Komentari

defton.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • tignarius

    ne boj se!
    i mene je strah!

    ma nije poeta od kamešnice sve tako crno....

    zato danas za nešto što je super; kažu da je mrak...

    ludilo brale..

    avatar

    15.03.2010. (22:23)    -   -   -   -  

  • Tamo gdje je srce

    Odličan post!
    Činjenica je da neki roditelji ne vide očito. Njihove "male princeze i prinčevi" su nekad tako umorni pa si daju oduška uzimanjem nekih stvarčica za opuštanje. Svuda je panika, stres, muka, a i oni moraju preživjeti. Nažalost čula sam i ljude u solidnim osamdesetima (kad čovjek očekuje zrnce životne mudrosti), kako s osmijehom govore da je vikend s pokojom tableticom ili sličnim "nešto što svi rade" pa tako opravdavaju svoje mile unučiće.
    Ne znam kako se ne sjete uputiti ih na Boga i opuštanje kroz molitvu. Tada se sjetim one koja kaže da je vjera opijum za narod. Mogu ti reći da sam, osobito u zadnje vrijeme, obilno koristila taj besplatni opijum. Zato sam zahvalna Bogu što mi je ponudio drogu koja nema nuspojava, a ne šteti ni bližnjima.
    Često čujem prigovore starijih kako se žale da su mladi "ovakvi i onakvi". Ja samo dodam da su i dobri kakvi su im uzori.

    @tignarius
    Danas isto tako kažu za nešto što je super da je tako dobro da "boli glava".
    Od nekih stvarčica za kojima posegnu mladi, zaista boli glava ne samo njih nego i njihove bližnje, ali toga postanu svjesni tek kad dotaknu dno.

    avatar

    15.03.2010. (23:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    abortusa će biti kao što ima prostitucije oduvijek, onaj koji se za to odluči treba mu ustupiti najbrži najbezbolniji način da to učini a ne da bude žrtvom lječnika koji u državnoj bolnici se vadi na poziv savjesti a onda isto radi za mnogo više para u privatnoj ordinaciji ili oni lječnici što operiraju u nemogućim, nehigijenskim uvjetima. Ono što žena odluči napraviti sa svojim tjelom je njeno pravo a to što je učinila ostaje na njenoj duši.. Da mi je znati kako bi itko mogao spriječiti tu pojavu? edukacijom? I don't think so. Ali bolje i pokušati edukacijom nego prisilom.

    Čovjek uvijek napravi ono što mu je nakana i tako je to.

    avatar

    16.03.2010. (19:17)    -   -   -   -  

  • evezmajevska

    .........

