Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Mislim da nas ni 100% žena u politici ne bi izvuklo, stvar je u svjetonazoru i mentalitetu bez obzira na spol.
    Zaboravio si napomenuti da je na čelu Hrvatske žena pa idemo prema dolje!
    Ipak nije Jaca Angela kao što ni Fićo ne može furiti 200 na sat kao Mercedes!
    Što se tiče korporacija, mi blogeri okupljeni u inicijativi Nova Politika jako dobro znamo kakvo je to zlo.
    Ja sam u osobno radio u jednom korporativnom konzorciju u većinskom stranom vlasništvu unutar RH i znam sve načine kako oni prepumpavaju dobit van zemlje u svoje matične zemlje metodama koje su u EU protuzakonite, a kod nas nisu ni definirane.
    Na sve načine izbjegavaju plaćanje poreza u matičnoj zemlji, lažnim uslugama svojim satelitskim firmama i kooperantima u svojim zemljama plačajući robu i usluge izvlače dobit na koju ne plaćaju porez niti ulažu u zemlju, odnosno proizvodnju, to je čista eksplatacija.
    Štete privredi jer sve kooperante koji čak i nisu prema tržišnim pravilima o nabavi konkurentni, neki čak i manje od naših utzimaju iz svojih zemalja i ime poskupljuju proizvod koji plasiraju na našem tržištu, a to sve naš narod plaća, direktno, skupljim proizvodom, a indirektno manjak u proračunu malverzacijama plaćaju ostali porezni obveznici kroz razne krizne poreze i dopunsko zdravstveno.
    Strane koorporacije su praktično totalitarne države u državi jer imaju svoje pravilnike od kojih mnogi krše zakone matične zemlje, ali ih nitko od naših inspektora koji su pretežno nestručni i lijeni ne kontrolira.
    Kršenje Zakona o radu koji je u ovoj državi doslovno tariguz je kao dobar dan, nepoštivanje radničkih prava, diskriminacija po nacionalnoj osnovi.....doslovno si građanin drugog reda u svojoj zemlji!
    Ovo je materijal za NP!
    Što kažeš na ovo?
    Pozdrav!

    avatar

    08.03.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Slažem se s @ Para(ne)normalnim, i što se tiče stava o ženama u politici, i konstatacije da se radi o izvrsnom tekstu koji se " agendom " odlično uklapa u NP. Politici nedostaju novi ljudi, novih kvaliteta - kvalificirani sposobnošću i moralnom korektnošću. Spol je manje bitan u cijeloj priči. Jedino mislim da nema bitne razlike između Kosor i Merkel - obje su službenice istog korporativnog gazde.

    avatar

    09.03.2010. (21:25)    -   -   -   -  

  • Zd

    Tema je istinita i depresivna, i stvarno neznam što napisati osim lijep pozdrav slobodnomislećem g. Omrčenu kao i svima. Komentar @ Para(ne)normalnog potpisujem u cijelosti. Fantastičan link

    avatar

    12.03.2010. (11:38)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Nešto što bi tebe moglo zanimati!
    Pozdrav!

    avatar

    12.03.2010. (19:15)    -   -   -   -  

  • Zd

    @ Para(ne)normalan
    Evo ću si dozvoliti da komentiran link umjesto CBK, naime već duže vremena znam o čemu se radi. Naime, ta ideja je dozrela i pametna što u tijeku II.svj. rata nije bila (bila je samo povijesno opravdana). Sad je mir, zainteresiranih koliko čujem od inicijatora ima, nitko nikog ne prisiljava niti to smije i želim im puno uspjeha. A sad malo šale :) nije mi jasno gdje je stari Matanović uspija skupit onog Protu :)
    Lijep pozdrav svima
    Bog i Hrvati

    avatar

    13.03.2010. (12:41)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Para(ne)normalan

    Odlično što si ovdje u sklopu teme o korporacijama iznio i svoje vlastito iskustvo. S obzirom na vlastito znanje o tome, mogu se samo složiti sa svime iznesenim u tvojoj kritici sustava korporacija koje su, kao što si naglasio, totalitarna država u državi, jer ne podliježu nikakvim pravilima države koja je korumpirana!

    @catwoman

    Ispravno ste uočila da između premijerke Kosor i kancelarke Merkel nema nikakve razlike jer su obje u službi istoga korporativnoga gazde! I sada dolazimo do onoga što tvrdim, a to je da su ljevičari marionete krunoga kapitala: Angela Merkel je prije pada Berlinskog zida živjela u Istočnoj Njemačkoj i bila je u svojoj mladosti članica socijalističkog omladinskog saveza i stipendistica u Moskvi, a Jadrank Kosor šak kumrovečke partijske škole, a danas?

    avatar

    13.03.2010. (12:43)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    "...a to je da su ljevičari marionete krunoga kapitala: Angela Merkel je prije pada Berlinskog zida živjela u Istočnoj Njemačkoj i bila je u svojoj mladosti članica socijalističkog omladinskog saveza i stipendistica u Moskvi, a Jadrank Kosor šak kumrovečke partijske škole, a danas?"

    Bravo cbk!!! U ovo što si često pisao razuman čovjek više uopće ne sumnja, jer su postali prebahati igrajući preotvoreno namijenjene im uloge.

    avatar

    13.03.2010. (19:10)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anti velikosrbin

    Točna konstatacija: "...postali su prebahati igrajući preotvoreno namijenjene im uloge"!

    avatar

    13.03.2010. (20:53)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Mislim da je ta naglašena bahatost političara namjerno upucavanje podsvjesnog osjećaja masama kako su oni neprikosnoveni autoriteti. I ljudi to poprilično " puše ", osobito oni koji gledaju tri dnevnika za redom, pa se više niti ne sjećaju što su čuli ili vidjeli, ali u podsvjesti ostaju naredbe i sugestije, u našem slučaju - " fatalna neminovnost " kojoj se unaprijed pokoravamo. :- ((

    Tko se pravi frajer, većina ga tako i doživljava, rijetko tko propituje suglasje rečenog i učinjenog, prošlog i sadašnjeg ponašanja, odnos riječi i djela u odnosu na cjelokupni društveni kontekst ... Koja užasna informacija neki dan: Kosor poklonila Benediktu Bibliju s prvim hrvatskom prijevodom u nekim super kožnim koricama optočenim zlatom ( naravno, ne na vlastiti, već naš trošak ), a on njoj neku šminkersku kemijsku olovku kojom će nam potpisati ulazak u EU, i sve to je "normalno i logično" prije ustavno obveznog referenduma o ulasku RH u EU ???!!!

