Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (131)

Marketing


  • Zadarskosunce

    da da, Nevero, zvuci talijanski i posebno.... kad vec imas priliku koju malo tko dobije, odbaci kliseje ... a mi koji ti znamo ime, mozda i imamo moc, sad da li je bozanska ili svjetovna, nije ni bitna zar ne?!

    avatar

    23.02.2010. (11:03)    -   -   -   -  

  • umjetnički restoran

    Stvarno teško pitanje..kad malo razmislim, i preteško. Dobiti priliku sam sebi nadjenuti novo ime stvarno je posebno, ali ja ne znam koje bi moje bilo. To me podsjeća na one scene u filmovima kad se ekipa zapije i onda odu na tetoviranje kod lokalnog brice...pa što ispadne, ispadne. Ili uzmeš rječnik pa nasumce upikneš prstom pa što bude - bar imaš super priču poslije :-) Neverin je skroz fora.

    avatar

    23.02.2010. (11:10)    -   -   -   -  

  • romantales

    Apsolutno sam zadovoljna imenom koje su mi odabrali, nikada ga ne bih mijenjala.

    avatar

    23.02.2010. (11:23)    -   -   -   -  

  • Dvadeseti veljace

    ...ma što me to pitanje ne upita prije dva desetljeća nego sad...taman se privikoh na ovo svoje... bila bih na sto muka kad bih ga morala promijeniti... ali želiš li baš čuti što mi je nekad padalo na pamet, eto... Septembrina (ne pucaj od smijeha!), Selma (iz doba Bijelog dugmeta), Candy (prvo dječje mijenjanje imena)... ipak...sad sam zadovoljna svojim i ne bih ga mijenjala... iako je vrlo prizemno i iako me krste na razne načine svim mogućim inačicama...:)
    ..Inače, Neverin nije loše, a ni Vid, mislim da bi ti pristajalo...:)

    avatar

    23.02.2010. (11:24)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @zadarsko sunce, hehe a nevero zvuči znači na talijanskom "zar ne"? u smislu "necese pais"? :) pa nekako mi srce kažeda uzmem neverin kao da je nešto sasvim prirodno.. vodi me taj osjećaj :)

    @umjetnički restoran, da, ostao sam na sto čuda, mislio sam da me život nikad neće staviti pred takav izbor :) da, barem imam priču koja ide sa time hehe

    @romantales, to je baš lijepo za čut, a da si moraš izmisliti ime za lažne dokumente iz nekog razloga gdje moraš spašavati živu glavu, koje bi ti lažno ime pristajalo? :)

    @dvadeseti, zaaaakon Septembrina, još ne mogu doći k sebi :)))))

    avatar

    23.02.2010. (11:44)    -   -   -   -  

  • tita

    a ne znam, daj si ime Luka, za talijansko državljanstvo baš paše :))
    mene su i tako krstli s dva imena, pa ono bez kvačica imam u rezervi :D
    inače ovo koje koristim mi se baš sviđa i ne bih ga mijenjala i nije jako često što mi se isto sviđa

    avatar

    23.02.2010. (11:54)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    sa svojim sam i više nego zadovoljna, no u drugom bih životu možda bila Čak Noris ;0)))))

    avatar

    23.02.2010. (12:11)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Pa, evo nazovi se drug Tito !?!?
    Ja, da imam tvoju priliku nazvo bi se Đemsudin ili Jamezdin...
    Sve zavisi o prezimenu, mora zvučati kompatibilno,
    npr. Jean-PAul POsavec, ili BLanša Picić ili ne znam ...

    avatar

    23.02.2010. (12:13)    -   -   -   -  

  • Amorfia

    pa da baš moram, nemam pojma koje bi ime izabrala...jednostavno ih ima previše, vrlo je vjerojatno da bi imala teške glavobolje zbog previše razmišljanja o tome :):):):)

    avatar

    23.02.2010. (12:18)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Kad sam bila cura išlo mi je na živce i ime i prezime pa sam govorila da jedva čekam da se udam da barem prezime promijenim. Kad sam se rastala jedva sam čekala da vratim djevojačko prezime. A s imenom sam sada prilično zadovoljna. A kako sam se uvijek htjela zvati? Kristina. A sad da moram promijeniti ime nazvala bih se po baki - Klara.

    avatar

    23.02.2010. (12:27)    -   -   -   -  

  • grinch

    sjetilo me to na ono kako skandinavci daju prezimena prema imenu oca + nastavak son ili dottir.. pa eto možeš se nazvati marioson :) obitelj će biti zadovoljna.
    a ni neverin ne zvuči loše.

    avatar

    23.02.2010. (12:27)    -   -   -   -  

  • svinjce

    Neverin zvuči cool
    Kada bih morao birati sebi, izabrao bih Lav

    avatar

    23.02.2010. (12:28)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Fodderstompf hahaha da da treba neko ime sa h tako da ga oni ne mogu izgovoriti, eventualno toskanci sa lakim h :)

    @leeloo, pa nisam pitao prijedlog kako da se zovem, ja manje više znam, to će mi biti umjetničko ime :) alilijepo je kad je netko zadovoljan sa svojim imenom. Što se tiče tvog nickname leeloo jel to iz petog elementa?

