Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • merkat

    istina timoteju, gorka istina. doduše jedan od kandidata je počeo biti napadan od naših vrlih i stranih medija a drugi hvaljen. to mi je dovoljna smjernica da taj napadan, što god mislili o njemu, vjerujem da neće baš biti sluga stranaca i naših podanika kao ovaj hvaljen od stranih kapitalista, moćnika i "demokrata". hoće li to naš narod prepoznati i prihvatiti nesavršenog i grešnog kandidata koji će nam donijeti više obraza i ponosa, to će vrijeme pokazati. te koliko naš narod misli svojom glavom a koliko je predmet teledirigirane svijesti nametnute financijskom moći kontrole medija. dobiti ćemo što zasužujemo. izbori pokazuju stanje duha. ti postotci su upravo to.

    avatar

    29.12.2009. (09:15)    -   -   -   -  

  • TB.

    Timoteju, bez uvrede, ali cini mi se da malo pretjerujes. Meni je drago sto sam u prvom krugu mogao glasati mirne savjesti za jednog kandidata. A u drugom krugu sigurno necu glasati za osobu koja proklamira kojekakve lijepe vrijednosti, a u stvarnosti pokazuje koliko do njih drzi. Uostalom, dosta mi je gledanja predsjednika koji se krevelji i ne zna se cak ni pristojno ponasati i izrazavati.

    Mislim da bi bilo dobro da gospodin B. preuzme odgovornost za svoja djela, a ne da ga stiti predsjednicki imunitet. A uostalom, ovlasti predsjednika nisu takve da bi mogao odlucivati o onome sto je stvarno vazno.

    Mislim da izbori ne pokazuju nikakvo stanje duha. Meni je veca sablazan sto je jednom predsjednickom kandidatu dopusteno da snima svoj predizborni spot ispred oltara u crkvi, nego to sto su izabrani B. i J.

    avatar

    29.12.2009. (10:31)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Ne znam o kojem spotu pričaš. Uostalom, nije ni važno. Većinu hrvatskog naroda ionako ne zanima što Crkva misli i preporučuje, ne samo vezano za izbore. Na osnovu ovoga što si napisao, rekao bih (bez uvrede) da si pomalo naivan, tj. da lako nasjedaš neprijateljskoj propagandi. Osobno ću u drugom krugu glasovati za onog kandidata na kojega se naši "demokratski" mediji obruše s većom mržnjom. Pogodi na koga mislim. ;-)

    avatar

    29.12.2009. (11:24)    -   -   -   -  

  • Timotej

    "Josipović je fin, profesor, glazbenik, kulturan gospodin. Više sliči na djevojčicu nego na nekoga tko bi mogao lupiti šakom od stol. On je čovjek Europe, dok je Bandić sirovina, buldožer. To se vidjelo i u njegovoj kampanji s onim puzanjem i klizanjem. Pretpostavljam da su Srbi najviše za njega glasali i vjerojatno će tako biti i u drugom krugu. On je od dva zla manje zlo!" (šef "Veritasa" Savo Štrbac)

    Sapienti sat. Unaprijed se čudim svim Hrvatima-domoljubima koji će se po pitanju koji je predsjednički kandidat "manje zlo" složiti sa Savom Štrbcem, otvorenim neprijateljem hrvatskog naroda.

    avatar

    29.12.2009. (11:44)    -   -   -   -  

  • TB.

    Evo pogledaj u sv. Mati Slobode sto se snima. To je, valjda, normalno.

    Glasaj za koga hoces, ali kad vidim kako je Bandic opljackao grad nema sanse da cu za njega glasati. A kad vidim kako se svima populisticki ulizuje, cisto sumnjam da je dovoljan karakter da se odupre primamljivim ponudama iz Europe ili gdje god. A Josipovica bih valjda trebao procjenjivati na osnovi toga sto Sava Strbac kaze.

    Uostalom, kao sto rekoh, predsjednik nema moc promijeniti tijek politike, sto god o tome govorili. Vise me smeta da nitko nece snositi sankcije za onakve stvari kao na pocetku komentara. I onda pokusaj protivnicima Crkve reci da se Crkva zalaze za nacela, a ne za osobe. Ili se ne treba ni truditi. Najbolje predati sve te svjetovne medije sotoni?

    avatar

    29.12.2009. (16:41)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Baš si našao kome ćeš se žaliti! Glasovao sam za M. Tuđmana u prvom krugu i ne nalazim baš ništa sablažnjivo u tom spotu. Dapače, žao mi je što Crkva nije eksplicitnija u svojim izbornim preporukama. Jasno je da katolici NE SMIJU glasovati za kandidate koji su otvoreno protiv svih kršćanskih vrednota. I u čemu je zapravo problem, zašto ih ne bismo smjeli javno imenovati? Ta svi znamo koji su to.