    avatar

    17.03.2010. (00:29)    -   -   -   -  

  • Ema

    Ono što žena odluči napraviti sa svojim tjelom je njeno pravo
    Ovo je na žalost velika velika neistina koja uspavljuje savjesti žena koje odlučuju oduzeti život nerođenom djetetu; čovjeku kojeg je Bog poželio stvoriti i koji nije njezino vlasništvo. To je novi čovjek koji joj je samo povjeren na odgoj, ali on nije dio nje, dio njezina tijela. Čak i prema vlastitom životu nemamo pravo odlučiti oduzeti ga jer Bog nam je dao život i vrijeme trajanja našeg življenja na zemlji. Kad čovjek oduzme sebi život najčešće to čini pomućenog razuma, i tada mu se ne može suditi, ali žena koja oduzima život djetetu to čini opravdavajući svoj čin "slobodom i pravom kojim ona može odlučivati o svom tijelu."
    Koji su razlozi za to? Njezin komoditet, i razorazne okolnosti koje su privremene zapreke, a ona ih doživljava kao trajne i nepromjenjive kao npr; materijalna nemogućnost, ili dijete koje je "previše" jer već ima dvoje ili troje. Kad je u pitanju dijete za koje joj je rečeno da će biti bolesno, ni tada nema pravo oduzeti mu život, jer život bolesnog djeteta nije smrt za obitelj nego blagoslov, a duša bolesnog djeteta neće učiniti ni grijehe koje mi zdravi činimo, te je ono blagoslov za svih, jer oplemenjuje svoju sredinu. Duša bolesnog djeteta nije bolesna. Tijelo je samo stan, privremen,. a ovaj život dan nam je da odabirući dobro stignemo u svoju nebesku domovinu.
    Dokle ide ta ljudska "sloboda"? Zar ćemo pobiti možda one koji su niski, ili su debeli, ili su manje inteligentni, ili nam nisu baš lijepi, ili su nam višak? Hoćemo li pobiti one koji su stari, koji trebaju pomoć i oduzimaju nam prostor i vrijeme? Koja je razlika između nerođenog i rođenog čovjeka, da li ono nerođeno manje trpi bol ubijanja? Tko smo mi da oduzimamo šansu nekom čovjeku za njegovo življenje? Zašto stvaramo žrtve od drugih a od sebe ubojice?
    Sloboda o kojoj danas na sva zvona brujimo je ropstvo sebi, svom komoditetu, svojim ugodama, svojoj sebičnosti. Od sebe stvaramo bogove,miješajući se u Božji plan stvaranja. Zaboravljamo da smo prah i da ćemo se u prah vratiti. Što da je moj život moja majka oduzela? Sad ne bi bilo ni mene ni mojih troje djece koje mi je Bog povjerio. Moja majka oduzela bi na taj način ne samo moj život nego i sve druge živote koji su nastali i koji će nastati iza nje....Božje je milosrđe neizmjerno,i ljubav njegova uporna dok nas doziva i vraća k sebi unatoč tome što smo ostavili manu koju nam daje s neba i izgradili sebi zlatnu telad od samih sebe...No, dokle ćemo iscrpljivati to Božje milosrđe i iskušavati njegovu ljubav? Ja sam retna žena, jer On se po tom smilovanju svome spustio do mene, koja sam ga napustila, koja sam od sebe same stvorila božanstvo. Sram me mojih razmišljanja i mojih "sloboda" koje sam grabila, gledajući samo sebe. Ja sam ona kojoj ništa nije bilo sveto, i u svom jadu sam se toliko napuhala misleći da dosižem veliku slobodu emancipirane žene, a kad me Bog k sebi vratio vidjela sam glib u kojem sam stajala. Kad je meni dao milost obraćenja nije mi ju dao samo za mene. Moja cijela obitelj se vratila Bogu. Moja djeca sad imaju šansu koju sam im ja oduzimala življenjem svoje "slobode". Molim Gospodina da izliječi sve rane koje sam im nanijela, jer sam im živeći razne slobode ubijala dušu. Vodila sam im krivim stazama, i na svojoj duši nosila bih i njihove....da se Gospodin nije smilovao. No, to nije dovoljno. Potrebna je molitva obraćenih i onih vjernih oduvijek za one koji ne vide svoj glib.Oni kojima je dano vidjeti,oni koji su živjeli i ovako i onako posebno moraju biti zahvalni jer je na njima iskazano veliko milosrđe i ne smiju prestati moliti za obraćenja drugih ljudi, jer vrlo dobro znaju gdje su bili i gdje su Božjim milosrđem sad.
    Ono kako ja živim danas, svaki moj odabir dobra širi se i na one oko mene. A ako biram zlo zahvaćam i druge oko sebe. Na nama je prenositi darovano, i prinositi mnoge molitve i žrtve za svih...da se novi životi stvaraju i rađaju po Božjem planu, i da se već rođeni ne ubijaju iznutra lažnim slobodama nas, njihovih roditelja.

    avatar

    17.03.2010. (11:00)    -   -   -   -  

  • Defton

    @tigar... onda nas je strah zajedno! znači manje nas je strah obojice! :)

    @srce.. mi smo teški narkomani onda! hvala!

    @neverin.. nema što reći na to, tvoje razmišljanje boli.

    @eva... e da... samo šutimo...

    @ema.. Bog te blagoslovio! :)

    avatar

    17.03.2010. (12:25)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @ema i defton, ma razumijem ja vas ali shvatite da ići nametati nešto nekome bi vas pretvorilo u monstrume ma koliko bili omotani dobrim namjerama. A što mi kažete na ubojstvo? Čovjek ubija drugog čovjeka od pamtivjeka.

    Postoji li legizlativa ili religija koja je ikada uspjela sprječiti tu činjenicu? Ako ste kršćani onda ste valda upoznati da je najvažnije da se vi promjenite koliko možete i ne prihvatite grijeh dok su ostali prepušteni sami sebi hvala slobodnom izboru zar ne?

    Pa nije bezveze Isus rekao da put spasenja predstavlja uski prolaz dok je grijeh simboliziran širokim vratima. Jedino što možete, ako se ne varam, pokazivati drugima svojim primjerom i ne nametati ikome ništa jer u tom slućaju i vi postajete zloćincima ma koliko su vam želje lijepe i iskrene.

    Ema, kako ćeš nametnuti Boga nekome tko to ne želi ili ne može shvatiti? Jasno mi je da ti misliš kako bi svi ljudi bili sretni i zadovoljni da imaju ista načela ali to je utopistička ideja. Uostalom kraljevstvo nebesko je gore a ne na zemlji. Ovo je samo poligon u kojem se dokazujemo zar ne?

    Btw ima jedna ogromna kontradikcija u tvom komentaru:
    kažeš da je Bog toliko dobar da nam je dao slobodu izbora i volju a sa druge strane kažeš da ne radimo ono što bi Bog htio. Kao prvo tko to može znati što Bog želi točno od nas i kako je moguće da pričaš šta bi bilo dobro za druge? Kao drugo ako ne radimo onako kako Bog želi zašto onda smatrate da imamo slobodu izbora?