    Nisam izučavala tu formu podlog komuniciranja za bezobrazno dovođenje pred svršen čin, ali me intuicija vuče tako promišljati ...

    avatar

    15.03.2010. (00:15)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @catwoman

    Točno ste uočila podsvjesne sugestije koje se putem medija implantiraju u podsvjest narodne mase, u ovom slučaju putem televizija u Hrvatskoj, kao da je referendum o ulasku ili neulasku RH u EU gotova stvar.

    Što se tiče Svete Stolice i pape Benedikta XVI, vidim da je nasljednik svetog Petra odstupio od Isusova učenja jer je blagoslovio potpisivanje arbitražnoga sporazuma između Kosorice i Pahora, sporazum koji je nastao na osnovi slovenske ucjene. Koliko mi je poznato, Isus Krist nikada nije blagoslovio ucjene!! Mislim da je ovakva politika Vaticana na tragu papine ekumene o zbližavanju i ujedinjavanju pravoslavlja i katoličanstva koju Benedikt XVI vodi od prvoga trenutka otkad je postao papa, što je odmah bio i najavio, iako krugovi Katoličke crkve izgleda potpuno zanemaruju opasnost koja dolazi od Ruske i Srpske pravoslavne crkve koje nemaju veze sa vjerom nego isključivo sa državnim politikama Rusije i Srbije koju je opisao dr. Ivo Pilar u svojemu djelu "Južnoslavensko pitanje" 1918. godine, u kojoj je naglasio elementarno nepoznavanje opasnosti od pravoslavlja na Zapadu!
    Kolateralna žrtva takve Crkvene politike u Rimu jesu i budu i nadalje Hrvati u Bosni i Hercegovini, i Hrvati u Srbiji odnosno u povijesnim hrvatskim teritorijima u Srbiji, istočnom Srijemu, u Zemunu, ali i u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori. Primjer je što je Vatican prije dvije godine ukinuo jurisdikciju Katoličke crkve u Hrvatskoj nad istočnim Srijemom, i prepustio to područje međunarodnoj Crkvi, tako da danas katolički svećenici po katoličkim crkvama u Srijemu uopće ne govore hrvatskim jezikom nego srpskim jezikom ili ako su stranci onda govore lošim srpskim jezikom na misama itd.
    Umjesto poklanjanja zlatnog nalivpera je papa trebao Kosoricu istjerat šibom kao što je Isus bludnike u jeruzalemskome hramu istjerao šibom, trebao ju je pitati što radi komunistički ZAVNOH u hrvatskom Ustavu, zašto se opstruira procesuiranje komunističkih i partizanskih zločinaca, zašto glavni grad Hrvatske nema Trg žrtava komunizma kako je preporučilo Vijeće Europe u svojoj rezoluciji 1481 iz 2006. godine, zašto Zagreb ima još uvijek trg nazvan po zločincu Titu, zašto se u Hrvatskoj vodi medijska kampanja protiv blaženika Stepinca itd. Nedavno je Jerusalem Post objavio pamflet protiv Stepinca ali Vatican nije demantirao takve laži nego se umjesto toga pokušava Hrvatsku usisati na silu u Europsku uniju da izgubi potpuno svoj suverenitet i legalizira pljačku hrvatskog narodnog gospodarstva! Dakle, nisu samo (bivši) komunisti u službi krupnoga kapitala nego i Crkva koja je u Hrvatskoj postala jedan od najvećih kapitalista, a trenutno se gradi novo sjedište Hrvatske biskupske konferencije kraj veleposlanstva Svete Stolice u Zagrebu koje je veće od bivšeg sjedišta centralnog komiteta SKH, tzv. "kockice" na Savi. Posljedica toga je da za koju godinu više neće biti vjernika u crkvama, upravo onako kako želi borbeno-ateistički pokret u svijetu - vođe liberalne ideologije i masonerije. Pogrešna crkvena politika vidi se i po tome kako je Bog kažnjava: sustavnim razotkrivanjem pedofilije diljem zapadne hemisfere, katoličke crkve u Brazilu, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Švicarskoj i u Njemačkoj, a ne moramo ni sumnjati da je situacija drukčija u Hrvatskoj! Samo treba malo zagrebat ispod površine, i trulež će izaći van!! Je li papa pitao Kosoricu što je sa lustracijom kršitelja ljudskih prava-komunista u Republici Hrvatskoj i lustracijom udbaša u Katoličkoj crkvi u Hrvatsjkoj?? Žao mi je samo svih onih poštenih svećenika u Katolilčkoj crkvi u Hrvatskoj, a oni predstavljalju većinu, koje njihovi biskupi vode za nos.

    avatar

    15.03.2010. (08:30)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ... Poanta je da Katolička crkva (Sveta Stolica) nije izvukla nikakvu pouku iz povijesti: kao da su sveto oci zaboravili gdje završava pogrešna politika prema prostorima Balkana - čitav jedan narod je zbog pogrešne politike Vaticana prešao u Bosni u heretike, bogumile, i poslije na islam nakon što "Bosna šaptom pade" 1463. pod Osmansko Carstvo. Svi ti heretici bili su nekoć Hrvati, katolici, vladari srednjovjekovne Bosne i Kraljevine Bosne!! Hrvatski katolici Bosne prešli su bili kolektivno na islam iz protesta što je Sveta Stolica vodila križarske ratove u Bosni i istrebljivala bogumilstvo; samo u jednom jedinom danu je u Jajcu 1463. prešlo 30 tisuća katolika i bivših bogumila na islam što je tada šokiralo cijelu Europu!!

