Komentari

smirjam.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • mvko

    Lijepa i sadržajna pjesma, vidim da pjeva zbor župe sv. Ante Vinjerac. Kako ne idem baš puno u one krajeve pa niti na ljetovanje, prvi put čujem za Vinjerac - eto, nikad nije kasno da nešto naučimo! Jedino još nigdje ne piše tko je autor te pjesme?
    Pozdrav i zagrljaj

    avatar

    07.02.2010. (22:37)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ Pokušala sam pronaći tko je autor, pjesmu znam već otprije, ali nisam uspjela ...
    I nešto drugo sam željela pisati ... Ali misli nikako da se srede.
    Već je kasno i za večeras samo toliko, više nije išlo ...
    Možda sutra ...
    ...
    Laku noć,
    anđeli me čekaju ...
    oni sada nek nastave,
    neka milo pjevaju
    i miran mi/nam san podare...
    I tebi draga Zdenka !!!

    :-)

    Od srca ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    07.02.2010. (22:50)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Hvala ti na onako dugom i lijepom odgovoru uz donji post. Snage mi itekako treba, jer me opet snalaze neke stvari koje samo Bog može riješiti, a mene jako opterećuju i nemam rješenja - neke osnovne životne stvari. Ali, valjda Bog zna zašto je što i slaže naše puteve...

    Kao što si i sama napisala:

    ............."Onome tko se drži Isusa,
    ................... sve biva lako!"

    ..................... "Oluja ce proći,
    ............ a Bog ostaje zauvijek!"

    I tako to biva uvijek.
    Kada je zatišje, uživamo u miru i skupljamo snagu za nove oluje kojih ima svaki život.

    Neka ti i noćas tvoji anđeli pjevaju i čuvaju i tebe i sve!

    avatar

    11.02.2010. (19:29)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ Julijana,
    da, svaki život je prepun oluja, a neki životi ih imaju i previše ... No, gledala sam i bila u situacijama, najčešće i sama pritisnuta sličnim, kroz duge boravke u bolnicama ... , kroz život ljude koji su imali itekakvih poteškoća. Često su mi prilazili i pričali svoje životne priče. U početku sam pokušavala nešto se domisliti i odgovoriti im - hm, mudro, ... tko može mudro odgovoriti na takve strahote ? - misleći da tako treba, a poslije sam samo nijemo slušala ... i upijala ... Progovarali su ... i sami, vjerojatno ni svjesni što govore, odgovarali ... davali svjedočanstvo pravoga života i trpljenja, patnje ... i pobjede križa !!! Upravo ti ljudi su mi najvjerodostojnije svjedočili svojim životima Isusa, noseći živom nadom, vjerom, ljubavlju sve svoje križeve, ono što sam tada pokušavala shvatiti umom i dobiti odgovor koji bi mogao rješiti neke moje probleme i dvojbe. Oni su Ga nosili u srcu i On je nosio njih. I to je bilo vidljivo, opipljivo ... Kod njih nikada nije bilo ono 'valjda', kod njih je, unatoč svemu, uvijek bilo, On zna i On će upravit. Na dobro !
    ...................................."Onome tko se drži Isusa,
    ............................................ sve biva lako!"
    I anđeli koje često spominjem su na takav način živjeli ... i svjedočili ... Stoga i jesu neprestance tu, sa nama, u našim srcima koja su na takav iskreno svjedočki način osvojili i zauvijek pridobili, utječemo im se, molimo, i oni nas zagovaraju pred Gospodinom gdje vjerujemo da jesu. Njihovo je uvijek bilo: Fiat voluntas Tua ! - Neka bude volja Tvoja ! Sa time na ustima i u srcu su živjeli, sa time na ustiima su umirali ... Što su naši problemi prema njihovima i gdje je nama takva vjera koju smo od njih naučili i koju smo vidjeli na djelu, koju su nam ostavili u baštinu ? .................................

    Problema imam, sada u ovim vremenima se čini i više jer, kriza svega je zahvatila cjelokupno društvo i teško bih bez posvješčivanja svega ovoga od prije viđenoga i bez ovih i ovakvih istinskih svjedoka koji su nam životom pokazali kako se sa time nositi mogla/i naprijed. Oni nam i danas progovaraju i vode nas, poučavaju i pokazuju nam ... na našega Gospodina Isusa Krista koji im je u životu bio snaga, putokaz, svjetlo i cilj.

    Ustraj, i živi ...
    Vjeruj, i bit će ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    11.02.2010. (21:57)    -   -   -   -  

  • borut

    Da, da! Na Tiberijatskom jezeru ima mjesta podobnih za meditaciju i molitvu! Gotovo kao u Judejskoj pustinji!

    avatar

    12.02.2010. (10:40)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ Dori,
    hvala tebi.
    Drago mi je da si nam tu.
    Pjesmu već duže vremena znam i pjevušim je često no, riječi i snimku sam pronašla nedavno.
    Postoje neke pjesme koje u meni traju i nesvjesno zriju dok ne iziđu. I onda prepoznam zašto su morale biti i proći kroz mene. Čudno je to još od malena. Nikako da odredim što me to takne; ponekad nota, ponekad riječ, a nekada nešto iz života što uz njih povežem ... Ali jedno je sigurno, ljekovito je za mene !

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    15.02.2010. (17:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...