Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    božepomozi.

    avatar

    01.02.2010. (11:51)    -   -   -   -  

  • Jorgan Zdrmculj

    Hm... dječačić je u svakom slučaju nadobudan. A s obzirom na sve viđeno, uopće me ne čudi da je dobio odjebenicu u ministarstvu kulture... ipak je ovo previše art koncepcija, teško će ti to proći u Hrvata... osim toga, gdje je tu domovinski rat?!?! Ccc, ccc...

    avatar

    01.02.2010. (12:16)    -   -   -   -  

  • Name, Nick Name

    Legenda o Dvopivaru!? Hm, hm!
    Sam naslov odmah me je zainteresirao tako da sam morao pogledati o čemu se tu radi i čim sam otvorio stranicu Dvopivara ostao sam, vaaaau! ne znam kako to remekdjelo još nije snimljeno!? Taj film trebao se je već vrtiti na festivalima ako ne na stranim, a onda barem na domaćim. Godinama se u Hrvatskoj snima koješta, a ovakav scenarij čami u nekoj ladici skriven od gladnih očiju domaćeg življa, zaglupljenih instant sapunicama jalove hrvatske stvarnosti. Žalosno je da ovakav projekt još nije realiziran, a da se s druge strane pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, koje izdvaja milijune, snimaju kojekakvi jedva gledljivi filmovi, a bogami i sapunice. O tužna hrvatska stvarnosti.

    avatar

    01.02.2010. (12:24)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Smatram da treba pomoći mladim snagama hrvatskog filma pa ako imate sredstava, pomozite jer dečkima je pomoć svakako potrebna.

    avatar

    01.02.2010. (12:30)    -   -   -   -  

  • markiz

    Da, potrebna im je pomoć, stručna pomoć.

    avatar

    01.02.2010. (12:32)    -   -   -   -  

  • Name, Nick Name

    Između ostalog..

    avatar

    01.02.2010. (12:33)    -   -   -   -  

  • Jorgan Zdrmculj

    Da, slažem se... na žalost, ta vrsta pomoći je jako skupa i teško dostupna ovakvim mladim, inventivnim i nadobudnim stvarateljima. U ovoj je, na žalost, zemlji, ograničena na glamurozne i, hvala Bogu, neponovljive radove tipa Vukovar se vraća kući ili Četverored. Bilo bi najbolje da se momci posvete drugim oblicima umjetnosti, ili outsorsaju projekt u Srbiju... tamo bi već bila druga priča.

    avatar

    01.02.2010. (12:38)    -   -   -   -  

  • markiz

    Ako se ne varam, ovaj je film baštinio svojevrstan happy ending pa se ne mogu oteti dojmu da je čak i jedan takav epski projekt koji veliča nacionalnu mitologiju potpao pod utjecaj svekolike estradizacije i sapunjarstva. Tužno je to, premda bih neke glumce rado vidio na svojoj lojem premazanoj batini.

    avatar

    01.02.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • Danica

    Vidim da nemaš blage veze oklen ovi umjetnički pravci dolaze.
    U Zagrebu je naime mnogo češće da mlad čovjek (zbog nezdravijeg života nisam za teoriju genetike) pukne na mozak. Zato tamo ima mnogo više role play (dungeons and dragons i slično) organiziranih grupica nego primjerice u drugim djelovima Rvatske (možda zato šta tamo besposleni studenti lakše dolaze do besplatne droge).

    Nakon toga roleplayar poput svakog ovisnika želi više... obične igrice sa kockicama u sobici mu više nisu dovoljne. Čvakaju jače bonbone, oblaće se u prave kostime ala gandalf, frodo i odlaze u prave šume. To ti se zove larp, live activ role play. Jednom sam ih vidjela na istoj livadi na kojoj sam ja bila na Motovun film festivalu. Slika je bila mnogo mnogo autentičnija od ovih ali možeš ih naći i zanimljvijih ako imaš volje švrljati internetom

    Naravno, za dobit lovu od sponzorstva najpametnije je zaigrat na Hrvatsko domoljublje i ubacit neku tradiciju jer nije vjerovatno da će Jaca baš razumit Frodo-Sam komplikovano-prijateljsku vezu te još manje kako to pomaže hrvatskoj međuvrsnoj solidarnosti (vilenjaci-patuljci-trolovi i ostale vrste)

    avatar

    01.02.2010. (13:43)    -   -   -   -  

  • Jorgan Zdrmculj

    Da, vjerojatno kostimi i jesu snimljeni na nekom od sličnih okupljanja, budući da je s kilometra vidljivo da je cijeli projekt naprosto natopljen nadobudnim amaterizmom. Nakon malo pomnijeg promatranja cijelog sajta, čini se da je jedino čime poduzetni autor trenutačno zasigurno raspolaže neograničena doza neprskanih opijata s ekološkom markicom...

    avatar

    01.02.2010. (14:34)    -   -   -   -  

  • Dečko koji obečava

    ideš!
    ajd da nisu samo egistencijalističke drame i glupe komedije.

    avatar

    01.02.2010. (18:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...