Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • donin svijet

    Tvoja tema je u skladu s atmosferom koja se nadvila nad Hrvatsku.
    Svo ovo vrijeme svi smo mi jako dobro znali što je dobro, a što zlo... što je pravedno, a što nepravedno.... Svi smo znali granicu između dobra i zla. No nismo se dovoljno odlučno borili da dobro caruje. Ponekad nam je valjda odgovaralo da se ta granica između dobra i zla malo zamuti.... jer su i neki od nas nešto za sebe ušićarili. Možemo li se sada pravdati jer smo bili naivni?!!!! Vraćaš tuđi dug.... baš kao što će naša djeca i njihovi nerođeni unuci i praunuci vraćati ono što smo mi u svojoj bahatosti potrošili.
    I sva na nepravda, sva ta nerazumna ponašanja dešavala su se pod parolama domoljublja i velike vjere.
    Sljedećih dana, tjedana i mjeseci čekaju nas nove strašne spoznaje. O krizi stalno govorimo... a tek će nam sada pokazati svoje pravo lice. I ti dani će biti ispit naših vrlina i naših mana....
    Vlast sami biramo... svoje ponašanje u obitelji i na poslu sami biramo..... Bit će nam točno onako kako zaslužujemo i kako sami odaberemo.
    Do sada nam dobrota i pravda baš nisu bili napeti..... Vidjet ćemo da li smo iz pogrešnog izbora nešto naučili....
    Uzalud će se stručnjaci boriti za gospodarstvo... ako ne vratimo moralno ponašanje u ovu zemlju i izgradimo pravi sustav vrijednosti.

    avatar

    07.03.2010. (20:37)    -   -   -   -  

  • Dubinama sebe

    a ja ću te pozdravitiiiii i zagrljaj ostavitiiiiiiiiii i i pusa

    avatar

    08.03.2010. (09:01)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @ima jedan svijet - Znam koliko je teško mijenjati poimanje. Nekako najteže ide ono u nama, jer tamo je naša osnova svijeta. Neki su to jedmostavno koristili. Oni ništa ne mijenjaju, već njih treba mijenjati. Neki su ipak nastojali razumijeti i mijenjati se, ali mažalost oni u ovakovom okruženju teško prolaze. Po meni je zabrinjavajuće licemjerstvo u kojem se jedno kazuje, a drugo čini. To je prvenstveno od onih koji 'kreiraju' tj. trebali bi. Ispada kao da pričaju nešto što su im rekli, a ne razumiju to. Nažalost biraju ih oni koji također ne razumiju. Na taj način svi trebaju učiti svojim iskustvom, a ono je sporo i često nije široko obuhvatno. Zanimljivo, ali i vezano za stvaran život . Svako ti dobro Dona ... :)

    avatar

    09.03.2010. (11:53)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Dubinama sebe - Tajo, ovo je divno. Prekrasno je kada postoji netko tko ti se raduje. Raduijem se i ja Tebi i zagrljaj i pusu šaljem ... :)

    avatar

    09.03.2010. (11:57)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Bilo je ugodno družiti se s tobom...

    avatar

    10.03.2010. (17:44)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Rib@rnica - Francek, bu toga još. Malo sam spor, al ide nekak. Srdačan pozdrav ... :)

    avatar

    10.03.2010. (21:05)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...naša je kultura teško bolesna... u njoj je čovjek pretvoren u robu... u eksploatacijskom sustavu pravdu je nemoguće ostvariti... cijeli je sustav osmišljen kako bi mase otuđivale svoj rad, svoj život, radi ostvarivanja interesa moćnika (bankara i ostalih kapitalista)... zato ja stalno ponavljam da ako želimo promjenu trebamo prestati raditi, prestati služiti sustavu, i stvarati drugačije odnose u društvu koji se temelje na solidarnosti i poštivanju slobode, a ne na iskorištavanju... ali naravno, ta promjena dolazi odozdo, od pojedinca, i dok god naši gospodari uspješno manipuliraju masama putem obrazovnog i pravnog sustava, te medija, drugačija vizija društvenih odnosa ostaje utopija... ali sami smo si krivi za sve, kao što veli @ima jedan svijet: "Bit će nam točno onako kako zaslužujemo i kako sami odaberemo."... pozdrav...

    avatar

    11.03.2010. (11:15)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Smisao Života - To je vidljivo. Izrazito je nemoralno glumiti moral. Dolaze čak do stvaranja mišljenja kako je ovaj sustav ustvari jedino ispravan. U sustavu zajedništva mnogi koriste sustav da ne rade i koriste ga. Pitam se koliko ovi sada, a što su si prisvojili? Kvaka je u osnovi u stvaranju poteba kako bi oni razvijali eksplotaciju i bogaćenje. Hrane bi trebalo biti dovoljno za sve... Hm, ima toga za posložiti da bi se mogao ostvariti sustav humanosti. Čak i ljudi koji formalno zastupaju institucije duhovnosti služe sustavu eksploatacije. Prosvjetljenja su osobna postignuća i sa njima nemaju veze. U njih je hijerarhija po njihovim interesima. Svako ti dobro ... :)

    avatar

    11.03.2010. (16:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...