    avatar

    15.03.2010. (08:37)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    CBK
    U svakoj tvojoj zapisanoj riječi, na ovom blogu, može se vidjeti ogroman nemir... nemir koji te očigledno muči i proganja već jako dugo vremena... čitajući tvoj blog, pokušao sam shvatiti u kakvom ti to obliku društvenog ustroja želiš živjeti, ali nisam uspjeo shvatiti? Neprestano kritiziraš komunizam, i samo komunizam, slučajno ili namjerno zaboravljajući prostu činjenicu da je svaki sistem (kako se god nazivao) osnovan od strane moćnika većini donio samo patnju... a vidjet ćeš da će ovaj sistem, kako vrijeme bude prolazilo, možda svima nama donijeti i najveći jad... kritiziraj ljude koji su osnovali sisteme radi nekih svojih interesa, a ne same sisteme koji sami po sebi ne predstavljaju ni dobro ni zlo... nije mač zao, već eventualno onaj tko se njime koristi, u svrhu zla... i još jedna stvar... nisu svi zli ljudi na ovom svijetu komunisti, odnosno bivši komunisti, to je pomalo naivno vjerovanje... zaključak da je Angela Merkel negativna ličnost radi svoje socijalističke prošlosti:) većina zapadnih političara su negativne ličnosti, pa nikada nisu pripadali, ni oni ni njihovi očevi, nikakvom socijalizmu... šta misliš da je Obama pozitivan lik, il njegovi predhodnici:) ono u što su oni pretvorili socijalizam je samo JEDAN od sistema kojima su nas sputavali, zato nemoj toliko silno mnogo energije trošit na proganjanje vjetrenjača... već sutra će ti ljudi izmislit neki novi sistem, koji će bit još deset puta gori od svih dosadašnjih, a možda temeljen na Isusovim učenjima... nije im bitno kako ćeš se nazivat il u šta ćeš vjerovat, sve dok sljediš njih... baš dapače, davno su oni shvatili da ljudima treba pružiti mnogo više od jednog izbora...
    "... i biraj šta ćeš: Budu, Allaha il' Krista, il si ateista, stvar je ista sve dok si materijalista."
    Moj savjet ti je da se otarasiš lanaca prošlosti, jer te sputavaju, i onemogučuju da sagledaš širu sliku...

    avatar

    15.03.2010. (21:18)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Posrnuli Pijun

    Ako si bio pijun u bivšem sustavu, ili si u ovom, onda imaš pravi nadimak...
    Ne bih se složio s tobom da sustavi (strana riječ bi bila sistemi) ne donose ni dobro ni zlo kako si ih definirao, naprotiv, postoje dokazi da je marksistički sustav, zvan komunizam/socijalizam/titoizam itd. donio isključivo zlo za sve ljude, čak i za nositelje represije se taj sustav pokazao zlim, sa strahovitim posljedicama ne samo za žrtve nego i za zločince koji su taj revolucionarni sustav branili; treba samo pogledati danas njihovu djecu i unuke - to su ljudi izgubljeni u vremenu i prostoru, frustrirani su jer podsvjesno znaju koliko zla su njihovi očevi i djedovi nanijeli vlastitom narodu i pripadnicima drugih naroda! Iako su jako umišljeni, točno znaju za njihove i vlastite grijehe, a vlastiti grijesi se manifestiraju šutnjom o zločinima ili relativiziranju zločina!! Na početku sam naivno mislio da djeca od nekadašnjih komunista nisu ništa kriva, a danas vidim da su i te kako kriva, ne samo zato što imaju krivo usađeni propagandistički odgoj koji ih čini nekulturnima, nego zato što o titoističkim zločinima šute, i čak i opravdavaju, te se koriste istim propagandističkim metodama etiketiranja političkih neistomišljenika kao i njiohovi preci, što je po meni veliki kukavičluk, ne samo drski bezobrazluk! No, kako se kaže: Bog ne naplaćuje svaki dan nego jednom u životu, i svaki od njih je na neki svoj način već kažnjen, a što vrijeme više prolazi, kazna koju mogu očekivati biti će veća i fatalnija za njih i njihove bližnje. Ja bih to nazvao životnom kaznom kad pored zdravih očiju i ušiju ne čuju i ne vide!!
    Nisam nigdje u niti jednom svom tekstu na blogu tvrdio da su svi komunisti zli, ima i dobrih komunista bivših koji su se odrekli komunizma i postali normalni ljudi, navest ću primjer jednog od vodećih nekadašnjih jugoslavenskih komunista hrvatskog porijekla, Ante Ciliga, opasan i odličan svjedok vremena o Titu. Također sam u svojim tekstovima naglašavao i naglašavam uzroke, i rekao sam da je uzrok pojavi Karla Marxa i njegova Manifesta komunističke partije i borbenog programa, ekonomskog, socijalnog i poilitičkog - ideologija liberalizma sa komponentom krupnoga kapitala i izrabljivanju radnika, tada, kao i danas! Međutim, marksizam je drugi pol ekstremizma u odnosu na liberalizam ili tzv. liberalnu demokraciju. Mi u Hrvatskoj imammo po Ustavu propisanu čistu demokraciju sa višestranalčkim sustavom, pravnim poretkom i slobodom tiska i javne riječi, međutim, u praksi su naši korumpirani vladajući političari uveli protuustavni sustav liberalne demokracije, a između demokracije i liberalne demokracije je razlika kao između neba i zemlje!! To sam sve objasnio na blogu, i ako si čitao, kao što tvrdiš, onda ne znam kako ništa ne shvaćaš? Ja ću još jednom provjerit svoje pisanje, da vidim da nisam možda na kineskom pisao pa zato ne razumiješ.
    Svaki obrazovani čovjek zna da povijest služi ispravljanju pogrešaka iz prošlosti kako se ne bi ponavljale u sadašnjosti i budućnosti, i zato pišem puno o komunizmu, posebno i stoga što vlast ovu temu guši zato što su nositelji vlasti mahom bivši komunisti tako da im to ne odgovara jer tko je već sklon samokritici, samo rijetki ljudi su skloni samokritici, ali zato su takvi i veliki po svojim djelima, dok su današnji vlastodršci na neki način jednodnevne muhe - danas ih ima, sutra ih nema, ali pošto su uspostavili takav suptilni sustav diktature, istrošene aparatčike odmah zamijene novi anonimusi koji su niš koristi, samo prave štetu i povećavaju sustav koji hrani "parazite" (da uporabim jedan boljševički izraz). Zapadni političari su negativni u pravilu kad su korumpirani, a naši su negativni jer su i korumpirani i zločesti, umišljeni, neobrazovani i nekulturni, i uopće ne štite nacionalne interese. Čak i bivši komunisti ne bi bili najveće zlo na svijetu kad bi štitili nacionalne interese svoje zemlje, ali to ne čine jer su korumpirani i neodgojeni, nemaju u sebi nikakav patriotizam, ali zato imaju iskirvljeno shvaćanje morala, a kvarenje morala sa sobom ne dosnose na samo bivši komunisti koji su marionete kapitalista krupnoga kapitala, nego i liberali, a među njima i masoni, donose sa sobom potpuno iskrivljeni moral koji nameću širokim narodnim masama. I Tito je bio nemoralan, pa je s vremenom naučio i stanovništvo da bude nemoralno pa su onda svi bili jednaki u tom "bratstvu i jedinstvu" nemorala, osim rijetkih iznimaka koji su narodni junaci jer su se odupirali totalitarizmu što je nalik na biblijsku priču o bori Golijata i Davida.
    Priznajem jedino nemir koji me muči jer sam svjestan da cijelo društvo ide nizbrdicu, ali što vrijeme više prolazi nemir moj postaje sve manji jer sam zaključio da je možda najbolje da ovo nemoralno i nepravedno društvo propadne, i nakon toga da moralni počnu gradit novo društvo na pravednim osnovama. Dakle, bolje potop nego agonija! Na koncu, zar je ovakvo pokvareno društvo kakvo je u Republici Hrvatskoj, zaslužilo bolje? ...