    @modesti, a Jean-Claude Van Damme????? :) evo baš jučer je bio nepropustljivi Legionar kojeg sam ojme tugo i bestrago propustio

    @osjećaj, haha kakav bi to bio čin provokacije u Trstu gdje će me upisat u registar da se zovem drug Tito? :))) Samo što se nebi derao Trst je naš jer mi se gadi taj grad koliko sam se jeba sa kesicama punim pašte tamo...

    @Amorfia, šta fali tvom nixknameu, ja sam lud za grčkim imenima, e da već ne postoji Herostrat (na ovom blogu) mogao bi se tako nazvat i ići po svijetu sa sjajem u očima ,samo što bi morao zapaliti neki hram u ovom slučaju crkvu :)

    @wind, Klara? kao Čista:) a eto sa vremenom kako jedva čekaš da se nešto desi onda to zažališ i želiš se vratiti nazad, čudni smo mi ljudi da nam se treba desiti nešto kako bi se vratili onom što nismo cijenili. Lijepo ime Klara... po značenju mi je kao Linda..

    @grinch, jednom sam se ubio d smijanja kad sam pročitao prezime Pederson :))) bit će da je to glavna teza protivnika homosekualnih parova :)

    @svinjce, lav je močno ime vidim na što ciljaš :) ali bi bilo smiješno da čovjek koji se zove Lav ima nickname Svinjce :)

    avatar

    23.02.2010. (12:30)    -   -   -   -  

  • žnj

    stvarno je unbilivibl da si primoran tražiti drugo ime zbog tako glupog razloga. biranje imena je jedna od onih stvari za koje ti je drago da su drugi odgovorni. bar ja.
    btw - super mario :)

    avatar

    23.02.2010. (13:15)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja mislim da bi trebao biti Neverin jer sad ti je to već nekako drugo ime...
    A što se mene tiče i ja sam kao i Wind kao cura bila nezadovoljna svojim jer je bilo prilično arhaično tako da su me svi zvali nadimkom, pa čak i dan danas...
    Kako ne bih sigurno mogla biti Majstorica onda bih izabrala neko iz obitelji...

    avatar

    23.02.2010. (13:25)    -   -   -   -  

  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    Neverine, proziran si, ovaj post služi da se kurčiš da si dobio talijansko državljanstvo :p

    Glede imena, promjeni ga u Marijo, ako baš hoćeš tjerati inat, ali i neverin je sasvim ok.

    avatar

    23.02.2010. (13:28)    -   -   -   -  

  • T.

    kad sam bila mala htjela sam se zvati tara ili laura.
    sad kad si upitao kako bih postupili u tom trenutku, prvi odgovor mi je bio da ga ne bi mijenjala.onda sam shvatila da bi bilo skroz lijepo da si mogu izabrati još neko srednje ime. vjerujem da bi to bilo jedno od navedenih.
    a neverin je već sad tvoje drugo ime :)

    avatar

    23.02.2010. (13:36)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    Ne znam, meni je Marius baš jedno solidno rimsko ime, mnogi bi ga rimski legionar s ponosom nosio :) Neverin je skros okej.

    Ja sam sebe uvijek zamišljala više kroz svoj alterego nick, nego kroz svoje pravo ime.

    avatar

    23.02.2010. (13:38)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Fodderstompf, nome di battaglia kažeš ? :)

    @Pazi, ujeda, znači slažeš se sa onime što su mislili egipćani:)

    @slobodni stih, a zamisli tek kako je hadžihafisbegoviću :) kako je rekao Sergej Trifunović na presici novinarima.. Hadži... znate sami dalje :)

    @vel, toliko smo se nagledali gluposti birokracije sa talijanske i hrvatske strane da je ovo mačiji kašalj pa ne mogu to niti gledati kao na nešto glupo pošto ima mnigi glupljih stvari. eee to sa super mariom je kostanta koju čujem otkad znam za sebe, bilo je dana na nintendu kada nisam znao koji sam :)

