Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • alexxl

  I ja se plašim.
  Zbilja mi je gušt čitati tvoje postove, ali zbilja.
  Ti, to, tako dobro izbaciš iz sebe u textualnom vidu,
  ono što se meni vrti po mojim moždanim marginama, a
  ne znam to skupiti, oblikovati i izbaciti, na papir, ili u elokventnom modusu.
  Bit ću toliko slobodan i potpisati te.
  Bravo!
  Pozdrav do slijedećeg čitanja.

  avatar

  08.03.2010. (13:31)    -   -   -   -  

 • natuknica

  Ne bih se baš mogla posve složiti s tobom. Čuvena rečenica "Pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota!" je izrečena pred puuuuno više od 20 godina. Zakoni fizike (koliko god mi ne bili uvijek posve razumljivi) jako se dobro mogu primijeniti i na društvo. To što su se posljedice te rečenice počele osjećati tek puno kasnije nego što je izgovorena, samo znači da je tromost mase i pravac zaveden u Austrougarskoj bio takav kakav je bio, ni veći ni manji. E, sad kad su se stvari zakotrljale, najprije do toga da bude rat, a sada i do tu gdje jesmo, sad treba upotrijebiti silnu silu da se stvari izvuku iz gliba. što je još gore, otpor gliba povećava i činjenica da se naša bara pomiješala sa svjetskom koja nije u ništa boljem stanju.

  U svakom slučaju, možda se nešto i radi, možda se nešto i događa pozitivnog, ali rezultati te sile i tog rada se ne mogu odmah vidjeti. Proći će još vremena (dvadesetak godina, drži me za riječ pa možemo opet raspravljati o tome) dok se počnu stvarno osjećati posljedice tog rada. Ako od rada odustanemo, ako baš svi zašutimo, da, onda će biti još gore. Ali ne vjerujem da je to stvarno moguće.

  Ja se osobno osjećam čisto. Možda i zato što nikada nisam radila u prosvjeti pa sam mogla raditi svoj posao pošteno. Koliko sam čista, vidim i na svojoj djeci. Ispadaju baš tako da sam ponosna na njih... :)

  avatar

  08.03.2010. (15:08)    -   -   -   -  

 • natuknica

  Malo sam razmišljala o ovoj svojoj rečenici prikraju. Ne bih htjela da se pomisli da smatram da bi se svi prosvjetni radnici trebali osjećati odgovornima za stanje u kojem se nalazimo. Ne smatram. Znam ih mnogo, svakako većunu od onih koje sam imala prilike upoznati, koji se nisu dali zamesti strujanjima. Samo mislim da se nad prosvjetnim radnicima vrši nadprosječni pritisak i da ne mogu znati kako bih ja na njega reagirala. :)

  avatar

  08.03.2010. (15:27)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  Svašta smo mi do sada vidjeli i doživjeli. Ne možemo reći da nas nisu postepeno pripremili na batine. Lijepo su nam prvo objasnili da smo stoka sitnog zuba... onda su nas lomili svim tim preprekama o kojima pišeš... a svi smo mi u toj pripremi na neki način sudjelovali.
  Profesori tuku djecu, djeca zlostavljaju djecu, djeca ubijaju djecu, mafijaši ubijaju na ulicama, policajci tuku seljake na cesti, policija upada nevinim građanima u stanove i onda nam bez pol pardona objašnjavaju kako je to normalno... i greške se svima dešavaju... ma grešaka i nema. Čobanković izjavljuje da je batinjanje seljaka po zakonu.
  Do sada smo tiho i pokorno trpjeli sve nepravde trule birokracije... privatizaciju i ostala čudesa... a sada su došle na red batine.
  Eeeee... da su seljake i ove nevine građane tukli još u vrtiću... sada se ne bi čudili.
  Zato je važno djecu mlatiti što ranije... da se ne čude kad kao odrasli dobiju batine od predstavnika vlasti.

