Komentari

smirjam.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • mvko

  Lijepa i sadržajna pjesma, vidim da pjeva zbor župe sv. Ante Vinjerac. Kako ne idem baš puno u one krajeve pa niti na ljetovanje, prvi put čujem za Vinjerac - eto, nikad nije kasno da nešto naučimo! Jedino još nigdje ne piše tko je autor te pjesme?
  Pozdrav i zagrljaj

  avatar

  07.02.2010. (22:37)    -   -   -   -  

 • mirjam

  @ Pokušala sam pronaći tko je autor, pjesmu znam već otprije, ali nisam uspjela ...
  I nešto drugo sam željela pisati ... Ali misli nikako da se srede.
  Već je kasno i za večeras samo toliko, više nije išlo ...
  Možda sutra ...
  ...
  Laku noć,
  anđeli me čekaju ...
  oni sada nek nastave,
  neka milo pjevaju
  i miran mi/nam san podare...
  I tebi draga Zdenka !!!

  :-)

  Od srca ...

  BTB !!!

  Lijep pozdrav ...

  avatar

  07.02.2010. (22:50)    -   -   -   -  

 • Julijana

  Hvala ti na onako dugom i lijepom odgovoru uz donji post. Snage mi itekako treba, jer me opet snalaze neke stvari koje samo Bog može riješiti, a mene jako opterećuju i nemam rješenja - neke osnovne životne stvari. Ali, valjda Bog zna zašto je što i slaže naše puteve...

  Kao što si i sama napisala:

  ............."Onome tko se drži Isusa,
  ................... sve biva lako!"

  ..................... "Oluja ce proći,
  ............ a Bog ostaje zauvijek!"

  I tako to biva uvijek.
  Kada je zatišje, uživamo u miru i skupljamo snagu za nove oluje kojih ima svaki život.

  Neka ti i noćas tvoji anđeli pjevaju i čuvaju i tebe i sve!

  avatar

  11.02.2010. (19:29)    -   -   -   -  

 • mirjam

  @ Julijana,
  da, svaki život je prepun oluja, a neki životi ih imaju i previše ... No, gledala sam i bila u situacijama, najčešće i sama pritisnuta sličnim, kroz duge boravke u bolnicama ... , kroz život ljude koji su imali itekakvih poteškoća. Često su mi prilazili i pričali svoje životne priče. U početku sam pokušavala nešto se domisliti i odgovoriti im - hm, mudro, ... tko može mudro odgovoriti na takve strahote ? - misleći da tako treba, a poslije sam samo nijemo slušala ... i upijala ... Progovarali su ... i sami, vjerojatno ni svjesni što govore, odgovarali ... davali svjedočanstvo pravoga života i trpljenja, patnje ... i pobjede križa !!! Upravo ti ljudi su mi najvjerodostojnije svjedočili svojim životima Isusa, noseći živom nadom, vjerom, ljubavlju sve svoje križeve, ono što sam tada pokušavala shvatiti umom i dobiti odgovor koji bi mogao rješiti neke moje probleme i dvojbe. Oni su Ga nosili u srcu i On je nosio njih. I to je bilo vidljivo, opipljivo ... Kod njih nikada nije bilo ono 'valjda', kod njih je, unatoč svemu, uvijek bilo, On zna i On će upravit. Na dobro !
  ...................................."Onome tko se drži Isusa,
  ............................................ sve biva lako!"
  I anđeli koje često spominjem su na takav način živjeli ... i svjedočili ... Stoga i jesu neprestance tu, sa nama, u našim srcima koja su na takav iskreno svjedočki način osvojili i zauvijek pridobili, utječemo im se, molimo, i oni nas zagovaraju pred Gospodinom gdje vjerujemo da jesu. Njihovo je uvijek bilo: Fiat voluntas Tua ! - Neka bude volja Tvoja ! Sa time na ustima i u srcu su živjeli, sa time na ustiima su umirali ... Što su naši problemi prema njihovima i gdje je nama takva vjera koju smo od njih naučili i koju smo vidjeli na djelu, koju su nam ostavili u baštinu ? .................................

  Problema imam, sada u ovim vremenima se čini i više jer, kriza svega je zahvatila cjelokupno društvo i teško bih bez posvješčivanja svega ovoga od prije viđenoga i bez ovih i ovakvih istinskih svjedoka koji su nam životom pokazali kako se sa time nositi mogla/i naprijed. Oni nam i danas progovaraju i vode nas, poučavaju i pokazuju nam ... na našega Gospodina Isusa Krista koji im je u životu bio snaga, putokaz, svjetlo i cilj.

  Ustraj, i živi ...
  Vjeruj, i bit će ...

  BTB !!!

  Lijep pozdrav ...

  avatar

  11.02.2010. (21:57)    -   -   -   -  

 • borut

  Da, da! Na Tiberijatskom jezeru ima mjesta podobnih za meditaciju i molitvu! Gotovo kao u Judejskoj pustinji!

  avatar

  12.02.2010. (10:40)    -   -   -   -  

 • mirjam

  @ Dori,
  hvala tebi.
  Drago mi je da si nam tu.
  Pjesmu već duže vremena znam i pjevušim je često no, riječi i snimku sam pronašla nedavno.
  Postoje neke pjesme koje u meni traju i nesvjesno zriju dok ne iziđu. I onda prepoznam zašto su morale biti i proći kroz mene. Čudno je to još od malena. Nikako da odredim što me to takne; ponekad nota, ponekad riječ, a nekada nešto iz života što uz njih povežem ... Ali jedno je sigurno, ljekovito je za mene !

  BTB !!!

  Lijep pozdrav ...

  avatar

  15.02.2010. (17:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...