Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • zgdnevnik

    Lakše je nekak sa curama, manja je vjerojatnost da će se potuć i slično...

    avatar

    02.03.2010. (13:21)    -   -   -   -  

  • zgdnevnik

    I sretan rođendan!

    avatar

    02.03.2010. (13:22)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Jebeš zakon i kažnjavanje. Ništ od toga.
    Ja bi roditelje tih maltretirao, pa i te klince.
    Kako?
    3 X tjedno na grupnu terapiju sa psiholozima i tak to 5
    godina, maspater.
    Moga klinca su stukli njih tri, kad je išao u 1. razred OŠ.
    Žena je to krila od mene, jer, jer bi ja i oca i mater,
    ali je uspjela naći klince i saznat im tel. brojeve i reć im da bu im od sada deca
    sa strahom išla u školu.
    Ajde, normalni ljudi, sva sreća, pa su se došli ispričavati.
    Moji, da slučajno, bez veze, nekog stamburaju,
    mislim da bi me pamtili do kraja života.
    To sam im i rekao.
    Da, roditelji, obitelj,.....potpuno sam suglasan.

    avatar

    02.03.2010. (19:33)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    mog brata su na moru isto grupno premlatili, jer je iz zagreba. nasilnici si uvijek traze razlog. nije razlog u ovoj zadnjoj prici bio mobitel nego su se oni malo htjeli igrati televizije. kako su se prije klinci igrali partizana i svaba, tako se danasnji klinci igraju mafijasa, kriminalaca, van dama i slicnih. moj brat se upisao na karate ili slicno a to bi i ovom decku bilo dobro je je ocito maltretiranje ostavilo puno vise rana na psihi nego na tijelu.

    uopce mislim da bi u danasnje doba samoobrana (i nenasilno rjesavanje konflikata) trebala biti predmet u skoli i to za onu djecu koja su ugrozena. iako, cesto se i agresivna i nasilna djeca kroz ovakve sportove oslobode agresije a kako ih poznavanje takvih vjestina cini "oruzjem", zakonom im je zabranjeno (i kaznjivo) upotrebljavati ju......
    inace sam suglasna s tobom i alexxl ima pravo, i roditelje i tu djecu na psihoterapije tri put tjedno pa da vidimo :). ma u biti da se njima netko uopce bavi, ne bi bili takvi i maltretirali slabije iz ciste dosade.

    avatar

    02.03.2010. (20:01)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Imam dva bratića, jedan je 2. osnovne, a drugi 5. osnovne, budući da žive kuću do mene prema njima se ponašam kao da su mi braća. Uglavnom, za ove maškare su išli sa dvije frendice i frendom istih godina kao i oni u maškare po kvartu (Bukovac - Jazbina). 3 osmaša su ih zaustavila i ukrala im sve novce i slatkiše koje su sakupili. Iako je njih bilo 5, ovi su bili veći i jaći, nisu ih istukli, iako su htjeli, ali valjda su se (još uvijek) previše bojali posljedica.

    Kada sam to čula, osobno sam htjela pronaći te balavce i malo ih 'preodgojit', međutim već je bilo kasno jer ne znamo točno koji klinci su to bili, ali bili su neki iz kvarta. Ono što meni nije jasno kako se miran kvart kao što je moj mogao pretvoriti u nešto takvo, da djeca napadaju drugu djecu, zbog 100 kuna i nešto sitno slatkiša. Ako sada ovo rade, kakvi će tek biti za koju kodinu kada ih hormoni pošteno počnu drmat?

    Naravno, moglo je biti i gore, mogli su ih pretući, ali ovako su im uništili maškare, predivan dan i svu onu zaigranost i veselje koju klinci imaju u tim godinama.

    Nije mi jasno gdje su roditelji tih balavaca i kako su uopće odgojili svoju djecu, moji bratići će za par godina biti osmaši, ali dala bih obje ruke i noge u vatru da nikada neće biti takvi, zato što se njihovi roditelji bave njima, odgajaju ih da budu normalni i nenasilni.

    Ne znam što se to toliko promijenilo u zadnjih par godina... Imam 21 godinu, prije 4 godine sam završila srednju školu, dakle relativno nedavno i takve gluposti se nisu događale.

    I slažem se sa komentarima, roditelji su krivi, ali kasno je sada odgajat djecu, djeca se odgajaju od početka, od kada ih se dovede iz rodilišta. I to nije neki parcijalni posao za koji mi se danas da radit, a sutra baš i ne da pa nek se odgajaju sami. To je 24 satni posao i mislim da nikada ne prestaje...

    Znam samo da mi se ne sviđa kuda sve ovo ide i apsolutno bi bilo potrebno da se kažnjavanje takvih delikvenata jako jako postroži, a samim time da i roditelji preuzmu odgovornost za (ne)odgoj djece svoje najdraže. Mislim da drugog rješenja nema.

    avatar

    02.03.2010. (21:02)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Definitivno imamo prenježne zakone za ovakve slučajeve.
    Malo po džepu malo po socijanim ustanovama pa da vidiš frke i panike u parku droga i šire...

    avatar

    02.03.2010. (23:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...