Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • stella18

    eiii imala sam prije blog o skoliozi komala si mi bila par puta i posto si rekla da si se operirala bas radi trudnoce ... kako ce bit kad zatrudnis jel kad radas otvaraju ti se sve kosti ? molim te odg na mail stellavrban1991@gmail.com
    i daj mi svoj face ako imas please ...

    avatar

    18.02.2010. (11:22)    -   -   -   -  

  • Saguaro\'s Photography

    drago mi je da je živ ovaj blog. opet sam nekako naletila na njega.
    Nadam se da si dobro i da je sve u redu :D
    Veliki pozdrav od Ele iz Splita :)

    avatar

    25.02.2010. (03:10)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hvala Elice i meni je drago da si i ti na blogovima. Nekad se zaletim da vidim čim se baviš. :) Ako imaš maturu - sretno! Puno te pozdravljam iz oblačne Engleske!!

    avatar

    09.03.2010. (13:19)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    @ Stella: kako misliš otvaraju se kosti? Navodno je Kovač rekao da se u trudnoći skolioza pogorša, pa smo iz toga zaključili da je bolje ići na operaciju.

    avatar

    09.03.2010. (13:21)    -   -   -   -  

  • scoliyoga

    Pozdrav svima! Svaka čast autorici bloga za toliko iscrpnih informacija. Uglavnom, na javljanje me potaknuo zadnji post. Također imam skoliozu, a jogom se bavim od 1994. i puno mi je pomogla. Moja prostirka za jogu je moj čarobni tepih na kojem se čuda događaju!

    Informaciju koju sam htjela podijeliti je da nekada postoji i druga mogućnost osim operacije. O tome će biti najbolje da pročitate o iskustvu žene koja je sa skoliozom od 49 stupnjeva odlučila dati šansu jogi kako bi izbjegla operaciju. I uspjela je! Više pročitajte na: http://www.yogaforscoliosis.com/
    Btw, DVD Yoga for Scoliosis je odličan i imam ga kod kuće, pa ako je tko zainteresiran slobodno neka se javi...

    Na svom blogu sam objavila moju priču pa da ovdje ne duljim pročitajte: http://centarspinal.wordpress.com/skolioza/

    Lijepi pozdrav!
    Scoliyoga

    avatar

    24.03.2010. (16:39)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Scolliyoga! Izvrsno, puno hvala!! Zašto ja nisam znala za to prije?????

    avatar

    29.03.2010. (10:07)    -   -   -   -  

  • Skoly / Life / Misery / D

    hej pozdrav..čitam blog već duže vrijeme..zelim ti reci da si predivna što si se ovoliko potrudila i hvala ti :)

    Ja sam inače na listi čekanja za operaciju kod doktora Kovača i u roku od nekih godinu, godinu i pol moram se odlučit što ću. Čitajući blog stekla sam dojam da bi operacija bila pametan odabir, pogotovo ukoliko se progresija moje skolioze poveća u razdoblju dok sam na listi za iti jedan stupanj,,jer bi to značilo da me i u trudnoći i nastavku života čeka samo gore od ovog sada, a već iz godine u godinu osjećam sve veće tegobe.

    Ali neki dan naletih na loše iskustvo jedne djevojke pa da je citiram:
    ''Moja sestra je zavrsila na operaciji u 1 mjesecu ove godine, ima dvostruko iskrivljenje..operirao ju je najbolji moguci doktor, Kovač, ali nazalost operacija je posla skroz krivo. Lopatica joj visi i radi neke kostane blokada je ne mogu ispraviti, rebra su krivo srasla, prilikom operacije pritisnuli su zivac koji je uzrokovao parezu ( paralizu) trbusnih misica. Potrbusnica joj se razletila po trbuhu..sada je ceka nova operacija, te lopatice, rebara-lomiti ce ih i vezati zicom te stavljanje mrezice u trbusnu stijenku, i pokusaj "popravljanja" zivca..ugl strasno nesto. Bolovi su neizdrzivi i zivi s njima vec 3 mjeseca..sada je u toplicama na oporavku...ali nemogu nista-samo Kovac opet..a u njega vise namao kao ni njegov tim povjerenja. Cure ako mozete vjezbajte! Jer ici na operaciju samo radi grbe je ludost, napotrebnom, jer je i sama oparacija jako bolna i dren. Vjezbajte, izbjegnite odlazak pod noz.''

    Inače ja imam skoro 21 godinu i dvostruku skoliozu 42 stupnja lumbalno, i 42 torakalno.Što se tiče steznika i ikakvih gipsanja to je gotovo kako mi reče Kovač(ortoza stoji na tavanu dok je ne spalim,,hehe). Sve što ja sada mogu je vježbati da me manje boli il otić na operaciju. Progresija krivine sad ne mora i može ići značajno gore u mojim godinama i sve ovisi o pukoj sreći, da ne pričam o trudnoći..Znači prisiljeni smo svi ići na maxsimalan rizik(kako vidimo iz primjera gore) i pod nož, ili živiti cijeli život u strahu da se ne iskrivimo totalno, trpiti bolove, u srednjoj dobi pod tabletama, s plastiketinom kakvom na sebi ako nemože drugačije, i sa nekih 35, 40, 45 skužit da više nemožemo te onda kad je još opasnije pod nož. lol :(
    Malo sam postala očajna od neki dan u svojim razmišljanjima pa se obraćam tebi i ostalima za pomoć i savjet.
    Moj blog je inače na linku: www.skolioza2010.blog.hr
    Napravila ga samo radi ovog bloga:)
    mail: adia_mystery@hotmail.com
    Kako mogu doći u kontakt s tobom inače preko kojeg maila il face?

    avatar

    01.04.2010. (17:11)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej aida, poslala sam ti mail. ovo je prvi put da čujem o velikim komplikacijama nakon operacije. ipak, najviše se ljudi javlja s dobrim iskustvima. htjela bih više znati o priči te cure. nadam se da mi možeš pomoći.
    što se tiče fejsa, maila i mog broja telefona, rado bih te informacije dala svima koji čitaju ovaj blog. ali trenutačno ne znam kako da to učinim a da ujedno kontroliram na koji način će se moji podaci koristiti na www. zbog toga mi komunikacija preko bloga i s_kolioza@yahoo.co.uk puno više odgovara.

    avatar

    03.04.2010. (13:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...