Komentari

agropolitika.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Svasta nesto.

    Nije li racionalizacija potpora i cilj poljoprivrednika, barem onih poštenih koji ne uzimaju za dvije koze poticaje kako bi otplaćivali kredite za automobile (to je kuloarska vijest, ali za ovu i ovakovu Hrvatsku vjerojatna)? Porezni sam obveznik, doprinosim ovoj zemlji prema slovu zakona i kupujem najskuplju hranu u okruženju uz najviše poljoprivrednih poticaja. I tko je tu lud. Vjerojatno ja što tu još uvijek živim. Možete li navesti koliki su poticaji po područjima i kolika je cijena hrane u odnosu na okruženje pa da racionalno informirate javnost, a ne da sam kukate.

    avatar

    02.01.2010. (06:50)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Godina je zaista bila loša. Čini mi se da će iduća biti još gora. Prodali smo sve, ne mi nego oni, a mi ćemo doživotno plaćati danak i biti tuđi sluge. Nekad se državi i crkvi davala po desetina a mi danas dajemo skoro četvrtinu........a pusta obećanja o poticajima neću ni komentirati, žao mi je ljudi koji su računajući na to digli kredite. Srećom, ja nisam.
    A što se tiče donjeg posta o Komori......samo se nadam da to neće biti kao Obrtnička komora od koje imaju korist nekoliko "obrtnika" za koje ne znam uopće kako još mogu poslovati kao obrtnici s obzirom na veličinu, a svi ostali da plaćaju članarinu, ne malu.
    I ne mogu da ne odgovorim @svašta nesto. Dakle, poruka tebi i svima sličnima: onog dana kad obučete traperice, stare tenisice, kad zablatite te iste tenisice, kad dobijete ne žulj nego kvrge po rukama, kad ne znate što je godišnji 11 godina (ja nakon 11 godina ove zime idem sa mužem na 5 dana odmora, ne na skijanje jer si ga ne mogu priuštiti, nego u posjetu rodbini), kad na Božić, i Uskrs i svaku nedjelju budete radili, kad vam se kći bude udavala a vi ujutro morate pomusti krave najprije, kad budete gledali umjesto sapunica prognozu i gledali u nebo hoće li tuča, snijeg, suša, mraz, e tada ćete moći komentirati!
    Inače sam cvjećar, i uzgajivač i obrtnik, sve su mi teme bliske.

    avatar

    04.01.2010. (10:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...