    Jedina osoba za koju ti na ovom svjetu imaš odgovarati si ti, ne možeš pomoći svima, pogotovo ne onima koji to ne žele.

    avatar

    17.03.2010. (12:40)    -   -   -   -  

  • mina

    prije tjedan dana sam ostavila komentar na jednom blogu na istu tu temu, pa sljedeći neku logiku moj komentar ovdje vjerojatno nije dobrodošao. Ipak, nadajući se da priznaješ i mišljenja drugih,jer zato i primaš komentare, i ja ću reći i ovaj put što mislim.
    Jasno da je pobačaj neodgovoran i da on nije kontracepcijsko sredstvo i da je svaki život vrijedan, vrijedniji od sveg na ovome svijetu, ali ne treba suditi jer i nije to na nama. Suditi će netko veći od nas.
    Mogučnost izbora treba postojati, jer drugačije doista u ovom svijetu ne bi bilo ni moguče, bez da ulazimo u nečije razloge takvog čina.
    Vjeru poštujem i ona u svojoj srži ima puno vrijednosti i ona se čuti u tišini, bez nametanja. Upravo to nametanje povezujem s religijama i crkvom, a o ubojstvima onda u tom kontekstu uopće ne bi raspravljala, jer je meni crkva jedna od najkvarnijih institucija.
    Lijepo je osjećati vjeru i osjećati Boga, ali možda bez takvih radikalnih stavova jer i Bog ne bi htio da ljubav prema njemu iskazujemo na takav način

    avatar

    17.03.2010. (14:08)    -   -   -   -  

  • geomir

    Neverine, nisi pošten!

    Nama, drugima, ne ostavljaš ni najmanju šansu da kažemo nešto,
    osim da ponavljamo tvoje riči!

    avatar

    17.03.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • Defton

    Bezbožnici će uvijek biti bezbožnici..

    avatar

    17.03.2010. (22:52)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @defton,to što ne razmišljam kao ti ne znači da sam bezbožnik, ja sam neistomišljenik :)

    avatar

    18.03.2010. (00:28)    -   -   -   -  

  • Neverin

    hehe btw ne mora značiti ova tvoja da će bezbožnici uvijek biti bezbožnici inače kršćanska tradicija nebi toliko slavila preobraćenje :)

    avatar

    18.03.2010. (09:45)    -   -   -   -  

  • Defton

    @neverin... Bezbožnici će uvijek biti bezbožnici dok Bog ne odluči drugačije..

    Spoznati Božju volju je jedino što kršćanin treba činit u životu,a to zahtjeva puno toga, i ovaj Emin komentar je jedna težnja prema tome. Mislim da se ne bi zbog njega trebao osjećati ugroženim i da ti nitko ovdje ne nameće Boga, nego zagovara slobodu svakog čovjek kojom se ti i tebi slični toliko diče jer ima svatko pravo na odluku. Tvoje izjava da
    onaj koji se za to odluči treba mu ustupiti najbrži najbezbolniji način da to učini je šokantna s obzirom da se dičiš svojom čovjekoljubljenosti i poštivanje ljudski prava i prava svakog čovjek na slobodu, ona totalno baca drugu sliku na tebe kao čovjeka, tj. čini te nečovječni i nemoralnim. Ovo govorim čisto razumski bez pozivanje na duhovno i kao prijatelj, jer ti koji si se zauzimao za pravo homosexualaca i branio njihovu odluku za spolnu orijentaciju, nisi u stanju boriti se za pravo na život pojedinca koji je začet, jer znastveno je dokazano da život počinje začećem i da je fetus stvarna osoba koja osjeća. Zašto ta začeta osoba nema pravo odlučiti o svome životu??? Ona nije dio tijela neke žene nego stvarna osoba. Ubijanje nevine djece je najgori zločin koji može postojati. I ako ti zagovaraš to onda ti nisi čovjek i onda ta tvoja savjest koju ti nazivaš bogom, nije Bog nego sotona, jer on je mrzitelj života... Nemoj se uvirjediti, mislim da to nije ispravno stajalište jednog intelektualca, borca za pravdu i slobodu...

    I kada Crkvu naziva netko najkvarnijom institucijom jer zagovara slobodu svakog dijeteta, mislim se da i taj sam nije kvaran. Radikalnost u vjeri je jedini način da se svjedoči Evanđelje, radikalno življenje Isusovih riječi štiti od svega, a taj radikalizam jest samo ljubav kojom se treba mijenjati svijet... Suditi o Crkvi mogu samo oni koji su njezini pripadnici i vidi što se događa iznutra i svaki dan su prisutni u njezinom djelovanju, a oni iz vana koji samo o Crkvi čitaju iz 24sata nisu u stanju razlučiti dobro i zlo a komali nešto komentirati...

    Ovdje završava svo komentiranje na ovaj post.

    avatar

    18.03.2010. (10:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...