Gledala slican program ovdje, cini mi se iz GB. Sve se slicno desava, kao sto si vec opisala. Bas prije dva dana sam pogledala program u kojem Jamie Oliver vodi "rat" za promjenu ishrane u skolama. Covjece to treba vidjeti!!! Svu tu ogavnu nazovimo hranu kojom su ih sopali!!! brrrrr Ali!!! Da vidis kako djeca povracaju kad su im dali da probaju povrce! A klinac od osam, devet godina NIKAD NIJE POJEO KRUSKU! Ma, neshvatljivo!
04.12.2009. (07:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ma Stephan je nevjerojatno cool tip, ja se naprosto divim njegovim čeličnim živcima i beskrajnom strpljenju, on i kad povisi glas čini to tako tiho i nenametljivo da je za nevjerovat, tip ima smisla za međuljudske odnose kao da je studirao psihologiju a ne kulinarstvo. na kraju krajeva čovjek je kulturan i razumi se u pravila lijepog ponašanja. problem je što kod nas ta pravila ne vrijede. međuljudski odnosi, kultura i komuniciranje kod nas (ne)funkcioniraju u nekim drugim sferama, da ne kažem stoljećima. i to samo kroz viku, dreku, psovačinu, prepucavanje, pametovanje, bahaćenje, kod nas se naučilo nešto postići samo silom a ne milom, samo batinom, kukom i motikom, a ne lijepom riječju. baš guštam gledati Jezikovu juhu, guštam vidjeti napredak u nekom restoranu, iako se ne događa onoliko često koliko bi trebalo.
04.12.2009. (11:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da, gledam to i slažem se s tobom, dobre su to emisije i jako se dobro vidi kakvi su zapravo naši tobožnji ugostitelji neki vlasnici misle da možeš otvoriti restorančić, ostavit kuharčića i konobarčića same a ti hodat okolo po tenisima i golfovima
04.12.2009. (22:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kakav vlasnik restorana takvo osoblje takva ponuda...Stefan je čovjek civilizacije znanja i profesionalnosti ali i osjećaja za komunikaciju...Pogledajte samo na što liče naši poduzetnici..Od Peveca pa preko Keruma i dalje...do ovih sitnih koje gledamo sa Stefanom...Tipičan novokomponirani kapitalizam na balkanski način..!.Svaka čast pojedincu koji se izdigao iznad toga....ali,o tim primjerima se ne piše niti se eksponiraju u javnosti..Šute i rade..!Da,gledam Stefana i uživam u njegovom umijeću ne samo kulinarskom i pitam se koliki želudac ima za sve provarit ono kaj vidi kad dobije poziv za pomoć..! Želim ti lijep vikend i osmjeh ostavljam :-))))
05.12.2009. (09:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja volim to pogledati, on mi je baš simpa tip i sve što kaže je u pravu. Znam da je dobrim djelom nešto i namješteno u emisiji, ali uglavnom jeste pravo stanje stvari u našim restoranima. Kad sam osobno vidjela smeće u kuhinji i mačku koja šeta u jednom izvikanom restoranu pala sam skoro u nesvijest. Mislim da njega najviše izluđuje nečistoća što je sasvim normalno.
