Komentari

kenguur.blog.hr

Dodaj komentar (65)

Marketing


  • sewen

    Odlučio sam kao kraljica u bajci Snjeguljica, sva ogledala porazbijati i ostaviti samo jedno - ono koje govori i laže!

    avatar

    20.01.2010. (10:52)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja mislim da sve funkcionira po onom: sve se vraca sve se placa. tu oko sebe vidim slucajeve gdje se za najstarije clanove obitelji itekako brine, stalno ih se posjecuje, stalno poziva itd....oni su sve sto su imali (osim penzije) dali djeci jer im je potrebnije za izgradnju zivota tako da nitko ne "ceka" da netko umre nego svi zive u ljubavi i postovanju. no ovo je vjerojatno jedan od svjetlijih primjera. vidim tu a jos vise u hrvatskoj cesto drugu stranu. ali vidim i starce koji zahtjevaju postovanje i ljubav, to isto postovanje i ljubav koje svojoj djeci nisu davali....dakle pouka je, tretiraj ljude oko sebe a pogotovo svoje najblize s postovanjem i ljubavlju, ne ocekujuci nista zauzvrat. a najvjerojatnije ce ti se to na isti ako ne i bolji nacin vratiti.

    avatar

    20.01.2010. (11:43)    -   -   -   -  

  • 1977 godina

    Eh Kengi, baš si me taknuo onako "u žicu". Jednostavno i manje dolazim i manje (tj. ništa) ne pišem jer iskreno uopće se više ne mogu na to prisiliti. Čini mi se kao da sve to nema nikakvog smisla.
    Obzirom na temu, rekoh da si me pogodio u žicu. I jesi. I sama već dugo vremena hvatam vlastite misli kako bi voljela da me nestane s tog svijeta čim prije. Ne znam već koliko pokoljenja unatrag je radilo na "budućnosti za djecu" (kako to obično i biva, nadam se, u normalnim obiteljima), učilo poštivati starije i nekako "držati se zajedno". Mislili smo da je u tome važan odgoj a pokazalo se da ipak nije presudan. U našoj familiji nitko nije završio u staračkome domu jer na sreću to nije trebao. Ipak, moja sestra već u 40.-oj odlučuje da može i bez nas, svoje obitelji (vlastitu nema jer "njoj to ne treba u životu") misleći valjda da nema potrebe ikome biti na pomoći i da njoj nikada u životu pomoć neće biti potrebna. Valjda misli da će vječno ostati moćna i mlada.......Odlučila je više niti dolaziti kući, niti nazvati i makar pitati kako su roditelji.
    No.....na Božić odemo ja i mama daljoj susjedi, 82-godišnjoj baki koja živi sama ali ima već i praunuke srednjoškolku i osnovnoškolca, žive 4km od njezine kuće ali ju nikada, ali baš nikada ne posjete. Čekaju da "ode gore", rasprodaju kuću i imanje jer im treba apartman na moru a za sada "baba ne da ništa" (kako tvrde). Mene je znala pričuvati još kao malu bebu nekada.....U kući nema žive duše, ni Tv-a niti radija ( a obožava slušati radio). Da skratim, vratila sam se istu večer k njoj sa jednim radijom i uključila joj ga a ona nije prestajala ljubiti me i plakati od sreće. Pitam se na sve to.......Kengi....ma tko normalan danas više zaista želi ostariti?! Ja sigurno ne kada pogledam samo već i na vlastitom pragu......žalosno i prežalosno. MIslim da se neki vrag u sviejtu događa a ne mogu si objasniti što...ali nije dobro. Koliko god da zvučim "crno"....

    avatar

    20.01.2010. (12:43)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Koliko si star?
    Ja pet banki.
    Meni je sve jasno. Nema, hoću li ili ne. Pijem, pušim, stresovi i,......
    plafon 65 let.
    ZNAČI, JOŠ 15 GODINA!
    Joj, kak to boli, jebi ga, ma ko ga jebe.
    Teta mi zagrepčanka, fakultetski obrazovana, ne baš lijepa i smotal ju Bosanac,
    tam oko Prijedora, ličilac.
    Odu prije rata u Njemačku i on tuče novce, a ona, ono, poslovi sa strane,
    pekare, pranje stubišta po zgradama itd..
    On, bez njenog znanja, kupil komadinu grunta, dole kod sebe i pomalo gradil,
    megalomansku kuću.
    Tu bu obrti za decu.
    Kreten se oće dokazati svome selu, kak je uspio u životu.
    Svu lovu spizdio, razbolio se.
    Deca ni čut!
    On si našel dečka i sad su podstanari, a ona dečka, pa ni išlo, pa je sad sa curom.
    Sad zamisli onu bosansku vukojebinu,.......
    kak su oni željni doć tam.
    Teta u kurcu.
    Isusovu ti ranu jebem!
    Kaj ovi trkeljaju o kućnom odgoju. Veze s vezom nema.
    Eeeee, par miliona eura spizdio tamo.
    Koji kurac, debos, nije kupoval stanove gore, pa ih rental.

