, itd...

    No, to i nije bila tema gornjeg posta. Ali kad me već pitaš...

    Bog te blagoslovio, prosvijetlio i nadahnuo! Možda baš sad, za nadolazeći Uskrs, kojeg od srca želim čestitati svima, kako bi Kristova Ljubav pobijedila svaku mržnju i sljepilo!

    avatar

    27.03.2010. (21:41)    -   -   -   -  

  • mina

    Draga, nikakve demagogije nema u tome , to su ti činjenice, a ja da sam znala s kim se zapravo suočavam ne bi vjerovatno niti ostavila komentar.
    I kojim zdravim razumom radiš razliku između ustaštva i četništva, zar nije to jednako zlo.
    A prosvjetljenje trebaš ti, jer tvoje su misli opasne i zabrinjavajuće, zasljepljena si mržnjom, a ti bi to najmanje trebala biti i ne prosipaj Božju ljubav dok god su ti misli takve.

    avatar

    27.03.2010. (22:12)    -   -   -   -  

  • Drina

    A meni se čini da ti nisi pročitala niti naslov niti sadržaj mog posta, pa ponavljam barem naslov:
    "Bog, Hrvatska i Obitelj! I Thompsonova Blagovijest!"

    Ne znam što te je potaklo da se na to raspišeš o ustaštvu i ti (kaza) ostavljaš ružne stihove i tekstove po mom blogu...Dakle, čini se da su ipak "tvoje misli opasne i zabrinjavajuće, zasljepljena si mržnjom..", ali Bog prosipa svoju ljubav i na takve...Zato je i umro za Tebe. I za mene. Toga se na poseban način prisijećamo u nadolazećem Velikom Tjednu.

    avatar

    27.03.2010. (22:43)    -   -   -   -  

  • mina

    eto u nečemu se ipak slažemo, nisam pročitala tvoj tekst o Thomsonu, a razlozi su pametnome i više nego jasni. Naslov sam ipak pročitala i zaključila kako me Thompsonova Blagovijest uopće ne zanima, ali me zanima, zapravo mi je žalosno da se baš na tvom blogu, s obzirom na tematiku kojom se baviš, našao jedan takav čovjek.
    Ne vidim daljnjeg smisla za bilo kakvu raspravu, jer, ponavljam, meni su slavljenje Boga i veličanje fašizma nespojivi.
    Želim ti ugodnu večer

    avatar

    27.03.2010. (22:59)    -   -   -   -  

  • tignarius

    dijete drago koja si ti @mina???
    kumulativna ili mina školska???
    a gdje ti to nađe da je marko pjevao jasenovac i .....?
    jesi li ti to vidjela ili čula?
    ili ti je ludin latin i četničić stanković aca servirao tu nebulozu...pa taj miljenik pedera ima "hrabrosti" pustiti u eter tu istu pjesmu, koju perković ne pjeva, a koji s razlogom neće otkucati kolegu koji je to pjevao, ni manje ni više nego predsjedniku Matice Hrvatske na javno/jadnoj HRT
    dok u ovoj zemlji živi stoka sitnog zuba ,koja truje ionako omlačenu svijest prosječno-intelektualnih pizduna, dotle ćemo tako i omlačeno postojati s nepostojućim predsjednikom i šeksualnom vladom..

    a ti drine@ si hiperproduktivnija od johnyja štulića

    avatar

    27.03.2010. (23:04)    -   -   -   -  

  • mina

    @tignarius, tvoj govor o tebi kazuje više nego bi sad moje riječi mogle. Čini mi se da si ti lakrdni vjernik, nacionalista i homofob u jednom.
    I tebi šaljem lijep pozdrav i želim ti ugodnu večer

    @spektator, mislim da ipak nema potrebe biti vulgaran

    avatar

    28.03.2010. (00:01)    -   -   -   -  

  • Helix

    Zaista nema potrebe biti vulgaran.
    Pjevač iz posta me ne zanima. Nek su mu djeca živa i zdrava.
    Ali, zar zaista misliš da ne trebamo nastojati uspostaviti normalne odnose s državama, državljanima i državnicima iz neposrednog okruženja? Svatko normalan, inteligentan, napredan s odobravanjem je pozdravio susret u Opatiji, a ti ga dovodiš u kontekst s riječima "strašno, opasno, jezovito, zabrinjavajuće..."!? Meni je daleko jezovitiji onaj mač u rukama jednog pjevača, domoljuba(?)!
    Zahvali Bogu što konačno imamo jednog pametnog i pristojnog čovjeka na čelu države. Ja zahvaljujem mudrim i pametnim ljudima.

    avatar

    28.03.2010. (00:17)    -   -   -   -  

  • Drina

    Iz bajke Ivane Brlić Mažuranić: "Kako je Potjeh tražio istinu?"

