Komentari

defton.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Neverin

    @nisi se ni osvrnuo na ono što sam napisao... pitao sam te koja je religija i koja je legizlativa uspjela iskorijeniti abortus? posljedično tome nisi se ni osvrnuo ni ništa od onoga što sam iz te konstatacije rekao već si mi još nakalemio mišljenje iz tuđeg komentara da je Crkva kvarna institucija mada istini za volju i ja to mislim pošto se ponaša poput bilo kojeg poduzeća na ovom svjetu i samo stremi ka profitu što duša što novca. Ne brini, nisi me uvrjedio, ja sam naviknut na tvoje razmišljanje i ono me nimalo ne boli jer nisu u stanju razabrati ono što sam napisao već te pogodilo čisto nekoliko rječi koje si kopirao i zaljepio da bi mogoanapisati ovaj komentar. I dalje mi nisi odgovorio što bi ti poduzeo da abortusa više ne bude... eto

    odoh ja sad istraživat općinu vinodolsku za putopis, pozdrav

    avatar

    20.03.2010. (09:10)    -   -   -   -  

  • Moje pjesme i stihovi

    Sretan rođendan svim našim Josipima i Josipama!
    Sviđa mi se pjesma.
    Lijepi pozdrav i ugodan ostatak večeri.

    avatar

    20.03.2010. (22:16)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    neverin: "@nisi se ni osvrnuo na ono što sam napisao"

    pa već ti je odgovorio da ga boli ono što si napisao
    Ako nisi pri svojoj, da te podsjetim: "onaj koji se za to odluči treba mu ustupiti najbrži najbezbolniji način da to učini"

    Neka te dobri Bog po zagovoru sv.Josipa blagoslovi kako bi znao poštivati život od njegovog začeća pa do prirodne smrti.

    avatar

    20.03.2010. (23:58)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @duhovna blog misao, reci mi ti koja je alternativa i ako je dobro argumentirana složit ću se sa tobom. Iskorjeniti abortus a da nikoga ne prisiljavaš.. baš me zanima tvoje rješenje.
    Samo da se zna zgražam se i ja od abortusa ali nikad mi nebi palo na pamet da radi toga sudim nekome. Ne radi se o mojoj duši..
    Zanimljivo mi je da oni koji bi trebali najviše shvaćat i ne osuđivat najmanje shvaćaju i naviše osuđuju. Ah šta češ svijet je jedna čista kontradikcija pa tkao i ova sa vjerom

    avatar

    21.03.2010. (14:18)    -   -   -   -  

  • Ema

    Meni se čini da je ovdje posrijedi nerazmijevanje. @ neverin, otkud ti da netko sudi osobu ako sudi djelo? Zlo treba osuditi. Zlo se ne smije nazivati nikako drugačije nego zlom, a abortus je zlo. A Crkva (tj vjernici) čine što mogu vezano, bilo svjedočenjem svoje vjere dljelima ljubavi, milosrđem prema ljudima i molitvom za obraćenja; obraćena osoba nikad neće počiniti abortus, to je sigurno. Zlo treba osuditi, a čovjeka ne, on jadan sam sebe osuđuje onim što čini. Čovjeka treba preodgojiti, vratiti mu vrijednosti koje se pokušavaju ugasiti novim slobodama koje nisu zapravo slobode nego ropstvo. Kad kršćanin upre prstom u zlo, odmah ga se osudi da je netolerantan i da osuđuje. Nećemo u ime prihvaćanja i tolerancije pustiti zlu da se razmaše i pokriti se ušima. Ne rad se o osudi čovjeka, nego o osudi zla koje čovjek čini.
    Za svakog postoji šansa dok je živ, pa Pavao nekadašnji Savao bio je najveći progonitelj Isusov, a postao svet i dao život braneći Krista i kršćanstvo. . I mnogi drugi grešnici. No ostavili su obraćenjem svoj zao put. Pročitaj svjedočansstvo Glorije Polo. I danas se mnogi obraćeni bore protiv zla u kojem su i sami nekad živjeli. Baš zato bore se žešće od drugih. Kršćanin mora govoriti, svjedočiti, pozivati, opominjati, sve u ljubavi prema SVAKOM čovjeku, i u želji da ba zbog te ljubavi svi iziđemo na svjetlo. Ne smije šutjeti zbog toga što ga se proziva za isključivost. Jer nije isključiv.Nikako u ime ljubavi ne smije se tolerirati zlo, i prihvaćati, ili tražiti mu alternativu tipa; ako se već odlučuju na abortuse, nek barem taj čin bude bezbolan. To je kao kad mi je kolegica rekla na pitanje o zajednici homoseksuanog para koji bi usvajao djecu; Pa što je bolje, da jadni čame u domu ili da ih odgaja homoseksualni par u ljubav? Zlo nema alternativu, niti se može mijenjati manjim zlom. Ono što možemo to je ne ozakonjivati zlo pod izlikom da će biti još više abortusa ako se zabrane i da će se onda vršiti nestručno i opasno po život žene. To je najlakši prolaz zlu, pod krinkom nekakvog dobra.
    Ako želiš mogu ti mailom poslati ono svjedočanstvo.