    Ak slučajno poživim duže, ja bum ko Židovi.
    Dok me noge drže, ja bum delal.
    Koja kurčeva penzija, .....delat treba!!!
    I onda crknut.
    To je to i prihvati to, .................i nema Raja,
    kad crkneš.......................MRAK

    avatar

    20.01.2010. (13:23)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    djeca uglavnom ponavljaju obrazac ponasanja roditelja. barem u vecini slucajeva iako ima iznimaka.

    no ... postoje i slucajevi kad "zaskripi" pa su onda posljedice koje opisujes. uglavnom ... radi se o losem odgoju ili neodgoju djeteta. pa tako sve opet pocinje od roditelja i vraca mu se kao bumerang iako ... vrati se to na kraju i djetetu.

    djeca imaju svoj zivot i ... treba ih pustiti da uzlete, sami na svojim krilima. naravno da negdje u prikrajku cucis i promatras. ponekad pomognes, poneked ne jer .. neke stvari najbolje je nauciti na vlastitom, ne prebolnom, iskustvu (recimo da ti ne zamjere sto zavisi od slucaja do slucaja).

    osobno se s tobom slazem. ne zelim nikad ostariti. ne zelim nikad drugom pasti na teret. ono prvo je vise psiholoski jer starost je u glavi a ne u tijelu. ono drugo, e za to se valja potruditi sam. uglavnom da skratim, kad jednom u buducnosti dodje vrijeme, iako radim, ne racunam na penziju. racunam na ono sto sam stekao. a njoj (djetetu) ostat ce dosta ali ... bez uvjeta i nek s time radi stogod zeli ili ne zeli. zaista nije moje da za vlastito dijete odlucujem sto mu valja a sto ne. ono najvrednije i najbitnije daje se odgojem, posebno onim dok je dijete malo, u prvih par godina zivota. kasnije je sve nadogradnja koju mozda mozes i ispraviti ali ono na pocetku, vise ne mozes.

    avatar

    20.01.2010. (14:54)    -   -   -   -  

  • vic

    Sa 75+ leta sam jos uvek mlad! Radim i radicu dok ne crknem, a svaki $ ide na putovanja i uzivanje. Pametni potrose i poslednju soldu pre smrti. Deca su dobro i jos bolje bez bitke za ostavinu. Kome?...zasto?? ....sebi si radi...

    avatar

    20.01.2010. (15:18)    -   -   -   -  

  • fulvus

    neki dan je bio dokumentarac na tv o pokojnom anti babaji, izuzetno me se dojmio. ostala sam zaprepaštena kako je zapravo starost teška. nisam čak ni sigurna da je pod bilo kakvim okolnostima želim doživjeti. ponekad je smrt prava blagodat.

    avatar

    20.01.2010. (16:31)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Ja sam ostario dok si ti nešto novo napis'o....baš sam se pit'o....hoće li Arena ponovo počet' izlazit il' ćeš ti prije napisat' post....pobijedio si, a ja sam ostario čekajuć'...aj'Bok...

    avatar

    20.01.2010. (16:58)    -   -   -   -  

  • Supernatural

    Hm, ne mora svaka starost biti tako surova i osamljena, zar ne?

    avatar

    20.01.2010. (17:03)    -   -   -   -  

  • ----mija----

    Ne želim ostariti jer ne treba mi 70 god...da hodam i da me sve boli ili da razmišljam kako ću ujutro iz kreveta puzeći ili će me nositi neko.... da zaboravljam neke stvari ili još gore ljude i njihova imena...Ja nosim svoju mamu i stavljam je u kolica a ta žena nikad u ovih 5 god nije mi otežala brigu koju vodim oko nje ..plemenitije žene i hrabre nisam upoznala ....i ona je jedan veliki razlog u mom životu zbog kojeg se ujutro budim ulazim u njenu sobu s pitanjem :Kako si starice moja? a ona mi se nasmije i stisne mi ruku jer nemože govoriti...Ima nekih stvari u životu koje ti usade roditelji ....ljubav a to je ono što je neprocjenjljivo....

    avatar

    20.01.2010. (20:25)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ma daj, stari, Johannes Heesters - Joppi je 106 i još nastupa na pozornici (il je bar do nedavno, ne znam dal je prestao) ;)). A rek'o je da hoće bit bar 110 ... ;)). Peter Scholl-Latour je 86, još uvijek super aktivan i tražen. Helmut Schmidt je 92 i još drži "Vorträge" i piše, a sa ženom istih godina pali jednu cigaretu o drugu. Moj prijatelj svake subote odlazi sa jednom 99-godišnjakinjom u Käfer na klopu, ta još slika slike od 4 x 3 metra. A ti već sad kukaš ;))

    avatar

    20.01.2010. (20:53)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Sto te spopalo?! :) Sve ce biti u redu :).
    Ja se vidim sretna i vesela kad budem imala nekih stotinjak godina. Putovat cu i uzivati i tada cu morati za Bozic imati OGROMAN bor da na njega povjesam sve ukrase koje kupujem na putovanjima (sa svakog putovanja donesem jednoga). Na Badnjak cu daviti potomstvo s pricama o putovanjima :). Imat cu gasticku penziju pa cu i sestri i sebi moci placati dom u Hr :).
    Sad mi brojka pocinje s 3 ;-).
    Odusevljavaju me ljudi kao Mrs Joan koju sam jednom srela, a poznam jos jednu 98-godisnjakinju punu energije. Nista nije crno, Kengurko ;-).