    avatar

    16.03.2010. (14:27)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Po čemu su to radnici i seljaci ove zemlje zaslužili bolje?? Zato što su posljednjih 20 godina birali i podržavali Franu Tuđmana, pa Mesića, Račana i Sanadera - zato su zaslužili bolje? 20 godina su ti isti seljaci i radnici uzimali mito od Tuđmana, Račana, Mesića, Bandića i Sanadera, odrekli se hrvatskih branitelja kao Juda Iškariotski što je izdao Isusa. Birali su HDZ, SDP, HSS i HNS u pravilu i to bez obzira na očitu krađu i lopovluk vlastodržaca, i svejedno su uvijek sve nepravde "zaboravljali". Pošto je to tako, za takve nisu subvencije nego da ih policija ispendreči do besvijesti!!! Takvi nisu ni kruha zaslužili da jedu, posebno stoga što su cijelo vrijeme imali alternativu i čak je imaju još i danas, iako je pješčani sat praktički istekao! Tko je bio spreman se dati korumpirati od vlastodržaca sa milijardama eura duga, taj je zaslužio batinu i opću propast, pogotovo stoga što su i te kako svjesni da ih vode bivši komunisti za nos, i svejedno se i dalje daju vuči za nos samo da dobiju mrvice sa stola vladajuće garniture koja im pokaže mali prst i odmah su napi radnici i seljaci kuš. Kad je tome tako, onda je moj zaključak da taj blesavi puk treba pregaziti dok ne crkne jer bolje nije ni zaslužio! Takvi idijoti kojima je važnije da umjesto 3000 kuna crkavice od plaće imaju 3300 kuna, dok ih nije briga zvao se neki trg Trg maršala Tita koji je pobio masu seljaka i radnika, nisu zaslužili bolje nego da ih ovi vlasnici krupnoga kapitala preko svojih marioenta iscijede kao naranču, i da crknu!!!!

    avatar

    16.03.2010. (14:36)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    Hehe kako sam znao da ćeš odmah pomislit kako ja imam veze sa komunizmom il možda netko u mojoj obitelji:) a i jedno i drugo je tako daleko od istine...
    Kao jako malen sam kršten, potom pričešćen, a zatim i krizman, kao i većina onih koje poznajem, i koji me okružuju. Ali ja sam se ne smatram kršćaninom, jer sam tako daleko od crkvenih dogmi. Ne želim biti licemjeran i više nego što je nužno za preživljavanje u ovom svijetu. Najbanalniji primjer, svi su kršćani, al svi konzumiraju brak, bez namjere da rade djecu što je jedan od velikih grijeha, onda se idu ispovijedat, iako znaju da će već večeras ponovno konzumirat brak koristeći neko kontracepcijsko sretstvo. Ne možeš uzet iz neke vjere samo one dogme koje ti odgovaraju i reć ja sam vjernik. Il si kršćanin koji poštuje SVE crkvene (namjerno malim) dogme, il uopće nisi kršćanin. Samo toliko da znaš jer sam vidjeo po tvojim riječima da si već stvorio sliku (mene) kao nekog od "onih" silnih vjetrenjača protiv kojih se boriš;)
    Premlad sam da bih bio pijun bivšeg sustava, a svi smo mi pijuni ovog sustava. Samo što su neki toga svjesni, dok drugi nisu il ne žele bit...

    Kažeš:
    "Ne bih se složio s tobom da sustavi (strana riječ bi bila sistemi) ne donose ni dobro ni zlo kako si ih definirao, naprotiv, postoje dokazi da je marksistički sustav, zvan komunizam/socijalizam/titoizam itd. donio isključivo zlo za sve ljude"

    Ti kao da ne želiš vidjet bit onoga što sam ti ja htjeo reć. Nisam ja rekao da ljudi nisu patili pod tim sustavom (kada ti je već "sistem" toliko mrska riječ, iako vjerujem da svakodnevno koristiš riječi poput "kava";) samo kažem da nije sustav kriv, već ljudi koji su ga iskoristili i manipulirali njime, u svrhu vlastitih interesa. Sam sustav je imao ogroman pozotivan potencijal. Kaži mi ti u kojoj to državi vlada neki oblik sustava, a da na vlasti nisu isti oni po kojima toliko pljuješ? Zar nije zaključak toga da su ti ljudi u stanju iskoristit bilo koji sustav, koliko god velik bio njegov pozitivan potencijal. Pa jel onda kriv sustav, il oni koji ga koriste i manipuliraju njime, radi vlastite koristi?
    Ja sam te pokušao navest da prihvatiš kako je pod mnogim sustavima ljudima bilo loše, jer su sve te silne sustave vodili isti ljudi, al ti se uporno držiš samo tog komunizma, okrivljujući i sam sustav za neke tvoje boli iz prošlosti. Kao da okrivljuješ automobil, što te njegov vozač pregazio. Pogledaj samo koliko si u odgovoru na moj predhodni komentar puta upotrijebio riječ "komunizam":) -komunizam- je tvoj -Moby Dick-, a sjeti se da je Ahab na kraju propao radi svoje nezdrave opsesije. Rađe se otarasi demona prošlosti jer te očigledno guše...
    I još jedna stvar... Jako je opasno, tvrditi da i djeca snose odgovornost svojih predaka, pa kojoj god grupi njihvi preci pripadali, al ti si naravno opet mislio samo na komuniste. Još je opasnije generalizirati, što ti dal svjesno il nesvjesno, činiš. Po toj tvojoj crno-bijeloj logici ja bih danas bio veliki kršćanin jer su me moji cijeli život odgajali u kršćanskom duhu učeći me da i sam budem kršćanin. A ipak se ne smatram kršćaninom, jer sam s godinama sam počeo birati svoj put, i sam počeo odgovarati za svoja djela. Kažem svoja djela, jer me ne zanima što je radio djed mojega djeda, jer će i on sam jednoga dana odgovarati za svoja djela. Ako već nije...

    Kažeš:
    "Na koncu, zar je ovakvo pokvareno društvo kakvo je u Republici Hrvatskoj, zaslužilo bolje?"

