Komentari

tinolovka.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Koraljka

    baš mi je bilo drago ovo pročitati i pogledat fotke :)

    avatar

    12.01.2010. (19:35)    -   -   -   -  

  • <3 Klara <3

    sorry nisam procitala post...nemam sad vremena, budem jedan dan...da meni je isto drago sto sam se vratila i nadam se da vise necu imati potrebe otici...vidjet cemo...veoma mi je drago sta sam te ponovno uspjela nac i vidim da ti dobro i dalje ide...

    avatar

    12.01.2010. (21:01)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se - treba mijenjati izborni zakon. Dijaspora ne bi trebala glasati; i potpisa - daleko više za samu kandidaturu....
    Gospodin Jospiović možda nema strasti, ali ima razum i obrazovanje, i mislim da je to za pokretanje reformi - sasvim dovoljno....Ponekad previše strasti - blokira i nisi sposoban zbog emocija sagledati sve mogućnosti - osobno sam to iskusila u životu....
    Tako da - svako zlo za neko dobro :))))
    Srdačan pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    12.01.2010. (22:29)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Draga kolegice luki, ja znam da ti meni nećeš zamjeriti, ne slažem se u potpunosti s tvojim mišljenjem ( ono oko strasti to se slažem, to nije najvažnije da bi čovjek mogao dobro raditi svoj posao ), naima, ja smatram da Hrvatska, ne samo što ne smije ( to se neće nikada ni dogoditi i ljevica i desnica su naravno suglasni u tome, samo što iz dnevno političkih razloga govore suprotno i traže političke poene gdje ih ne bi trebali nalaziti ) ukidati glasovanje dijaspori, nego naprotiv, mi moramo slijediti primjer Italije, Irske i mnogih drugih zemalja koje imaju ogromnu dijasporu i proprcionalno daleko veću njihovu zastupljenost u parlamentima s obzirom na broj stanovnika, a Italija je puno veća od Hrvatske. Drugim riječima,nas je malo, svi smo bili zajedno kada je bio rat i uvijek kada je bilo teško, zašto da nas bude još manje.

    Ono što treba napraviti u dijaspori, jeste otići tamo, bez obzira na političku pripadnost razgovarati s tim ljudima, uspostaviti most prijateljstva, bez političkih predsrasuda i bez političke demagogije. Njihovu političku opredjeljenost ne traba dirati, to je njihovu pravo, ali s vremenom sve će stranke probitii to političko tržište i onda će sve stranke imati zastupnike u Saboru iz dijaspore a ne samo jedna. U ovom trenutku u Saboru moguće je imati najviše 4 zastupnika iz dijaspore, toliko ih sada egzistira u parlamentu, 4 od 152 nije puno, kada znamo da manjjinaca ima 8, pto je takošer ok, jer manjine su bogatstvo svake države koje nije u monolitnosti već u različitosti. Kako dijaspora, tako i nacionalne manjine.

    Dakle, ja vjerujem da se nećeš ljutiti, ako u obitelji ima neistomišljenika i opet ostaje obitelj, zašto to ne bi moglo biti među prijateljima, teško onim ljudima koje politika može zavadati..[I]

    [I]Glede poptpisa, apsolutno se slažem, 10.000 je malo.

    avatar

    12.01.2010. (22:48)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se s Tvojim obrazloženjem; lijepo si definirao kako treba prići dijaspori! Ja sam tu malo - odrješitija i nepopustljivija :))))) Za manjine - apsolutno se slažem!
    Pozdrav, pusa od Luki+Goldie

    avatar

    12.01.2010. (23:48)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @luki,

    kad govorimo o dijaspori pitam te zasto ti uopce glasujes? ta tvoja domovina je ionako Jugoslavija (sadasnja Srbija) a sto si javno na ovom blogu napisala.
    i sjeti se da do prije koju godinu jedva da si i govorila i pisala hrvatski. sto ces, prati te glas sa foruma Matije Babica. :-)))
    zato se pokrij koliko si niska i siroka.

    avatar

    13.01.2010. (01:01)    -   -   -   -  

  • luki 2

    @Bocaccio: Nikada nisam pisala na nikakvim forumima! :))))
    I da - rođena sam, kao i Ti, u bivšoj Jugoslaviji. I?!
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    13.01.2010. (07:16)    -   -   -   -  

  • Euro

    tintolovka uvijek si u centru zbivanja...samo nastavi..

