Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • tita

    mislim da ovo sigurno neću čitati... i tako cijeli život izbjegavam čitanje pisaca iz naših krajeva...

    avatar

    09.02.2010. (17:54)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Izbjegavam hrvatske pisce :-)). Zaboravila sam ti čestitati na cool listi, kad sam to ionako od tebe očekivala :-)).

    avatar

    09.02.2010. (21:25)    -   -   -   -  

  • tinčica u tramvaju

    Nesanica je sjajan roman. Spektakularan. Hrvatski roman desetljeća, u najmanju ruku. Stilski je ujednačen, ispeglan od prve do zadnje rečenice. Nigdina je strašna metafora. Poražavajuća kad je prepoznaš, kad je nastaviš prepoznavati nakon čitanja romana.
    Sadržajno, bavi se životom Sofijine porodice u nekoliko generacija. Otvara teme kojima se malo tko, ako uopće itko, na ovim prostorima bavi.

    Razumijem tvoju potrebu za čitanjem zabavnog i veselog štiva. Ne znam jesi li znala, Nesanica je bila u užem izboru za VBZ-ovu nagradu. Sramota od žirija te je godine nagradu dodijelila Šalkoviću. Poslušaj njihovu preporuku.

    avatar

    09.02.2010. (22:31)    -   -   -   -  

  • edo

    I inače izbjegavam čitanje domaćih autora. Da li je to zbog balkanskog podneblja koje samo po sebi nosi nekakvu depresiju, ne znam, ali svakako su mi već odavno dosadili luzeri i tugaljive autobiografije. Posudio sam knjigu (Nesanicu) od frenda, ali ću mu je sada, nakon ovog tvog posta, s guštom vratiti. Nepročitanu, naravno.
    Vjerujem ti.

    avatar

    10.02.2010. (17:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ja ne volim nikoga koji svoje "istine" nastoji isjerivati vikanjem ....:))))) Ja sam za dijalog; za razgovor i komunikaciju - jer, sve se da riješiti-samo ako se želi....
    Čestitke na Cool listi!!!! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    11.02.2010. (07:09)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @luki - i ja, nisam osoba sklona konfliktima i ne volim ih, a pogotovo ne volim osobe koje te siluju svojom pojavom i prisutnošću. Preenergične, prenaporne osobe. LP

    avatar

    11.02.2010. (11:12)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @E. P. - čitaj danas tijekom dana kad objavim novi post, našla sam autora s ovog podneblja koji mom seratorskom senzibilitetu odgovara puno više nego Marina Šur Puhlovski. Zapravo me najviše smeta što Hrvati sebe doživljavaju preozbiljno, pa nam je i smisao za humor ponešto zahrđao. LP

    avatar

    11.02.2010. (11:14)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @tinčica u tramvaju - znam da se tebi taj roman doista jako svidio, i možda da ga i ja čitam u drugačijim okolnostima i drugačijem stanju duha, vidjela bih ponešto od onoga što si ti vidjela u njemu. Ja se doista nisam imala mogućnosti oduševiti ovoliko koliko ti, ali svakako mi je drago što si iznijela i posve suprotno mišljenje.LP

    avatar

    11.02.2010. (11:24)    -   -   -   -  

  • Iva

    Ah, nekad me to zabavljalo, al sad pozelenim kad svako malo neletim na blogere s literarnim pretenzijama koji pljuju po domaćoj literaturi, a prilaze joj unaprijed negativno nabrijani i sa željom da im se ne svidi. Ili da citiram Perišićev uvod u jednu književnu kolumnu (koga zanimaju kritike neka vidi Globus online):
    "Bilo je to solidno desetljeće za hrvatsku književnost. Ne mijenjaju tu ništa svi mogući prigovori i naša vječna sklonost kuknjavi, pa i svojevrsnom negiranju onoga što nam je blisko – jer postoje u nas refleksi autokolonijalnog mentaliteta koji mrzi čitati o sebi, naročito o svom snobizmu, i koji unizuje sve što je domaće, osim ako nije iz vrta ili konobe. Na terenu kulture domaći proizvod nikad nije zaštitna značka našeg snoba – on u svojoj glavi živi drugdje, pa se s visoka ismijava, daje generalne i paušalne ocjene, “ah, sve je to strašno”, i umjesto da stvara trendove (tome služe snobovi u velikim kulturama), on ih uništava."
    Dakle, uozbiljite se, pobogu. Možda vam se ne sviđa ova knjiga, ali pljunuti po cijeloj suvremenoj produkciji, što nikad neće uraditi netko tko istu zbilja dobro poznaje, neodgovorno je i smiješno (i ljubomorno, prije svega).

    avatar

    17.02.2010. (10:46)    -   -   -   -  

  • Iva

    A autori sa smislom za humor, a da znaju i pisati? Pa evo: Dubravka Ugrešić, Boris Dežulović, Dalibor Šimpraga, Vlado Bulić, Renato Baretić, Robert Perišić, Olja Savičević Ivančević, Tatjana Gromača, Predrag Lucić, Maša Kolanović, Davor Slamnig, Maja Hrgović, Mima Simić, Zoran Pilić... Poznati i manje poznati. Ali ne i nepoznati nekome tko čita.

    avatar

    17.02.2010. (11:01)    -   -   -   -  

  • Hana

    Nedavno mi je poznanica opet predložila da pročitam "Nesanicu", nisam je poslušala, kao što nisam ni ranije neke druge, jer se svaki put sjetim ove kritike na blogu i jednostavno ne želim tu knjigu pročitati. Naglašavam da na mene nije utjecalo samo mišljenje autorice bloga, nego i citati iz knjige koji su i presudili! Ne bih se složila da se kod nas redovito gadi domaća književnost, prije bih rekla da pravu sliku o književnosti onemogućuju razni lobiji, političke struje i veze i vezice... Čitajte Irenu Vrkljan, Nedjeljka Fabrija, Ljerku Car Matutinović, Predraga Matvejevića, Dunju Kalilić, Božicu Jelušić..., i kratke priče Marine Šur Puhlovski, pa ćete imati i humor i romantizam i zaplet i mističnost!

    avatar

    16.03.2013. (13:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...