    Podsjećam te da si i ti dio toga društva, samo jedan od pijuna koji igra svoju ulogu, i nisi ništa manje odgovoran za ovakvo stanje od većine ostalih. Manjina i dalje gradi svoju sreću i život, na tuđoj nesreći i smrti, dok je većina izgubila kompas vrijednosti kojima teži u životu, i svakodnevno se klanja pred idealima materijalnog. A većina pojedinaca koji su nečega i svjesni, ne čine ništa, jer su i sami već previše zagazili u blato ovog i ovakvog društva. Oni koji ničega nisu svjesni, i oni koji jesu al ništa ne čine, snose jednaku odgovornost, ništa manju ud onih koji sve to iskorištavaju. Ti se nećeš sutra u jutro probuditi i ić na ulicu tražit nekakav pravedniji svijet, baš kao šta neću ni ja, jer bismo time izgubili i ono malo šta imamo za dostojanstven život. Svi čekamo nekog drugog ko će nas povest, al taj drugi možda nikada ne dođe. Da bi ovaj svijet jednoga dana bio neko ljepše mjesto za život, trebaju SVI (il bar većina) reć "dosta je", i bit spremni izgubit SVE da bi možda dobili pravedniji svijet. Nitko to neće učinit za nas, nitko nas neće povest, jednostavno sami moramo biti spremni na promjenu, a ne samo pričati o njoj. Očito još nismo spremni. I ne mislim tu samo na hrvatski narod, nego na sve ljude ove planete. Jer nije dovoljno da se promijeni pojedina država, mora se promijeniti cijeli svijet...
    Rekao sam ono što sam imao reći vidjevši tvoje riječi. Nadam se da sam te bar naveo da razmisliš o nekim stvarima, a sada idem svojim putem, i pozdravljam te u miru...

    avatar

    16.03.2010. (19:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Posrnuli Pijune

    Sorry, ali ako si ti pijun, ja nisam jer se od ovog izvitoperenog sustava ne dam tlačit niti zajebavat, bez obzira koliko se predstavnici toga sustava trudili zagorčati mi život. Bitna je borba, čak nije na koncu najbitnije pobijedit ako su sile pre moćne, a pojedinac nemoćan, ali je bitno pružati otpor i podsjećati korumpirane zločince na njihove zločine i nečistu savjest!!

    Ako za tursku riječ "kavu" ima hrvatski izraz, prosvijetli me, ali mislim da nema, dok za "sistem" ima hrvatska riječ "sustav" i zašto je ne koristiti? Koristim i riječ sistem, da ne bih ispalo da sam licemjeran, ali hrvatski pravopis nalaže korištenje hrvatskih izraza prije stranih... riječ boja je turska riječ, a riječ farba je njemačka riječ kroatizirana u hrvatskom jeziku, a ako ima hrvatski izraz za kroatiziranu riječ kolor onda bih je rado koristio, do tada ću se morati zadovoljiti sa turskom i njemačkom riječju.

    Mene nitko ne treba povest, samo nesvijesne ljude se vodi, svjesni stupaju sami, hrabro i odlučno prema novim horizontima i životnim izazovima - zapamti to! Sam kažeš da sami trebamo biti spremni na promjenu, a ne pričati o njoj. Ja živim promjene svaki dan.
    Dobro je došlo tvoje mišljenje, cijenim to, ali u nekim stvarima, pogledima, griješiš, jer što te ima smetati kad se spominje riječ komunizam koja je simbol za tlačenje, za teror, genocid i diktaturu?

    Nije čovjek kršćanin samo ako se drži Crkvenih dogmi, kršćanin možeš biti pridržavanjem 10 Božijih zapovjedi. Da se svi ljudi toga pridržavaju, ne bi bilo ratova i patnji! Nekada se i neki crkveni oci ne pridržavau 10 Božijih zapovjedi tako da se može reći kako su mnogi deklarirani kršćani samo formalno kršćani, i u biti zlouporabljuju spomen na Boga! Ima mnogih glumaca!! Postoje sustavi koji su krivo postavljeni, kao marksizam, i liberalna demokracija, a postoje sustavi koji su dobro postavljeni, kao na pr. demokracija, ili krivi sustav nacionalsocijalizma/fašizma, ili islamskog fundamentlaizma itd. Što nedostaje demokratskom sustavu socijalne tržišne privrede u Saveznoj Republici Njemačkoj, ili Švedskoj, Austriji itd.? Ništa, odličan sustav, s tim da se i u tom sustavu javlja korupcija, ali ona biva kroz mehanizme pravne države držana na niskoj razini ili niveau, prema tome, ima krivih sustava i krivih, zločestih, bahatih i egoističnih ljudi koji zlouporabljuju povjerenje drugih ljudi. Sigurno da si me naveo na razmišljanje, inače ne bih ni odgovorio, ali moj poravac razmišljanja je ispravan dok ti još lutaš, što nije sramota jer tvrdiš da si mlad tako da imaš još vremena izvršit potrebne korekture s vremenom, ali u globalu mi se sviđa tvoje razmišljanje jer je kritičko. Nisi izgubljen slučaj! Neka snaga i mir budu s tobom!

    avatar

    16.03.2010. (21:41)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Poručila bih @ posrnulom pijunu ( valjda takav nick, jer je odlučio pokazati neposlušnost sustavu - stoga: moji komplimenti, ukoliko je to razlog ) da ipak radije prouči blog na koji padne s Marsa, prije nego krene s kritikom, jer bez uvida u širi kontekst njegovog sadržaja i bez truda malo detaljnije analizirati profil autora bloga upada u meni već hiperdosadan kliše ( eh ... kako se to piše na francuskom ? ) tipičnih kritičara nečeg što ovlaš i letimice pogrešno uoče dekoncentrirano zujeći po blogoprostoru.

    Tako sam mogla i ja odmah krenuti pametovati čim sam vidjela: straaaaaašno - crni blog komunizma ... ali sam pogledala malo citate na naslovnici, pa uvidjela da se ne radi o onom što jednom ispranom mozgu ( a takvi su nam svi, manje - više, budimo realni ) prvo pada na pamet, jer nas se tako isprogramiralo, već o ciljanoj agendi razotkrivanja zločina jednog sustava, a koja je i dan danas sustavno zanemarivana, uz često proširivanje agende na razotkrivanje problematike totalitarnih sustava uopće, a što je čak ( vidi čuda ! ) razvidno i iz tih vrlo uočljivih citata s naslovnice.

    Zato se iskreno divim @ CBK na živcima i strpljenju replicirati nekom tko ga gotovo posve pogrešno shvaća – ja sam takve likove sa svog bloga odmah zamolila da mi više ne dolaze i obavijestila ih da im je za svaki slučaj aktivirana postavka zabrane komentiranja.

