Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Sapunerija

    Ima jedna obitelj koja živi ili živjela(bar je tako bilo prije dvije godine) sjeverno od Rijeke stoposto u prirodi. Jedu šta posade i ulove. Kupaju se u kadi koja se grije iz zemlje od vode sa izvora žive u kućici bez struje, interneta, a imali su tada bebu od godinu dana.
    Baš me zanima jesu li izdržali.
    Nitko ni tebi ne brani tako živjet, kao ni meni uostalom, ko zna koja od nas dvije potroši više CO2 ali živeć u gradu a ne na selu, koristeć struju i kupujuć hranu u dućanu daleko si ti kao i ja od bilokakve osviještenosti.
    Prava osviještenost je da se uvatiš kopat in the vrtal otprilike 400 m2 dovoljnih za potrebe jednog kućanstva + akoš ulovit kaku ribu, jer drugo više ništa ni nemožeš ili ne smiješ lovit.
    Ja sam radila i jedno i drugo neko vrijeme i mogu ti reć veri veri naporan posao, jedva san izdržala dva tri dana, mislim kopat vrtal. Ribu lovit mnogo lakše.
    Zemlja u biokovskoj pripizdini ti je npr. vrlo jeftina.
    Ko živi u gradu pa čak i nema automobil može pričat o pizdarijama, ali nema se šta zavaravat. Zagađuje okoliš i živi gotovanski, potrošački, iskorištavački bez obzira bile biljke ili životinje ili co2 ili druge stvari u pitanju.
    Zato ti kažem da je vegetarijanstvo u takvom načinu života daleko od riješenja, a mučenje riba da bi se dokazalo nešto pametno u ovakvom svijetu mi je tek jedna kap u moru licemjerja i potrošačke gluposti.

    avatar

    18.03.2010. (15:24)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Evo, ja da se pohvalim nastojim (zbog nekih sranja od zdravlja nekog između ostaloga a ne zbog moje pretjerane osviještenosti ali to sad nije tema) hranit se ovako:
    Kako sebi tako i djeci:
    -Marenda mliko + pahuljice + žlica meda a ja popijem i kavu
    -zajutrak jabuke ili kruške
    -ručak: blitva ili neka druga zelen, riba ili piletina (nastojim riba jer je zdravija jer se uglavnom lovi) + salata uz maslinovo ulje
    -jopet voće i dodaci onoga orašastoga voća
    -zelen

    Zelen kupujen u jednoga tipa na Marjanu koji je sadi bez pesticida a uzgaja sva čuda ili u moga momka koji obrađuje svoj vrtal dobijen zelenbesplatno. Ribu kupujem na koći ili na ribarnici. Nastojim ne kupovat obrađenu hranu. To radim jer mi djeca moraju jest zdravo. Nastojim ne frigat a ako frigam, to radim na maslinovom ulju koje ima manje vrelište svašta nešto. Piletinu kupin u dućanu i svjesna sam koji je to otrov, pa je slabo i kupujem tute, zato kupujen ribu.

    avatar

    18.03.2010. (15:32)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    To ti se zove mediteranska prehrana, a puno je zdravija od većine ostalih, i to je naša tradicija ovdin, dakle, siromašna oliti slabomesna prehrana! A svakako bi se popravila situacija da svako jede ono šta mu je blizu a ne da se hrana prevozi npr. iz Južne Amerike ili Kine!

    A u našoj zemlji se sasvim malo i proizvodi hrane, to je ka i problem, a riba se izlovljava mnogo više nego se uzgaja, i to od strane neprijatelja, zato su srdelice u zdanje vrijeme na ribarnici jako male. U Hrvatskoj mi tek trebamo počet proizvodit hranu jer je sve zapušteno, a hrenovke koje kupujemo su iz vani isto kao i većina energije na koju se grijemo. Zato smo mi na neki način ekolozi iz lijenosti.

    Problem prehrane na zemlji je u brzorastućem broju ljudi, isto ko i sva ostala zagađenja.

    Jedna koza koju je moja baba imala i dvi ribe dnevno šta bi pojili naši stari u prosjeku - od koje su imali mliko svako jutro je puno manja šteta nego od bilo kojeg današnjeg vegetarijanca koji živi u gradu i grije se, gleda tv, vozi tramvajima ili mnogo gore, autom, itd...
    Ali svi smo gotovani i takav način života na koji smo navikli se neće promijeniti.

    avatar

    18.03.2010. (15:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...