Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Štrumpf!

    Dragi moj CBK-a!

    Čini se da još nije došlo vrijeme, kada će istina o blaženom kardinalu A. Stepincu moći ugledati svjetlo dana, a da ju ne pomrači crvena pomrčina sunca…

    …prejaki su, imaju medije, imaju sveučilišta, imaju državne tvrtke, imaju javna poduzeća, imaju škole, imaju vrtiće…

    ....ne postoji jasna slika o interesima voljene nam Domovine, razmrvljene su sve pronacionalne snage…svi koji razmišljaju zdravo-hrvatski su na bili koji način paralizirani i marginalizirani, od ikakvog utjecaja odlučivanja…

    ..inače ovo je dobar napisan tekst sa vaše strane, zanimljivo je primijetit da će svaki crvendać skočiti na objektivan pristup, hrvatske države pod ustaškom čizmom, ali pritom u isto vrijeme neće kritizirati na primjer prvu Jugoslaviju, radi antisemitskih zakona na području bijelog grada, koji neki zovu Beograd. Možda su ondašnji ljotićevci „za zbor spremni“, krivo shvatili naziv svoga glavnog grada, misleći pritom da onaj „Beo“ u nazivu grada znači, da je isti samo za bijelce, odnosno za arijevce.

    Svetosavski pravoslavci morati će zbog ekumenizma se odreći mnogi svojih „svetaca“ i jednog dana prihvati blaženog A. Stepinca za vlastitog duhovnog uzora, ako će htjeti doći u puno zajedništvo sa rimskim Prvosvećenikom.
    Onaj Velimirović nikako ne može biti svetac po mjerilima Katoličke Crkve, pa niti sam „sv.Sava“, jer su činili zlo, bilo da su bili apologeti hitlerizma, ili pak ubojice vlastite krvnih srodnika i razvratnici…

    ….dobro je uvijek kod Stepinca, opetovano naglasiti da je on bio svjestan da ako ga ne ubiju nacionalsocijalisti, da će to učinit bolješevisti, ili pak obratno….

    …Slavko Kulić zna o čemu priča….samo ga nitko ne želi čuti…draže su nam dvorane, autoceste, siguran i lagan posao u na državnim jaslama, polako klizimo u propast prema kraju…trebamo se „prenuti“, ali prvo moramo duhovno i moralno ozdraviti, a najbolji je put preko „stepinčeve baštine“..ali, kako narod hoće, tako će mu i biti…

    …nažalost i danas imamo pored ovih crvenih koji pak čine zlo, govoreći laži o Stepincu, i one koji misle da brane Stepinca i Katoličku Crkvu, na način ako istog brane iz svog uskog nacionalističkog uvjerenja, na način da Stepinca prikazuju pored političkih moćnika iz prošlosti, kao da je i on neki političar, pa ima čast stajati zajedno sa njima u nizu.
    Tako da među „ljutim nacionalistima“ možemo naći da bi oni htjeli bistu Stepinca stavljati na mjestima zajedno sa ostalim vremenskim ljudima, gdje se stvarala „slavna“ povijest…
    Ili pak kada idu pisati knjige kao na primjer Gabelica, koji tvrdi uporno da Stepinac nikada nije osudio ustaški režim, kao da on nije fašistički(što lako dokazujemo kontradikcijom, jer sigurno nije bio komunistički, kapitalistički ili pak demokratski…), što je pak ogavna laž….tako da me kao vjernika i izrazitog štovatelja heroja vjere blaženog kardinala Alozija Stepinca, naprosto jako ljuti kada ga neke političke opcije žele svojatati, kao predstavnika njihove doktrine i politike. Stepinac je uvijek govorio o hrvatsoj državi, a kada se govorilo o NDH, nikad nije dodavao onaj pridjev nezavisna.

    Pavelić je možda imao povijesnu priliku da prevede državu nam Hrvatsku na pobjedničku stranu kada mu je „Čelični“ nudio priznanje države u poštovanje komunista u državi. Možda bi dobili neutralnost kao Austrija ili pak bili „ponosni“ satelit velike Majke komunističke Rusije, te stradali više moralno i materijalno, nego pod Titom, ali bi barem imali drugačije granice, te bi kružnicu oko naše Domovine, mogli crtati iz centra, koji se nalazi našem teritoriju….jer badava vičemo da smo imali državu prije tisuću godina, ako nas „veliki dečki“ ne pozovu sebi za stol, umjesto da smo kao „cucki“ ispod stola i jedno ono što nam daj sa stola ili pak što im padne..Tako, da je u tome smislu i pomoć Sjedinjenih Država za vrijeme Domovinskog rata, bila presudna za našu pobjedu, a i danas kada smo u NATO-u, te kada je predsjednik SAD-a, rekao da nam više nitko neće uzeti neovisnost, može to biti odlučujući faktor naše životne opstojnosti, i naših granica…ali, naravno pored te opstojnosti, nitko nam neće dati kruha, tako da naš narod sam mora odlučiti da li će biti sluga ili gospodar svoje gospodarske sudbine….

