Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • sanja_45

    Mediji su manifestacija našeg ponašanja i zato tako pišu, kako pišu, jer se samo tako može prepoznati nečija pozicija u našem društvu. Kakvu poziciju imate u javnosti, tako će se o vama i pisati, dakle, po ustaljenim zadanim klišejima i obrascima,a javnost će dobiti ono što je i tražila. Ne ulazim u to što Dikan radi i tko je on, ali mi je pun kufer tog ocvalog lika i njegovog uzbudljivog života sa ženama, i razno-raznim sudskim aferama, u kojima isto tako nije poštivao rad suda i sudskih odluka... Sudsku odluku nije poštivao ni u Dubrovniku, zbog koje je osuđen na zatvor! Pravda?! Hmmm...po meni ona spada u veliku iluziju svijeta..:) Pravila nisu za sve jednaka, tu mislim na poštivanje sudskih odluka.. A na koncu iz priloženog njegovog odgovora vidimo, da Dikan ima neograničeno pravo glasa u medijimai, ali ga mišljenje " javnosti", suda i sudskih odluka jednostavno ne zanima..:)

    avatar

    16.01.2010. (21:27)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Potpuno se slažem s tobom, ali mislim da se mediji ovdje koriste kao instrument samopromiđbe i izazaivanja reakcije javnosti.
    Pozdrav!

    avatar

    17.01.2010. (14:58)    -   -   -   -  

  • Promatrač

    Gosp. Radeljak je svojem problematičnom imidžu dodao još jedan negatiavn bod. Pitamo se do kada će hrvatski izmoždeni plejboj nuditi svoje pojedinosti iz privatnog života, kao i ostale pikanterije necivilizirane osobe za trećerazrednu publiku, a nama s boljim ukusom zastirati pogled pred značajnijim vijestima? U svakom slučaju je mudro što je svoju imovinu prepisao na sina, pa ga ne može zahvatiti ovrha, ali zato bi mogao provesti vrijeme s džeparima i sličnima u zatvoru - ili radom za opće dobro (recimo, čišćenjem Preradovićevog trga, ili pranjem poda u javnom wc-u u Cesarčevoj). Neka izabere - on ili sudac. No, sumnjamo da će doći do klupe pred sucem, jer si u RH tajkuni mogu priskrbiti skupog adokata - pa zato ide u zatvor penzić,koji nije platio kaznu za parkiranje i slični "prijestupnici" iz ovog našeg proleterskog života.
    "Imamo Hrvatsku" rekao je Tuđman (i još onih 200 bogatih koji rade što hoće, kad hoće i gdje hoće). Baš su nestašni ti javni koji pune kolumne za zabavu ovog naroda. Uostalom,tko je taj koji će dovesti dio objekta na P. trgu u prvobitno stanje? To bi tek bila prava vijest u ovoj državi(ci) "Danskoj".

    avatar

    17.01.2010. (16:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sanja
    Kad su u pitanju mediji i njihovo žutilo uvijek se pitam: što je bilo prije, kokoš ili jaje. Traži li puk žutilo pa ga onda mediji servija da bi zaradili ili pak mediji lansiraju žutilo da bi formirali poglede puka i onda na njegovoj znatiželji zarađivali.
    Jer ruku na srce jednima je lakše pisati o žutilu, a drugima je to lakše čitati. Ne zahtijeva intelektualni napor. I opet me to asocira na roman Stanislava Lema "Povratak sa zvijezda" kojeg sam pročitao po prvi puta prije 40-tak godina i u kojem se autor pokazao kao vrlo dobar prorok.
    @para
    Ako je to točno to je žalosno. No sve se onda svodi na ono što napisah @sanji.
    @promatrač
    Što se tiče Radeljaka i njegovog ponašanja potpuno si u pravu. No opet isto pitanje zbog čega to ima prođu. Moja supruga kupuje i čita "Gloriju" i "Story". Ja to ne mogu čitati ni sjedeći na zahodskoj školji. Posuđuje časopise svojoj prijateljici, koja ih prije nego počne čitati složi po brojevima. Naime jednom joj se desilo da je pročitala prvo kasniji broj, a tek onda raniji i čudila se kako to da časopis najprije piše o rastavi jednog poznatog para a tek onda o njihovom vjenčanju. Razmak je bio dva tjedna (sic!)

    avatar

    17.01.2010. (20:53)    -   -   -   -  

  • borgman

    Ista je to priča kao i trakavice sa trgovačkog suda. Baš nedavno se povukla priča o naplati potraživanja gdje je naš vrli Šuki, na skupu poduzetnika, na pitanje o dužini trajanja postupaka izjavio :- Pa poduzetnici su SAMI krivi što se za naplatu svojih potraživanja prema DRŽAVI nisu potrudili!!!!!-
    A što je to "potruditi se" u sporu sa DRŽAVOM! Je li to PLATITI PDV, čekati rok plaćanja, PLATITI odvjetnika, podnijeti tužbu i ČEKATI! Godinama (Sada su neki postupci od prije OSAM godina)... i što to onda znači POTRUDITI se...kome treba napuniti džepić??
    Kod nas je sudstvo inače jedna vrlo tužna stvar... a ni država nije puno bolja. Valjda smo jedina zemlja koja sa povećanjem informatizacije povećava broj zaposlenika, i vezano s tim, broj besmislenih papira. Prije OSAM godina država je kupila superračunalo za uvezivanje policije, porezne, zdravstvenog, socijalnog i mirovinskog...I UVEZALA JE SVE TO! A i dalje trebaš donijeti potvrdu iz policije za poreznu (imaju skoro pa iste servere)....
    A novine (tiskovine i ine) ionako uglavnom samo prave vremenski odmak od pretvaranja drveta u celulozu do konačnog proizvoda, toalet papira!

    avatar

    17.01.2010. (23:03)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...zamaramo se pokušavajući ostvariti utopiju - pravdu u nepravdnom sustavu - Sizifov posao :)... pozdrav...

    avatar

    18.01.2010. (17:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @borg
    S državom ne znam kako bi se poduzetnici (ili kako Lesar kaže točnije kapitalisti) mogli potruditi, ali s Šukijem mislim da znam. Ne bi ih stajalo puno novaca, a Šuki bi mogao dobiti puno batina.

    Ovo sa ne korištenjem informatizacije u javnim službama i inim proračunskim gnijezdima me toliko izludilo da sam na tu temu pisao i Ministarstvu zdravstva. Odgovor je bi u stilu: mi neznamo njemački ali sviramo na frulu, pa ako...
    @smisa
    baš tako...

    avatar

    18.01.2010. (18:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...