Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Valentina

    Nema te, a u svemu si. Citat je pravi; ako ga knjiga prati, „moja je“))

    avatar

    19.02.2010. (21:47)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    zaljubimo se onda narode ;0)

    avatar

    19.02.2010. (23:58)    -   -   -   -  

  • mercies spill

    obasjana sam tvojom srećom :-)

    avatar

    20.02.2010. (07:45)    -   -   -   -  

  • j.

    ... i onda je svizac odmotao čokoladicu...

    Šalim se. Kako kaže stara kineska, bolji su plemeniti osjećaji od onih neplemenitih. Odnosno, bolje biti par dana zaljubljen nego recimo sarkastičan :)) Samo treba paziti da prizemljenje ne bude bolno.

    A budući da i autor ovdje naziva stvar pravim imenom: zaljubljenost, legitimo je pitati - a što poslije, kad high level prođe, a da stvar opstane i da ne bude nevolje?

    Eto, ja sam vam po tom pitanju heretik. Zaljubljenost je evidentno cijepljena protiv trajanja. A kako u onom vicu kaže Mujo Hasi, više voli biti glup nego lijep, jer ljepota je prolazna.

    Kad bi se čitav vijek moglo provesti u takovom "revolucionarnom" zanosu kakav se ovdje navodi, vjerojatno bismo to duševno stanje smatrali dosadnim. I tražili ushit u nečem intenzivnijem. Jer život je takav: nikad nije dobro. Upravo zato što pjesma govori o "tisuću dana žalosti za jedan časak radosti" znamo taj časak cijeniti.

    Možda je ključ radosti u tome da shvatimo da jedan čovjek drugome ne može biti smisao postojanja, već da sam odnos sa drugim ljudima (i način kako ga provodimo) treba biti put u Dobro. "Ja" nije apsolutan i samobitan, nego je dio nečeg višeg i smislenijeg, ma kako to zvali (da li je dopušteno svemir atribuirati riječju harmonija?). Nije stvar u tome da pumpamo "ja" s onim izvana (i stalno osciliramo između 0 i 100) nego obrnuto: da "ja" oplemenjuje ono vani, koliko može. I da pazimo da sol ne obljutavi...

    avatar

    20.02.2010. (10:17)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Da to je divno, točnije bilo bi to divno da je takvo stanje trajno moguće. Ipak moram se donekle složiti i s @j. Njegov tvrdnja u komentaru o mogućnosti da takvo stanje postane dosadnim. Čitajući komentar sjetih se rečenice iz filma "Vera Cruz": "da je svijet od zlata, ljudi bi se tukli za šaku blata!"

    avatar

    20.02.2010. (11:16)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ovo je jednostavno predivno napisano, osjećao sam sreću sa svakom riječi

    avatar

    20.02.2010. (15:28)    -   -   -   -  

  • Juran

    Da se nije pojavio ovaj post, ja jednostavno ne bih mogao preživjeti do prvog ožujka. Kad čitam takve umotvorime, uopće ne osjećam neku zabrinutost zbog toga što mi plaća ne stiže redovito. Ta tema i njoj slične jesu ono što će nam itekako pomoći da ne krepamo od gladi i svake druge nevolje. Samo naprijed, dragi moji postmodernisti!

    avatar

    20.02.2010. (18:31)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    zgodan mi je komentar od Jurana

    avatar

    20.02.2010. (18:58)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Istinu je napisala Monika, uvjerila sam se u to nekada davno prije nego što sam postala kakva sam sada...

    avatar

    20.02.2010. (19:05)    -   -   -   -  

  • Neko-chan

    Veliki plus dajem citatu. :)

    avatar

    20.02.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Juran: dragi moj, ne znam kakve veze jedan svevremeni opis uranjanja u zaljubljenosti/ljubav ima s postmodernizmom; a još ponajmanje s tim što tebi neredovito pristiže plaća. Osim toga, ovo je blog na kojem se o postmodernizmu kao takvom pisalo prije nešto više od godinu dana pa ako te postmodernizam kao takav zanima, o tome više npr. ovdje. Naposljetku, ima još preko pola milijuna blogova pa ako ti ovaj i njegova koncepcija ne pašu...

    avatar

    21.02.2010. (01:28)    -   -   -   -  

  • otkako je umro ko da je u zemlju propao mcml

    zavolimo ljubav

    avatar

    22.02.2010. (02:20)    -   -   -   -  

  • Nino

    Pozdrav! Imam novi post, pa ako želiš pogledaj... :)

    avatar

    22.02.2010. (15:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...