    avatar

    21.03.2010. (14:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @ema, dobro, možeš mi objasniti nakon ovog lijepog komentara kako bi ti spriječila abortus? valjda ti je jasno da će se on stalno dešavati i da ga treba prihvatiti kao realni fakt. Moje je loguično mišljenje da kad već nešto ne možeš ukloniti da barem osiguraš uvjete da se to ne događa u mesarskim radionicama ili nehigijenskim uvjetima.

    Misliš da će se može desiti taj neki trenutak u kojme će se svi osvjestiti i u kojem neće biti abortusa?

    Valjda shvaćaš da ga se ja osobno isto grozim..

    avatar

    22.03.2010. (14:49)    -   -   -   -  

  • Ema

    @ Neverin, stalno ti to ponavljam u komentarima kako je potrebno uvoditi Boga među ljude, donositi ga u njihova srca. Pjesma kaže; Ne silom niti snagom, već Duhom mojim, riječ Jahvina je".
    Tamo gdje je Bog, ne može čovjek dignuti ruku na čovjeka, a posebno ne na nemoćno dijete u utrobi. Jednostavno se sve mijenja, svijest se mijenja. Naravno, to se ne može silom postizati, no vjernik je pozvan činiti žrtve, pokore, kako bi se Bog smilovao i milost obraćenja davao što više. Sv Monika molila je dvadesetak godina za obraćenje svog sina i isprosila od Boga da joj se sin obrati, a on je ne samo postao obraćenik nego i svetac. Vjerujem da nas Bog poziva jedne za druge moliti i prositi, te se žrtvovati. Ti bi mogao pitati a zašto Bog ne daje obraćenja bez da ga mi to tražimo za druge, i mogu ti reći da Bog želi našu aktivnu vjeru, koja pomaže i onome koji moli i onome za koga moli. Onaj koji moli izgrađuje svoju vjeru i povjerenje u Boga. Isus kaže mnogim ozdravljenima; vjera te tvoja spasila. Ako čovjek ne vjeruje možemo mi stati za njega pred Boga i moliti. Isto kao što je Isus stao svojim životom da otkupi nas. Zašto žrtva, pokora, molitva? Zato što je to davanje, a davanje je ljubav. Što koristi mojoj duši ako ja živim samo za sebe, ako molim samo za sebe, ako se ne dajem nego samo uzimam od Boga, za samu sebe? Tko ne ljubi bližnjega nema u njemu ljubavi Božje. A bližnja je i žena koja ide na abortus, i doktor koji vrši abortus.
    Danas sam se sjetila tebe i ove naše teme promatrajući u izlogu knjigu o abortusu, napisanu od strane nekog tko je, kako sam shvatila vršio abortuse, dakle neki doktor. Eto i on na taj način pomaže drugima da se osvijeste. Dobro koje je primio ne zadržava samo za sebe. Želi upoznati ljude sa zlom kojeg je bio dio kako bi nas voj način zaustavljao to zlo. Najgore je kad mislimo da ne možemo ništa napraviti. Uvijek možemo nešto malo, a Bog vidi našu ljubav i raspoloživost za druge, i po noj će dati i tim drugima. Ne mislim da će doći trenutak u kojem će se svi osvijestiti, ali to ne smije biti zapreka da se čini dobro koje se može. Da je majka terezija gledala na neizmjetnost bijede i siromaštva ne bi se pokrenula s mjesta, zar ne. Ali ona je pristupala svakom potrebnom gledajući u tom času njega. Mnogi bi joj rekli; pa ne možeš spasiti cijeli svijet, i nećeš iskorijeniti bijedu, to je tek kap u moru. A znamo da je veliko dobro ostalo iza nje i nastavilo se i nakon njezine smrti.
    Nešto mi, nešto malo, a Bog će umnožiti kako je umnožio i kruh i ribu. koje je tražio da se podijele. On je mogao iz kamena stvoriti taj kruh, ali tražio je od ljudi da oni daju što imaju. Tako On može iz naših napora, ma kako neznatni bili, činiti za druge. I sama sam obraćenik (iako sam cijeli život katolik, ali bila sam daleko, mlaka sasvim) i vidjela sam mnogo novoobraćenih. To se događa, danas kao i u vrijeme dok je Isus hodao zemljom, i zato vjerujem. Ja nisam bez nade.
    Mi trebamo davati od sebe što možemo jer tako naša ljubav za ljude raste. Za sve ljude, bez etiketiranja. Ovi koji vrše abortuse su isto potrebni, i oni su u nevolji, duše su im u opasnosti. Potrebnija je njima milostinja nego prosjacima. Zato im dajmo duhovnu milostinju, svoje molitve, kako bi se na njih spustila milost. Božja milost, nezaslužen dar, ljubav Njegova za nas.
    Boga treba dovoditi među ljude ljubavlju za ljude.