    a sto se tice glasovanja:
    Po EU ustavu svi gradjani EU-a imaju pravo glasa za svoju zemlju bez obzira gdje se nalazili istog momenta...
    Tako da svi Italijani,Spanjolci,Grci koji zive privremeno na primjer u Njemcakoj (jest kurac privremeno vec 20 i vise godina) takodje imaju pravo glasovanja u njihovim konzulatima i ambasadama kada su izbori u njihovim domovinama....
    Tako da ako Hrvatska zeli uci u EU morati ce i to pravo i dalje odrzati...
    A sto se tice glasovanja BiH Hrvata je samo da im se oduzme drzavljanstvo,drugacije nema sanse...
    A to sto si navela o glasovanju Svicarskih Francuza..Naravno ako Svicarci posjeduju uz svicarsko drzavljanstvo jos i drzavljanstvo Francuske naravno da mogu glasovati i U Francuskoj...Ako nekome das drzavljanstvo,putovnicu onda mora da mu das i sva ostala prava a tu pripada i glasovanje....
    Uzmimo primjer Italijanske manjine u Istri..Vecina te gospode ima i Italijansko drzavljanstvo i naravno da glasuje na izborima u Italiji...(znam jer sam osobno iz istre)
    Hrvatska si je sama kriva sto je sakom i kapom djelila domovnice i putovnice..Zato sada mora da trpi ili da im se jednostavno oduzme drzavljanstvo...

    avatar

    13.01.2010. (07:22)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @luki,
    itekako si pisala po tim forumima. i to cak pod istim nickom. jedina razlika je da se tad nisi potpisivala u dvojcu i sto sad bolje koristis hrvatski jer si ga u medjuvremenu naucila. :-)))

    za razliku od tebe, rodjen sam u Hrvatskoj i tu zivim. uglavnom boravim i radim po Evropi.
    ti u Hrvatskoj boravis i ponesto "radis" koristeci svoju nacionalnost kao profesiju.

    od istine se ne moze pobjeci,
    Bocaccio

    avatar

    13.01.2010. (11:47)    -   -   -   -  

  • luki 2

    @Boccaccio: Nisam pisala po forumima, jer nikada nisam imala vreemna za to! :)))Naučila hrvatski?! :))) Pa ja sam Ti rođena Makaranka; cijelo školovanje provela u Hrvatskoj.
    Ja i živim i radim u Hrvatskoj, a imam dvije diplome: magistrica sam politoloških znanosti 8Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) te diplomirana profesorica komparativne književnosti i filozofije; te diplomirana novinarka (Fakultet političkih znanosti). Novinarstvo me odškolovalo, jer sam kao novinarka radila u "Vjesniku" .:))))
    Imam u radnoj knjižici 15 godina radnog staža, od toga - ni jednu u inozemstvu - sve u Hrvatskoj.
    A rođena sam u Jugoslaviji, to ne mogu i ne želim poreći - zemlja se tada tako zvala! :))))
    Da, zaista - od istine se - ne može pobjeći! :)))))))
    Lud si kao kupus, Boccaccio! :))))
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    13.01.2010. (11:58)    -   -   -   -  

  • luki 2

    @Boccaccio: Naravno, moja majka je Slovakinja - i NJENA nacionalnost mi pomaže u toliko, što sam naučila i taj jezik, te ga perfektno govorim; prevodim - simultano i konsekutivno; te iza sebe imam pet prevedenih knjiga sa slovačkog na hrvatski i obrnuto! :))))
    Uživaj u inozemstvu, a ja uživam u - Hrvatskoj! :)))))
    Vole Te, ovako smotanog, Luki+Goldie :)))))

    avatar

    13.01.2010. (12:03)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @luki,
    itekako si pisala na forumima i to bas matije babica prije dosta godina dok je jos bio neznalica. danasnje pisanje predstavlja napredak jer su i medjuvremenu naucila hrvatski.

    dangubljenje po blogu i (koliko vidim drugdje) znak je ili recesije na poslu ili odmora od posla. u svakom slucaju, ovisnost o blogu povezana je sa recesijom u zivotu. posebno ako spominjes pozdrave cetvernoznih ljubimaca koji predstavljaju surogat odnosa s partnerom.

    citam da te boli moj radni staz. ne brini, on niti pripada tvojim ovlastima niti te se tice. kao ni mene tvoj. savjetujem ti da se lijecis uz lepu brenu. jest da je gadljiva ali koliko znam tvom uhu je mila pa nek ti bude po onoj ... svaka ptica svome jatu leti.

    avatar

    14.01.2010. (01:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...