    …dok je propadala NDH-a, tisak u Zagrebu, je govorio da on nikada nije bio za režim Hitlera, ali bilo je već prekasno, jer odgovornost ostaje…važno je reći da HSS, je bio ionako žestoko kritiziran od pravaša i prije drugog Velerata…druga ustaška emigracija, je u velikoj veći postala demokratska, i priznavala je prvenstvo hrvatskog državnog Sabora…Maček, je i poslije rata se zalagao za federalizaciju u nekakvoj inačici Jugoslavije…

    ..možda bi bilo dobro razmisliti da Hrvati pozovu Habsburgovce, da ih spase, i prihvatimo opet nekog iz te slavne loze kao svog Kralja, koji će biti izabran Božjoj voljom i vladati kao Njegov ovozemljaski predstavnik. Jer, upravo kad smo dobili posljednjeg hrvatskog kralja koji je uistinu bio predani i praktični vjernik katolik, mi smo ga brže bolje odbacili, kao ne

    avatar

    08.02.2010. (17:57)    -   -   -   -  

  • Štrumpf!

    kog tko nas opet želi podjarmiti…Karlo I. Austrijski je i od naše Majke Crkve priznati zbog svojih zasluga kao blaženi, jer su u doba rata, zalagao za mir i slijedio želju Svetog Oca za sveopći mir, te naravno nije želio odstupiti s prijestolja, na koje je postavljen po volji božjoj, bez obzira na cijenu koju mora platiti. Sva sreća što danas imamo Paneuropski pokret u kojem je moguće ostvariti jaču povezanost među zemljama Dunavske monarhije, te naravno cijele Europe. Na nama, Hrvatima je veliki izazov da li ćemo ostati vjerni željama Svetoga Oca, da što prije kao jedina katolička država izvan Europske Unije, uđemo u nju, te tako obogatimo zajednicu europskih naroda sa svojom duhovnom baštinom, te budemo sol Europe i vjerni sinovi na zidinama Kršćanstva.

    avatar

    08.02.2010. (17:59)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Štrumpf

    Izgleda da se oko nečega, u ovom slučaju u vezi nekoga, u vezi Stepinca, slažemo, ali o nekim političkim pitanjima se ne bih složio s tobom, ali u svakom slučaju osuđujem kao i ti što neki u ime hrvatskog rodoljublja svrstavaju Stepinca bok uz bok s poglavnikom Antom Pavelićem, ili pišu da Zagrebački nadbiskup nikada nije osudio ustaški režim, što je naravno laž, a ja sam u svom aktualnom postu izvukao povijesne činjenice koje dokazuju da je Stepinac osudio i nacionalsocijalizam i rasne propise i ustašku vlast koju je kritizirao sa propovjedaonice itd. Likovi poput Gabelice rade u biti u korist komunista/titoista/staljinista!

    Posljednji austro-ugarski car Karlo Habsburški zaista je istinski prionuo poslu federalizaciji Austro-Ugarske Monarhije u kojoj su hrvatske zemlje trebale biti ujedinjene i postati jedna federalna jedinica, upravo po programu Čiste stranke prava koju je predvodio hrvatski Židov Josip (Jošua) Frank kojeg je Stjepan Radić napadao s anti-semitskih pozicija.

    Zagrebački geo-političar i povijesni istraživač dr. Ivo Pilar je u svojoj knjizi "Južnoslavensko pitanje" (Beč, 1918.) iznio program o federalizaciji Monarhije, i potrebu da hrvatske zemlje zajedno sa Bosnom i Hercegovinom budu ujedinjene u Hrvatsku kao federalnu jedinicu u Austro-Ugarskoj Monarhiji, pri čemu je obrazložio povijesne uzroke itd. Car Karlo kao da je bio preuzeo politiku Čiste stranke prava i dra. Pilara, ali nažalost prekasno; on je pproglasio federalizaciju Monarhije, ali samozvani predstavnici hrvatskog naroda, lopuže i urotnici iz samozvanog prevratničkog jugoslavenskog protunarodnog tako zvanog "Narodnog vijeća S.H.S.", na ideologiji Josipa Jurja Strossmayera, zaplesali su svoje kolo smrti, izvršili državni udar i preuzeli vlast, te priključili nezavisnu Državu S.H.S. Kraljevini Srbiji u prvu tamnicu naroda zvana Jugoslavija (Kraljevina S.H.S.). I Stjepan Radić se bio pridružio tom protunarodnom tzv. Narodnom vijeću, a poslije kad je shvatio, i izgovorio onu poznatu o odlasku gusaka u maglu, već je bilo prekasno. ("Kasno kraljević Marko na Kosovo stiže!")

