Komentari

geoterma.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Šijanac

    Uf, taman nas nabriješ i onda kraj posta ;) Usput možda ne bi bilo loše da prebaciš blog na jedan post po stranici, ovako je nakako izmiksano.

    avatar

    10.03.2010. (10:58)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Rečeno učinjeno ;)

    avatar

    10.03.2010. (13:52)    -   -   -   -  

  • damster

    Ima li svaka prostorija svoj termostat ili si kupaonu ostavio na maksimumu bez posebne regulacije?

    avatar

    11.03.2010. (21:19)    -   -   -   -  

  • cajtnot

    Kako i nas čeka isti posao, zanima me zašto nisi radio sa stiroporom sa čepovima i kolika je cijena ovakvog načina rada.
    Pozdrav i sretno dalje.

    avatar

    12.03.2010. (13:56)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Termostat sa el.motornim pogonom na ventilima razvodnika predviđen je samo za dnevnu sobu i 2 dječje sobe u potkrovlju.Mislim da je i to suvišno jer se sistem vrlo dobro sam balansira prema temperaturi prostorije.To u praksi znači sljedeće :prijelaz topline sa poda na okolni zrak je to intenzivniji što je temperaturna razlika veća , što je toplije u sobi to je zagrijavanje zraka slabije uz istu temperaturu polaznog voda tzv samobalansiranje karakteristično za sustav podnog grijanja.Jednom kada naštelate razvodnik na neki temperaturni omjer pojedinih prostorija više ne treba ništa mijenjati .

    Sa stiroporom sa čepovima nisam radio jer je ta igra za mojih 160m2 7-8 tisuća kuna skuplja od opisane varijante. Dalje je pitanje razastiranja estriha kod ugradnje i mogućih šupljina -manja je zbijenost i kompaknost estriha kod podloge sa čepovima. Upiši na google" floor heating" pretraživanje po slikama i vidjeti ćeš da to vani puno rijeđe rade, posebno u USA gotovo nitko , ok ako je anhidritni tekući estrih. Dalje ovo je svakako kvalitetniji estrih jer je armiran , a ja da sam "majstor" sigurno bi predložio podlogu sa čepovima jer je neusporedivo brža ugradnja cijevi ali nije sve u brzini ako radiš za sebe.U smislu termoizolacije nema bitne razlike , osim ako se izuzme nepovoljan utjecaj čepova na jednoliki debljinu i time toplinski tok kroz podlogu.Dalje te su podloge tanje ispod cijevi od 5 cm te svakako treba dodatni stiropor.

    avatar

    12.03.2010. (22:21)    -   -   -   -  

  • damster

    Kad će nastavak? Požuri,žbukanje mi je pri kraju. :-)

    avatar

    22.03.2010. (21:14)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Stiže nastavak, ali svakako trebaš čekati da se žbuka malo posuši :)

    avatar

    22.03.2010. (23:47)    -   -   -   -  

  • Deniz

    Pozdrav,

    vidim da je tema stara, ali evo naletio i prije svega prvo svaka čast na DIY-u, a još ktome na blogu. :0)
    Jedno pitanje, zanima me di si nabavio ovu mrežu pošto vidim da je dosta tanka dok ova armaturna zbog 2 sloja debljine je 0.8 što mi malo previše.

    Tnx.

    Denis

    avatar

    25.01.2021. (11:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...