Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • krv-nije-pura

    svi mi zivimo u nekoj svojoj iluziji, barem djelomicno. rijetko tko zna sto je to sloboda, a u danasnjem svijetu ju je tesko i postignuti... niti mozes biti slobodan u svim segmentima svoga postojanja

    a u toj iluziji stvoriti harmoniju JEST umjetnost... izdrzati ju...je jos veca.

    avatar

    27.02.2010. (21:14)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    hmmm, možda nije umjetnost, već samo konformizam. Želim reći da neko ropstvo može biti ugodno, ali i dalje je ropstvo, sloboda pruža mnogo više.
    Pozdrav

    avatar

    28.02.2010. (20:36)    -   -   -   -  

  • krv-nije-pura

    kad si covjek u apsolutnoj rusevini svoga postojanja (koja moze biti urzokovana mnogim stvarima na koje on sam nema ili nije imao utjecaj) stvori iluziju u koju se moze povuci, onda je taj bijeg u tom trenutku jedina mogucnost. a ljudima koji slobodu nikada nisu dozivjeli taj put cesto ostaje i jedini.

    osjecaj slobode je (uostalom kao i svaki drugi osjecaj) individualna stvar i kao takav se ne moze generalizirati.

    avatar

    01.03.2010. (22:28)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Pitanje je jeli sloboda osjećaj ili objektivna stvar, činjenica o svijetu. Mislim da je to činjenica o svijetu, odnosno mogućnost da se izraziš, radiš stvari koje voliš, učiš, šta ja znam zabavlja. No kada imaš gospodara koji usmjerava tvoje ponašanje prema njegovoj, a ne tvojoj želji to je ropstvo. Sad, gospodar takvo ropstvo može učiniti više ili manje ugodnim i na kraju krajeva ovisi o robu hoće li prihvatiti ugodno ropstvo ili neće ili će čak, kao ovi u priči misliti da je to najbolje moguće stanje stvari.
    Pozdrav

    avatar

    01.03.2010. (23:38)    -   -   -   -  

  • krv-nije-pura

    jedno je kad ti netko drugi oduzima slobodu
    a sasvim druga stvar je kad to cinis sam
    sigurno je da je morao postojati gospodar da bi covjek poceo zivjeti u svijetu iluzije
    ali kad taj gospodar umre....ljudi nastave kao i prije
    jer nikad nisu upoznali slobodu

    avatar

    06.03.2010. (23:36)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Ne smatram da bi gospodar bio čovjek, već sustav, društveno uređenje, dok su i fizički gospodari nešto poput robova, jer su uvjereni da je takav neslobodni sustav najbolji na svijeti. Oni bi bili kao oni zarobljenici u priči s najboljim statusom.
    Čovjek zna što je potpuna sloboda, zato je često nezadovoljan svojim stanjem, samo je pitanje hoće li nešto poduzeti da se oslobodi problema (oslobodi ropstva) ili će i dalje biti nezadovoljan, ali će pokušati to kompenzirati nekim drugim stvarima, i sve više se uvjeravati kako bolje ne može biti

    avatar

    07.03.2010. (11:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...