    Ok, svatko ima svoj pristup i razloge zašto komunicira s ljudima ovako ili onako. Provokatori na ovom blogu zapravo su samo odlični šlagvortmaheri da se tema argumentirano produbi i proširi u korist napadnute strane, tj. agende ovog bloga. Stoga, valjda, takva usrdnost autora replicirati baš svakoj muhi zunzari ovdje, uz nužnu nadopunu da spomenutog pijuna ne smatram tipičnim spamerom, već dobronamjernom, ali brzopletom ( vjerojatno i mlađom osobom ) osobom, s dosta razboritim svjetonazorom, ali još nedovoljno zrelom za strpljivost proučavanja " protivnika" i koja voli ishitreno dijeliti savjete na pomalo neuljudan, a time i neefikasan način.

    Ispričavam se što se na spomenutog komentatora referiram u trećem, a ne drugom licu jednine, smatrajući kako dotični više neće dolaziti na ovaj blog, ako sam ispravno shvatila njegove završne riječi.

    avatar

    16.03.2010. (21:41)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ CBK

    ovo što pišete za aktuelnog papu Benedikta malo je rigoroznije opisao i Tomislav Budak u svom poslijednjem postu ( ili nekom prijašnjem, ne sjećam se točno ), smatrajući da slugom sotoninim. A i u Večernjaku od petka čitam kako je neki naš egzorcist ( katolički svećenik ) upozorio da se vrag skriva u Vaticanu.

    "Teoretičari" zavjera već idu tako daleko da doista daljnju, nevidljivu instancu, iza kulisa svih ovih svjetskih manipulacija ( budimo realni, Katolična crkva / Sveta Stolica kao institucija nikada niti nije oformljena za dobrobit naroda, iako se tako formalno predstavljala, pa su mnogi njeni plemeniti i časni djelatnici, poput blaženog Alojzija Stepinca i mnogih drugih nepoznatih "malih" ljudi, koristili tu kamuflažu kako bi doista i činili dobro ) vide u bićima drugih dimenzija, nekada smatranima demonima, a danas vanzemaljcima iz drugih dimenzija. Indirektno na to upozoravaju i mnogi duhovni pokreti, pozivajući na intenzivniju spiritualnu praksu i dodatna djelovanja.

    Meni je to isprva bilo čudno, čak i poprilično smiješno, no - nikad ne reci nikad, a s druge strane - nije niti suvislo boriti se s vjetrenjačama, već neprijatelja identificirati razinu po razinu ( jednostavnim pedagoškim sustavom od bližeg ka daljem, od poznatog ka nepoznatom ), pa - ako i dođemo do te razine obračuna, biti ćemo spremini i za nju, osobito oni koji svjesno i svestrano rade na svom spiritualnom integritetu.

    Činjenica jest da se danas stravično forisira katolički materijalizam u našem društvu, i da to normalne i poštene ljude doslovno tjera iz crkve. Moj bratić, koji je do rata, u doba ex Yu redovito išao u crkvu, prestao je odlaziti na mise čim se " promijenio sistem " ( navodni znakovi - jer osim retoričkog stylinga nije promijenjeno ništa ), gadili su mu se ljudi koje je počeo viđati u prvim redovima kod oltara - nekadašnje protivnike vjere i katoličanstva, sada najednom u roku "keks" - preobraćene.

    Tako mi se žale i ljudi u susjedstvu da ih lokalni župnik doslovno ucjenjuje forsiranjem donacija za nove vitraje u crkvi ( a stari nisu razbijeni, pa da puše ili je propuh - već se radi o čistom šminkeraju da bi se nekom osigurao dobar posao, a sve to u doba kad nije rijetkost vidjeti ljude kopati po smeću da bi pronašli nešto jestivo ). Ti vitraji koštaju 400 000 kn, nova planirana kapelica na groblju još toliko, a nove klupe u crkvi 150 000. Tim novcem mogla bi se održavati pučka kuhinja u našem malom gradu za cijelu godinu, ako ne i duže. Suprug ( ateist, ali ne borbeni :-)))) i ja ( neki autohtoni teist ) oboje smo poludjeli na te informacije. Ali - dok god ljudi budu reda radi ( jer klinac im ide na krizmu samo zato što je to običaj i za svaki slučaj, a ne stoga što to zaista želi ) ili zbog susjeda plaćali, a da nemaju ni za režije - taj sustav će se zadržati. To neće dugo trajati, jer njihova djeca ( ti krizmani klinci ) crkvu, niti bilo koga više neće zarezivati pol posto ( poslijedica ciljanog suvremenog "odgoja i obrazovanja" ), takvi samo gledaju svoje interese ( buduće NWO predatorske kurve, kako to voli reći @ Jupi ) - tako da dugoročno gledajući, ovim načinom Katolička crkva ( jednim dijelom očito vrlo svjesno ) sama sebi kopa grob, zajedno s Pravoslavnom, jer se općenito ide na zatiranje velikih svjetskih religija - najprije združivanjem na lokalnom, pa onda i na globalnom planu, što će rezultirati uvođenjem jedne zajedničke ( pisao je o tome i Vinko Antiglobalist na svom blogu ), a o čijem smislu samo možemo nagađati, možda temeljem i onog što se sluti da vlada Vaticanom, obzirom na ponašanje njegovog / njegovih čelnika ...

    avatar

    16.03.2010. (22:42)    -   -   -   -  

  • Marin

    cbk

    "...ali hrvatski pravopis nalaže korištenje hrvatskih izraza prije stranih.."

    Usudio bih se dodati da osim pravopisa to nalaže i Ustav Republike Hrvatske:

    Članak 12.

