Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • čitač bez bloga

    Odnos medicine prema madežima se promijenio. Prije liječnici nisu ni obraćali pažnju na njih, sada već, kao preventivu, operiraju ih i djeci.Za svaku sigurnost dobro je kontrolirati.

    avatar

    10.02.2010. (14:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mogu ti ponosno napisati da sam i ja bio dio takvog načina života makar je već bio kraj osamdesetih:) ah taj miris kokosa u zraku...

    avatar

    10.02.2010. (15:53)    -   -   -   -  

  • milena

    I ja sam imala sličnu priču. Prvo, nasljedna sklonost madežima sa majčine strane, plus tri mjeseca, a nekad više, svake godine na moru sve do 15-te ili 16-te. Na moru, iako su nas starci svako popodne čuvali od žestokog sunca partijom zvanom "strogi izviđački odmor", koja je trajala od 11 do 17h, svi smo gorjeli na suncu neminovno, a na nosu smo furali rozi otočić koji se neprestano gulio sve do 11-og mjeseca :)). Ja sam poslije 18-te primjetila da mi se nakon svakog ljeta, iako sam bila malo na suncu, pojavljuju novi madeži, pa mi je dermatolg objasnio da koža jednostavno "pamti" sve količine zračenja koje je tokom života "upila" i da svako "kapacitet" svoje kože može "potrošiti" u 10, 20 ili više godina, kako izabere ...madeži su samo znak zasićenja...pa sam malo stala na loptu...a i ne prija mi više...ovo sunce sada mi se ne čini kao on sunce onda :)) Bolje je malo se skloniti, a samo da ti javim da kozmetičke kuće spremaju faktor 100 za ovu ili sljedeću godinu :))

    avatar

    10.02.2010. (17:09)    -   -   -   -  

  • tita

    mogla bih dermatologu, imam ih valjda 500....nisam se skoro nikad ljuštila, brzo tamnim pa sam to očito pretjerano iskorištavala

    avatar

    10.02.2010. (18:54)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Koliko god blasfemično zvučalo, ima nešto logično u arapsko umotavanje žena (ali i muškaraca) u različite pokrove. Em se radi mikroklima ispod istih, em ti pijesak ne ide u oči, em ne izgoriš. Volio bih da svi koji žude za tamnim tenom toliko da i zimi rasturaju po solarijima, isprobaju bliskoistočne temperature i zračenja u svojim badićima (ili bez njih), pa da vidimo kom obojci.
    Kaj se Jupitera i drugih planeta u vezi nastanka ledenih doba i doba zagrijavanja na zemlji, to je svjetski priznata i poznata teorija (jedna od više različitih) zvana ni više ni manje nego "Milankovićevi ciklusi", još jednog genijalnog Srbina rođenog u hrvatskom dijelu Austro Ugarske (uz Nikolu Teslu), Milutina Milankovića.
    Paar je ( afirmiravši Milutina kad je već više manje zaboravljen) rekao da je ovaj periodić kraj toplijeg interglacijala s minimalnim utjecajem ljudskog CO2 koji sitno odgađa nastavak Ledenog doba koji slijedi. BTW, većinu razdoblja postojanja Zemlje ona nema nikakav led na sebi, svakih par sto milijuna godina dobije polarne kape i led, a onda se opet otope. Meni je zapravo utješno da smo mali mravci ponad velikih sila svemira, te da tu nema nego prihvatiti Šimićevu poruku da pustimo da nas cijele "prodje blaga svjetlost zvijezda", iako je tema kako treba biti oprezan sa svjetlošću Sunca kao takvog :)

    avatar

    10.02.2010. (20:43)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Jebate, ak nisi gori od Ribe sa slikama tog svog nasljednika svih bogatstava. Ono znamo da je svakom svoj mladunac najdraži, ali brate osjećam se ko svaki put ko teta pedijatar kad ti odem na blog.... dijete je zdravo i baš lijepo napreduje...)))

    avatar

    14.02.2010. (23:50)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Jesam, gori sam, priznajem. Kad nemam drugu ideju za stavit fotku da barem vizuelno razbije ove logoreične daktilografske mentalne onanije, stavim njegovu sliku olfo "u kontekstu" upisa. Opet, bolje mlado meso nego da stavim svojih 94 kg naborane sredovječnine u kadar....A i sam si rekao da je na neki način edukativno-informativnog karaktera :P

    avatar

    15.02.2010. (08:13)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    ma sve 5:)) Tvoj blog, nemam ja ništa protiv.. al da smo informirani jesmo. Btw ja sam prije dve godine operirao bazaliom-pogađaš kožni tumor-srećom dobroćudni(zapravo stročno rečeno polu-maligni štogod to značilo). Inače karaktreistično je za njega da se obično javlja kod ljudi iznad 50-te(sic!) i da se obično javlja u mediteranaca češće izloženih suncu kao što su ribari i težaci(sic!)..

    U svakom slučaju sad za ispijanja piva u hladu imam i medicinsko opravdanje:))

    avatar

    15.02.2010. (09:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...