Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • more~snova

  odrasla sam uz crkvu gospe od karmela ( u trogiru), srela puno karmelicanki u zagrebu ( na vrhovcu) al nisam znala da su tek 50 godina u hr. pozdrav sa sjevera,

  avatar

  21.02.2010. (07:55)    -   -   -   -  

 • Drina

  I mene je to iznenadilo...Kao da su oduvijek tu s nama : ) Uvijek mi je drago primiti tople komentare s hladnog sjevera : ) Evo i još duhovnih zanimljivosti i korizmenih aktivnosti (kako je u Švedskoj po tom pitanju?):

  Meditativne večeri u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor

  Lužnica, (IKA) – Od 1. korizmene nedjelje 21. veljače do 5. korizmene nedjelje 21. ožujka u izvorno restauriranoj baroknoj kapelici Sv. križa u dvorcu Lužnica u sklopu Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor kraj Zaprešića, koji vode sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga, u 18 sati održavaju se meditativne večeri nadahnute porukom restauriranog rokoko oltara posvećenoga upravo korizmenom razmatranju – prizorima muke Isusove i otkupljenju. Meditativno-molitvene večeri kroz pet korizmenih nedjelja novost su u duhovnoj ponudi sestara milosrdnica, a molitve i razmatranja u baroknoj dvorskoj kapelici otvorenoj vjernicima, predvodi s. M. Berislava Grabovac.

  avatar

  21.02.2010. (10:07)    -   -   -   -  

 • more~snova

  ne kuzim po kojem pitanju? mislis korizme u svedskoj ili nesto drugo? :-)

  avatar

  21.02.2010. (18:49)    -   -   -   -  

 • Drina

  Pa da, korizma, korizmene aktivnosti, križni put...Je li bogata korizmena ponuda i tamo, ili tek nešto malo...

  avatar

  21.02.2010. (22:11)    -   -   -   -  

 • more~snova

  :-) draga moja drino,
  ja znam da puno ljudi dobiju dojam mene ( pogotovo na blogu) kao duboko religiozne osobe sta je u jednu ruku i tacno jer pokusavam ziviti onako kako bi i On to htio (mada sam i veliki grijesnik) samo ja sam na VI sa crkvom zbog svog ( kao dijete) osobnog loseg iskustva sa crkvenim radnicima pa je zaobilazim tako da neznam sta i kako je to ni ovde u svedskoj.
  ja volim tebe citati ali vise od pola toga sta napises ne razumijem ( al ipak procitam i sta duze citam vise toga mogu spojiti i razumiti) jer si mi na neki nacin u moj dom i moju sigurnost donila crkvu u koju, za razliku od prave, vec par godina rado svracam.
  i naravno, fala ti na tome :-)

  avatar

  22.02.2010. (06:44)    -   -   -   -  

 • Drina

  Drago More! Baš ti hvala! Jako mi je drago to čuti! A podsjetila si me i na moju priju Osmijeh! To su one drage, dobre duše, koje možda i ne idu toliko u crkvu, ali nose onu pravu, živu Crkvu, kakva bi doista trebala biti, njeno Srce, u svom srcu : ) A naravno, žao mi je zbog loših iskustava...Uvijek treba gledati prema naprijed, pozitivno, graditi dobro, ispravljati loše...Čujemo se, poslala sam ti i mail neki dan, javi se!

  avatar

  22.02.2010. (10:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...