Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • musa

    ma ti već znaš odgovor samo ga se bojiš reći:-(

    avatar

    03.12.2009. (19:02)    -   -   -   -  

  • cogito, ergo sum

    Mislim da bi mogla i trebala zaživjeti. Mislim da grad treba mladima dat jedan prostor za udrugu LIK i ostale udruge koje bi koristile taj prostor, npr. Klub Navijača Hajduka - Vrgorac, Kamenjari i sl. koji bi se tu okupljali. Mislim da ako gospdin J. Divić bude predsjednik Matice Hrvatske od nje nema ništa, jer sam siguran da on niti ne zna što je i otkud Matica Hrvatska. Mislim da svi kafići u Vrgorcu koji ne plaćaju PDV (a plaća ga samo Schwabo i Maestral) trebaju sniziti svoje cijene i prilagoditi ih standardu građana.

    avatar

    03.12.2009. (20:11)    -   -   -   -  

  • mm

    Zašto ja u kafićima u Vrgorcu nikada ne dobijem račun?

    avatar

    03.12.2009. (20:45)    -   -   -   -  

  • mm

    Šalješ li ti ove svoje postove uredništvu? Daj se malo izlobiraj pa da i ovaj blog bude na cool listi što svakako zaslužuje. Sorry jer sam totalno van teme!

    avatar

    03.12.2009. (20:47)    -   -   -   -  

  • ?

    Postoji li ikakav formalni uvjet za članstvo u MH?

    avatar

    03.12.2009. (21:23)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @musa, vrijeme će pokazati.
    @mm, ne šaljem uredništvu jer i ne znam kako.
    @?, na njihovoj stranici www.matica.hr postoji prijavnica. Dosta je detaljna i nakon što ju ispuniš, na prvoj slijedećoj sjednici predsjedništva Matice u Zagrebu oni odluče hoće li te primiti. Oni traže tvoje osnovne podatke, tvoje zanimanje i gdje radiš. Godišnja članarina je 150 kuna. Ne znam da li se mogu svi uključiti, ali imao sam kolege studente koji su bili članovi, te naravno, brojni profesori. Da li je i obrazovna razina uvjet, neznam. Možeš se raspitat na njihovim stranicama.

    avatar

    03.12.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • cogito, ergo sum

    Članstvo u Matici hrvatskoj dobrovoljno je.

    Članom Matice hrvatske može postati svaki punoljetni, poslovno sposobni državljanin Republike Hrvatske ili Hrvat s drugim državljanstvom koji želi ostvarivati njezin program te prihvati uvjete članstva.

    Osobe bez poslovne sposobnosti ili s ograničenom poslovnom sposobnošću mogu biti članovi Matice hrvatske, ali bez prava odlučivanja u tijelima udruge, te ne mogu biti birane u njezina upravna i nadzorna tijela.

    avatar

    03.12.2009. (23:30)    -   -   -   -  

  • ante

    cijene u vrg. kafićima su normalne a ti lokali imaju nenormalne cijene ........

    avatar

    04.12.2009. (09:59)    -   -   -   -  

  • .... Snoopy.......

    ja san mislio da u Maticu Hrvatske mogu pristupiti samo visokoobrazovani i utjecajni ljudi, koji prestavljaju elitu Hrvatske kulture i obrazovanja.... ali očito je da je ta Matica Hrvatska kao institucija spala na jako niske grane čim se u nju može učlaniti bilo tko..... iako pozdravljam inicijativu da se napravi Vrgorački ogranak, već vidim da će se u nju učlanit velikiii brojj " PAJDI" sumnjivog IQ-a koji nemaju pojma šta ta ustanova znači i predstavlja..... i koji će se s time jako često hvaliti u nekom društvu podizajući s time svoj društveni i kulturni rejting dok je prava istina nažalost da je od MATICE HRVATSKE OSTALO SAMO IME...... ISPADA DA SVOJ UGLED KOJI SU STVARALI GODINAMA UZ POMOĆ VELIKIH LJUDI HRVATSKE POVIJESTI RASPRODAVAJU ZA PIŠLJIVIH 150 KUNA GODIŠNJE...... kako jadno da jadnije nemože bit..... :-( SRAMOTA.......