    Pravaši su u prvoj Jugoslaviji s pravom kritizirali Radića i Mačeka jer su ovi ustrajavali iskljućivo na jugoslavenskom programu, a što si i ti spomenuo da je Maček čak i u emigraciji nakon WWII imao viziju federalne demokratske Jugoslavije, kao da jedne Jugoslavije od 1918 - 1941 nije bilo dosta.Stj. Radić i Maček nisu imali vjere u hrvatski narod i u samostalnu hrvatsku državu, a Stepinac je imao vjere i u svoj narod i u hrvatsku državu, i zato je hrvatska moralna vertikala, dok drugi neki nisu.

    Nema dokaza da je Staljin nudio Paveliću priznanje NDH na kraju rata, jedino na početku prilikom proglašenja NDH od 10. travnja je postojala mogućnost da SSSR prizna N.D.H. jer su tada Njemačka i Sovjetski Savez do 22 lipnja 1941. bili u ugovornome savezništvu, ali poglavnik je tu mogućnost velikodušno glupo odbio, dok je Maček kao potpredsjednik prevratničke Simovićeve vlade Kraljevine Jugoslavije u vrijeme jugoslavenske krize zbog 25. ožujka, sklopio sporazum između Jugoslavije i Sovjetskog Saveza i uspostavio diplomatske odnose između njih, što je četnicima poslije za vrijeme rata dobro bilo došlo itd. Naime, na prijemu u Banskim dvorima u povodu proglašenja N.D.H. došao je hrvatskim nacionalistima čestitati sovjetski konzul na uspostavi hrvatske države.

    Mi jesmo sol Europe, ali ne slažem se da postanemo članica EU jer u toj tvorevini glavnu riječ vode masoni, a ne katolici i krščani, tako da bismo ulaskom u Uniju izgubili suverenitet i slobodu, dakle, sve ćemo izgubit, i postati bjelosvjetsko roblje. Evo primjera, nedavno, prošli tjedan je Europska komisija izdiktirala grčkoj vladi kakav joj proračun treba izgledati jer joj je proračun probio plafon, i ugrozio je valutu euro. Međutim, suverenoj državi nitko ne diktira kako će joj izgledati državni proračun, dakle, Grčka više nije suverena država! To je primjer kako masoni upravljaju čitavim narodima!

    Istina o blaženom Stepincu je inače izbila na svjetlo dana, tako da crveni i crni tu ne mogu ništa više spriječiti, istina je tu, realna je i zasjenjuje Stepinčeve klevetnike :-)

    avatar

    08.02.2010. (22:50)    -   -   -   -  

  • Antifalive

    Kakav Sveti Savo, o čemu vi gospodo, sramite se... Stepinac je ustaški zločinac, ruku krvavih do lakata zbog držanja lojtrice genocidnom fašističkom pavelićevom rasističkom režimu. Jel vi nemate ni jednog hrvatskog velikana nego baš Stepinca blagosilvljača ustaških kama, te srpskog, židovskog i romskog roda krvnika i pokrštavača?
    Evo prijedloga za prave hrvatske velikane: Radić, Tito, Kovačić itd...
    Ispričavam se zbog žestokog komentara, ali mislim da je žestina potrebna, jer vi kako ste krenuli u svojim ekstazama sa vašim sramnim pamfletima ispašće da je NDH bila meka demokracije, a ne monstruozna naci fašistička kvislinška tvorevina kakvu svijet nije vidio. Na vašu žalost NDH ostaje u svijetskoj povijesti upisana zlatnim slovima kao najokrutnija sadistička sotonistička tvorevina koja se možda može mjeriti samo sa afričkom RUANDOM. Nije vam lako i ponavljam: Stepinac je notorni zločinac...

    avatar

    08.02.2010. (23:46)    -   -   -   -  

  • psihijatar

    (AF-L)

    Ti si bolestan i neophodan ti je liječnički tretman.

    Što prije - to bolje.

    avatar

    09.02.2010. (00:19)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Ovaj " jedan dan života " ( nadam se da će još dugo poživjeti u ludnici dakako ).

