Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • josip

    Branko, iskrene čestitke. Znam koliko si truda uložio u ovaj projekt, možda si čak mogao i ranije diplomirati da se nisi dodatno iscrpljivao s blogom. A kritičara će uvijek biti, lako se njima skrivati i biti anoniman po portalima! Pozdrav od Vrgorčanina iz Zadra.

    avatar

    15.02.2010. (21:42)    -   -   -   -  

  • Starčević

    Pridružujem se i ja čestitkama. Jedan sam od onih koji te kritizirao i ne znači da neću opet. I ti si kritičar, ali bar nisi političar ;) šalim se, nekad mi se tvoji tekstovi čine malo pristrani, nekad mi se čini da samo pljuješ po vlasti, a ništa po oporbi. Ipak, uspio sam primjetiti kada si pisao o političkim opcijama u Vrgorcu da si se trudio biti objektivan. Shvatio sam da ti kritiziraš i vlast i oporbu, samo njih malo manje. Shvatio sam da si takav i da je to tvoje mišljenje te da ga makar imaš muda iznijeti pa nekada nešto 'bubnuti i ostati živ'. Nadam se da si barem kao povjesničar nepristran i objektivan. Znam da si imao dobre profesore u Zadru, imaš sreće što nisi morao slušati baljezgarije zagrebačkih plaćenih špijuna, Goldsteina, Budaka, Jakovine, Roksandića (koji pokušava proturati teze da su Srbi konstituivni narod na prostoru Dalmacije ne znam ni sam od kada, valjda od stoljeća sedmog, hahha) i njegovih potrčkala itd. Nadam se da pratiš hrvatsku historiografiju. Drago mi je da te zanima Domovinski rat i da ćeš tu biti objektivan i nepristran. Čuvaj svoje ime, dostojantvo i ugled kao i ugled naše napaćene, izmučene i opljačkane države. Bez obzira što su je svakakvi krali i ogrebli se o nju, ti nastoj o njoj lijepo pisati. Jadan je narod bez države, jadan je čovjek koji pljuje po svome i koji pljuje u lice onome koji ga hrani. Želim ti puno sreće u tvom daljnjem radu, kani se politike i uhvati se povijesti. Ne daj da te zavedu, osobito budeš li se bavio Domovinskim ratom.
    Lijepo te pozdravlja Vrgorčanin iz Zagreba, čekam nove tekstove da mogu i nove kritike ma i pohvale ;))
    P.S. Budući da ima nas puno koji te pratimo, a nismo u gradu, nadamo se i više fotografija nekih događaja te da ćeš nas češće virtualno dovesti IN MEDIAS RES!! Makar kojom fotografijom, najobičnijom, svakodnevnom.
    Živija!

