Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • seabral

    Možda će netko reći da sam konzervativan, ali jednostavno ne držim ništa do ovih crkvenih novogradnji. Volim vidjeti lijepu baroknu ili gotičku crkvu i uvijek ću s guštom ući i razgledati ju, međutim ova moderna crkvena zdanja me ničime ne privlače, niti izvana niti iznutra.

    avatar

    01.02.2010. (15:32)    -   -   -   -  

  • mehonja

    i ona u utrinama je isto betonska. baš su ružne te moderne crkve. eventuano mi može proći crkva u malešnici. sviđa mi se boja cigle, a u unutrašnjosti mi je tak, tak. moglo bi to i bolje. a ona limena u dugavama. prvi put kad sam je vidio, mislio sam da je to automehaničarska radnja.

    avatar

    01.02.2010. (16:04)    -   -   -   -  

  • Dečko koji obečava

    ma bitno da narod daje lemuzinu i pripomoć.

    avatar

    01.02.2010. (19:03)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    A tek ona u Ivanićgradskoj :-)).

    avatar

    01.02.2010. (21:04)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Vidim da ću morati na hodočašće po N. Zagrebu, iako sam se muvao nešto po njemu u zadnje vrijeme nisma zapazio niti tu crkvu u Utrinama, niti tu Dugavsku ... a u doba kad sam bio često u tim kvartovima niti od jedne niti od druge nije još bilo ni traga. ;o)

    avatar

    01.02.2010. (22:40)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Lijepi primjerak je Ronchamp, nije li? :)

    avatar

    02.02.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  • Petitte

    Evo i mog komentara - ja sam cura s Knežije, a crkva Sv.Marije Pomoćnice dobro mi je poznata - pa da podijelim mišljenje s vama!! Ta crkva je velika (za područje Knežije, Srednjaka, Cvjetnog naselja i Studenstkog doma SR i Cvjetno!! -), i zbog toga mi nije baš nešto posebno...ali je zbog nekih drugih stvari.. ima zanimljive kipove na pročelju, fenomenalne freske - ona velika iza oltara.. i kako je rekao Nepoznati veliki vrt, oazu mira i odmora u gužvi zgrada i betona...

    ... ja inače nisam ljubitelj takvih zdanja, više volim intimnija mjesta, npr. ckrva na Gornjem gradu - između Dolca i Tkalčićeve -crkva Sv.Marije ili druga crkva Sv.Katarine. Ova prva crkva se "izgubila" među zgradama, a druga je po meni u ružnom okruženju - asfalt i zgrade...

    Ako je netko bio unutar njih - zaista su divne, ova prva je malena i ima intimnu atmosferu, pogotovo kad se upale svjećice... u drugoj barkoni kić i tamno drvo.. magično... - kažem ja koja volim hodati po crkvama dok nema mise - izgubi mi se ta čar kad je hrpa ljudi u crkvi.... :(

    avatar

    02.02.2010. (21:04)    -   -   -   -  

  • Zlopamtilo

    Nije sasvim fer ovako komentirati NEDOVRŠENU fasadu crkve u Vrbanima.

    Ti si ju, naime, posjetio i fotkao PRIJE nego što je ožbukana. Pa naravno da je bez žbuke, s vidljivim "ožiljcima" od šalanja, odavala "dojam bunkera".

    No, sada, kad je ožbukana, to i nije baš tako. Ne kažem da je ne zbnam kako jako atraktivna i lijepa, ali je daleko od ovog što si prikazao.

    avatar

    10.03.2011. (12:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...