Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • catwoman

    Ja ne bih vjerovala kojekavim anketama, kao niti današnjim znanstvenim izvješćima, koja samo idu na korist najbogatijoj svjetskoj vrhuški ... hajde, sjeti se koliko je prije bilo više bizona u Americi, pa nije bilo problema sa stakleničkim plinovima ... želi se prebaciti proizvodnja hrane u laboratorije, o čemu si već pisala, a takva hrana je krajnje nepouzdana, vrag zna što tome sve mogu nadodati i kakve procese time izazvati u ljudskom tijelu ... Njima je u interesu na bilo koji način podvrći čovjeka kontroli, pa tako i prehranom. To je lakše umjetno proizvedenom hranom ( uz opravdanje da se tako čuva okoliš ). nego eksperimentirati na životinjama.

    Ne mislim time pravdati okrutan način uzgajanja životinja, naprotiv, već sam rekla da vrlo malo ljudi ima realnu zdravstvenu potrebu za mesnim bjelančevinama. Želim istaći kako se znanost danas koristi sve više u manipulativne svrhe - krajnji cilj je pretvoriti čovjeka u robota radilicu - cjepivima, generičkim lijekovima, umjetno kreiranim virusima i bolestima, GMO prehranom i ovom laboratorijskom o kojoj si dala izvrsnu, ali i užasavajuću vijest.

    Odličan ti je blog, kratke i pametne, zanimljive i korisne vijesti.

    avatar

    04.12.2009. (14:40)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    Hvala.
    vjerujem da je istina to što kažeš, no s druge strane ne možemo zanijekati da farme zaista (ali zaista!) mnogo pridonose globalnom zagrijavanju. I da svatko nosi svoj dio odgovornosti, a ne da je kriv netko drugi, znanost, vlade ili tko god to bio.
    što se bizona tiče, živjeli su i prirodi, a to je sasvim drugačije nego na farmama, gdje su koncentracije metana i ostalih tvari ogromne samo na jednom mjestu. i obično se ne zna kamo će se s tim izmetom pa završi bačen u prirodi. plus, kolike se količine mesa bace... sve skupa baš i nema smisla.
    Konačno, ja uopće ne optužujem ljude koji jedu meso (otkud bih imala to pravo) već samo mislim da svatko treba učiniti nešto, što može, za spas Zemlje. ako već nije kasno. a nekako jedenje mesa od svega mi ima najmanje smisla, baš zbog patnji životinja (za koje znam da su osjećajnije od ljudi) i u konačnici, zagađenja...
    Sad je vrijeme kolinja započelo... i ... što reći... tužno kad se sjetim svega i kad vidim sve to po dvorištima...

    avatar

    05.12.2009. (09:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...