    "Ide dakle Potjeh u goru, a oborio glavu; kad on do prvog kamena, a pred njega bane onaj bijes. »E, to je onaj isti«, pomisli Potjeh, »sasvim malen, nakazan, crn kao krtica, a rogat u velike rogove.«

    Stane dakle bijes Potjehu na put i ne dade mu proći. Razljuti se Potjeh na ovo malo nakaze, što mu smeta, pa podigne kamen, baci se na bijesa te ga zgodi upravo među rogove. - »Ubio sam ga!« - pomisli Potjeh. Al kad pogleda tamo, a bijes živ i zdrav i još mu narasla dva roga na onome mjestu gdje ga je kamen udario.

    »E, taj se ne tjera kamenom«, reče Potjeh sam sebi pa obađe bijesa i pode dalje svojim putem. A bijes i opet skoči pred njega te sad s lijeva sad s desna trči i skače stazom pred Potjehom kao zec.
    ...
    Uze on dakle travu i zazviždi u travu preko stijene i šume, a ono iz grmlja, kamenja, iz rakite i šaša dotrkaše, dodipaše sve mali bjesovi kao onaj prvi. ... A bilo ih svake ruke i svakog plemena bjesovskoga. Crveni kao crvendaći, zeleni kao zelembaći, rutavi kao janje, golišavi kao žabe, rogati kao puž, šušati kao miš.
    ...
    Tako se spušta i hohoće družba dva tri puta, a u Potjehu sve jedna misao drugu goni: i gledao bi ih i smijao bi im se, a opet ga jad hvata, što mu toliku halabuku dižu, pa tko bi se u njoj domislio istini. Amo tamo, amo tamo, al onda odluči Potjeh: »E, nema smijeha ni šaranja, ja se tih danguba riješiti moram, jer uz njih badava sam došao ovamo. «
    itd.
    Cijelu priču imate u linku lijevo...
    Tigre, veliki pozdrav, i svima - laku noć! Ili bolje - dobro jutro - Hrvatska! Ne zaboravite pomaknuti satove - unaprijed.

    avatar

    28.03.2010. (00:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    bez uvrede ali u ovim stihovim vidim ispraznu retoriku baziranu na osječajima, ne govori o ničem konkretnom, nek smisli jednu pjesmu gdje je ponosan što plača porez pa neka to ohrabri sve ostale domoljube u činjenju istog

    avatar

    28.03.2010. (01:55)    -   -   -   -  

  • Drina

    Znači, ako već nije ustaša (pa ta teorija pada u vodu), onda je sigurno - neplatiša poreza...E, pa ja mislim da su i Thompson i svi hrabri branitelji poput njega, već odavno platili i te kakav porez za svoju Domovinu i njenu obranu u najtežim danima rata (a mnogi od njih dali i svoje živote, zdravlje, mladost...), a da to i te kako čine i dan danas, npr .Gotovina čija će nevinost uskoro biti dokazana u Haagu i dr. Više me brine kakve to veze ima Mesić (koji je usput budi rečeno tu i tamo znao zapjevati "poeziju" koju Mina pripisuje Thompsonu...) i njemu slični, s aferom Daimler, žicanjem kredita u Upravi Podravke i td, itd...

    avatar

    28.03.2010. (10:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ne Drina, nisi me razumijela, pretpostavljam da ideš linijom manjeg otpora kada misliš da ako predlažem da bi mogao pjevati o plačanju poreza da mislim da on ne plača porez. Umjesto velikih slušljivih parola o kombinaciji zemlje, šahovnice, dračam djeda, gena kamenih mogao bi Thompson pjevat o tome kako je ružno što hrvat hrvatu podmeče bombu pod auto ili što ima 317 tisuća nezaposlenih.. vjerujem da su to konkretni problemi u ovoj državi.

    Ovaj tvoj "porez krvi" na koji se odnosiš ne znači da jednom u miru čak i Gotovina nebi trebao plačati onaj old fashion novčani porez. I za kraj krajeva, da.. mislim da Thompson zapravo i nije ustaša po uvjerenju nego pjeva radi novca jer pogađa u nacionalističku žicu neuke i osječajne ljude, to ja zovem manipulacijom.

    avatar

    28.03.2010. (12:42)    -   -   -   -  

  • Drina

    Misliš - money-pulacija : )
    U krajnju ruku, nije toliko bitno što tko pjeva, ili piše, koliko je bitno što i kako živi. Thompson i svojom brojnom obitelji doista pokazuje da iskreno živi sve vrijednosti o kojima i pjeva. A to je lijepo!

    A agresije, ubojstva, bombe, abortusi, nemoral, nasilje s bilo čije strane, ružni su i treba se boriti protiv toga - Ljubavlju, iskrenim pokajanjem, naknadom (ratne...) štete, oprostom i dr.

    No, o svemu tome piše i u Evanđelju - koje je živa i življena Riječ Božja! I temelj istinskog Života.

    avatar

    28.03.2010. (13:17)    -   -   -   -  

  • odmak

    Teško mi se uključiti u ovu raspravi, iako sam pročitala i komentare.
    Ne sviđa mi se Tompsonova glazba. Imam potpuno drugi ukus. Čak bih ga u ovom trenu ostavila sa strane, iako rado bih znala je li pjevao one grozne stihove koje netko od blogera spominje.