05.12.2009. (09:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Od onog golog frfljavog kuhara skoro da više i ne gledam kojekakve kuhare (nije li i njegov restoran propao?). Kada naljetnem na ponekog kuhara na ekranu pa vidim koliko znanja iz sebe istresa da bi na kraju servirao tri jajca riblja na donjem nutarnjem listu crvenog radiča, sve skupa ukrašeno sa koricom limuna i jednom djetelinom, zakruli mi u želucu i pitam se kuda su nestale sarme, hladni odojci i slična hranjiva. Pozdrav u ime oboje lijepim
07.12.2009. (10:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@skitalica - imam ja takve primjere u bližoj okolini... Nije ni čudo da su djeca sve neotpornija, čime će održavati imunitet "Mc Donaldsom"? :)
@MODESTI - problem je samo u mentalitetu, a najsmješnije je u cijeloj priči da uporno dokazujemo da smo uljuđeni europljani :)
@gogoo - nikad nisam doživjela svađu osoblja u restoranu, no da jesam, na to bi ih upozorila, da ne misle da nisam čula :)
@Sagi - ti si kao Pajo, kad je gledao onog klinca gore, odmah je komentirao - tebi treba dobra pljuska, balavac jedan :)
@ljelja - nikad ne želimo priznati da nešto ne znamo :)
@Siscijanka - u restoranu se ponekad i vlasnik treba oznojiti, ali ako ne želi - treba uposliti one koji znaju i žele. I platiti ih za to :)
@Dida - mi smo uskočili iz opanka u cipelu, to nije bilo toliko vidljivo prije. Ali sada to naprosto - vrišti odasvud:)
@Majstorica - ima namještenih scena, ali točno se osjeti kad nisu. Pocrvenjeti ko rak u raspravljanju, to se ne može namjestiti. Kao i ona silna nečistoća koja se skuplja godinama :)
@tyche - pa onda istražuj :) Hug stigao, hvala :)
@drunken butterfly - nešto je namješteno, a nešto je originalno. Poznavajući naše ljude, ne moramo namještati scene bezobrazluka :)
@bocacciozg - zar meni šibu? :) Krvavice, ja neki dan složila sa kiselim zeljem, mljac - predobro, naletjela sam na dobre:)
@obadzo - hvala i tebi :)
@Plavozeleni - ti si k'o moj tata Nosko, on se uvijek čudi tim kuharijama na ekranu, kaže - čemu toliko priče oko kuhanja, a na kraju na tanjuru - k'o da se golub posro :) Što se mene tiće, ja volim pickati oko kuhanja, ali svega ima na tanjuru - dekorativno i dobro i - puno :)
07.12.2009. (15:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@AT - stari moj, tko bolje od mene zna da boravak na svježem zraku - otvara apetit. I opet se vraćamo kuhinji. Od guzice sve počinje i u njoj sve završava :)
08.12.2009. (00:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlična ti je ova tema jer Jezikovu juhu sam gledala nekoliko puta i zaista sam ostala zgranuta ponašanjem vlasnika restorana i osoblja tih restorana. Nijednom dosad nisam vidjela da je vlasnik restorana dao potpuno za pravo Stephanu pa se pitam zašto ga je onda zvao u svoj restoran (čitaj prčvarnicu), ako nije spreman na utemeljenu kritiku? Da, nema se novaca i često je zarada slaba, ali ne treba ti velika zarada da bi spužvom i sredstvom za čišćenje oprao pljesnivi frižider, posuđe, pod i radne plohe držao čistima, kvalitetno nadgledao higijenu i manire osoblja te im zadao standarde koje trebaju slijediti kod pripravke i posluživanja hrane.
Kada bih ja bila vlasnica i kada bi se moj radnik ponašao barem upola bahato kao radnici iz emisija, dobili bi momentalni otkaz velik kao kuća i tako redom, sve dok ne bih našla nekoga tko bi bio sretan što ima plaću i što ga se tretira strogo, ali i pošteno jer takva bih bila poslodavka - puno bih davala radniku, ali bih puno i tražila nazad.
A ako bih vidjela da ne mogu puno dati i da općenito jedva spajam kraj s krajem baveći se ugostiteljstvom, to bi mi bio znak da očito nešto radim krivo i da postoji razlog zašto mi slabo ide pa bih se ili drastično promijenila ili se ne bih time bavila. Nije sve za svakoga.
A Hrvati su posebno osjetljivi kad je o njima riječ, teško ili nikako ne priznaju neuspjeh i vlastitu nesposobnost, misle da su popili svu pamet svijeta i da im nitko nije ravan, a takvo ponašanje je izraženije što je veća nestručnost. Užas, a umjesto da se pokriju ušima, oni se još busaju u prsa svojim neznanjem i nekulturom.
