Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (112)

Marketing


  • more~snova

    i ja imam post o mojoj uciteljici iz osnovne. sta se tice davanja triske uceniku mislim da ni jedan ucitelj il profa nema pravo fizicki kazniti tude dite. ja bi digla veliku bunu kad bi netko diga ruke na moje dite. usput, ja sam generacija 69-e i ne jednom sam dobila zalipljenu zvaku u kosu, povlacenje za usi, verbalno omalovazavanje i srdele ( srdele je kad skkupis prste pa ti ucitelj tuce po njima redalicom).
    samo, tad je to bilo prema svima tako pa mi nije ni palo na pamet ic rec doma materi jer bi ionako mene odma okrivila. i dan danas kad vidin tog jednog koji je bija najgori okrene mi se zeludac.
    bas zato nikad necu dozvolit da itko od odgojno-obrazovnih radnika ide odgajat moje dite sa sakama a isto tako nebi imala ni mrvu milosti prema nekom starom prdonji pred penziju koji je udarija mog malog.
    pozdrav iz svedske

    avatar

    21.02.2010. (09:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Tijekom mog školovanja nikada nijedan profesor nije udario učenika. Školovala sam se u navodnom "mraku".
    Tebi žao profesora?!! Ma hajde?!!! Kažeš... možda je imao loš dan? Tko zna što ga muči?!!!
    A ja te Mosore pitam, nije li on u sve te godine staža trebao naučiti što je to profesionalnost i da nema pravo svoje probleme ostavljati na obrazima svojih učenika? Pa zamisli da svatko tko ima problema, nekom slabijem, na svom putu... opali šamar... Cijele dane bi se samo tukli....
    Kažeš da u vrijeme tvog školovanja nisu trebali ići roditelji u školu. Pa nisu trebali jer su se takve stvari dešavale vrlo rijetko... ali ja sam sigurna da mi je netko opalio šamar, da bi moj otac sasvim sigurno digao frku u školi.
    Tog profesora treba hitno poslati u mirovinu... jer očito se ne zna kontrolirati... i kao takav više ne može raditi s djecom, a ravnatelja treba smijeniti pod hitno, nakon ovakvih događaja u njegovoj školi i njegove neprimjerene reakcije.

    "Znate, dite će to za par dana zaboravit, a profesor će živit s tim cili život", rekla joj je školska psihologinja.

    A di je tek ova završila psilogiju?!!! Ne mogu vjerovati da ovo čitam!!!!
    Dijete će ožiljak od ovog događaja nositi cijeli život na svojoj duši... i svi učenici koji su svjedočili tom događaju će ovaj događaj nositi na svojoj duši. Tako se odgajaju poslušnici, roblje i nemisleće spodobe koje su navikle na fizičko kažnjavanje ako im je "nadređeni" loše volje.... i pri tom nema veze koliko su i da li su krivi. Profesor je takav kakav jest... on se više ne može mijenjati i da ima savjesti ne bi se tako ponašao.
    Njemu i dalje neće biti žao što je udario dijete i što se ponašao neprimjereno... on će eventualno u lošem sjećanju nositi reakciju javnosti. Trebamo li zbog toga žaliti odraslu osobu? Trebamo li zbog toga žaliti nekoga tko je navodno osposobljen da odgaja djecu?!!!

    "Tek da znate, sve će ovo proć, a vi ćete snositi posljedice", rekao joj je ravnatelj.

    Ovo mi je tako poznata prijetnja! Tipično ponašanje u hrvatskom školstvu. Istinita je do bola. U ovoj zemlji posljedice uvijek snose žrtve i oni koji stanu na njihovu stranu.
    Zbog ovakve izjave, ravnatelj bi u nekoj civiliziranoj zemlji dobio trenutni otkaz!
    Ma zamisli samo facera?!!! On se osjeća moćno... on se osjeća nedodirljivo! Ako mu se ne desi društvena kazna, sigurna sam da će ga stići sudbinska.... jer ovo je primjer totalnog nemorala, neodgovornosti i neprofesionalnosti. Ovakvo ponašanje je podrivanje temelja ove države.... jer podriva moral... a pogledaj u kakvom nam je stanju država... upravo radi urušenih moralnih vrijednosti!

