Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • pero u šaci

    ''Treba učiti otkrivati i motriti taj tračak svjetla koji bljesne iznutra kroz naš um, više nego treperavi sjaj sazviježđa bardova i mudraca. Pa ipak smjesta odbacujemo svoju misao, samo zato što je naša. U djelima genija uvijek prepoznajemo naše vlastite odbačene misli; vraćaju nam se s nekom tuđom veličanstvenošću. Velika umjetnička djela jedva da imaju upečatljiviju pouku za nas od ove. Uče nas da ustrajemo sa svojim spontanim doživljajem, opskrbljeni smirenom nepokolebljivošću, naročito onda kad je sva povika glasova na drugoj strani. Ili ćemo koliko sutra čuti nekog neznanca kako s majstorskom elegancijom govori upravo ono što smo slutili i osjećali cijelo vrijeme, i bit ćemo prisiljeni vlastitu misao postiđeno prekupiti od drugoga.'' (Emerson: Self-reliance)

    avatar

    02.03.2010. (21:39)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    rugala se sova sjenici. koja je razlika izmedju Jergovica i Pilsla. mozda samo u tome da Milenko s neskrivenom simpatijom nosi kamu i kokardu?

    avatar

    02.03.2010. (23:12)    -   -   -   -  

  • NF

    jergović ima jedan izuzetan roman o autu, ostali opus ne komentiram :P

    avatar

    02.03.2010. (23:19)    -   -   -   -  

  • dviz

    Da, šteta da taj tekst nije izašao prije ovdje, bila bih baš ozarena!
    Jako volim Dragu P. Već godinama se nedjeljom prvo hvatam njega. Odličnu vagu ima, kada što kazati, rasvjetliti, prokazati. A i volim kada piše o krajoliku, gradovima, ljudima, obiteljima. Fale mi te ekumenističke nedjelje.

    avatar

    03.03.2010. (00:47)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Možda smo svi navikli da je netko "prihvatljiv", o kome se ne zna za kontraverze. Pilsel jest kontradiktoran kroz svoj razvoj, ali pokazuje upravo da je misao i stav povezan sa propitivanjem, griješenjem i traženjem boljeg puta. Mislim da time ima legitimitet (ako ga živci ne izdaju...)

    avatar

    03.03.2010. (08:41)    -   -   -   -  

  • demolition girl

    Ovo mi zvuči i više nego poznato: "vrlo plodan autor nerealiziranih ideja" :D! Fakat ono - pričaj mi o tome... Ne mogu ti nabrojati kolko mi je put netko "ukrao" ideju jerbo nisam reagirala na vrijeme. Frustrirajuće, užasno frustrirajuće...a još više kad vidiš realizaciju i pomisliš kako bi ti to napravio bolje.
    Drekec je to kad mene inspiracija uvijek puca u kasnim noćnim satima i neda mi se dizati iz toplog kreveta kako bih nešto zapisala i još k tome buditi Drageca u našoj maloj garsonijerici.
    Nedavno se digoh i odoh u kupaonicu kako bih zapisala pjesmu. I pogodi što - drugi mi je dan bila glupa, baš kao što mi bude većina ideja koje se ne dignem istu noć zapisati.
    A za one druge pak čekam da riješim neku obvezu - npr. završim desetgodišnje studiranje - kako bih napokon napisala što sam naumila. Tako da je mogućnost da će mojoj baki grobar preko peta zaklepetati lopatom, prije nego ja sjednem s njom i napišem njenu biografiju, vrrlo velika...

    avatar

    09.03.2010. (02:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...