    @majstorica, hvala Bogu na našim neslužbenim blogovskim kavicama onda pa možeš biti Majstorica.. tojest tako te ja i vidim

    @jedvagenij, je je to je moja mala pobijeda pošto sam svih ovih godina bio bez dozvole za prebivanje pa bi me ove godine na predaji diplome sigurno pitali imam li ju a ja ono vadim pasoš ha! nek se jebu, više nisma ilegalac :) još samo da moja nona dobije penziju od nonića i evo idile

    @T, a zamisli imati cognomen, nome i agnomen kao stari rimljani .. u biti kad malo bolje pomislim mislim da su brazilci nastavili tu tradiciju.. Pele ima miljardu tih imena kao i Ronaldo.

    @bookeraj, bio sam ponosan u osnovnoj kad sam čitao o rimskom vojskovođi Mariju, šteta što je loše skončao od Sule :) a i njegov sin Marius Jr isto ... e jebemu miša.

    avatar

    23.02.2010. (13:53)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Mislim da si si ime već dao, sad ga samo trebaš potvrditi i na papiru. Dakle, Neverin, to si ti, glavom i bradom! I frizurom!
    Eto. :)

    avatar

    23.02.2010. (13:56)    -   -   -   -  

  • svinjce

    ha čuj, i Lav i Svinjce imaju svojih komparativnih prednosti :)

    avatar

    23.02.2010. (14:00)    -   -   -   -  

  • Defton

    Mario Super Z. :)

    Mada bi blo bolje da sebi dodaš neko ime sprijeda Super Mario...

    A čuješ, ja bi u majčino ime u muškom rodu, jer ako već otac ima tu čast da nosiš njegovo ime podari tu čast i majci... eto ovo je najiskrenije što bih ti rekao, naravno ako ti se majčino ime može translatirati u muško..

    Ne bih ti savjetovao Neverin, koliko god to te opisivalo, jer nekad si bura, nekad jugo, ponekad fen, a često i maestral...

    Ja sam često razmišljao o tome kada bih otišao u neki svećenčki red pa kako bih se zvao.. palo mi je na pamet - Zdravko od magareta Isusova :)

    avatar

    23.02.2010. (14:04)    -   -   -   -  

  • slavonchica

    Eh, nomen je ponekad zaista omen.
    Tako sam i ja (prije nekoliko godina) dok sam osmišljavala nick za blog, izabrala ovaj, iz čiste zezancije, nisam to nimalo ozbiljno shvaćala, pa mi se sada događa da me baš i ne shvaćaju ozbiljno, te misle da imam 16 godina i sl.
    Ipak ne mijenjam ga, nek' misli što misli (onaj tko misli) a isto tako i Neverin je sasvim ok.
    I prilično ozbiljan :)
    A i tvoje ime (pravo) čemu mijenjanje?
    Kada se oženiš (ako nisi), radije promijeni prezime. Bit ćeš jedinstven ;)

    avatar

    23.02.2010. (14:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @nestašna, hehe i meni se čini tako, sve u meni vuče na tu stranu :) pa i kosa

    @svinjce, bogami imaju :)

    @martyr, mama mi se zove Ranka :) hehe promišljao si o tome kako bi se zvao da se zarediš. zakon :)

    @slavonchica, meni je tvoj nickname fantastičan :) ali da imamosjećaj da si mlađa osoba mada to ne mora biti baš 16. Prezime koje nosi ime jednog proroka da mjenjam? izgledalo bi mi kao svetogrđe :)))

    avatar

    23.02.2010. (14:27)    -   -   -   -  

  • baba ljutica

    E vako.Kako nekad navalim ko mutava pisati pa me onda nema mjesecima pa opet navalim..Tvoj prvi post koji sam pročitala a svidio mi se jako jako(neki o prošloj vatačini u budućim ruševinama))))naveo me da te "upratim".Međutim uslijedilo je nešto što me nije interesiralo a bome i nešto za što nisam bila dovoljno pametna,umaralo me da o tome razmišljam,no tako valjda i treba biti,da pišemo ono što želimo a ne što drugi hoće čitati.)))
    I eto kliknuh te opet i oduševim se,osim što mi je humor baš najs nađem i interesantnih podataka more.Znaš kaj?(ovo je slavonska fora kaj kad se malo između sebe foliramo)Uopće nije važno kako se zoveš kad ovako pišeš,netrebaš se zvati,doći ćemo ti sami!Topli pozdrav ti šaljem.

    avatar

    23.02.2010. (14:28)    -   -   -   -  

učitavam...