    avatar

    21.01.2010. (00:55)    -   -   -   -  

  • turimti

    umjesto ;"ne želim ostariti" ja sam za onu light verziju;-iskoristi dan kao da ti je posljednji, a spremaj se kao da ćeš doživjeti stotu"-tito u obradi...
    za svoju sudbinu, za svoju starost i način kako je dočekujemo ili nosimo odgovorni smo i isključivo samo mi sami...očekivati od djece nešto, opterećivati njihov život svojim problemom zaista nije pošteno kako prema njima samima tako i prema njihovim novo stvorenim zajednicama...

    avatar

    21.01.2010. (10:40)    -   -   -   -  

  • Euro

    takav je zivot..

    avatar

    21.01.2010. (12:37)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    Hehe, davno je netko elaborirao doživljavanje stote...
    A tko zna, možda se predomislio kad su mu stotice počele masovno lijegati na bankovni račun ;-))))))

    avatar

    22.01.2010. (02:00)    -   -   -   -  

  • srdelica

    ma daj jeboteled, nema samse da ostarim. ODBIJAM!!!! i ne bacaj me 'vakijem tekstovima u sevdah vise ;)))

    avatar

    22.01.2010. (07:17)    -   -   -   -  

  • necutako

    ....starost je daaaaalleeeeekoooooooo......
    .... a do tada........imam jos najmanje 100godina zivota....:)

    avatar

    22.01.2010. (08:08)    -   -   -   -  

  • praktikum

    zapravo hoćeš reći da želiš ostati mlad, zdrav i potentan :)))))))))))))))))))))))))

    avatar

    22.01.2010. (08:36)    -   -   -   -  

  • Neverin

    uz nadu da neću imati gramzive idiote za potomke napisat ću i testament da im olakšam oko odluke.. mislim da bi bilo tako najpametnije nego dopustiti da svatko ode rasipat. Staiš neku klauzulu da ako žele prodat kuću mora šproći 10 godina i mora se uložit totlko i tolko para u nju a ako ne onda oporučno ide općini pa ćeš vidjet kako će se potomci lijepo skrbiti oko kuće samo da nedaju općini/županiji/državi :)

    avatar

    22.01.2010. (11:07)    -   -   -   -  

  • NF

    A što ću ja mlad kad svi ostarite, napisao je mislim Kišević, a sad vidim da se u postu uopće o tome ne radi, ma svi koji su radili u Njemačkoj onih godina su kretenski razbacali novac na kupovinu nekih zemljišta, izgradili nešto sitno i umrli, otišli i zaboravili iz koje vukojebine su otišli i ostavili sad sudske postupke djeci i unucima, nadam se da ti nećeš ispast tak glup :(

    avatar

    22.01.2010. (20:08)    -   -   -   -  

  • Shimilam

    ti barem nisi tu, i spasit će te ova strana mirovina, uživaj u svemu i ne razmišljaj o sutra! to samo stvara muke i skraćuje život!

    avatar

    22.01.2010. (22:48)    -   -   -   -  

  • Mare Prekobrojna

    Ja baš želim ovako ostariti

    avatar

    23.01.2010. (08:57)    -   -   -   -  

  • Mare Prekobrojna

    E jbg...nije mi prihvatilo sliku koju sam stavila!
    Uglavnom...starica slavi pripaljuje cigaretu na vatru od svječice na rođendanskoj torti(broj 100)

    avatar

    23.01.2010. (09:00)    -   -   -   -  

  • riba

    Imas pravo sve sto kazes, gledam takve situacije oko sebe i zao mi njih. ne zelim to napraviti mojoj majci, a mom ocu se to vec dugo dogada iz nekih drugih razloga o kojima ne zelim sad... Zato da se ne bi kasnije svadali i razvlacili po sudovima ja sam nedavno pocela rjesavati nasljedstvo izmedu brata i mene, s majcinim blagoslovom, kako bi jos i za njenog zivota svojim trudom pokusala ono sto ona ipak nije uspjela kao gastabajteri iz tvoje price - srediti kucu o ostariti okopavajuci svoj vrt za gust :)

    avatar

    23.01.2010. (13:02)    -   -   -   -  

  • don branko

    dragi prijtelju dalioči oko slike na mom blogu cetirigospr.blog.hr

    avatar

    23.01.2010. (17:10)    -   -   -   -  

učitavam...