Komentari

defton.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Kapljice Ljubavi

    Bog te blagoslovio hvala na posjeti.

    avatar

    21.03.2010. (11:42)    -   -   -   -  

  • insula ueru

    Svaka čast...

    avatar

    21.03.2010. (11:53)    -   -   -   -  

  • Ema

    U pravu si, čak i više od toga, prezadovoljna sam! Post ti je prepun novog rađanja, pun radosti, pun iščekivanja slavnog uskrsnuća našeg Gospodina. A sve zaodjenuto bojama i mirisom prirode koja simbolizira put umiranja i rađanja koje slijedi!

    avatar

    21.03.2010. (12:03)    -   -   -   -  

  • očima vjere 2010

    ej Zdravko!
    Dobro ti došlo proliće...
    nego, zašto puno triba listat do posta, u ovom novom dizajnu...
    lip je...ali i slova u stupcu desno su malo prikinuta i ne vide se dobro...
    do something...

    Ugodnu ti nedilju...
    Vidimo se!
    Lipa pisma... i fotografija!!!
    Btb!

    avatar

    21.03.2010. (12:12)    -   -   -   -  

  • tignarius

    znaš proljeće u meni (po sili posla) probudi onaj iskonski osjećaj, koji svi nosimo, ovi urbani nešto manje, da se zemlja priprema za obradu..pa makar ona služila i za igranje tenisa..
    a evo iz današnjeg čitanja se vidi i da je "naš Bog" znao pisati..
    nije naime bio nepismen, kako smatraju agnosti/oprosti/dijalektičari/neuro-dijalizirani zidarčići..
    lijep ti pozdrav iz "burovitog zagreba"

    avatar

    21.03.2010. (12:53)    -   -   -   -  

  • Mario Dujic

    Amen!

    A znanstvenci nas gledaju s čuđenjem. Pametni su oni vidiš brate, vide oni da tu ima nešto, samo ne vide kako. Oni se baziraju na materijalnom i racionalnom, većina ih leži na činjenicama, a ne možeš baš u potpunosti tako s Isusom. Isus jest činjenica, ali prije svega vjera, pošto sotona sve činjenice pokušava mrsit i pomest, baš je ludast... Isus Krist, sada i u vijeke vjekova, a poruka svima, obrati se i vjeruj !

    avatar

    21.03.2010. (15:15)    -   -   -   -  

  • Drina

    I mi oko Kristova Stola, jučer "Započesmo Proljeće s Marijom i Josipom!" U Mariji Bistrici! Bilo je krasno i blagoslovljeno! Pogledaj i moj novi post! Svidjet će ti se! A sigurno i Tigru : ) Veeeliki proljetni pozdrav, Drina

    avatar

    22.03.2010. (11:30)    -   -   -   -  

  • Defton

    A šta vam mogu reći nego iskreno hvala i hitimo prema Uskrsu, ne osuđujući nego samo živo svjedočeći Isusa kao Spastelja svijeta, Raspetog i Uskrslog!

    avatar

    22.03.2010. (11:41)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... put ću napraviti u pustinji,
    a staze u pustoši. ...

    Lijepu i želim ovu proljetnu veče.

    avatar

    22.03.2010. (19:14)    -   -   -   -  

  • Tamo gdje je srce

    Post je baš po mom guštu!
    Pun radosti, optimizma, obećanje novog života, sve pršti od dobrih vijesti...
    Pratim sve tvoje postove pa i onaj o znanosti.
    BTB!

    avatar

    22.03.2010. (22:47)    -   -   -   -  

  • mina

    Defton, moje nade da prihvačaš mišljenja različita od vlastitih su se ugasile, to mi jasno govori tvoja odluka da na temu abortusa zabraniš daljnja komentiranja. Ipak bilo bi lijepo da barem poštuješ ljude kad ti je već težnja širiti pravdu i ljubav.
    Iskreno vjerujem da te osobno ničim nisam uvrijedila ili prema tebi pokazala nepoštovanje u bilo kojem smislu. Stoga bi bilo uljudno kada se dotičeš mojih riječi da ih ne ljepiš kao odgovor na tuđe komentare. Iako se u potpunosti slažem s neverinom i vidim da je on imao malo više strpljenja od mene nastaviti s traženjem od tebe suvislog odgovora na konkretno pitanje, bez stalnog pozivanja na Bibliju kao jedine mjerodavne vrijednosti, ja ipak nisam on, a zato sam se i potpisala dakle moj komentar nije anoniman i od tebe zaslužuje barem toliko da ga ne ljepiš okolo ako ga već ne prihvačaš.

    avatar

    24.03.2010. (04:10)    -   -   -   -  

  • Defton

    @mina..

    Sigurno, ja poštujem ljude, samo ne poštujem njihova djela ako su grešna, a ubiti dijete jest grešno... A zabranio sam komentiranje jer imamo iskustva s ovakvim temama i palo bi vjerojanto ružnih riječi, stoga..