    Dragi prijatelju, slažem, zaista od veljače pa do kolovoza, zapravo tijekom čitave godine, imamo obilježbe zvjerstava partizanskih, zapravo drumskih razbojnika. Upravo se spremam na mini portal postaviti video: " ubiti se mora ", direktna zapovjed takozvanog " narodnog heroja " Ante Jurjevića-Baje, zapovjed o početku masakra nad Dubrovnikom, radi se o razdoblju koje se kolokvijalno ali i povijesno zove: " Crveni teror nad Dubrovnikom " ( takozvani " oktobarski pokolji ). Daksa pa nadalje..Slažem se, Stepinac je ubijen, možda bi Joža Manolić nešto više mogao o tome reći?


    Glede Čička i emisije " Lica Nacije " , sami smo nešto o tome pisali, Čičak: Josipović nije govorio istinu

    http://www.tinolovka-news.com/

    avatar

    09.02.2010. (00:24)    -   -   -   -  

  • Antifalive

    Dobro ja sam lud, a vi ste NDH monstrum nostalgičari. Nego, recite mi kako ćete pred mene, presvetog Stepinca, kozaračku djecu i jasenovačke žrtve kada kucne čas na onome svijetu?

    avatar

    09.02.2010. (00:30)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Kozaračke žrtve? Haha, na Kozari je bila banda, predvođena s četnikom Mladenom, samozvanim doktorom.
    Predlažem ustaškim zločincima i partizanskim zločincima da se ujedine i jedni i drugi zločinci su pokazali da su majstori u zločinu..

    Naravno da je Tito drumski razbojnik, naravno da je to i Pavelić, meni se čini dasu oni braća..:)

    avatar

    09.02.2010. (00:35)    -   -   -   -  

  • Antifalive

    Tino popričaćemo ja, ti i 11 948 mučki umorene kozaračke srpske djece na onom svijetu. Vidimo se uskoro...

    avatar

    09.02.2010. (01:01)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Daj ne budi smiješan, vi ste svoje u OLuji rekli, rekli ste svoje u Srebrenici, rekli ste svoje u Vukovaru, rekli ste svoje u Sarajevu, rekli ste svoje gdje god da stese pojavili, pa čak kada vas je izdalo " sopstveno " rukovodstvo i "nateralo u sveopću bežaniju " za vrijeme i nakon Oluje, kako bi eto okrivili hrvatsku vojsku, kako vam onda nije uspjelo, neće ni danas, kako se moj stari protiv takvih borio devedesetih tako i ja danas ispljunem ološ i bolesnike koji govorom mržnje idu na sve što u ovoj zemlji ima demokratskog potencijala, na Crkvu, na društvo, na same institucije.
    Veličajući zločinačke fašističke, komunističke režime, poput ustaškog, partizanskog i četničkog divljaštva..Otrijezni se jadniče, nisi ti meni dorastao i ne zaboravi, mržnja ti nije dobar saveznik, naprotiv:)

    avatar

    09.02.2010. (01:11)    -   -   -   -  

  • Antifalive

    Nema mržnje tupsone, samo istina, i svetosavlje, i laku noć želim...

    avatar

    09.02.2010. (01:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @AF-L

    Slušaj, ti žrtvo Miloševićeva režima, okomi se sa svojim jadima na Slobodana Miloševića, jer on je tebe i trećinu hrvatskih Srba upropastio, a sad biste liječili komplekse na Stepincu?
    Blaženi Stepinac je karitativno djelovao u odnosu baš na kozaračku djecu, smještao ih u crkvene domove pod zaštitu i brigu časnih sestara koje su se o njima nesebično i srdačno brinule, i među hrvatske katoličke obitelji koje su ih udomljivale, o tome je nešto pisao i nekadašnji novinar Večernjeg lista, g. Branimir Kovačević, u svojoj knjizi "Plavi dječaci" jer je i on svojedobno bio ratno siroče kao i kozaračka djeca, i posvjedočio je kako je hrvatski narod u N.D.H. otvorio svoje veliko srce prema srpskoj ratnoj siročadi.

    U ovome postu je riječ o partizanskim zločinima i komunističkim ubojstvima, a ne o N.D.H. koja sigurno nije ni manje ni više neka zla tvorevina od bivše Juge, obje su imale logore primjerice, i despotoske vladare, samo što je ustaški režim počinio brojčano manje zločina od jugokomunističkog režima koji u odnosu na sve nekadašnje zaraćene strane u WWII vodi na top-ljestvici zločina, čak više od zločina četničkog pokreta i talijanskih fašista.