    "Ma pusti budalu, ne uzimaj to srcu", rekli smo joj mi kolege roditelji.

    Ni ovo me ne iznenađuje. Šutljiva masa! Pizduni! Nije tukao vaše dijete.... pa ste spremni šutjeti i vjerovati da se to vašem djetetu ne može dogoditi.
    I neka vam tuku djecu i neka od njih stvaraju podanike i polupismene poslušnike. Sve je to vaš izbor... sve se to dešava uz vašu dozvolu. I vi uništavate sustav vrijednosti ove zemlje... Toliko ste utopljeni u masu, toliko ste preplašeni i nikakvi... da niste u stanju zaštititi ni vlastitu djecu! I ovakva ponašanja ostavljaju ožiljke na dječjim dušama. Vi ste za njih odgovorni!

    Svaka čast majci koja je reagirala! Svaka čast medijima koji su vijest objavili u crnoj kronici... jer ovakav odnos prema djeci, ovakvo stanje u hrvatskom školstvu je itekako vijest za crnu kroniku! To je vijest za vrisak!

    avatar

    21.02.2010. (09:57)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Osobno, od ovakvog "školstva" ne očekujem ništa pametno. Baš ništa! Ono što leži na lošim temeljima, ne može davati dobre rezultate. Točka.

    avatar

    21.02.2010. (10:20)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @Dona, samo radi tebe i tvog duševnog spokoja, dopunjavam rečenicu u postu. Mi smo majci malog D. rekli: "Ma pusti budalu, ne uzimaj to srcu - ti si obavila sve što je trebalo." A njen muž (koji se par dana poslije vratio sa službenog puta u inozemstvu) je vrlo pametno izbjegao budali ravnateljskoj (jer toga majmuna podobnoga ja krivim najviše) iščupati uši. A danas se sastaje inicijativna grupa roditelja 5.b kako bi se dogovorila i od razrednice zatražila roditeljski sastanak na kome će se situacija razjasniti. Nije toliko problem nastavnik - inspekcija će valjda odraditi svoje, a nas linč ne zanima - problem je ravnateljevo zataškavanje slučaja iznošenjem neistina. Molim te, čitaj malo pažljivije, nismo ti i ja baš od juče. ;)

    avatar

    21.02.2010. (10:35)    -   -   -   -  

  • turimti

    a, sve je moglo drugačije...bez medija...mi ne znamo što je to dijalog...

    avatar

    21.02.2010. (11:09)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @izvorni_zivot, nemoj tako - što bi tek rekao za ovakvu državu?
    @turimti, tako kažu i roditelji od malog - samo da je ravnatelj imao sluha i razuma, odmah se ispričao i poduzeo korake, umjesto što je krenuo u nadglasavanje - sve bi bilo riješeno.
    @more~snova, sitila si me moje učiteljice u prvim razredima - Begić Milke (O.Š. Duško Mrduljaš) - ona je nas cili razred vodila doma u sebe, i častila nas sokom i rotkvicama iz svog vrtla. Krasna žena.

    avatar

    21.02.2010. (11:16)    -   -   -   -  

  • Đus

    zanimljivo je kako se malo roditeljskog graktanja čuje kada njihovi prvo, drugo ili trećerođenci šalju profesore u rodne krajeve, pljuju ih ili fizički napadaju.
    da radite u školi začudili bi se što sve može izaći iz usta jednog 10-godišnjaka.
    onda se eventualno mogu čuti samo komentari o lošem odgoju.
    ali kada se njihovim prinčevima i princezama (čija neznanja, laganja i markiranja uglavnom zdušno pokrivaju) nešto dogodi, sve prosvjetare bi na lomaču.
    da, slažem se da profesor mora djetetu prenijeti znanje, odnos prema radu i moralne vrednote.
    ali se isto tako ne slažem da je njegov posao odgajati tvoje ili moje dijete. to je TVOJ i MOJ posao.
    a pošto ga ne obavljamo dobro, netko mora. a pošto taj netko mora, onda mora odabrati i odgojne mjere. isto kao što je draganje po glavi odgojna mjera, tako je i šamar.

