Komentari

topsicret.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • odmak

    I riječ dijelom postade. Izgleda da se više nas bavi sličnim temama- mislima ili ja čitam samo što mi se ovaj tren uklapa u interes.

    avatar

    10.03.2010. (20:42)    -   -   -   -  

  • Neverin

    s guštom sam pročitao ovu tvoju priču. Vidim oboje razmišljamo o Sokratu:)

    avatar

    10.03.2010. (23:04)    -   -   -   -  

  • Nina...

    sve i jest uzalud ako nema djela, jer djelo jedino sve pokreće, filozofije baš i ne, iako opet od njih sve nastaje, samo što mnogi nakon filozofije ostanu i dalje na negiranju...i dobro i njima ide...;))

    avatar

    11.03.2010. (08:26)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    al neki su zdrava stoka. a i ja sam stoka, kad me muzu

    avatar

    11.03.2010. (16:41)    -   -   -   -  

  • borut

    Nissam ja ni za filozofa ni znanstvenika bilo koje struke, a ni oko usvojenja ne razbijam glavu; bas mi je zivot lijep:-)

    avatar

    12.03.2010. (18:55)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Sokrata, iz kojega je nastala europska filozofija kakva jeste (ali u njegovoj suprotnosti) - hermetička i elitistička, osudila je i usmrtila zajednica zbog kvarenja mladeži. Možda mu je to bio ponuđeni spas u bijeg od Ksantipe, kojega je objeručke prihvatio. A Sokrat je samo pričao malo drugačije od drugih i bio u tome dosljedan, to što je živio navikom tadašnjeg vremena zaista nije bio razlog ponuđenog smaknuća. I kada jedan kaže kako ga fasciniraju visoko nebo iznad njega i moralni zakon u njemu, pojavi se drugi koji će reći da ta moralnost zakona je laž koju hoćemo svojom sebičnošću drugima predstaviti vrlinom. Rijetko tko je osporavao zvijezde u visini. Možda poneki razočarani došljak koji će prednost dati kobasicama. Sto ljudi, sto ćudi. A samo jedna istina. I samo jedna stvarnost. I toliko mnogo mogućnosti za drugačiju stvarnost.

    avatar

    12.03.2010. (19:40)    -   -   -   -  

  • pisaljka

    Ne da mi se filozofirat....iako filozofiranje može pokrenuti moždane vijuge,provođenje djela
    obuzme te i uzdrma,ostavi traga,promijeniti.To je ipak nešto opipljivije...

    avatar

    17.03.2010. (15:06)    -   -   -   -  

  • I_came_to_dance

    tko je ono rekao, manje priče, više rada?dobro je rekao... (free)

    avatar

    24.03.2010. (21:20)    -   -   -   -  

  • Violet Morphine

    "Možda je upravo u tome moje poslanje, moja bit, moj smisao postojanja. Jer veliki filozof, neću postati, to sam siguran."

    Čim čovjek krene sa spoznavanjem samog sebe on je veliki filozof, a ono čemu filozofi uopće teže jest pronaći vlastite okvire prije no što nastupi smrt. Sokrat je bio svjestan kao i svaki čovjek koji uopće razmišlja da ne može sve znati, ali da se trudio da spozna što više to nije upitno. Tako i mi koji svakodnevno razmišljamo i pokušavamo doći do nekih saznanja, na razini smo Sokrata i u to ne moramo sumnjati, stoga je potrebno poticati i druge da krenu sa saznanjima o sebi.

    Lijepi pozdrav :)

    avatar

    29.03.2010. (12:02)    -   -   -   -  

  • borut

    VESNA
    za mene je nahumanije djelo covjeka usvajanje ili udomljavanje ljudskog, odbacenog stvorenja. Kao baka unuka, ciji su roditelji razvedeni, poslije vrlo kratkog i vrlo neskladnog braka, jedino sto zelim nuditi svome unuku to je svijest da je voljen, da je zeljen, da je dio naseg gnjezda. Nazalost, njegova mama, koja je po struci psiholog, vrlo rijetko nam omogucava susrete sa njime. Stvarno ima puno filozofskih shvatanja medjuljudskih odnosa.
    Hvala na temiDa nisam sa lakocom stvorila i rodila svoje dvoje djece, bez razmisljanja bih nekom djetetu ili dvoje djece udomila, usvojila.

    avatar

    17.04.2010. (11:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...