Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Ema

    Ne bojmo se stati pred Isusa sa svime što jesmo. Uzdajmo se u njegovu ljubav koja poznaje našu nemoć i njegovo milosrđe kojemu se sviđa iskren pogled u same sebe. On od nas ne traži snagu jer On je naša snaga. Ova grešnica nije se bojala spustiti na pod pokraj Njegovih nogu svjesna svoje bijede ali i bezgraničnosti Božje ljubavi. Nije ju brigala osuda ljudi, nije ni vidjela nikog niti se obazirala na to sporedno, koje nama često zna biti bitno.
    Bog nas ljubi. Ja sam majka. Poznajem stoga takvu ljubav iako ne savršeno, jer moja ljubav prema djeci je ništa u odnosu Njegove ljubavi prema nama. Moje dijete ne mora imati petice u školi da bih ga voljela. Ne mora savršeno izvršavati sve svoje zadatke da bi mome srcu bilo bliže. Ako pogriješi moja se ljubav ne umanjuje. Učim ga i ravnam po potrebi, ali nikad moja ruka ne stoji između nas radi njegovih pogrešaka, uvijek je pružena prema njemu. Jedino što želim je da smo iskreni. Ako pogriješi da mi se ne boji prići i tražiti pomoć. Ne volim da me mulja, nema potrebe da se prikazuje drugačijim nego što jest. Jednom davno moj me sin lagao. Kad sam pitala zbog čega je to činio, rekao je; Mama, ti me previše hvališ, bojao sam se da ću te razočarati. Rekoh mu tada, nikad me neće razočarati tvoj neuspjeh, samo laž me smeta jer ona priječi da imamo dobar odnos. Zapravo smo nekako i priklonjeniji djetetu koje je više potrebno pomoći, koje je slabije.
    Učeći iz odnosa s mojom djecom, ne bojim se dolaziti ovakva kakva jesam Onome koji mi je dao i tjelesni život i dušu, Onome koji me poželio i zamislio, Onome o kojemu visim. Ne bojim se biti i ostati ovisna o Njemu, ne bojim se prihvaćati da sam to što jesam i da me On unatoč svemu lošem u meni ljubi. Ne želim umanjivati svemoć Njegove ljubavi i ograničiti ju na neke moje vrijednosti. Ne vjerujem da trebam biti ono što nisam kako bi me Bog ljubio i prihvaćao. Vjerujem da On želi da se mijenjam, i molim ga za spoznanje svega što u meni nije po njegovoj volji. Vjerujem da je beskrajno strpljiv ali i da prepoznaje preuzetost,. I molim ga; Čisto srce, čisto srce, čisto srce.

    avatar

    15.02.2010. (11:25)    -   -   -   -  

  • Barbara

    to je ona spona - toliko tanka, a toliko čvrsta koja me nreraskidivo veže uz Boga. On zna koliko Ga volim, a ja se nadam da će mi u svojoj velikodušnosti oprostiti.

    avatar

    16.02.2010. (08:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...