Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • alexxl

  Poslje bum te čital, sam da ti odgovorim,
  Pobil ni "Njih" pol
  Sve intelektualno bi strpal u logore, na preodgoj.
  Sad tek kužim one "žute" Kmere.
  Nema bez čizme, nema.
  To se kod nas otelo pameti.
  Šalim se normalno,
  ali Goli otok bi radi ove pljačke, bil nužan, kao jedan moderan Alkatraz,
  onak po EU standardima, sa puno sapuna po štengama i okolo,
  onak, da bude, jako, jako sklisko.

  avatar

  04.03.2010. (12:31)    -   -   -   -  

 • Shelly Kelly

  Ja bih se prestao smješkati i praviti da živimo u ekstraterestrijalnom blagostanju. Raspustio bih gatare koje proriču samodestrukciju recesije.
  Zamolio bih grčkog premijera da smijem svom narodu podastrijeti njegov govor o frci i odgovornosti.
  Raskrstio bih sa mitom brodogradnje u Hrvata (sori...)
  Turizmu raspolovio namete.
  Ambasade i strana predstavništva stavio na proviziju po učinku - po dogovorenom stranom ulaganju u Rvacku. Ista stvar za Vladu i sve nadzorne i upravne odbore.
  Sudovi plaćeni po broju riješenih (ili/i potvrđenih) predmeta/presuda.
  Zatvorenike bih koristio za rad, čišćenje okoliša (više cvijeća, itd itd).
  Samoupravi postavio samo jedan cilj: Da pojeftini za 30%, makar se samo-reorganizirala.
  NE BIH prodao obalu, nego ju dao u javno-privatna partnerstva ili koncesije.
  Poticaje bi imale samo TRAŽENE i KONKURENTNE robe i usluge.
  Promislio bih, kako spriječiti da nas mladi indijski informatičati i kinemerički globalizam samelju, dok naši (skupo školovani) diplomci idu van' taksirat'.
  Fakultete bih stavio na ekonomsku, tržišnu osnovu; sponzorstva u trampi za radna mjesta...
  Pošao bih od činjenice, da je Rvata ukupno k'o članstva indijskih sindikata. Plus, minus.
  Svako pola godine bez osiguranja bih prošetao Lijepom nam Našom. Pa ak mi je suđeno...
  I onda bi se zbudil.

  avatar

  04.03.2010. (12:43)    -   -   -   -  

 • Zadarskosunce

  Makla sve ove dosadasnje genije i s mnogima napunila Goli otok, dala bi im da rade po starinski golim rukama i bore se za koru kruva, da osjete malo kako hrvatski narod svaki dan vodi tu istu borbu.
  Time bi obogatila i nasu turisticku ponudu jedinstvenu u svijetu, ne samo zidine zatvora vec primjerke u njemu, sa poukom kakav ne treba biti.
  Od njihovog "zaradjenog " novca kojeg izgleda sigurno dosta ima, utukla bi u privredu, bilo bi cak i za ostale grane ... da taj san bar dozivin da se desi ne da samo sanjam lol

  avatar

  04.03.2010. (12:55)    -   -   -   -  

 • Neverin

  progurat zakon o reviziji pretvorbe, pošto im računi neće biti čisti oduzeti im imovinu sa kojom napuniti državnu ruznicu i sa time poticati proizvodnju i izvoz. Postrožiti kazne za nesavjesne menađere koji barataju imovinom poduzeća te tražiti meritokraciju a ne podobnost po stranci i porodici.. Bez nekih osveta kako se nepravda nebi nastavila ali glavne krivce bi zasigurno pozatvarao a njihove ribice i potrčkala amnestirao zato jer ih ima previše...

  avatar

  04.03.2010. (13:55)    -   -   -   -  

 • alexxl

  Neverin je u pravu.
  E da mi je 10-tina njegove pameti.

  avatar

  04.03.2010. (14:03)    -   -   -   -  

 • primakka

  raspustila bi sabor, postavila shellyja za premijera, neverina za ministra policije, razvijala otoke i zagoru malim eko-gospodarstvima, gradila vrhunski turizam.
  koja bi to čista i cvjetna zemlja bila s toliko radne snage!