    avatar

    16.02.2010. (12:08)    -   -   -   -  

  • teolog

    Branko, evo i ja se želim pridružiti onima koji podržavaju tvoj rad i čestitam ti od srca!Nije lako pobuditi interes tolikih ljudi koji čitaju, a i komentiraju tekstove kao što su tvoji na ovom blogu.Bravo!Meni nije toliko važno jesi li u nekoj temi pristran ili ne jer mislim da je nemoguće postići apsolutnu objektivnost ni kao čovjek, a niti kao povjesničar.Zašto? Pa zato što je objekt ili ono što promatramo uvijek izvan nas i uvijek ga promatramo pod određenim kutom...dakle, unosimo barem malo sebe i svoga identiteta u taj proces.Danas više ni stručnjaci prirodnih znanosti to ne poriču.U svakom činu mi ipak, ostajemo subjekti!Ali tu ima nešto drugo...u tome i jest vrijednost tvoga rada i nastojanja.Čovjeku su dani RAZUM i VOLJA da se njima SLOBODNO služi... i što ih god čovjek više koristi i aktualizira,to više raste u svojoj čovječnosti.Ti nam prenosiš svoje dvojbe,trojbe ili razmišljanja te tako i nama daješ za misliti pa čak i djelovati!!Takvo vježbanje pameti i razuma svima nam pomaže i u vlastitom prosuđivanju sve do mjere da i sami možemo otkriti istinito od neistinitog,ili tvoj komentar od same činjenice. I još jednom, bravo!! Ipak, stavila bih ti na srce još jednu misao koju možeš shvatiti kao moj komentar, a ne kao apsolutnu istinu. ..ne mogu se suzdržati,a ti znaš i zašto. :-) Sve što možemo pročitati na ovom blogu pripada povijesti našega Vrgorca koja je sa tisuću niti isprepletena unutar naših života.Čovjek teško može kontrolirati i svoju osobnu povijest, a kamoli društvenu, državnu ili globalnu.Nisam povjesničarka, ali smijem reći da povijest nije samo zbir nekakvih činjenica ili događanja...Ona je duboko sadržajna i mjesto spoznaje jer je proces kroz koji nam Netko govori..i to govori sa vrlo određenom namjerom.Vodi nas do cilja kojega bi trebali prepoznati (imamo aparat za to :-) ) Netko će reći kako je povijest učiteljica života, a ja ću reći da je povijest mjesto Božjeg pojavljivanja radi spasa nas, ali i čitavog svemira!! E pa ja ti kažem da uspijevaš (ne znam koliko si toga svjestan) pokazati određeni vid pedagogije koju Bog silno želi na ovome svijetu.Nije važno slažemo li se oko tema već je važno promišljati, postajati boljim čovjekom i ljubiti sebe,drugoga i svoj dom (zavičaj, domovinu i cijeli svemir). Želim ti puno ustrajnosti, dobre volje, tolerancije i ljubavi u daljnjem radu!!Veliki pozdrav tebi i svim Vrgorčanima ma gdje bili, iz Rijeke!

    avatar

    16.02.2010. (17:20)    -   -   -   -  

  • vuka i cedo

    Evo čestitamo ti i nas dvojica pajaca! Da si za svaku posjetu dobio kunu....

    avatar

    16.02.2010. (18:15)    -   -   -   -  

  • Andrea

    Mali tisak Vam čestita na uspjehu

    avatar

    16.02.2010. (18:28)    -   -   -   -  

  • Jure

    Bez obzira što se često ne slažem sa tvojim stajališima i tvojom pristranošću, moram ti čestitati na ovoj nezahvalnoj raboti, jer ipak izađe i ponešto dobro na vidilo. Tebi se ne može reći da nemaš muda.

    avatar

    17.02.2010. (08:11)    -   -   -   -  

  • ččč

    Šta je sad ovo stavija si sebe ispre Dule, ko da si ti glavna vijest u gradu a ne Dule.

    avatar

    18.02.2010. (15:00)    -   -   -   -  

  • Starčević

    Ovo je stari post, makni ovo ća. Čestita je ko je tija, komentira ko je tija, daj nešto drugo ili vrati Dulu na prvo misto.

    avatar

    18.02.2010. (16:47)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Šta ste odmah nervozni i bahati... stvar je tehničke prirode, nestalo mi je nekoliko tekstova, i uprskalo link na you tube. S time se zaj... cilu večer, ali blog editor ne sluša i gotovo. I komentiranje šteka. Kad riješim, vidit ćete, strpljenja malo

    avatar

    18.02.2010. (20:54)    -   -   -   -  

  • .

    Zašto si prestao pisati o važnim temama? Jedini naš saborski zastupnik smijenjen i vraćen u Vrgorac a ti ni slova !!!

    avatar

    19.02.2010. (08:05)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Zato što ozbiljne teme loše legnu ovome narodu. Uvijek sve završi međusobnim prepucavanjima i na kraju vrijeđanjem mene i drugih ljudi. Očito Vrgorčanima dobro padaju samo kruh i igre, i malo ih se zanima za nešto više od use, nase i podase, pa ozbiljnije teme prebacujem u novine.

    avatar

    19.02.2010. (09:56)    -   -   -   -  

  • .

    Baš me zanima što ćeš napisati u novinama o tome, jedva čekam novi broj.

    avatar

    19.02.2010. (10:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...