Komentari

responder.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • ada

    Već duže vrijeme ti želim reći, hvala za info.
    t i ja jedva čekamo da se predplatimo.
    Ak neko ima viška love, slobodno me može predplatit.
    Neću se ljutit.
    Kad izlazi prvi broj?

    avatar

    18.03.2010. (11:59)    -   -   -   -  

  • Responder

    Izašao je već prvi broj. Pa, najbolje bi bilo da t zamoli izdavača da mu da dvije gratis pretplate. Nek kaže da mu je teološko znanje jako mizerno a želi se usavršiti i nek im kao dokaz pokaže što je sve pisao na mom blogu. Vjerujem da će mu se oni kad to vide smilovati i u svrhu promicanja teološke pismenosti dati barem 2 besplatne pretplate. I onda tek tebi t ustupi jednu.

    avatar

    18.03.2010. (17:35)    -   -   -   -  

  • ada

    Ja znam da je t bečka škola i da bu bar zbog mene molil i sve učinil da da doniraju oni iz Exa od knjižica. Kaj je već izašel broj i ti cijelo vrijeme šutiš i poskrivećke čitaš kad ti starci odu spavat. E, nemrem vjerovat !

    avatar

    18.03.2010. (18:48)    -   -   -   -  

  • Responder

    Pa kad mi niko ne komentira ovdje, neću sam sa sobom raspravljat.

    avatar

    18.03.2010. (21:27)    -   -   -   -  

  • ada

    Ja najvolim sama sa sobom raspravljati i najviše držim do tih rasprava. Nit me ko napada nit mi ko proturiječi.Uvijek se sa sobom svesrdno dogovirim i bude po mom. Kak ste vi teolozi čudni? Ja mislim da ni jedan teolog nebi ni knjigu napisal da nema onog drugog teologa. Zato ja za sada nebum niš objavljivala dok ne sretnem nekog kaj sam sa sobom najvoli raspravljat. Jel talo? :)

    avatar

    19.03.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • Responder

    Ja najvolim kad me se napada i proturječi mi. To mi je najnapetije. Najveći bi mi Božji dar bio podvojena ličnost, pa da mogu sam sa sobom raspravljat. :-)

    avatar

    20.03.2010. (19:28)    -   -   -   -  

  • ada

    Bilo kako bilo, snizit ću malo kriterije pa ću se pretplatit na časopis, ak me već netko iz secesijske sućuti nije pretplatil. Navodno da kad čovjek ima tak velike darove da se može brzo uzoholit. Zato ti je bolje da ih nemaš i blago tebi ! Isto je više evanđeoski razgovatati se s drugim čovjekom neg sam sa sobom. Zato ja i pišem komentare da si štogod ne umislim i da se ne uzoholim. Ipak bi mogel tu i tam pričat kaj si sve po časopisima čital i kak si ujutro o jednoj temi mislil, a kaj si navečer.

    avatar

    21.03.2010. (11:05)    -   -   -   -  

  • Responder

    Concilium mi je stigao pred par dana al još ga nisam počeo čitat jer taman dovršavam "Kurosavin nemir svijeta" od Branka Sbutege. Ne znam jesi čula za tu knjigu, Sbutega opisuje s kojim se sve ludostima susretao za vrijeme rata i poraća.

    Malo sam bacio oko na sadržaj Conciliuma. Tema broja je Službe u crkvi danas. Posebno zanimljivi mi se čine članci o soteriologiji Waltera Kaspera, o bazičnim zajednicama i o Pavlovoj paradigmi partnerstva. Ima i članak sestre Sandres Schneiders o vizitaciji američkim redovnicama. To mi se baš čini interesantnim jer ne znam što misliti o voditelju vizitacije kardinalu Rodeu koji redovnice optužuje za pretjeranu svjetovnost, a na vizitaciju dolazi u najskupljem modelu mercedesa. I na kraju su dva teksta in memoriam Edeku, jedan od Kunga i jedan od Erika Borgmana, potpredsjednika Conciliuma. Sve u svemu, jedva čekam baciti se na čitanje.

    avatar

    21.03.2010. (17:31)    -   -   -   -  

  • ada

    Drago mi je da čitaš Sbutegu. Sjajna knjiga! Kad god se sjetim Boke Kotorske sjetim se i našeg Sbutege. Mislim da sam i ja negdje nekom na tvom blogu preporučila tu knjigu.
    Jučer na telki je išla reklama na časopis Koncil pa sam se sjetila ovoga posta.
    Ovaj štiklec o vizitatoru mi je skroz zanimljiv. Podsjeća me na na one Isusove riječi o trunu i brvnu u oku. Šteta da su ljudi otišli u duhovna zvanja, a o etici i moralu su brinuli samo kad su ispit polagali.
    Kardinal se vozi u mečki. Bit će da baca udicu svim muškima koji bi htjeli ići u svećenike, a nikad si nisu mogli priuštiti mečke. To je valjda novi način evangeliziranja. Saš vidit kad bude puno zvanja za bogosloviju. :)

    avatar

    22.03.2010. (09:13)    -   -   -   -  

  • Responder

    A tek iduća 3 broja Conciliuma će biti super zanimljiva. U travnju je tema "Biblija kao riječ Božja", u lipnju "Prirodni zakon" i u listopadu "Ateizam".

    avatar

    22.03.2010. (22:17)    -   -   -   -  

  • ada

    Ajd baš mi je drago da uz Glas Koncila imamo konačno nešt o Koncilu. :)

    avatar

    23.03.2010. (11:41)    -   -   -   -  

  • Responder

    Ne vjerujem da će Concilium biti baš toliko izrazito koncilski opredijeljen kao Glas Koncila, ali sve dobro dođe.

    avatar

    23.03.2010. (20:03)    -   -   -   -  

  • ada

    Na koji Koncil sad ti misliš? Ak misliš na glas prvoga Koncila, mogla bih se složit s tobom.

    avatar

    24.03.2010. (09:30)    -   -   -   -  

  • Responder

    Mislimo na isti, samo se i ja malo šalim. Ali ti dobro veliš, oba su časopisa koncilska, samo ne od istog koncila.

    avatar

    24.03.2010. (10:39)    -   -   -   -  

  • ada

    Dobro je da ćemo od sada imati tu ravnotežu u izdavaštvu.To je dobro radi pluralzma u Crkvi. Za svakog ponešto. Ja sam do sada najvolila čitat Mali Koncil.

    avatar

    24.03.2010. (11:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...