    Znam da konačno moramo i trebamo i red je stvarati dobrosusjedske odnose, ali ne sviđa mi se koliko popuštamo, jer će to naše popuštanje na neki način ići u prilog onima koji izjednačavaju krivnju, a mislim da ipak nismo svi jednako krivi. Ne pratim srpsku blogosferu, ali ne vjerujem da su toliko liberalni i različitih mišljenja kao mi u Hrvatskoj bar što se rata tiće, a meni se baš sviđa ova naša različitost mišljenja i razmišljanja.
    Dobro je raspravljati, ovaj put mislim na nas blogore. Dobro je da se čuju razna razmišljanja, ali nemojte da vas ova lažna anonimnost opusti toliko da padaju ružne riječi i mržnja.

    avatar

    28.03.2010. (18:20)    -   -   -   -  

  • Drina

    Draga odmak! Hvala ti na iskrenom i nepristranom komentaru...Meni nekad stvarno nije jasno što je tim ljudima...Thompson je branio Hrvatsku od četnika, u domovinskom ratu, a oni njega optužuju za ustaštvo iz 2. svjetskog rata...Netko je tu nešto pobrkao...

    Za predsjednika Mesića postoje snimke kako je pjevao te stihove, a možda i sam pokretao njihovo pjevanje kao namještaljku i provokaciju za našu emigraciju, negdje...

    Za Thompsona nema konkretnih dokaza, osim navoda u emisiji Ace Stankovića, a koliko su oni pouzdani vidjeli smo i u današnjem demantiju kojeg je zakonski bio prisiljen objaviti, nakon nemoguće ružnih insinuacija protiv premijerke Jadranke Kosor u svojoj prošloj emisiji...I nikom ništa...A koliko su npr. jadnog Tarika maltretirali, zbog nekakve nespretne šale...Ja bih osobno postavila pitanje davanja otkaza Stankoviću, nakon ovako nečega.

    A glede domovinskog rata, u svakom slučaju treba inzistirati na tome (pa ipak to nije bilo toliko davno) da se jasno imenuje agresor, a jasno žrtva...Ne smije i ne može tu biti nikakva izjednačavanja krivice...Nakon toga odrediti odštetu, te se susretati sa srpskom stranom, baš u gradovima koje su najviše napadali i uništavali - Vukovar, Dubrovnik...Možda bi im barem malo proradila grižnja savjesti, ako ju uopće imaju. Pa ni na ispovijedi u Crkvi, se ne može dobiti odrješenje, niti je ona valjana, ako nema iskrenog i skrušenog pokajanja, popravka štete i odluke da se neće više griješiti...Tek nakon toga slijedi oprost i odriješenje.

    Nikakvog ustaštva nema (osim u nečijim prljavim maštama), a četništvo smo svi i te kako iskusili u Domovinskom ratu. I zato velika hvala i čast Thompsonu, i svim drugim hrvatskim braniteljima, i generalima Gotovini, Norcu i svima drugima, s tadašnjim vrhovnim zapovjednikom hrvatske vojske - pokojnim predsjednikom Tuđmanom, koji su se uspješno i pobjednički, uz pomoć Gospinih krunica, oko hrvatskih vratova i ruku, suprostavili četništvu i velikosrpskoj agresiji, uspostavivši slobodnu i samostalnu Hrvatsku, nakon toliko vremena.

    Nadajmo se samo da ju nitko i ništa, nikada više neće ugroziti, niti dovesti u pitanje. Te da nikakvih balkanskih i jugoslovenskih novih integracija neće biti, kao što je predsjednik Tuđman i hrvatski sabor jasno odredio u Božićnom ustavu iz 1990.

    avatar

    28.03.2010. (23:51)    -   -   -   -  

  • mvko

    Činjenica je da je Thompson nekima u ovoj zemlji trn u oku! Čim ga spomeneš, pa i u ovako lijepim trenucima o kojima Drina piše u postu, neki skoče kao da si ih piknuo iglom u ....! Zašto? Vjerojatno zato jer je on oličenje svega onog što oni ne vole i ni pod koju cijenu ne žele a to je slobodna Hrvatska!
    Da li je on tu ružnu pjesmu pjevao ili ne - to nitko ne zna, sada je sigurno ne pjeva, ali ona je uvijek pri ruci kad ga se želi diskreditirati. Mesiću je veličanje ustaštva (i sada ima snimka na You Tube) velikodušno oprošteno, čak i Židovi nisu imali zamjerke, oni četnički koljači koji su u Vukovaru pjevali ... klat ćemo Hrvate....vjerojatno i danas slično pjevaju, samo je Thompson neprijatelj br. 1. Nisam njegov fan i slušam sasvim drugačiju glazbu i ne mislim da je baš neki pjevač, ali ga cijenim kao čovjeka koji je i u domovinskom ratu pjesmom hrabrio ljude, koji i danas pjeva o vrijednostima koje i ja podržavam a to su ljubav prema Bogu, čovjeku, obitelji i domovini.
    Drino, svaka čast! I mene je jako razveselila vijest o rođenju Thompsonovih blizanki.
    Pozdrav i zagrljaj

    avatar

    29.03.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...