    Zaboravih reći da je uvaženi episkop SPC, Velimirović, koji je Hitlera uspoređivao sa svetim Savom, dobio od "Firera" najviše njemačkog državno odličje!

    Da sam na tvome mjestu, zanimao bih se za zločine četničkog režima u Srbiji tijekom Drugog svjetskog rata nad manjinama, posebno nad Židovima i Hrvatima.

    "Stepinac je ustaški zločinac..."??? Reci ti meni, a koji to Hrvat u 20. st. nije bio "ustaša"? Čak je beogradski tisak i boljševika Stipu Šuvara (notornog izdajicu) etiketirao da je "ustaša". U biti, u velikosrpska propaganda je "evoluirala", na početku 20. st. nije ni priznavala hrvatsko ime (vidi pamflet "Srbi i Hrvati - Do istrage vaše ili naše") pa kad su četnici stvorili ustaše nakon ubojstva Stjepana Radića, onda su stvorili "ustaške koljače" kako nazivate hrvatsku nacionalnost. Dobro ti je rekao Tinolovka da komuniciraš ovdje bez mržnje, a ja sam ti rekao da se obrazuješ i informiraš prije nego počneš sijat mržnju i laži.
    Tvoja neobrazovanost i nekultura se očituje time što jednog blaženika i pravednika kao što je časni Alojzije Stepinac, nazivaš "zločincem", što znači da post nisi ni pročitao! Morat ću zbog tebe napisati ekstra post o tome kako su partizani i četnici pekli katoličke župnike na ražnju u Drugom svjetskom ratu.

    @Tinolovka
    Baš lijepo od tebe što kao mlad čovjek se zanimaš za partizanske zločine i čak sudjeluješ u prikazu povijesne istine, na pr. obljetnica Dakse i slično, jer Dubrovnik je hrvatskim partizanima kao slugama četnika bio poseban trn u oku, zato su išli odmah po "oslobođenju" 1944. ubiti hrvatsku inteligenciju kako potomci Hrvata iz Dubrobnika ne bi znali da je Dubrovnik hrvatski, a ne "srpska Sparta" kako je primitivni kamiondžija iz Trebinja u posljednjem ratu siktao laži i bedastoće da će Dubrovnik zapalit i onda ga izradit ljepšim i "starijim". Čuj, daj mi reci, je li onaj "Mladen" sa Kozare, vođa pobunjeničke bande iz 1941./1942., možda se prezivao "Šoša" ?

    avatar

    09.02.2010. (12:11)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Prijatelju dragi radi se o " prvom komandantu Kozare ", čovjeku koji je bio u velikom prijateljstvu sa " prvim VOJVODOM kOZARE ", ZAJEDNO SU U PRVOM SVJETSKOM RATU SE BORILI ZA KRALJA I OTAĐBINU ". Ostali su veliki prijatelji, fotografirali se na brojnim slikama, krenuli zajedno u rat, da bi se posvađali oko toga tko će biti vojvoda, jedan je onda postao komandant, a drugi vojvoda, vojvoda je ubio komandanta, ali su onda komandantovi ubili vojvodu.

    avatar

    09.02.2010. (14:18)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Mučeniče sveti Kristov utječem se Tebi sada moli za svakog Hrvata da nas nikad zlo ne svlada.

    Zagovaraj nas pred Bogom da bi uvijek vjerni bili Svetoj vjeri pradjedova i međusobno se ljubili.

    Čuvaj našu rodnu grudu ,djecu, stare i sve mlade.

    I Hrvate u tuđini da se vrate domovini.

    Blaženiče Alojzije budi uzor cijeloj Crkvi .

    Svjetlo koje uvijek svjetli da ga tama ne zamjeni.

    avatar

    10.02.2010. (18:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ipak mali napredak hrvatskog društva prema blagopokojnom Stepincu - u jučerašnjoj emisiji na temu Stepinac (HTV1, Otvoreno), gosti povjesničari i povijesni istraživači nisu Stepinca nazvali zločincem. Bio je doduše jedan ispad - U čemu je problem što je Steincu odletjela glava - ali to više govori o onome tko je to izrekao nego o onome kojemu je glava odletjela iz tog i tog razloga.

    Možemo konstatirati - ex-jugoslavenska komunistička agitacijska propagnda gubi na snazi:-)

    avatar

    11.02.2010. (20:39)    -   -   -   -  

  • .

    Neka se zna istina i tko su bivši operativci OZNE i zašto mrze hrvatski narod!
    http://www.scribd.com/doc/21038890/Bio-Sam-Cetnik

    avatar

    12.02.2010. (14:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...