  avatar

  08.03.2010. (20:27)    -   -   -   -  

 • mosor2

  @alexxll, to što napišem iz mene ne izlazi ni lako ni jednostavno... nego gadno i zajebano ko studentsko govno.
  @natuknice, dosta naših problema starije je od 20 godina, ali se u zadnjih 20 godina namnožila još i masa novih. Slažem se u potpunosti kako bi se silna sila trebala pokrenuti da nas izvuče iz gliba, samo mi se čini da bismo siline silne sile trebali biti barem malo svjesni - a ja niti šta vidim, niti šta čujem - pa bi nam se lako moglo desiti da za 20 godina zaključimo da sile nije ni bilo. I još, 20 godina se strašno brzo troši, a ne znam koliko mi je tih paketa još preostalo. Kad sam govorio o čistoći, nisam mislio na kršenje radnih i moralnih normi - nisam ni ja prekršio ni jedan od kodeksa, nisam uzeo mito, nisam favorizirao prijatelje ni rođake, nisam otaljavao posao na tuđu štetu, itd - ali čist nisam, jer sam šutio kad nije trebalo šutjeti, jer sam gledao na drugu stranu kad me bilo strah, jer nisam napravio ono što sam osjećao da treba (ne govorim samo o poslu). Ovakva Hrvatska prava je mjera naše savjesti - ovakvi kakvi smo bolju zemlju ni ne zaslužujemo.
  @Dona, to je prava riječ - treba to tuć!

  avatar

  08.03.2010. (22:51)    -   -   -   -  

 • Neverin

  mlađima od mene prosto prirodno izgleda scenario da će se opet proljevat krv jer ovima gore nikad dosta a kad tad će i naša pipa presušiti.. sad bi me neki prozvali za nasilnika ali ja samo govorim ono o čemu sam puno puto čitao o povijesti. Onda će se ti jadni političari čuditi čudom kako je narod postao nasilan da nasrće na vlastitu vladu. Neki ljudi nikako da nauče nažalost...

  ali možeš zamisliti katartu koju je doživio onaj tip koji je naokautirao Berlusconija a ovaj bedak se iz bolnice čudi zašto ga narod ne voli o jebem ti glupoga ili zločestoga štogod

  avatar

  09.03.2010. (00:39)    -   -   -   -  

 • natuknica

  Pa nisam ni mislila da se osjećaš krivo kako drugačije osim zbog šutnje. Meni je, istina, trebalo duže vremena dok sam shvatila neke stvari, primjerice, da škola u koju mi idu djeca ima segregacijske razrede i da su mi obje smještene, svaka u svoj segregacijski razred. Kada sam to shvatila, nisam šutjela, pričala sam gdje god sam stigla, a jednu od njih sam i prebacila u drugu školu pa sam i tamo to isto pričala i mogu ti reći da sam došla do zaključka da to svi već znaju. (No, razmišljajući o ovom odgovoru tebi, sjetila sam se još jedne stvari koju bih mogla i/ili trebala napraviti, vidiš, bit će da ipak imaš pravo) Nisam pisala u Ministarstvo jer nisam sigurna da isto ne podržava takvo slaganje razreda, budući da sam čula za bar još jednu školu s takvim problemom.
  I što mi se dogodilo? Naišla sam na razrednicu ove kćeri koju nisam preselila, žena mi se činila baš čvrsta, odlučna, pametna, a i dovoljno stara da bi se njen glas mogao čuti u zbornici. Mislila sam (glupača) da će ona reći - to tako ne ide! A što je napravila? SUTRADAN, nakon što sam joj istresla sve što mi je bilo na duši, DALA JE OTKAZ! Sigurna sam da je o njemu već bila razmišljala, samo da je moja priča ubrzala stvar. Iskreno, kada bi se svi već i tako ponašali, to bi natjeralo sustav da se zamisli nad sobom. Ali ona je, kao nastavnica deficitarnog predmeta, 3 mjeseca tražila drugi posao. Ima li itko pravo tražiti od nastavnika da ugrozi svoju egzistenciju zbog tamo nekog tuđeg djeteta? Tek kad shvate da su njihova djeca (koju mnogi zapravo ni nemaju) ugrožena propustima prema tuđoj djeci, onda će možda uvidjeti da je plaća u toj priči puno manji problem.