    naravno, ne govorim o ovom konkretnom slučaju, u kojem je vrlo vjerojatno kriv isključivo istrošeni profesor.

    ali poanta je: odgajajmo vlastitu djecu i ovakve se stvari neće događati, ni u jednom kontekstu.

    avatar

    21.02.2010. (11:23)    -   -   -   -  

  • creativa

    možda me od svih devijacija u ovom društvu najviše brine: kud plovi ovaj brod zvan školstvo, učenje, znanje, odgoj i obrazovanje.

    avatar

    21.02.2010. (11:34)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @Đus, apsolutno se slažem s tobom. Više mojih kolega radi u osnovnom i srednjem školstvu, i njihove su priče horori. Ali jednako primjedbi imaju i na rad svojih ravnatelja, koji iz političko/rođačkih razloga snižavaju njihove kriterije, podrivaju im autoritet i vrše negativnu kadrovsku selekciju. Ja sam za to da se nastavnici drže skupa radi obrane vlastitog rada i struke - ali ne na ovakav način. Svome kolegi najbolje bi pomogli kad bi ga zaštitili od njega samog i poslali ga na liječenje.

    avatar

    21.02.2010. (11:36)    -   -   -   -  

  • xy

    Prva sam, kao roditelj, da moje dijete odgovara ukoliko nešto ružno kaže ili napravi. Djecu treba doma odgajati i škola daje onu obrazovnu komponentu dok sa ovim opširnim programima se odgojna komponenta totalno izgubila. Ne bih sada nabrajala da su se odgoji iz škola skoro totalno uklonili i smanjena im je satnica. Kao prosvjetar smatram da je školska logistika u ovom slučaju zakazala!!! No, nema toga razloga da se dijete pljusne.....ne smije biti! Postoje drugi načini da se riješi problem sa učenicima i to nikako ne smije biti fizički obračun! Reagirala bih isto kao i majka jer ona je htjela prvo unutar škole riješiti problem, a kada je to zakazalo išla je na sljedeću instancu. I ne zaboravite: "iznad svakog popa ima neki drugi pop!"

    avatar

    21.02.2010. (11:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    moj mosore, hvala ti na ovom viđenju iz drugog kuta, jer je uistinu bilo potrebno. pročitala sam članak u Slobodnoj i mogu potvrditi da sam ga i ja doživila dosta jednostrano, jer sam točno mogla naslutiti da to i nije baš cijela priča - i da to nije kraj priče.
    vjerojatno je ovoj slutnji pripomoglo i moje osobno dječje iskustvo, koje je recimo potpuno drugačije od tvoga iako se radi o približno istom razdoblju školovanja. ja sam bila jedna od one djece koja su popila šamare i udarce od psihički nestabilnog učitelja, u ovom slučaju fizike, a da razloga za to uopće nije bilo. i na stranu što sam bila odlikaš, uzoran đak za pohvalu, nježna i sramežljiva curica, ništa to nije sprečavalo nego samo doprinosilo iživljavanju jednog agresivnog bolesnika nad nezaštićenim djetetom, koji je u meni uplašenom i nesnalažljivom djetetu našao idealnu žrtvu.
    a vidiš, dok se u tvojoj školi nešto i poduzelo (sve čestitke tvojim razrednim kolegicama, djeci, učiteljici koja ih je podržavala!), u mojoj se nije smjelo poduzimati ništa. svi su znali-svi su šutjeli, jer ovaj je čovjek u onom sistemu bio sveta krava, iako je duga povijest njegove agresije i incidenata svima poznata.
    tek sa dolaskom ovog novog doba, kada su učitelji i njihov autoritet srozani (što opet nije dobro) na niske grane a roditelji dobili pravo glasa kojega uistinu ponekad i zlouporabljuju (što s druge strane vage opet nije dobro), našla se jedna hrabra majka (kao i ova iz aktualne priče) koja je nasilnika tužila zbog iživljavanja na njenoj kćerkici i spor dobila!
    ali počuj sad epilog: unatoč svemu, već zreo za penziju, iako potkresanih krila - agresivac još uvijek radi sa djecom.
    što nam ove priče govore? da je nešto duboko trulo u školskom sustavu i zemlji, nešto što vuče korijene duboko iz prošlosti a na najgori se način razbujalo u ovoj našoj tranzicijskoj sadašnjosti, obitelj je temelj svega, nukleus u kojem sve počinje i završava, a kad je i sam nukleus poremećen kao što su općenito poremećeni trendovi zapadnog svijeta koje nekritički i slijepo preuzimamo... bojim se da je vrijeme za duboke promjene već odavno došlo i prošlo...