08.12.2009. (11:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Kinky - potpisujem sve što si napisala. Iako obje nemamo iskustva s ugostiteljstvom, ne znači da ne kužimo bit problema. Poznajem i dobre i loše ugostitelje. O jednom sposobnom ću napisati slijedeći post, a ovih drugih ima - more. Sama poznajem obitelj koja se godinama bavi ugostiteljstvom i drži restoran. Jednostavno, svako malo traže zaposlenike. I uvijek su zaposlenici ti koji daju otkaze, a ovi se pak stalno žale da ljudi ne žele raditi. A djelatnici se uglavnom žale na neprijavljivanje, rad na crno i rintanje po cijele dane i neredovito plaćanje. Uz vrijeđanje i deranje. Interesantno. Dok sami vlasnici očigledno žive na visokoj nozi i priušte si hohštapleraj iznad prosjeka. Dobro se poznajemo, pa mi ne treba mnogo da povežem dva i dva. Ne tiće me se, ali imam pravo da svoje mišljenje i sumnjam da sam u krivu. Kvalitetnog radnika u ugostiteljstvu nije lako pronaći, ali mislim da ugostitelj mora ponuditi dobre uvjete, plaćati prekovremene sate, znati što traži (pod uvjetom da je i sam sposoban) i toga se držati. Bez mnogo buke, ali s mnogo autoriteta. Tada bi s vremenom pronašao i što je još bitnije - zadržao dobrog - konobara, kuhara, pomoćno osoblje i dostavljače hrane. A tu stvari najčešće -štekaju... A tako je i u ostalim sektorima, ne samo u ovom... :)
08.12.2009. (13:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A tako to ide kad svi misle da su pamet svijeta popili. Prošle godine sam bila u Makedoniji i tamo išla na nekoliko večera s prijateljima. Nakon što sam se vratila u Zagreb, dugo nisam išla jesti van. Nije stvar u hrani, što se toga tiče nisam pretjerano izbirljiva pa ni ne pravim dramu ako na tanjuru dobijem nešto što nisam baš tako zamišljala (npr. slabo začinjenu meksičku hranu). Jednostavno mi se nije dalo cijelu vječnost čekat neljubaznog konobara i osjećat se krivom kad konačno dođe jer imam osjećaj da ga prekidam u nečemu. Nije mi se dalo ni sjedit u neudobnim stolcima, ni testirat granice izdržljivosti čekanjem da dođem kući i odem na WC jer su u restoranima odvratni. ... I tako sad čekam da se naglo obogatim i kupim si vlastitog kuhara... :)
09.12.2009. (19:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skitalica
Gledala slican program ovdje, cini mi se iz GB. Sve se slicno desava, kao sto si vec opisala.
Bas prije dva dana sam pogledala program u kojem Jamie Oliver vodi "rat" za promjenu ishrane u skolama. Covjece to treba vidjeti!!! Svu tu ogavnu nazovimo hranu kojom su ih sopali!!! brrrrr
Ali!!! Da vidis kako djeca povracaju kad su im dali da probaju povrce! A klinac od osam, devet godina NIKAD NIJE POJEO KRUSKU!
Ma, neshvatljivo!
04.12.2009. (07:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MODESTI BLEJZ
ma Stephan je nevjerojatno cool tip, ja se naprosto divim njegovim čeličnim živcima i beskrajnom strpljenju, on i kad povisi glas čini to tako tiho i nenametljivo da je za nevjerovat, tip ima smisla za međuljudske odnose kao da je studirao psihologiju a ne kulinarstvo. na kraju krajeva čovjek je kulturan i razumi se u pravila lijepog ponašanja. problem je što kod nas ta pravila ne vrijede.
međuljudski odnosi, kultura i komuniciranje kod nas (ne)funkcioniraju u nekim drugim sferama, da ne kažem stoljećima. i to samo kroz viku, dreku, psovačinu, prepucavanje, pametovanje, bahaćenje, kod nas se naučilo nešto postići samo silom a ne milom, samo batinom, kukom i motikom, a ne lijepom riječju.
baš guštam gledati Jezikovu juhu, guštam vidjeti napredak u nekom restoranu, iako se ne događa onoliko često koliko bi trebalo.
04.12.2009. (11:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Nisam gledao, izgleda zanimljivo. Kad čujem svađu osoblja odmah izađem. Pozdrav iz opet oblačnog zaljeva.
04.12.2009. (12:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sagittariusclassic
...Stephan je majstor samokontrole, ja bih neke nokautirao u prvih trideset sekundi...:)))
04.12.2009. (21:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Nije Stephan nadut, samo je čovjek koji zna svoj posao. Tko je nama kriv da pristajemo na krivotvorine?!
04.12.2009. (21:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Stara vrtlarica
da, gledam to i slažem se s tobom, dobre su to emisije
i jako se dobro vidi kakvi su zapravo naši tobožnji ugostitelji
neki vlasnici misle da možeš otvoriti restorančić, ostavit kuharčića i konobarčića same
a ti hodat okolo po tenisima i golfovima
04.12.2009. (22:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sa dva prsta po tipkovnici
Kakav vlasnik restorana takvo osoblje takva ponuda...Stefan je čovjek civilizacije znanja i profesionalnosti ali i osjećaja za komunikaciju...Pogledajte samo na što liče naši poduzetnici..Od Peveca pa preko Keruma i dalje...do ovih sitnih koje gledamo sa Stefanom...Tipičan novokomponirani kapitalizam na balkanski način..!.Svaka čast pojedincu koji se izdigao iznad toga....ali,o tim primjerima se ne piše niti se eksponiraju u javnosti..Šute i rade..!Da,gledam Stefana i uživam u njegovom umijeću ne samo kulinarskom i pitam se koliki želudac ima za sve provarit ono kaj vidi kad dobije poziv za pomoć..!
