Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • gospon profesor

    Komentar na temu kod kolege blogera.

    Moj je dojam da se događa svojevrsni paradoks: što je više različitih programa za prevenciju nasilja, to je nasilja – više.

    Ono čemu svjedočim posljednjih mjeseci/godina jest da se u školama/društvu počelo apsolutno izlaziti U SUSRET različitim zlostavljačima, a oni to DEBELO KORISTE i zlostavljaju mirnu djecu i, dakako, nastavnike/ljude. Sasvim su svjesni da su ZAŠTIĆENI brojnim pravilnicima i protokolima i da će pedagozi & psiholozi & pravobranitelji & Ministarstvo stati na njihovu stranu (a oni im se iza leđa smiju). Svjedok sam konkretnih slučajeva i znam o čemu govorim. Takvih primjera je sve više.

    Dugogodišnji sam zagovornik što slobodnijeg odgoja (o čemu sam često pisao na blogu), ali bojim se da se odlazi u drugu krajnost.

    Zbog zaštite zlostavljača i izostanka KAZNE (ukorima razrednika i razrednog vijeća i sl. učenici se smiju) trpi 99% mirne i dobre djece koju zapravo nitko ne štiti i koji gube desetke sati jer se profesori bave jednim ili dvojicom problematičnih kojima se ne može stati na kraj.

    Nakon što tijekom osnovne i srednje škole za maltretiranje drugih ne snose nikakve ozbiljnije posljedice, izađu na ulicu i premlate nekoga na smrt. Ili to naprave dok su još školarci.

    Dakle, možda nije sve "u obitelji" itd., što se već sve ne navodi kao uzrok nasilja mladih, nego je možda i stvar u tome da se u silnoj želji zaštite djece od zlih roditelja i nastavnika otišlo toliko daleko da sad polako (i sve češće) postajemo taoci takvog pristupa.

    avatar

    11.12.2009. (12:32)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Imam dojam (možda sam potpuno u krivu) da nasilne djece ima daleko više među onima kojima je sve bilo dopušteno i koja nisu imala nikakva ograničenja, a manje među onima koji su odrastali u strožemn režimu. Zapravo ne poznajem osobu koja je bila strogo odgajana ( a pri tome ne mislim na batine , šamaranje i slično) a da ne stoji na zdravim nogama.

    avatar

    11.12.2009. (15:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...