    avatar

    21.02.2010. (11:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Nije toliko problem nastavnik - inspekcija će valjda odraditi svoje, a nas linč ne zanima - problem je ravnateljevo zataškavanje slučaja iznošenjem neistina. Molim te, čitaj malo pažljivije, nismo ti i ja baš od juče. ;)

    Ti s pravom očekuješ da država preko inspekcija odradi svoje. Svi mi, s pravom, od države očekujemo da odrađuje sve kako treba. Ali to očito u Hrvatskoj nije slučaj i zato nesavjesna i loša ponašanja treba javno osuđivati i vrištati na sav glas. I to bez razlike. Ako ja zatupim neka me javno prozivaju, ako moje dijete zatupi neka ga javno prozivaju, ako bilo tko od mojih bližnjih zariba to treba osuditi. I tek kad svi budemo svjesni koliko je važno reagirati, tek tada imamo šanse da nam bude bolje. Država - to smo svi mi! Naravno da svi trebamo neprestano pokušavati buditi državu da odrađuje svoje... ali uz to treba i vrištati... za svaki slučaj... da se ne zataška.
    Mi nismo ni svjesni kakva vremena tek dolaze. A sve će to biti posljedice zapušetenog školstva i vlastite djece. To je najosjetljivije područje i tu ne smijemo šutjeti!
    Mosore, ja sam jedna od onih koja se u školi uvijek nešto bunila i javno prozivala. Vjeruj mi... češće sam to činila radi djece kojoj nisam roditelj, nego radi svoje. Zašto sam to činila? Jesam li time štitila tuđu djecu? Ne! Na taj način sam svojoj djeci pokazivala s kakvim ponašanjima se ne smijemo miriti ni u snu. Neću ti sada pisati kakve smo posljedice snosili zbog mog preglasnog reagiranje. Ali meni nije žao! Da krećemo opet... ja bih opet sve isto tako. :)
    Jesam li promijenila svijet i situaciju u hrvatskom školstvu?! Nisam. Moji klinci su odavno otišli iz te škole... tamo je situacija još gora, bar mi tako pričaju drugi roditelji.... ali ja mirno spavam, jer nisam sudjelovala u tom urušavanju sustava vrijednosti - kao roditelj. Bar znam da sam pružala otpor... i moja djeca to znaju. Dok to većina ne shvati... neće nam biti bolje. Nekome odgovara ovakvo školstvo. Što manje znanja, što više poslušnika! Takvima se lakše vlada!

    avatar

    21.02.2010. (12:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Đus, slažem se s tobom da djecu prvo trebamo odgajati doma. Ali uzalud to činimo jer uvijek će biti djece koja su za taj odgoj iz tko zna kojeg razloga uskraćena, a tada su odgojena djeca ugrožena od takve djece. Tko ih treba zaštititi?
    Znaš li da se u hrvatskim školama dila droga, znaš li da se reketari, znaš li da se učenici vežu lisicama za radijator i mlate (to čini sin policajca), znaš li da postoje privilegirana djeca jer su im roditelji pripadnici društvene "elite", znaš li da postoje vjerska zlostavljanja, znaš li da se u hrvatskim školama djeci krše temeljna ljudska prava? Uzalud ti dobro odgojiš dijete i pošalješ ga u takav svijet....
    Škola mora imati i odgojnu funkciju... jer osoba se odgaja u roditeljskom domu, ali škola je prvi dodir s društvom i jako je važno pomoći im da se snalaze u tom svijetu. Najlakše je uvijek lopticu prebacivati na drugog. Škola krivi roditelje, roditelji krive školu. Moramo se truditi svi zajedno... jer bez zajedničkog odgoja nema bolje budućnosti!