    avatar

    22.03.2010. (15:14)    -   -   -   -  

  • Ema

    I još, naravno da shvaćam da se i ti groziš abortusa. I ne mislim da samo vjernik treba govoriti i činiti da se to zaustavi. Svatko tko se grozi abortusa može nešto učiniti u svojoj sredini. Ponavljati,ponavljati,ponavljati da je to veliko zlo. Ako su danas mnoge laži prihvaćene jer su previše puta ponovljene, zar i istina neće naći svoj prolaz ako se bude ponavljala i ponavljala. Ne valja šutjeti, niti pristajati na zlo šutnjom. Nemoj govoriti ljudima o boljim uvjetima za vršenje abortusa, govori im o životu koji se ubija, o patnji ubijenih...i na svoj način zaustavljaj zlo. Želi ti uspjeh u tome-...i tebi i svima nama koji spoznajemo da je to zlo.

    avatar

    22.03.2010. (16:02)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Ema jako lijep komentar ilijepe su ti riječi. Ja, svojim ponašanjem (nikako prodikovanjem drugih niti prisilom) po kojem puštam druge živjeti i prihvaćam ih kakve jesu ili ako hi ne mogu prihvatit jednostavno odlazim nadam se barem da sam obavio revoluciju u svom životu pošto ne zahtjevam da se sa mnom mjenja i cijeli svijet ali kada nekoga potaknem na nešto sa svojim pukim življenjem meni je to jednostavno drago.

    Ti govororiš o osvještavanju i da se drugima ponavlja kako je to zlo ali i sama uviđaš da zgražanje nad nečim ili zabrana toga e znači ne prakticiranje. U Americi je bila prohibicija alkohola i baš tada su svi lokali najviše. Jedino što se može je pričati protiv toga i nadati se da će pasti na plodno tlo. Ugodan dan ti želim

    avatar

    22.03.2010. (17:49)    -   -   -   -  

  • Ema

    Dao Bog da nam se svima pokažu načini na koje možemo djelovati, da nam ih Bog pokaže videći dobre nakane naših srdaca. I ja tebi ugodan dan i radosno proljeće želim.:) Nadam se na nam domaćin neće zamjeriti što smo ćakulali kod njega.))

    avatar

    22.03.2010. (18:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...