Želim ti lijep vikend i osmjeh ostavljam :-))))
05.12.2009. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Majstorica s mora
I ja volim to pogledati, on mi je baš simpa tip i sve što kaže je u pravu. Znam da je dobrim djelom nešto i namješteno u emisiji, ali uglavnom jeste pravo stanje stvari u našim restoranima. Kad sam osobno vidjela smeće u kuhinji i mačku koja šeta u jednom izvikanom restoranu pala sam skoro u nesvijest. Mislim da njega najviše izluđuje nečistoća što je sasvim normalno.
05.12.2009. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tyche
Ne pratim na zalost hrvatsku televiziju (ne pratim ni svoju kad smo vec kod toga LOL) ALI me je ovaj tvoj post potakao na traganje, hvala ti!
Nadam se da ste svi troje dobro, veliki hug ti saljemo! Frenk, Maggie and mua l;)
idem te sad unazad citati!
05.12.2009. (18:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bocaccio
zlatnu šibu u sitne noćne sate ostavljam :)))
P.S.
Danas/jučer sam podno Velikog Tabora uživao u predobrim krvavicama. :wink
07.12.2009. (03:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obadzo
...lip pozdrav domacice:))))
07.12.2009. (09:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
plavozeleni
Od onog golog frfljavog kuhara skoro da više i ne gledam kojekakve kuhare (nije li i njegov restoran propao?). Kada naljetnem na ponekog kuhara na ekranu pa vidim koliko znanja iz sebe istresa da bi na kraju servirao tri jajca riblja na donjem nutarnjem listu crvenog radiča, sve skupa ukrašeno sa koricom limuna i jednom djetelinom, zakruli mi u želucu i pitam se kuda su nestale sarme, hladni odojci i slična hranjiva.
Pozdrav u ime oboje lijepim
07.12.2009. (10:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fanny
@skitalica - imam ja takve primjere u bližoj okolini...
Nije ni čudo da su djeca sve neotpornija, čime će održavati imunitet "Mc Donaldsom"?
:)
@MODESTI - problem je samo u mentalitetu, a najsmješnije je u cijeloj priči da uporno dokazujemo da smo uljuđeni europljani :)
@gogoo - nikad nisam doživjela svađu osoblja u restoranu, no da jesam, na to bi ih upozorila, da ne misle da nisam čula :)
@Sagi - ti si kao Pajo, kad je gledao onog klinca gore, odmah je komentirao - tebi treba dobra pljuska, balavac jedan :)
@ljelja - nikad ne želimo priznati da nešto ne znamo :)
@Siscijanka - u restoranu se ponekad i vlasnik treba oznojiti, ali ako ne želi - treba uposliti one koji znaju i žele. I platiti ih za to :)
@Dida - mi smo uskočili iz opanka u cipelu, to nije bilo toliko vidljivo prije. Ali sada to naprosto - vrišti odasvud:)
@Majstorica - ima namještenih scena, ali točno se osjeti kad nisu. Pocrvenjeti ko rak u raspravljanju, to se ne može namjestiti. Kao i ona silna nečistoća koja se skuplja godinama :)
@tyche - pa onda istražuj :) Hug stigao, hvala :)
@drunken butterfly - nešto je namješteno, a nešto je originalno. Poznavajući naše ljude, ne moramo namještati scene bezobrazluka :)
@bocacciozg - zar meni šibu? :)
Krvavice, ja neki dan složila sa kiselim zeljem, mljac - predobro, naletjela sam na dobre:)
@obadzo - hvala i tebi :)
@Plavozeleni - ti si k'o moj tata Nosko, on se uvijek čudi tim kuharijama na ekranu, kaže - čemu toliko priče oko kuhanja, a na kraju na tanjuru - k'o da se golub posro :)
Što se mene tiće, ja volim pickati oko kuhanja, ali svega ima na tanjuru - dekorativno i dobro i - puno :)
07.12.2009. (15:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
airsoft pokret Plaćenici
Nisu oni krivi. Samo još jedan odraz stanja u državi. No ne zamaram se više s tim kuhinjama. Kad odradiš dobar trening u šumi, sve ti ravno ;)
07.12.2009. (20:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fanny
@AT - stari moj, tko bolje od mene zna da boravak na svježem zraku - otvara apetit. I opet se vraćamo kuhinji. Od guzice sve počinje i u njoj sve završava :)
08.12.2009. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Odlična ti je ova tema jer Jezikovu juhu sam gledala nekoliko puta i zaista sam ostala zgranuta ponašanjem vlasnika restorana i osoblja tih restorana. Nijednom dosad nisam vidjela da je vlasnik restorana dao potpuno za pravo Stephanu pa se pitam zašto ga je onda zvao u svoj restoran (čitaj prčvarnicu), ako nije spreman na utemeljenu kritiku? Da, nema se novaca i često je zarada slaba, ali ne treba ti velika zarada da bi spužvom i sredstvom za čišćenje oprao pljesnivi frižider, posuđe, pod i radne plohe držao čistima, kvalitetno nadgledao higijenu i manire osoblja te im zadao standarde koje trebaju slijediti kod pripravke i posluživanja hrane.