    avatar

    21.02.2010. (12:09)    -   -   -   -  

  • bike queen

    5 ili 6 razred, pocetak 90ih, ne sjecam se vise (imam osjecaj da su tada ucitelji najvelikodusniji sa pljuskama, kasnije im se moze jedna uzvratiti) u Zlataru, malom zagorskom gradicu sa nekolicinom upitnih prosvjetnika imala sam cast svjedociti "pravednoj ruci" jedne uciteljice tehnickog odgoja. Naime, radilo se o djecaku iz naseg razreda koji je u jednom ducanu ukrao slatkise. Kako svi svakog znaju tako je prodavacica doticnoj uciteljici prenijela sto se desilo. Umjesto da uciteljica pozove majku na razgovor i dade njoj priliku razrjesiti problem sa sinom, sama mu je presudila. (Nastavnici onog vremena vuku sa sobom desetljeca komunisticke odanosti i uvjerenja da je svatko odgovoran za ponasanje tudje djece, sve u ime ponosne nam zemlje, pa tako i doticna.)
    Presuda je bila kratka; decka koji se crvenio od muke i poceo da place postrojila je pred plocu, a svaki od nas ucenika (oko 20ak) morao mu je u defileu zaljepiti pljusku, i to najjace sto mozemo, jer da nismo, sami bismo dobili istu!
    Koje omalovazavanje i jad!
    Koja samodopadnost i frustracije te iste uciteljice. Sramota!
    I dan danas kada istu kojim slucajem sretnem, okrenem glavu, a najradje bi joj jednu zaljepila.

    avatar

    21.02.2010. (12:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @(bike queen...Nastavnici onog vremena vuku sa sobom desetljeca komunisticke odanosti i uvjerenja da je svatko odgovoran za ponasanje tudje djece, sve u ime ponosne nam zemlje, pa tako i doticna.)

    Slažem se sa cijelim tvojim komentarom, osim ovog dijela koji sam izdvojila.
    Ja sam se školovala u doba socijalizma... pa nas nitko nikada nije tukao. Ne samo mene, nego ni nikoga da bih ja tome imala prilike svjedočiti.
    Ta sila i nepravda se pojavila 90-tih. Bahatost i osjećaj moći.
    Očekivala sam da će se moja djeca školavati u boljem sustavu od onog u kojem sam se ja školoavala... i ostala sam neugodno iznenađena. Jer ono što sam imala prilike gledati u školovanju moje djece istovjetno je ponašanjima o kojima mi je pričao djed o svom školovanju... a bilo ti je doba stare Juge... prije 2. svj. rata.
    I znaš.... u to doba su učenici poštovali profesore. Pri ulasku u školu dočekao nas je podvornik, a on je na nas pazio i pod odmorima. Da samo vidiš kako smo ga poštavali i kako smo pazili na svoje ponašanje... a o profesorima da ne govorim. Slušali smo i ženu koja je čistila školu, a i kuharice u školskoj kuhinji.
    Ako današnji ljudi iz prosvjete misle da će poštovanje i autoritet izgraditi šamaranjem... u gadnoj su zabludi!

    avatar

    21.02.2010. (13:04)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ne sjećam se da smo u školi, bilo kada, ustajali za vrijeme sata i bacali bilo što u koš za smeće. obično smo smeće držali ispod klupe, a kad bi sat završio, tada bismo bacali smeće u koš. kad bi svako dijete svoje smeće bacalo u koš za vrijeme sata, u razredu bi nastao kaos. stoga sam skeptična po pitanju vjerodostojnosti ove priče. mislim da nekad roditeljima nije padalo na pamet procjenjivati poteze nastavnika, a sad su svi osjetljivi na sve, nadajući se novčanim odštetama! žalosno, na što smo spali. nije onda ni čudno da takva mladež baca simkea u rječinu i simke pogiba, pa nikom ništa. zbilja žalosno. da je kod lika, koji je bacio simkea u rječinu, bilo više šamara u tijeku školovanja, zacijelo bi simke danas bio živ. sorry, ali to je moje skromno mišljenje.

