Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Neverin

    nemampojma tko je to rekao, pretpostavljam netko ko se bavio stanjem stvari u društvu kroz ekonomiju.. ali to je opis svijeta kakvim ga znamo kakav je bio, jest i bit će zasad...

    avatar

    04.02.2010. (12:07)    -   -   -   -  

  • lily

    možda Karl Marks?

    avatar

    04.02.2010. (12:23)    -   -   -   -  

  • j.

    e, moj gosponpulig (šta sam pametan sa guglanjem); a vidi ovo...

    avatar

    04.02.2010. (12:43)    -   -   -   -  

  • kamena

    fantastično... nadam se ne i vječno... nije ni bitno tko je rekao, ali rekao je sve... pozdrav za prvo javljanje

    avatar

    04.02.2010. (12:56)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    nemam pojma.

    avatar

    04.02.2010. (13:07)    -   -   -   -  

  • j.

    Iz citata (posljednja rečenica) dalo bi se shvatiti da i navedena većina i navedena manjina zapravo misle o istome (o sebi). Samo što je jednima to kakti slobodan izbor a drugima jedini izbor, pa me to podsjetilo na onu narodnu koju sam pročitao negdje u susjedstvu da su "bogataši zapravo siromasi sa puno novca".
    Vjerujem da ćemo se svi (počevši od gospode Srećka i Karla nadalje) složiti u tome da se plemenitost pojedinca ogleda upravo u suprotnome: ne u brizi za sebe, već u brizi za drugoga.
    Zato se bojim da - kako standard napreduje, a napreduje nesporno od onih mladohegelijanskih vremena - postoji još jedan vid smrti. Valjalo bi definirati na kakvu se tu bijedu misli (da li samo materijalnu ili i duhovnu) kad se priča o smrti od gladi i bijede, jer u današnjem svijetu više no ikad modernom se ukazuje i smrt od praznine.
    Što bi reko Bare, krvarim od dosade.

    avatar

    04.02.2010. (13:50)    -   -   -   -  

  • praktikum

    Marks:) može se primjenjivati univerzalno :)

    avatar

    04.02.2010. (13:59)    -   -   -   -  

  • odmak

    Moguće Marks?

    avatar

    04.02.2010. (16:20)    -   -   -   -  

  • kamena

    slažem se da je veličina čovjeka u brizi za drugoga, ali ne može se izjednačiti... ako se gleda aspekt štete za društvo i svijet, razlike su ogromne, jer oni koji su u manjini uglavnom vladaju... selom, gradom, državom, svijetom... i oni nam, vodeći računa samo o sebi, vode svijet krivim putem, da ne kažem u propast... a gdje naći druge ljude, vizionare, koji će voljeti svijet više nego samoga sebe?... ne znam, teško pitanje...

    avatar

    04.02.2010. (17:25)    -   -   -   -  

  • buha

    Sad kada je vrag uzeo šalu. pa nema novaca za gardijske brigade, dakle za jednu bitnu državnu službu.... kada su zamračene milijarde državnoga novca ... sada se puk pita , kamo idemo.
    Pa nije država zbog pojednica tu, makar bili i najplemenitiji, i ne sastoji se državna UNUTARNJA poltika od stihova koji uključuju smrt i život. nego se države od države razlikuje po ustroju i kvaliteti funkcioniranja državnih tijela. I kada se pogleda unazad 20 godina u RH, vidi se:
    1. da smo jednopartijski sistem zamjenili jednostranačkim a sa bitno manje stvarne demokracije
    2. da je materijalna baza za podizanje standarda sasvim uništena jer je bilo u rukama lopova sve ono što su generacije stvarale
    3. da su se razmahale podjele na lijeve i na desne pri kojima desni viču glasnije, a donedavno se nije smjelo spomenuti partizane i NOB..Tito je mnogima zločinac te po svemu povijest će nas zbog takvih falsifikata , kad tad osuditi ..
    4 .da je ono ,što je netko rekao, kapitalizam rak koji je metastazirao iz SADe., samo što u malim državicama djeluje krajnje farsično a na narod- zastrašujuće.

    avatar

    04.02.2010. (19:56)    -   -   -   -  

  • buha

    znate , koliko god bio kapitalizam s neljudskim licem, toliko me tješi da je nemoguće bilo kome na bilo kojem dijelu svijeta - biti sretan i uživati u svome bogatstvu , dok vidi sve te suprotnosti svijeta... oko sebe. Te humanitarne aktivnosti su pranje savjesti , ali tek kap u moru potreba one sirotinjske većine. također ne vjerujem da postoji ijedan bogataš koji ne strahuje za svoje pare i za svoj život . I za svoju imovinu .
    Ja duboko vjerujem da NIJEDNO normalno ljudsko biće ne može ne osjetit bar malo sućuti za bjedu i umiranje od gladi i bolesti.
    Jer nitko nije OTOK.
    zato je kapitalizam loš. Ne može ugušiti glas ničije savjesti...niti novac po sebi, može donjeti bilo kome sreću.
    pa se pitam . kako smo tako olako odustali od vrijednosti socijalizma . Jer nismo imali slobode?? ma dajte ...vladajuće idologije su ideologije vladajućih. ova je sloboda ona sloboda koju nam daju vladajući ... a često i ne znamo tko su i tko nama vlada

    avatar

    04.02.2010. (20:04)    -   -   -   -  

  • freestyler

    bogme stvarno marks :) ... nije lose klince mozda necemu nauciti, a nama starijima necega se i prisjetiti ... uzivaj :)))

    avatar

    04.02.2010. (20:04)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Jest, Marx, glavom i bradom.

    avatar

    05.02.2010. (11:53)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    blago onom tko se ima...

    avatar

    05.02.2010. (18:47)    -   -   -   -  

  • ideja

    Da, mudro...kružni tijek u beskonačno...

    avatar

    05.02.2010. (22:24)    -   -   -   -  

  • Ilija

    mislio sam da je on

    avatar

    08.02.2010. (21:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...