    U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

    avatar

    16.03.2010. (23:13)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @catwoman

    Možemo u razmatranje uzeti sve opcije i do zaključaka dolaziti sustavom eliminacije; ne tvrdim da je Vatican samo humanitarna organizacija kad se zna da predstavlja grad-državu, ima svoju vladu, diplomaciju, promidžbu itd., i kroz povijest je bio jedan od glavnih svjetskih čimbenika, često djelujući negativno dok se u 19. st. počinje reformirati, a vrhunac pozitivnih reformi čini Koncil šezdesetih godina kada se Katolička crkva približila narodima i vjernicima; već početkom 20. st. primjećujemo pozitivno ozračje kad je ondašnji papa Benedikt se u Prvom svjetskom ratu zalagao, gotovo kao jedina politička snaga, za prekid rata i mir! Nakon toga Crkva osuđuje podjednako komunizam i nacizam/fašizam, i na koncu papa Ivan Pavao II ruši zlo komunizma i podupire nezavisnost nekoć porobljenih naroda, kako njegova matičnog poljskog tako i hrvatskog naroda i drugih, i 2003. je izričito protiv američke invazije u Iraku; sadašnji papa razotkriva pedofiliju u Crkvi, zahtijeva lustraciju u crkvenim redovima od doušnika bivše komunističke tajne službe, pomirljiv je i za suradnju sa druge dvije velike monoteističke religije, židovskom i islamskom, i za ekumenu sa pravoslavnim svijetom, dakle sve je to pozitivno i ne bih rekao da je Benedikt XVI u službi nečastivog, ili u službi masona, mislim da do toga stupnja masoni još nisu došli, iako su infiltrirani u Svetoj Stolici, dakle, ima ih među biskupima i kardinalima, u kardinalskom zboru koji bira papu!

    Konkretno sam kritizirao aktualnog papu zbog arbitražnog sporazuma Pahor-Kosor, i to s pravom jer taj sporazum je nastao na osnovi slovenske ucjene i to nije kršćanski, a papa je to blagoslovio tako da sam se neugodno iznenadio.

    I Inače me smeta što Vatican bezrezervno podržava stvaranje i razvoj Europske unije kad je očito da je to nad-država, umjetna tvorevina u kojoj nisu zajamčena prava naroda nego se ide na načelo građanstva, a to znači nadglasavanje jer narodi nemaju u Europskom parlamentu pravo veta, a uskoro neće od 2014. imati pravo veta ni u Europskoj komisiji, dakle, u europskoj vladi itd., i uz to je Europska unija pretvorena u ateističku i ekonomsku zajednicu u kojoj je profit vrhunaravno načelo iako su vjernici u većini tako da to navodi na razmišljanje. No, da se u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, i u Svetoj stolici događaju čudne pojave i materijalizacija, to je uočljivo, ali nemojmo zaboraviti da je sadašnji papa ogorčeni protivnik fašizma i komunizma kao i liberalizma, kao i njegov prethodnik, a ako je netko protivnik toga onda nije u vezi sa masonima ili pod njihovim utjecajem ili kako ste kazala pod utjecajem nečastivog i negativnih snaga iz svemira i drugih dimenzija jer ono što se zna je da u svemiru postoje i druge humanoidne civilizacije, nismo jedini, ali neke su u vezi sa Bogom, dok postoje i neke druge koje nisu, a navodno imaju i jedne i druge snage utjecaja na Zemlju.

    avatar

    17.03.2010. (10:38)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Marin

    Hvala što se ukazao na članak hrvtaskog Ustava koji definira koji je jezik obavezan na teritoriju Republike Hrvatske!

    avatar

    17.03.2010. (10:39)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    CAT
    Iako nisam više imao namjeru komentirat, navela si me svojim stavom...
    Ovaj blog pratim već neko vrijeme, jer unatoč njegovoj prevelikoj fokusiranosti samo, i jedino na komunizam, ima korisnih i zanimljivih informacija. Baš kao što već neko vrijeme iz istog razloga pratim "novapolitika" blog, kojeg si i ti dio. Ja i ti smo se jednom već "sreli" na blogu (http://po-buna.blog.hr/) koji sam otvorio s još par ljudi, al ga radi obveza na faxu ne stižemo koristit koliko smo mislili. Tako da nebih rekao kako sam s Marsa tu pao, al ako je to tvoje mišljenje, nek tako bude.

    Kažeš:
    "...još nedovoljno zrelom za strpljivost proučavanja " protivnika" i koja voli ishitreno dijeliti savjete na pomalo neuljudan, a time i neefikasan način."
    Složio bih se s tobom da još mpuno toga u životu imam za naučiti, al nisam ja došao ovdje nikome dijeliti savjete, pogotovo ne na ishitren način. Jer kada mi netko napiše:
    "Na početku sam naivno mislio da djeca od nekadašnjih komunista nisu ništa kriva, a danas vidim da su i te kako kriva..." onda ne mogu ostat njem. Ne radi sebe (jer moja obitelj nije imala nikakve funkcije il veze u tom sustavu) već radi svih onih koje je prozvao. Postavio se kao da ih poznaje stotine, a svi do jednoga su isti, ništa drukčiji od svojih očeva. Ja sam prvi, koji ne želi da ga se gleda po tome tko mu je bio, ili što mu je radio otac, pa sve da je i bio svetac. Ja sam sam taj koji će zaslužit tuđe poštenje ili mržnju. To je jedna stvar koja mi je zasmetala.

    CBK
    Druga stvar na koju sam pokušao aludirat je činjenica da si svu svoju energiju usmjerio na komunizam, samo komunizam i jedino komunizam. Naravno i sve one koji su u njemu sudjelovali, tvrdeći da su glavni nositelji ovog i ovakvog (sjebanog) svijeta sve redom bivši komunisti. I meni ne smeta spominjanje komunizma kako si ti sam zaključio. Nepobitno je da su se u njemu događali zločini, dal radi sustava samog po sebi, il ljudi koji su ga vodili, ja i dalje smatram da radi ljudi. Jer i "čista demokracija" može biti pakao na zemlji, ako pogrešni ljudi budu gore, a netko mora biti gore. Naveo si kao primjer Njemačku, Švedsku, Austriju. Pa i te zemlje vode isti oni ljudi (il ih kontroliraju) koji su stajali iza komunizma il fašizma/nacizma. Za sada su uspjeli stvoriti privid mira, al nećemo se stić ni okrenut, a već ćemo biti dio jedne velike super-države, sve pod velom "čiste demokracije". Da skratim, fokusirao si se samo na komunizam i komuniste, a komunizam su stvorili (il iskoristili), a komuniste kontrolirali, isti oni ljudi koji su kasnije stvorili demokraciju, i sada vode vrli zapadni svijet. U komunizmu si znao protiv koga se buniš, zaključili su da je ovaj sustav za sada bolji, jer je narod uvjeren da je sve u njegovim rukama (nažalost i jest, al su nas uvjerili da nam je dobro), i ne zna na koga da se dere. Nisu bivši komunisti predvodnici ovog i ovakvog svijeta:) komunisti su bili samo jedni u nizu koji su iskorišteni. Treba se fokusirat na one koji zaista predvode ovakav svijet, a ne svrstavaju sami sebe pod ni jedan narod, vjeru ili sustav. Samo sam to pokušao reći, i još uvijek mi nije jasno zašto se boriš SAMO protiv komunizma, kada se ni oni koji su stajali iza njega ne poistovijećuju s njim, a kamoli oni koji su ih kontrolirali. Zašto se boriš SAMO protiv bivših komunista, kada su oni, ništa drugo doli potrošena roba, koju su oni iznad njih iskoristili. Tvrdiš da Hrvatsku vode bivši komunisti, pa možda je i vode, al ne svojom glavom, nego su kontrolirani. Pa makni njih i doć će novi, koji neće imat nikakve veze sa komunizmom, a opet će bit kontrolirani. Treba se suprotstavit onima koji stoje iza svih sustava, pa tako i komunizma, a nemaju nikakve veze s komunizmom, osim što su ga iskoristili za svoje ciljeve.