    avatar

    21.02.2010. (13:54)    -   -   -   -  

  • Robinzon

    Čitam ove gluposti i zlo mije. Radim u škooli kao asistent u nastavi, što znači da sam u razredu s djecom (zbog jednog učenika s posebnim potrebama) cijelo vrijeme, pod svim predmetima. Također se radi o višem razredu osnovne škole. Vjerujte mi, to kako se ta djeca ponašaju, umrli biste od srama da ih vidite na nastavi, ne biste vlastitu djecu prepoznali. Dobro, predobro znaju da ih se više ne smije nikako kažnjavati, jer bi ih to ponizilo i više se ne mogu niti domisliti koje pizdarije da rade, iz čiste objesti. Hodaju po razredu usred sata s penisom od glinamola, šaraju markerom po školi, izmetom po zidu... a radi se o normalnoj gradskoj djeci iz urednih obitelji koja su doma čist normalna. Ovo da je mali išao nešto baciti pa se javio kolegi...dajte molim vas, nemojte me nasmijavati. 100% je zajebavao cijeli sat, a razred uvijek stane iz suučenika, vjerujte mi, znam što pričam. Radije zaštitite svoju djecu od tog permisivizma koji će od njih napraviti neurotičare koji neće podnositi niti najmanju frustraciju.

    avatar

    21.02.2010. (13:56)    -   -   -   -  

  • romantales

    Na stranu što sam zgrožena činjenicom da si je jedan nastavnik dozvolio slobodu udariti dijete, grozim se i onim koji misle da je udariti dijete odgojna metoda. Nije me briga da li je taj nastavnik pred mirovinom, još manje me briga što ga je uzrujalo do te mjere da udari dijete.

    Onima koji mogu odobravati nervozu nastavnika i posljedično šamar djetetu, pitam kako bi reagirali da uđu u liječničku ordinaciju i pokupe šamarčinu od liječnika jer nisu prije došli na kontrolu? I to je odgojna metoda, ne? Ili da vam odvale šamarčinu što sa zakašnjenjem plaćate struju? Karikiram, istina, ali zašto nekome dati pravo da tuče djecu, svoju ili tuđu, sasvim nebitno?

    avatar

    21.02.2010. (14:05)    -   -   -   -  

  • Prolaznica

    To zaista nije nikako u redu. Glavno da su svima puna usta zaštite djece, a nitko ovdje ne radi svoj posao. Institucije su u mnogočemu zakazale. Već i kod moje generacije, a sve me strah kako je u kasnijim generacijama.
    Ne valja. Lagano je pljuvati, svijesna sam ja toga, ali trenutno ne mogu mijenjati ništa. Samo me smeta. Smeta me nasilje. Učenika nad profesorima i profesora nad učenicima.
    Bilo kakvo nasilje, grube riječi, fizičko, ismijavanje. I sama sam to iskusila, kako bih mogla biti nijema na to?
    Iskreno se nadam životu u boljem i pravednijem društvu. ::/ Ovakvim komentarima koje su pisali zatupljeni pojedinci nećemo nigdje stići. To me plaši. Plaši me nemogućnost prolaska mjesta za nekoga tko se trudi svojim radom nešto napraviti. A vidi te klince. Kakav im je primjer samo dao profesor? Poput spužva su, uče oponašanjem.