  avatar

  04.03.2010. (14:39)    -   -   -   -  

 • čitač bez bloga

  Iskreno, što će Splitu željezara, Splitu trebaju hoteli, čisto more i čist zrak.

  avatar

  04.03.2010. (15:13)    -   -   -   -  

 • NF

  čuj fakultete na tržišnu osnovu, razočarao me ovaj put naš avijatičar.
  p.s.
  skoro istovremeno smo borac za ljudska prava marin miočić stošić i ja počeli svojevremeno raditi na ekonomskoj školi, on je predavao gospodarstvo i drugi sat nakon upoznavanja dao učenicima pisani rad, tema : ja gospodar/ica svijeta. opomenut je jel se ne drži plana i programa i valjda previše inzistira na razmišljanju...

  avatar

  04.03.2010. (15:39)    -   -   -   -  

 • marinianis

  prvo otjerala s posla više pola sudaca u hrvatskoj i uhapsila odvjetničku komoru, strpala hdz u kompletu na goli otok, e onda bi se već dalo nešto napravit, bila bi manja opstrukcija pokušaja pravljenja reda

  avatar

  04.03.2010. (16:20)    -   -   -   -  

 • new deal

  Zaposlenicima u državnoj upravi zabraniti rad u istoj ako su oni ili njihove firme dužni državnom proračunu, a također zabraniti im kandidiranje za gradska vijeća i slične skupštine na lokalnim razinama.-Imaš dug prema državi? Ne možeš u politiku ni u upravu.

  I naravno, pohapsit hdz-ovce, rukovodstvo na goli otok,članstvo u emigraciju.

  avatar

  04.03.2010. (19:07)    -   -   -   -  

 • Tri Pojma

  ma kakvih previše sudaca? nije poanta u previše, nego u traljavom zakonu koji dopušta da se pojedini suci ponašaju kao da je nedodirljivost apsolutna (pa čak i kad su edukacije i mišljenja stručnjaka u pitanju) te o šupljikavom zakonu koji omogućuje da se suđenje razvlači kao kineske špagete.
  također, najveći problem su naše glave. moguće da nešto mislimo globalno, ali sasvim drugačije djelujemo lokalno. mi smo jedna prilično nemoralna nacija (skloni krađama, lovu u mutnom i odobravanju bogaćenja na brz način). dokle god je to tako, ne bi nam ni vlada čudotvoraca pomogla.
  mislim da nam dugo, dugo nema bolje budućnosti. postupak bi trebao biti bolan, ali ne samo radikalan (treba raditi i na prevenciji.. učiti djecu kako nije dobro biti menadžer koji je milijune zaradio nepošteno i na tuđoj muci).
  dakle, da sam na vlasti (a hvala bogu da se volim, pa si takvo što ne bih poželjala ni u najluđim snovima), okružila bih se ljudima poput neverina i kellya, ali ima ne bih dala apsolutnu vlast jer bi zatvarali bez suđenja ;))

  avatar

  05.03.2010. (07:31)    -   -   -   -  

 • windfuckersister

  Da sam ja na vlasti pokrala bih sve što se pokrasti da. Samo što mi ne bi baš puno ostalo za mrknuti. Uvijek na sve dođem prekasno :(

  Ovo je bilo neozbiljno. A ozbiljno.... na sva ključna mjesta postavila bih mlade ljude poput Neverina I crkvu bi strogo odvojila od države.

  avatar

  05.03.2010. (07:42)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  @Zona Z.: to što kaže, "mislimo globalno, ali lokalno radimo posve drugačije" naziva se u teoriji "amoralni faminizam". Termin je skovan 1950-ih za razumijevanje situacije u Italiji, utjecaj "familija" za koje je sve u redu napraviti a nikakva se opća moralna pravila ne priznaju, od kojih je Mafija samo najpoznatija.Ima o tome okolo više zanimjivih tekstova.

  avatar

  05.03.2010. (13:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...