    Kažeš:
    "... moj pravac razmišljanja je ispravan dok ti još lutaš, što nije sramota jer tvrdiš da si mlad..."
    Ja priznajem da lutam, sl nisu svi koji lutaju izgubljeni, neki samo tragaju za izgubljenim;) ako postavljaš pitanja, i traažiš odgovore, normalno je i prirodno da ćeš lutat...

    Kažeš:
    "... u globalu mi se sviđa tvoje razmišljanje jer je kritičko."
    Iz istog razloga povremeno čitam tvoj blog, i upravo zato sam se potrudio pokazt ti (iako uvijek ostavljam mogućnost da griješim) da svu svoju energiju trošiš na stare istrošene prdonje, gok nas neki sasvim drugi ljudi polagano guraju u propast...

    Eto ga, više se neću vraćat na ovu temu, kažem na ovu temu, a ne na ovaj blog kako je zaključila CAT;) jer mislim da je mišljenje svakoga od nas izneseno, i uzeto u obzir, a sve ostalo bi bilo samo prepucavanje. Iskreno se nadam da nikoga nisam uvrijedio svojim "neuljudnim" ponašanjem, jer mi to nikako nije bila namjera, a na kraju krajeva svi tvrdite da volite čut i tuđe mišljenje, pa nema razloga za ljutnju;)
    Pozdravljam vas sve do nekog novog ponovnog "druženja"

    avatar

    17.03.2010. (16:57)    -   -   -   -  

  • Zd

    Upravo čitam s ponosom tvoj predzadnji komentar i divim se objektivnom profesionalnom pristupu problematici koja je nas Hrvate nemilice koštala, košta i koštat će (ako nepripravni uletimo u EU, to znamo i mi i oni i zato bi bilo dobro to prolongirati t.j. "apsolutno" odbacit na neko vrijeme, ne srljati itd...) i sve si odlično zaključio i u svezi radnika i seljaka (kad jednom gori pod petama moramo znati da će i ostali doći na red, nismo više u socijalizmu, ali većina razmišlja - dat će država jer ja proizvodim i glasujem) i onda odjednom završiš s drugim poznatim humanoidnim civilizacijama u svemiru? To jedino vidim kod Kreše iz Fantoma u emisiji "na rubu pameti"! Razumijem da su nas ovi pokvarenjaci od političara i njihovih medija već poprilično izblesirali, to im je i cilj, međutim, nesmjemo se dati. Ne molim ja Crkvu kao "instituciju" nego Boga da pomogne Crkvi, vjerskoj zajednici t.j. svom narodu!
    Bog i Hrvati

    avatar

    17.03.2010. (16:58)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    I da, ja jesam pijun, baš kao i ti. Al to ne treba značiti da sam "poslušan" pijun. Svi smo mi dio ovog sustava, zahvaćeni smo njime, i imamo svoje uloge u njemu... htjeli mi to ili ne

    avatar

    17.03.2010. (17:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Posrnuli Pijun

    Mislim da sam bio izričit kad sam rekao da je tvoje mišljenje na ovome blogu dobrodošlo, čak i ako i kad se s tvojim mišljenjem ne bih slagao ili se ne slažem, osim toga, u tvojoj kritici vidim dobru namjeru, a ne provokaciju, prema tome, slobodno komentiraj koliko hoćeš ako misliš da trebaš iznijet svoje mišljenje na neku temu.

    Ovaj post o korporacijama je ono o čemu ti govoriš, da netko ove naše jadnike od vlastodržava kontrolira, naravno da ih kontrolira kao što je i liberalizam uzrok pojavi komunizma, kao što je njemačka tajna služba imala Lenjina kao svog doušnika, a Englezi svoje tajne agente među boljševicima u Oktobarskoj revoluciji, o čemu sam isto pisao na blogu, a to su dokazane povijesne činjenice.

    Ja ne mogu srušit Novi svjetski poredak ili masone i liberale u svijetu, ali mogu utjecat na rušenje naših marioneta, i zato je kritika naših vlasti od životne važnosti, a kad bi ovi bivši komunisti i udbaši i pali s vlasti, a past će jednom s vlasti kompletna ta udbaško-mafijaška garnitura, ne znači da bi ih zamijenili isti takvi poslušnici - nisu svi korumpirani niti se svi daju korumpirat!

    Ako je komunizam odnosno ako su komunistički zločni tabui-tema u Hrvatskoj, onda bi tebe kao mladog čovjeka to trebalo zanimati, jer sve što je zabranjeno je za mlade ljude interesantno, ali ti si možda specijalac pa te to ne smeta, zato odbacujem tvoju uzastopnu primjedbu da nije dobro da stalno pišem o komunizmu i zločinima jer je to izravno povezano s aktulanim vlastodršcima koji zataškavaju komunističke zločine i izravno štite neke komunističke partizanske zločince od kazne pravne države. Dakle, cijeli moj post o korporacijama demantira tvoju primjedbu, i naglašavam da su djeca bivših komunista kriva, na pr. i aktualni predsjednik Republike je dijete jednoga komunista, te je i sam bio komunist, i ne može javno tvrditi da je njegov otac čist, kad nije čist, kad je kršio ljudska prava sedamdesetih godina jer je bio sudionik totalitarnog režima!! A pošto ivo Josipović to zna, a pravi se Englez, onda je kao dijete komunista kriv jer ne sudjeluje u razotkrivanju komunističkih zločina, jer se valjda plaši da bi ispalo loše po njegova oca, sramota da bi izašla na svjetlo dana itd. I da, ti možda jesi pijun kad sam za sebe tvrdiš, ali ja nisam pijun, i ne možeš u moje ime mene svrstava tu pijune - pijun je onaj koji ne razmišlja autonomno, dakle, moćda niti nisi pijun, ali ako misliš na to da nas naša vlada i naši predsjednici vode za nos, onda smo pijuni, da.

    avatar

    17.03.2010. (20:09)    -   -   -   -  

učitavam...