    avatar

    21.02.2010. (14:36)    -   -   -   -  

  • funky business

    Pročitao sam članak u SD i komentare koji su me šokirali. Očito da se u Split spustila sva bagra ovog svijeta jer drugačije ne mogu opisati ljude koji mogu imati takve komentare. Jedan od njih čak kaže da je majka trebala sina dodatno namlatiti kad je došao kući uplakan jer se šetao u vrijeme sata po razredu. Pa ljudi moji, nisu djeca u Auschwitzu nego u razredu, normalno da dijete može otić bacit papirić u koš kad god želi. To je škola, a ne koncentracijski logor. Majka i drugi roditelji bi trebali prestat slat djecu na satove hrvatskog dok se profesor ne suspendira! A gdje je ministarstvo u ovom slučaju!!! Tog degenerika od profesora po hitnom postupku suspendirat pa neka na burzi rada čeka penziju, a splitskoj djeci omogućit školovanje u normalnoj okolini!

    avatar

    21.02.2010. (14:50)    -   -   -   -  

  • buha

    joj evo po stoti put : ako je nešto se omaklo , ako se dogodio neki incident nastavniku kao taj- opisani- NE ZNAČI da mu je to METODA. Šta je to tako teško shvatiti ???!!!
    nego se ja pitam zbog čega se takve stvari u današnjem školstvu preuvličavaju??
    kako i tko i čime i zašto ŠKOLU REFORMIRA da bude ugodna i đaku i profesoru . Ako štitimo đake , štitimo i profesore ... I profesori su samo ljudi . zašto taj neljudski tretman?? koje to društvo sebi dopušta?

    avatar

    21.02.2010. (15:20)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    sjećam se jednog slučaja kada sam bila u drugom ili trećem razredu osnovne...naša učiteljica je bila na bolovanju, pa smo imali neke varijante sa skraćenim satovima, a predavala nam je učiteljica paralelnog razreda...njezin razred do 11.30, a mi od 11.30 do 14.30...nismo taj dan imali nikakve domaće zadaće...curicu koja je sjedila do mene učiteljica je pitala što smo imali za domaću, mala je odgovorila : "ništa!" i stara ju je koza izvukla iz klupe i išamarala...nakon toga je isto pitala mene, i kad sam joj ja rekla da stvarno nije bilo ništa, pustila je moju kolegicu i nije se ni ispiričala...mala doma nije rekla ništa, jer se bojala da je još i mater ne istambura, jer je, naravno, u to vrijeme uvijek bio profesor u pravu...ja sam doma ispričala što se dogodilo i moj stari je slijedeći dan otišao u školu...sjećam se samo kako je od tog dana učiteljica bila fina kad god je bila kod nas na zamjeni, čak mislim da nije nikada više pitala jesmo li imali kakvu domaću zadaću...imala sam osjećaj, da bi je u slučaju da je mene dotakla stari bio rastavio na proste faktore...a bogami, takve, koji se iživljavaju na djeci od 30 kg žive vage i ja bi istelebala, pa neka onda pravna država i školski sistem na meni provodi zakone...ne bi mi bilo krivo

    avatar

    21.02.2010. (15:24)    -   -   -   -  

  • lion queen

    najbolje bi bilo ukinut školu, pa neka prepametni roditelji odgajaju svoju prepametnu dječicu.

    avatar

    21.02.2010. (15:26)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ja sam kao roditelj već više godina u tzv. "vijeću roditelja". u tvom postu se ne spominje ni jednom riječju. ako u ovakvim situacijama nema sazivanja vijeća roditelja - ne znam koje su to situacije gdje bi ih trebalo sazvati!!

    drugo, nastavnici su definitivno ugrožena vrsta, sa svom nasilnom djecom, njihovim roditeljima i totalnim gubitkom autoriteta...

    nooo, ovo što se desilo - definitivno je izvan svih društvenih, kulturnih, da ne velim pedagoških mjera ponašanja...

    koma!!!

    avatar

    21.02.2010. (16:14)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    katastrofa. slazem se s tvojim misljenjem i zgrozena sam komentarima psihologinje i ravnatelja a jos vise uciteljevim laganjem po novinama. zasto se nije ispricao jos jednom, izasao bi iz cijele price cistog obraza.

    avatar

    21.02.2010. (17:34)    -   -   -   -  

učitavam...