    Bandić je za moj pojam četvrti najgori kandidat - iza Josipovića, Pusićke i Kajina. Teška srca ću glasovati za njega u drugom krugu jer uistinu ne želim još jednog veleizdajnika na mjestu predsjednika. Uglađeniju, ali potencijalno opasniju varijantu. Pogotovo kad za 2 godine Milanović dođe na vlast. (Što je po svemu sudeći neminovno nakon Sanaderove izdaje HDZ-a i Hrvatske.)

    avatar

    29.12.2009. (17:43)    -   -   -   -  

  • TB.

    Divno, a reci zasto je Tudjman bolji od, recimo, Jurcevica?

    Ili bi po tebi trebali na propovjedi slusati za kojeg kandidata trebamo glasovati, a tko nece, ne mora ici na misu.

    Nemam nista protiv toga da katolicki laici naprave popis tema koje su bitne katolicima i boduju kandidate prema njihovim prijasnjim rijecima i djelovanju. Naprotiv! Mislim da je dobro i da je Glas Koncila napravio onu kratku anketu s predsjednickim kandidatima. I u redu mi je da se naglase nacela po kojima katolik treba vrsiti izbor kandidata. Ali, opasno je kad se Crkva eksplicitno odlucuje za nekog kandidata. Jer Crkva je univerzalna i nije poslanje svecenstva da se kao takvi bave politikom. Oni bi trebali u vjeri i moralu tako odgojiti narod da ispravne savjesti glasaju za kandidata koji se cini najbolji (a i tu, Bogu hvala, Crkva dopusta legitimno razilazenje u stvarima koje nisu protiv vjere i morala).

    Sekularizacija Crkve do koje bi tvojim smjerom doslo moze Crkvi napraviti samo veliko zlo. Nigdje nije koristilo kad se politika propovjedala u crkvama, jos od one recenice o carevom i Bozjem.

    avatar

    29.12.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Mislim da nema potrebe za daljnjom raspravom. Samo ću ti još odgovoriti za Jurčevića. Naime, otkako su me neki prijatelji uputili na ovaj članak iz Glorije, Miro Tuđman je u mojim očima ostao kao jedini izbor.

    avatar

    29.12.2009. (19:53)    -   -   -   -  

  • TB.

    OK. Meni je ipak bilo neprihvatljivo glasovati za kandidata koji cak i u katolickom tjedniku (Glas Koncila) napominje da je abortus u nekim slucajevima (npr. kad je ugrozeno "dostojanstvo osobe"?!) prihvatljiv.
    To bi bilo to od mene.

    avatar

    29.12.2009. (21:15)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Pročitao sam još jednom Tuđmanov odgovor i mislim da si ga vrlo tendenciozno protumačio. Isto je pitanje bilo i u GROZD-ovom upitniku za predsjedničke kandidate:

    "Svi odgovori g. Tuđmana istovjetni su onima koje podržava i naša udruga. Iako se u svom javnom djelovanju vrlo rijetko očitovao o ovim pitanjima, nikada njegovi odgovori ni u jednom dijelu nisu bili u suprotnosti s ciljevima naše udruge. Prema tome, g. Tuđman podržava vrijednosti koje promovira naša udruga."

    Kao člana vlastite udruge, grozdovci su Jurčevića posve razumljivo nahvalili i istakli nad sve ostale kandidate. I time su još jače naglasili njegovo licemjerje, barem u mojim očima. Tuđman je u svojoj kampanji stavio naglasak na najvažnija nacionalna pitanja i nije se busao kršćanstvom bez pokrića poput g. Jurčevića. Ako se kršćaninom i katolikom uopće može nazvati čovjek koji je 7 godina živio u teškom grijehu s nevjenčanom suprugom (ovom drugom) i o tome danas lakonski priča po žutoj štampi. Nenamjerno je otegnuo s odlaskom pred oltar!? Kojeg li prezira ne samo prema sakramentu braka nego i prema temeljnim Božjim zapovjedima! A svoju djecu "ne odgaja ni po kakvom obrascu". Uistinu svašta.

    avatar

    29.12.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...