  A jedan jako zgodan primjer o tome kako sam ja kao nenastavnik u boljoj poziciji od nastavnika ti je taj glupi OIB.
  Na svim roditeljskim sastancima nas razrednici pitaju neka im damo OIBove djece. Na svakom od tih sastanaka sam se zgražala kako to može biti? Porezna uprava je državna institucija, e-matica je državni program, zašto, o, na svijetu, zašto bi nastavnici morali unositi OIBove????? To je STRAŠAN mobbing, mobbing kojeg provodi sustav, netko kome čak ne možeš dodijeliti ni lice ni odijelo. I svi jadni razrednici kažu "Da, da," uzimaju OIBove i ukucavaju ih.
  S druge strane, fakultet je isto neka poludržavna firma i ja sam inzistirala na tome da naše tete što u referadi, što u računovodstvu, ne ukucavaju OIB-ove nego da nam ih porezna uprava mora dostaviti. No dobro, slala sam i protestna pisma poreznoj upravi i telefonirala nekoliko puta na besplatni telefon i stvarno, NISU nam ih dostavili. :D :D Ali smo ih svejedno dobili posredno jer su programeri programa za evidenciju studija bili nešto uporniji. I nismo ih morali ukucavati. :)
  Da su nastavnici bili glasniji i organiziraniji u zahtijevanju da oni koji održavaju e-maticu riješe pitanje OIBa puno elegantnije, jer je to moguće, danas bi se osjećali manje manje poniženo i lakše bi reagirali na neke druge stvari. Ali oni su se već prije toga bili toliko poniženi da nisu više imali glasa za to.
  Eto, utoliko smatram da sam ja u prednosti, jer svi moji mobberi imaju lice i znam s čime moram izaći na kraj. I zato si mogu priuštiti da ne šutim. Zato čak ni moja djeca ne osjećaju potrebu da šute. Naprotiv, ne boje se reći što misle i eto, zbog toga sam ponosna. I činjenica je, dok sam ja pričala što sve ne valja u školi u koju mi je išlo dijete, niti jednog trenutka se nisam bojala da bi se netko na mom djetetu mogao zbog toga osvetiti. I znaš što? Bila sam u pravu. I danas, kad moje dijete na satu razrednika kaže da se ne slaže s ponašanjem nekog profesora, ovi uzimaju njeno mišljenje u obzir. I ne, nitko joj se nigdje ne osvećuje. Jer ni nema za što. Dakle, moguće je nešto napraviti, samo treba skupiti kritičnu masu, ne onih koji znaju, nego onih koji imaju hrabrosti. A lakše je imati hrabrosti kada imaš čistu savjest.

  avatar

  09.03.2010. (10:07)    -   -   -   -  

 • MODESTI BLEJZ

  bura se sprema već odavno, ekspres lonac kuha, tlak opako raste, eksplozija prijeti... no i to je valjda prirodna pojava.

  avatar

  09.03.2010. (13:41)    -   -   -   -  

 • mare

  dok jedni govore i upozoravaju drugi mudro sute i cekaju sta ce se iz toga izroditi, ako doticna osoba nagrabusi oni se slavodobitno smijulje u sebi, ako se pak nesto pocme mijenjati onda "mudri promatraci" ulecu u sesnest metara grabe svoje pozicije. tako je to u nasem drustvu.
  molim mosora da pogleda moj komentar na [LINK=http://mosor2.blog.hr/2010/02/index.html]

  avatar

  17.03.2010. (16:23)    -   -   -   -  

 • mare

  dok jedni govore i upozoravaju drugi mudro sute i cekaju sta ce se iz toga izroditi, ako doticna osoba nagrabusi oni se slavodobitno smijulje u sebi, ako se pak nesto pocme mijenjati onda "mudri promatraci" ulecu u sesnest metara grabe svoje pozicije. tako je to u nasem drustvu.
  molim mosora da pogleda moj komentar na //mo sor2.blog.hr/2010/02/index.html

  avatar

  17.03.2010. (16:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...