    Oprosti ako sam ja tebe uvrijedio, ali ako ti vrijeđaš Crkvu vrijeđaš i mene jer i ja sam Crkva, vrijeđaš i moju djevojku i moje prijatelje, moga svećenika i sve ostale katolike. A to na temelju površnih zaključaka jer vjerojatno se ne krećeš po Crkvi niti držiš do svoga kršćanstva-katoličanastva ako si uopće krštena, a ako nisi tim gore, pa za to ne možeš tvrditi da je Katolička Crkva onakava institucija kakvom si je ti nazvala iz prostog razloga jer nepoznaješ Njena učenja niti poznaješ Njezine prave sljedbenike..

    Ne bih o abortusu to je za mene prebolna teme, ubijanje nevine dječice...

    Neverin je dobio od mene odgovor, jasan i čvrst, a uostalom mi se čujemo i preko gmail tako da.

    Ne boj se, prihvaćam ja tvoje riječi i komentare i kao svakog tko ima nešto normalno za reći, što ima neku ljudsku, moralnu i razumsku vrijednost u nromalnim okvirima. Pa ja i pišem ovaj blog za ljude poput tebe jer sam i sam bio takav, da vi osjetite Ljubav Kristovu možda jednog dana, a ne da je zbog neznanja i zadrtosti odbijate kao zadnje smeće..

    Trebala bi pročitati uostalom Emine komentare koje je ona odgovorila Neverinu na prošlom postu o sv.Josipu.. i ona je sasvim u pravu i zastupa ne samo moje mišljenje nego i svakog drugog normalnog čovjeka...

    Pozivam te da čitaš moj blog i da komentiraš ne samo onakve postove nego i ove i da nas malo bolje upoznaš pa da onda možeš i nešto naučiti ili barem točno prosuditi.. Na ovaj način sam počeo i s neverinom i razvili smo jedno divno prijateljstvo... :)

    Pozdrav i Božji blagoslov.. :)

    avatar

    24.03.2010. (15:19)    -   -   -   -  

  • Toma B.

    Jako lijepa Hildegardina pjesma,
    a i fotografija je krasna. Steta samo sto si na nju stavio rijeci bezboznika koji malo kasnije kazu:
    "Jer ako je pravednik Božji sin, On će se za nj zauzeti i izbavit će ga iz ruku neprijateljskih. Zato ga iskušajmo porugom i mukom da istražimo blagost njegovu i da prosudimo strpljivost njegovu. Osudimo ga na smrt sramotnu, jer će mu, kako veli, doći izbavljenje."

    avatar

    24.03.2010. (17:07)    -   -   -   -  

  • Defton

    @Toma

    vidiš, nisam se baš obazirao na to al svejedno je lijep citat, ako izostavimo sve oko njega.. Hvala ;)

    avatar

    24.03.2010. (17:19)    -   -   -   -  

  • osmijeh1

    Hvala na posjeti, mladi prijatelju...s vremena na vrijeme sam tu...i uvijek mi drago sresti neko novo lice...osmijeh1 za tebe...dok šetaš Marjanom...

    avatar

    24.03.2010. (19:20)    -   -   -   -  

  • mina

    Defton, nisi me uvrijedio.
    Moj je komentar bio čist i jasan, bez ikakvih pretenzija za uvredom tebe osobno ili osoba tebi bliskih.
    To što sam se osvrnula na crkvu kao na jednu od najkvarnijih institucija odnosi se na njeno financiranje. Smisao crkve nije nakupljanje novaca, građenje vila i bazena, širenje voznog parka,nego skromnost i zadovoljavanje malim stvarima.

    Moji zaključci nikako nisu površni, kako ti kažeš, i ne trebam se maknuti čak niti dalje od vlastitog susjedstva kako bi pronašla primjer za svoje riječi.
    Slagala se naša mišljenja ili ne, činjenica je da se crkva danas pretvorila u okrutno dioničko društvo, a i kroz povijest se u više navrata pokazala nedostojnom vođenja duša koje istinski vjeruju u Boga. Ne vidim za potrebno nabrajati jer bi to svakome trebalo biti jasno.

    Krštena sam i pričešćena i krizmana jer su moji roditelji to tako odlučili umjesto mene. Naravno bila sam mala i nitko me i nije ništa pitao, želim li ili ne želim, ali danas više nisam mala i zahtjevam da me se pita.
    Međutim niti to ne bi trebao isticati kao jedno od mjerila po kojem se vrednuje čovjek, a opet tu o Bibliji i religiji je svaki komentar suvišen jer gdje je tu ljubav za dječicu kad im se uskračuje nešto samo zato što nisu kršteni.

    Kao što sam u prijašnjem komentaru rekla poštujem svačiju vjeru, no nametanje iste upravo i povezujem sa religijama i crkvom.

    Kažeš da prihvačaš moje riječi i poštuješ me, a već u sljedečoj rečenici govoriš o mom neznanju i zadrtosti.
    Ako su nam mišljenja različita ne vidim zbog čega bi moje znanje bilo upitno i zbog čega sam po defaultu zadrta.

