Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Neverin

    rekao bi da je riječ o profiteru koji se dogovorio sa vlastima (i oni su isto profiteri)

    avatar

    06.02.2010. (16:27)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    mislim da se ne smije po svaku cijenu silovati izmjenu vizura grada (sad se intenzivno piše o tome kako starci žive u stanovima u centru grada koji vrijede milijun eura, a sami ne mogu izdržavati takvu financijsku obvezu, što isto tako mislim da je servirano i posluženo na medijskom pladnju kao glava Ivana Krstitelja Salomi od sedam velova)...

    mislim da mi se Zagreb sviđa baš takav kakav jest.

    avatar

    06.02.2010. (16:31)    -   -   -   -  

  • NF

    kaže mi prijateljica, u trenu kad im se ona pridružila bilo ih desetak, jesmo li zaslužili išta bolje :(

    avatar

    06.02.2010. (16:59)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ne bi smjela, ali će pasti. u moru nezainteresiranih nekolicina nije dovoljna da zaustavi profitere.

    avatar

    06.02.2010. (18:38)    -   -   -   -  

  • j.

    Prije svega, da se vidi što ti klinci hoće, da znamo o čemu pričamo. Stvar izgleda prilično onako "pravno" potkovana, da ne ispadne samo bučenje.
    Zatim, sjetih se kako gosponRaos dijeli Hrvate: na ustaše i teletubbiese. Stvarno, kuda bi smjestio ovu djecu? Malo su atipična za cijelu priču, ne?
    Kao što veli neumrli Ćiro, loš sam prognozer, ali ovdje bi na uspjeh protesta mogao biti dobar faktor na kladionici. Zato predlažem kladionicama (nisam nogom stupio ni u jednu, pa se smatram posve neutralnim po tom pitanju) da istaknu slijedeće parove:
    Bandić (ili ono što je od njega ostalo) vs Pravo na grad - 90%:10%.
    Bajić vs Polančec - najizgledniji remi nakon produžetaka.
    Bajić vs Sanader - 85% na gosponaBrammertza.
    p.s. Između pitanja: da li Zagreb mallova ili Zagreb štakoraja "intimno" (što bi reko Meša Baždarević) biram - Zagrebačku županiju.

    avatar

    06.02.2010. (20:46)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Mislim da je istina negdje u sredini!
    Zaista se ne mogu opredijeliti decidirano ni za jednu stranu. Mislim da mi obični građani ne raspolažemo sa svim relevantim podacima za mjerodavan sud. Mislim da ih nemaju ni prosvjednici.

    Sam sâm romantično vezan uz tu ulicu iz vremena kad sam kao student stanovao u jednoj djevojačkoj sobici 2x2 m u kući odmah na početku ulice, no, da karikiram, netko je vjerojatno bio i protiv toga da se polja kukuruza u južnom dijelu Zagreba pretvore u zgrade i spavaonice velegrada, jer je volio polja kukuruza a ne polja nebodera.

    Činjenica je da je taj dio užeg centra u lošem stanju. Činjenica je da nešto treba poduzeti. Nisam od te struke pa ne mogu reći što je najbolje. Po meni bi bilo idealno da nakon kompletnog zahvata cijeli kvart previše ne promijeni izgled u odnosu na to kakav je imao kad je bio izgrađen No je li to moguće?

    U svakom slučaju treba znati ŠTO ti klinci hoće (kako kaže j.) a ne ići ni silom ni grlom u jagode ni s jedne strane.

    Osnovna je pogreška što Grad nije proveo sveobuhvatnu raspravu o jednom tako delikatnom pitanju i u nju uključio sve aktere zainteresirane za to.

    avatar

    06.02.2010. (21:32)    -   -   -   -  

  • aktivist

    Avaj, tugo moja!

    avatar

    06.02.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    @semper contra, istina ovaj put nije u sredini. Pokušajte Vi na javnoj površini, ulici ili pješačkoj zoni izgraditi rampu za svoju garažu. Varšavska nije Horvatinčićeva.
    Za koje novce je grad Zgb prodao pola ulice u središtu? Što građani dobivaju u zamjenu? Ima li to veze s nedavnim izborima i 14 milijuna kuna potrošenih na kampanju?
    Horvatinčić je mogao izgraditi svoju garažu u dvorištu osnovne škole (koje je kako čujem kupio) i svi bi bili sretni - budući stanari bi imali gdje staviti svoje višetonske konzerve, građani bi imali svoju ulicu. No, pohlepa nema granice. U dvorištu osnovne škole će se graditi još jedan šoping centar, a u Varšavskoj - ulaz u garažu. Zapravo, nadam se da ipak neće.
    Najveći nemoralci u ovoj priči nesumnjivo su naš gradonačelnik i suradnici koji su prodali imovinu građana za svoj privatni probitak. A najveće ljige su novinari Jutarnjeg koji su dotaknuli samo dno svog sluganstva pisanjem na temu penzioneri, skupi stanovi i štakori i pogotovo danas Kuljiš sa svojim najodurnijim ogovaranjem svih aktivista iz Varšavske.

    avatar

    07.02.2010. (01:28)    -   -   -   -  

  • j.

    E pa, onda, nije stvar u tome da ovdje lamentiramo, nego da odnesemo termosicu čaja/kuhanog vina i rajnglicu sa sarmama, nek djeca znadu da nisu sami.
    p.s. Kad smo već kod sarmi, besmrtan je Hudelistov opis kako ih doma radi Čičak (priča kreće od kuhane svinjske glave, kao i mnogo drugih priča u ovoj zemlji). A kad su sarme u pitanju, tu ne bu ni Kuljiš daleko.
    p.s.p.s. Što se tiče teme puno kvadrata na malo osoba, to je pitanje: kokoš ili jaje? Naime, vječiti problem spirale nepravde u ovom društvu otvara se upitom: čija je adresa - simbolično - npr. Zrinjevac 1? Sad neki Mato, pa prije Mate neki Stevo, pa još prije neki Anto, pa prije njega neki Egon, pa još prije neki Lajos, pa prije Lajosa Hans... a nitko od njih nikad nije platio svom predniku punu cijenu stana (bilo da je u pitanju prevara, lihva ili gola otimačina). Kužite? I onda tu uleću novine kao poluga kapitala koji bi se malo oplođivao, jer mu inače prijeti užas praznine.

    avatar

    07.02.2010. (10:17)    -   -   -   -  

  • Stalni mizantrop

    Kad komentiramo ovo dogadjanje ponajprije spomenimo sljedece:
    - gazdin prvi plan je, ako se ne varam, predvidjao ulaz iz gunduliceve
    - gazda jos nema pravomocne dozvole (okej, bude ih vjerojatno nabavio, al za koju verziju)

    osim ovih vise-manje cinjenica, mozemo postavit razloge o kojima bi se trebalo razmislit:
    - ako se treba rijesiti stakoraja, onda se to valjda moze napraviit i na "posten" nacin. ili ne?
    - jos jedna garaza u centru? ima tuskanac, ima iblerov trg. gradit ce se iza mimare na/ispod igralista; hoce ispod HNK napravit jednu. yebo fitness, kaj vise ne mozemo napravit ni 3 koraka vlastitim extremitetima?

    avatar

    08.02.2010. (10:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...