Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Maja

    Treba prvenstveno kazniti roditelje jer su odgojno zakazali. Čitam te članke i ne mogu vjerovati, kaže majka napadača: ''moj sin nije monstrum'', zatim baka od jednog ''on je dobar, ova dvojica su ga odvela na krivi put''. I tko je tu lud?
    Jadno djete imat će traume cijeli život a očito je to najmanje važno jer se već traže olakotne okolnosti za ova tri majmuna.

    avatar

    02.03.2010. (20:35)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    ma ja to ne mogu komentirat.
    sudit ko odraslima.

    avatar

    02.03.2010. (22:04)    -   -   -   -  

  • katalona

    Očigledno je da nam je kao društvu preventiva zakazala! Znači, prostaje nam samo represija! Dakle, mijenjati zakon i to na način kao što je predložila Elle - suditi im kao odraslima! Neisporno je da sve više ljudske mladunčadi do 14. godine nakupi popriličan broj kaznenih djela - i to ne onih tipa "ukrao žvakaću u kiosku", nego razbojništva, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, silovanja......i sve završi na tome da se par papira pošalje na centar za socijalnu skrb. Jer takav nam je zakon.... do 14-e su djeca!!! Pa se kao priča sa roditeljima...Pih....a kad nekima upoznaš roditelje onda shvatiš da su im potomci još i dobro ispali kakvi su oni.....

    avatar

    02.03.2010. (22:23)    -   -   -   -  

  • 100kg

    Zašto oporavak pretučenog trebaju plaćati porezni obveznici? Liječenje kao i kasniju psiho-fizičku rehabilitaciju neka plate roditelji nasilnika. Kad im dođe račun 400k-500k HRK onda će malo bolje odgajati svoju mladunčad kao i paziti na njihovo ponašanje

    avatar

    02.03.2010. (22:58)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Jabuka ne pada daleko od stabla. Kako je cijeli jabučnjak crvljiv većina jabuka je na zemlji prije vremena.
    @katalona za preventivu je potrebno da većina stanovništva nije "crvljiva" a to kod nas nije slučaj. Umjesto da su nam uzor Skandinavske zemlje nama su uzor američki mafijaši. Filmovi i reklame su ih puni u idealiziranom i romantičnom liku "you hang up" ...

    avatar

    03.03.2010. (08:14)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Nsilnici su takvi još od najranije dobi ali se pred time najčešće zatvaraju oči . Pa tako jedna teta u vrtiću tvrdi da "Ivan ? Ma neeeee, on se ne tuče . Njegova mama je plakala kad je čula, ona je divan roditelj" Baš.... , a druga teta kaže da je ivan (ne mora se tako ni zvati) bio problematičan tj nasilan još u prijašnjoj grupi.
    A mali ivan će rasti i vjerojatno jednom osvanuti u priči u Luki R. i svim drugim sličnim pričama. A zašto ? Jer se nije reagiralo na vrijeme. Dakle joć u vrtiću .

    avatar

    03.03.2010. (08:38)    -   -   -   -  

  • čitač bez bloga

    Djeca su ne samo odraz obitelji nego i društva u cjelini. Slažem se, @katalona, zakazala je PREVENCIJA. Tko je od mjerodavnih reagirao, koga briga. Poslati djecu u maloljetnički zatvor?Dom za preodgoj? Pa, tek tamo će "ispeći zanat". Kazniti roditelje i djecu? Novčano? Da, ali ne sada, nego onog prvog trenutka, još u osnovnoj kad su prekršili pravila igre. Djeca trebaju znati da imaju obveze, a ne samo prava. Što njima znači ukor, kazna koju daju učitelji, nemoćni da adekvatno reagiraju jer ne mogu ništa drugo. Pa, kazna se ne upisuje u svjedodžbu. Treba prevencija, ali onda trebaju i timovi koji će pratiti cijelu obitelj, redovito, svakodnevno. Psihološki tretmani su ili skupi ili ako su besplatni, onda se dugo čeka ili nisu redoviti. Opet, koga briga. Problematičnu djecu ili obitelj, već detektiraju i tete u vrtiću, učitelji u školi i što se događa, ništa, jer nemaju načina da pravilno djeluju. I svi ,onda, samo čekaju da se riješe nasilnika iz svoje sredine. Je li se oglasila pravobraniteljica za djecu?

    avatar

    03.03.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...