Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Sata

    e neka vala i zaslužili su, nek malo odu i na more

    avatar

    24.03.2010. (13:13)    -   -   -   -  

  • Mašić

    Mi u SDP BIH mislimo da treba najprije dobiti radnici u tvornicama, a onda profesori. Oni trebaju dobiti nakon svih. Kakav regres, kriza je.

    avatar

    24.03.2010. (16:38)    -   -   -   -  

  • zijo

    frtalj hliba i rum plocica
    za osam maraka mogu svaki dan okrenuti janje pred skolom

    avatar

    24.03.2010. (16:42)    -   -   -   -  

  • učenik

    s obzirom na kvalitetu obrazovanja i odgoja koji pružaju djeci primaju više nego zaslužuju

    avatar

    24.03.2010. (19:13)    -   -   -   -  

  • PROFA

    ma netreba im nista dat,previse su se ubezobrazili prema ucenicima.
    nisu ni ucenici za pohvalit ali nasi su profesori postali BAS BEZOBRAZNI.

    avatar

    24.03.2010. (21:57)    -   -   -   -  

  • zooster

    ti Mašić nisi normalan, vidi se da si iz SDP-a !!!

    avatar

    24.03.2010. (23:38)    -   -   -   -  

  • tidra

    nejmaju para za sekretara/tajnika a imaju za rum plocice

    avatar

    25.03.2010. (11:24)    -   -   -   -  

  • Ups

    Aaaaaa jesmo zavidni........

    avatar

    25.03.2010. (21:59)    -   -   -   -  

  • mirsad

    srednja skola je dobila tajnika a osnovna nek se snadje ;)

    avatar

    26.03.2010. (19:04)    -   -   -   -  

  • G R C K A

    Dao ala`h delusanov i sve otislo u zrak,i skola i sve zajedno pa nek opet grade ratnu skolu

    avatar

    26.03.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  • SDP BiH

    PREKO LEĐA "OBIČNIH RADNIKA" ENORMNO SE POVEĆAVAJU PLAĆE FUNKCIONERIMA

    Socijaldemokratska partija BiH smatra da su svi koji su jučer na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH podržali Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH dotakli moralno i ljudsko dno.

    Delegat SDP-a BiH u Domu naroda Federalnog parlamenta Saša Magazinović je danas na pres-konferenciji te stranke u Sarajevu kazao da se u kreiranju ovog zakona Vlada FBiH poslužila podvalom koja se očituje u uvođenju zajedničke osnovice i za funkcionere - ministre i poslanike, tako i za državne službenike, namještenike, „tako da se preko leđa 'običnih radnika' enormno povećajaju plaće funkcionerima“.

    „Praktično to znači da povećanjem osnovice, da bi se radniku povećala plata sa 600 na 800 KM, plaća predsjednice Federacije će se povećati sa 4.000 na 5.330 KM“, kazao je Magazinović, navodeći da je ovo prevara koju je SDP pokušao raskrinkati jučer u Parlamentu, ali nisu imali „dovoljan broj ruku“.

    Magazinović je kazao da se ovim zakonom uvode brojne beneficije - odvojeni život, troškovi smještaja, posjete porodicama, reprezentacija...

    Podsjetio je da se SDPBiH dugo bori za rješavanje pitanja naknada za porodilje, jer su, kako je kazao, naknade koje dobijaju porodilje mizerno male ili nikakve, zavisno od kantona.

    „Jednim članom ovog zakona je predviđeno da porodilje koje rade u institucijama vlasti imaju punu platu, za razliku od svih ostalih žena koje rade u nekim drugim preduzećima koje trebaju biti kažnjene zato što ne rade u institucijama vlasti. Za nas je ovakvo rješenje i ovakva diskriminacija između žena na osnovu mjesta zaposlenja neprihvatljiva“, kazao je Magazinović.

    Ukazao je i na kršenje poslovničke procedure kad je u pitanju ulaganje amandmana na predloženi zakon, jer su i dva sporna amandmana, jedan koji govori o poslaničkim penzijama, a drugi koji ponovo uvodi paušal koji zakonom nije bio predviđen, dati u proceduru na način kako nije utvrđeno Poslovnikom. Naime, oni su predloženi nakon roka predviđenog za ulaganje amandmana.

    Komentirajući amandman vezan za poslaničke penzije, ponovio je stav SDP-a da je to sramota, da je to moralno dno i da treba da bude stid sve one koji su dali podršku ovom amandmanu.

    Delegat SDP-a BiH u Domu naroda Svetozar Pudarić se osvrnuo na jučerašnje saopćenje SDA u kojem se navodi da će njihovi poslanici u Predstavničkom domu glasati protiv amandmana kojim se izabranim funkcionerima-zastupnicima u Federaciji BiH daje pravo da ostvare starosnu penziju ako imaju najmanje 20 godina penzijskog staža i navršenih 50 godina starosti.

    Pudarić ističe da sada vladajuće stranke, pa i ovo saopćenje SDA, pokušava cijelu priču da fokusira na jedan amandman „koji jeste duboko sramotan i koji nije trebao ni da nađe mjesto u ovom zakonu, pri tome skrećući pažnju od toga da je cijeli zakon sramotan i neprimjeren ovom vremenu“.

    SDPBiH tvrdi da nije problem samo taj amandman, da je problem cijeli zakon i da cijeli zakon ne treba donijeti, ističući da ovakav zakon nije uvjet MMF-a.

    U ovoj stranci smatraju da se, pored svih drugih, čini još jedna podvala s dugoročnim posljedicama. U predloženi zakon su ubačeni i sve državni službenici i namještenici.

    „Ovim zakonom, sindikat zaposlenika uprave, boreći se za svoja sindikalna prava bori se i za prava svojih poslodavaca“, kazao je Pudarić, ističući da je ovo podvala sindikatu i radnicima.

    Šef Kluba poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nermin Nikšić je kazao da će poslanici te stranke na sjednici tog doma učiniti napor da još jednom javnosti pokažu o kako se bezobraznom zakonu radi, a pripremit će i određene amandmane na predloženi zakon.

    S obzirom na to da je delegat iz SDP-a BiH u Domu naroda Dragomir Bilić jučer glasao za predloženi zakon, Predsjedništvo SDP-a BiH je donijelo odluku o njegovoj suspenziji sa svih funkcija u SDP-u i predložit će Glavnom odboru njegovo definitivno isključenje, rečeno je danas na pres-konferenciji SDP-a BiH.

    avatar

    26.03.2010. (21:44)    -   -   -   -  

  • SDP BiH

    Samo jedna škola pod jednim krovom spašava ovu zemlju od svih ostalih stvari!

    avatar

    10.04.2010. (23:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...