    Krajnje je licemjerno nazovi "katoličanski" govoriti kako smo mi svi koji ne osječamo Kristovu ljubav neznalice i zadrti, a "katolici" svi od reda moralni vjernici i pravednici.
    Takva isključivost ne može sa sobom nositi pravednost.

    Emine komentare sam pročitala, ali na njih se sad uopće ne bih osvrtala i naravno opet se ne slažem sa tvojim riječima da je njeno mišljenje,mišljenje svakog drugog normalnog čovjeka. Opet malo podcjenjivački od tebe.

    Hvala ti na pozivu da čitam tvoj blog i dajem komentare, svakako ću to i činiti.
    Ipak, molim te da me ne pozivaš samo zato kako bi, kako ti kažeš, točno prosudila jer valjda ti je sad već jasno kako su naša mišljenja ipak različita i kako ne postoji mogučnost da se moje jednom i prikloni tvom.

    Jako mi je lijepo što smatraš da ste ti i neverin razvili divno prijateljstvo unatoč oprečnim mišljenjima i nadam se iskreno da je možda moguče da se i mi nađemo na tom putu, ponajviše zbog toga što neverinu vjerujem kao i sebi i ni najmanje ne sumnjam u njegovu procjenu da ponudi i prihvati prijateljstvo.

    Pozdrav :)

    avatar

    24.03.2010. (21:02)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    25.03.2010. (20:25)    -   -   -   -  

  • Defton

    @mina..

    Kako god ti kažeš! ;) Uživaj u svemu što ti je Bog dao... Pozdrav.

    avatar

    26.03.2010. (09:45)    -   -   -   -  

  • mario23

    za Minu:

    Draga Mina,
    blago naše Crkve se ne nalazi u novcu, već u ljudima. Vidiš, samo jučer je bilo predavanje jednog preeekrasnog svečenika, don Damira Stojića, u Splitu, trenutak prije toga je bila preeekrasna misa i klanjanje, pun pjevanja i slavljenja Svemogućeg Jahve i prekrasnog Isusa na Škrapama u župi don Mije. I to samo u 4 sata, tvoj život se može promijeniti u potpunosti s tim ljudima.
    Volio bi da to osjetiš, da samo na trenutak otvoriš svoje srce i pođeš sa mnom na ta mjesta, ako hoćeš odvest ću te. Vjerujem da ti je to teško, jer sotona ti je dao iskru žara i sumnje prema Katoličkoj Crkvi. To samo govori da si posebna osoba, jer sotona ne želi posebne osobe u Crkvi, one su mu posebno drage da ih pomuti i da zalutaju, pa se trudi oko njih.
    Ako hoćeš s menom možeš me nazvat na 098 185 62 57

    avatar

    26.03.2010. (12:09)    -   -   -   -  

  • Defton

    @mario

    moj mario, kao prvo cura je iz rijeke, kao drugo, nema potrebe za Bogom kao ti, kao treće, dok Bog ne htjedne drugačije ona se neće promijeniti, a uostalom ako joj je ovako dobro, Bogu hvala, jedino što možeš učiniti na za nju je nesebično ju uvrstiti u vrijeme svoje molitve. Ovako će ti se samo smijati u lice, jer ona ima svoje viđenje svijeta kao i ti, stoga, a čije je ispravno vidjet ćemo na kraju krajeva... :) T

    avatar

    26.03.2010. (13:25)    -   -   -   -  

  • mario dujic

    Pazi. Nesmiješ nikog podcijenjivati. Neka ona radi kako nju volja, a smijat se ima i pravo ako je osuđuješ, jer to je kao da imaš plavi dres a igraš za crvene. Uglavnom sigurno je i ona krasna osoba, a svoj put prema Bogu traži, sigurno nebi bila na tvoj blogu da nije tako. Iako će ona to sad opovrgnuti možda. :) BKK +

    avatar

    26.03.2010. (15:23)    -   -   -   -  

  • mina

    @Defton lijepo si to rekao, drago mi je da si na takav način odgovorio na komentar od maria23, moje poštovanje imaš unatoč tome što mnoga mišljenja ne djelimo
    želim ti ugodan dan :)

    @mario23, mislim da se blago vaše crkve ne nalazi u ljudima, kao što sam i u prijašnjem komentaru napisala ne vidim tu instituciju uopće dostojnom vođenja duša koje istinski vjeruju u Boga.
    Nadalje moje srce je otvoreno i ni najmanje mi nije teško kao što ti to kažeš.
    Iskru žara i sumnje prema katoličkoj crkvi imam, ali nije mi ju dao sotona već zdrav razum i logika.
    A tvoje ostavljanje broja mobitela ne bi ni komentirala.

    avatar

    26.03.2010. (15:31)    -   -   -   -  

  • mario dujic

    Bog te blagoslovio! :-)

    avatar

    27.03.2010. (00:41)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Hvala Ti, bez riječi sam :D

    avatar

    27.03.2010. (23:04)    -   -   -   -  

učitavam...