Kada bih ja bila vlasnica i kada bi se moj radnik ponašao barem upola bahato kao radnici iz emisija, dobili bi momentalni otkaz velik kao kuća i tako redom, sve dok ne bih našla nekoga tko bi bio sretan što ima plaću i što ga se tretira strogo, ali i pošteno jer takva bih bila poslodavka - puno bih davala radniku, ali bih puno i tražila nazad.
A ako bih vidjela da ne mogu puno dati i da općenito jedva spajam kraj s krajem baveći se ugostiteljstvom, to bi mi bio znak da očito nešto radim krivo i da postoji razlog zašto mi slabo ide pa bih se ili drastično promijenila ili se ne bih time bavila. Nije sve za svakoga.
A Hrvati su posebno osjetljivi kad je o njima riječ, teško ili nikako ne priznaju neuspjeh i vlastitu nesposobnost, misle da su popili svu pamet svijeta i da im nitko nije ravan, a takvo ponašanje je izraženije što je veća nestručnost. Užas, a umjesto da se pokriju ušima, oni se još busaju u prsa svojim neznanjem i nekulturom.
08.12.2009. (11:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fanny
@Kinky - potpisujem sve što si napisala. Iako obje nemamo iskustva s ugostiteljstvom, ne znači da ne kužimo bit problema. Poznajem i dobre i loše ugostitelje. O jednom sposobnom ću napisati slijedeći post, a ovih drugih ima - more. Sama poznajem obitelj koja se godinama bavi ugostiteljstvom i drži restoran. Jednostavno, svako malo traže zaposlenike. I uvijek su zaposlenici ti koji daju otkaze, a ovi se pak stalno žale da ljudi ne žele raditi. A djelatnici se uglavnom žale na neprijavljivanje, rad na crno i rintanje po cijele dane i neredovito plaćanje. Uz vrijeđanje i deranje. Interesantno. Dok sami vlasnici očigledno žive na visokoj nozi i priušte si hohštapleraj iznad prosjeka.
Dobro se poznajemo, pa mi ne treba mnogo da povežem dva i dva. Ne tiće me se, ali imam pravo da svoje mišljenje i sumnjam da sam u krivu.
Kvalitetnog radnika u ugostiteljstvu nije lako pronaći, ali mislim da ugostitelj mora ponuditi dobre uvjete, plaćati prekovremene sate, znati što traži (pod uvjetom da je i sam sposoban) i toga se držati. Bez mnogo buke, ali s mnogo autoriteta. Tada bi s vremenom pronašao i što je još bitnije - zadržao dobrog - konobara, kuhara, pomoćno osoblje i dostavljače hrane. A tu stvari najčešće -štekaju... A tako je i u ostalim sektorima, ne samo u ovom...
:)
08.12.2009. (13:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
4pištolja
A tako to ide kad svi misle da su pamet svijeta popili. Prošle godine sam bila u Makedoniji i tamo išla na nekoliko večera s prijateljima. Nakon što sam se vratila u Zagreb, dugo nisam išla jesti van.
Nije stvar u hrani, što se toga tiče nisam pretjerano izbirljiva pa ni ne pravim dramu ako na tanjuru dobijem nešto što nisam baš tako zamišljala (npr. slabo začinjenu meksičku hranu).
Jednostavno mi se nije dalo cijelu vječnost čekat neljubaznog konobara i osjećat se krivom kad konačno dođe jer imam osjećaj da ga prekidam u nečemu. Nije mi se dalo ni sjedit u neudobnim stolcima, ni testirat granice izdržljivosti čekanjem da dođem kući i odem na WC jer su u restoranima odvratni.
...
I tako sad čekam da se naglo obogatim i kupim si vlastitog kuhara... :)
09.12.2009. (19:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...