    avatar

    04.12.2009. (14:39)    -   -   -   -  

  • mm

    Kada objavljuješ post klikni na oni kvadratić da se proslijedi i uredništvu. Mislim, već toliko godina pišeš pa bi bilo zasluženo da te nađe i širi krug čitalaca, zar ne?

    avatar

    04.12.2009. (14:50)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @mm, ja sam to pokušavao već prije, ali u mom blog editoru ne mogu naći opciju slanja uredništvu o kojoj govoriš.

    avatar

    04.12.2009. (15:17)    -   -   -   -  

  • teolog

    Snoopy...ako je netko visokoobrazovan, to ne znači da je nužno i intelektulac....jer intelektualac svojom pameću trajno i sa osobitom ljubavlju prema istini, promišlja društvenu i svekoliku stvarnost...
    Fabijan Šovagović nije nikada završio Akademiju dramskih umjetnosti, a dao je izniman doprinos našoj kulturi.............Dakle, nije baš sve tako kako kažeš....apriorne procjene su nesigurne, a u svakom čovjeku leži duboko i neizmjerno bogatstvo.Svima nam je potrebno očovječenja ili ako želiš-humanizacije.. :-) ovo što govorim,dobronamjerno je!

    avatar

    04.12.2009. (15:59)    -   -   -   -  

  • .... Snoopy.......

    Gdjice ili Gđo Teolog.... slažem se, ali ja sam govorija o Matici Hrvatskoj kao instituciji...... i njezinom bezpotrebnom rasprodavanju svoga ugleda..... Nakana da se Vrgorački kraj kulturno uzdigne je jako dobra i ljepa, ali zaboravljate da se u Vrgoračkom kraju već desetljećima događa odljev mozgova, svaktko tko je imao prilku studirat otišao je u veće gradove i većina ih je ostala gore po završetku faksa,a poznavajući situaciju ode i ljude koji bez ikakvih preferenci ( osim članskih iskaznica i ćaćinh prijatelja) dobivaju razna zaposljenja, a mi koji "ne mislimo kao oni" smo šikanirani bez obzira na stručnu spremu i zbog toga sam ipak malo skeptičan zbog mogućih Članova Vrgorske M.H.... ALI očigledno Vi niste jako dugo bili u ovom gradu, u vašem vremenu dok ste ode živjeli je sigurno bilo više ZAJEDNIŠTVA nego danas. Nažalost danas se politika uvukla u sve pore ovog društva, našeg grada..... ništa se nemože dogodit da nije politički režirano...... pa me iskreno nebi čudilo da je tako i u ovom slučaju....... jednostavno prijašnja iskustva me navode na takvo razmišljanje, nadam se da griješim!!!! eto iskreno!!!! :-((((

    avatar

    04.12.2009. (17:27)    -   -   -   -  

  • teolog

    Snoopy...ja vas (tebe) razumijem...istina je, davno sam otišla iz Vrgorca...
    Možda imam "manu" jer sam "zaražena" kršćanskim pogledom na svijet i čovjeka.. naprosto, različite su nam antropologije.....ali, takvo stanje je u cijeloj nam domovini!
    Vrgorac je mala sredina pa su negativnosti očitije, ali zato bi i suprotnosti trebale bit očitije...tolerancija, snaga duha, istinoljubivost,kreativnost,svijest o identitetu (i onom drušvenom,naravnom, ali i nadnaravnom..)...itd.Ako je društvo potpuno palo, onda oni koji su moralni i jaki moraju nam upadati u oči!! eto nam svima prilike da se trudimo!Čovjek nije završena stvar, njemu je potrebna intervencija izvana, potreban mu je ODGOJ!!! Pa nama je svima demokracija upala iznenada u živote...za to se treba odgajati...i mlade i stare.
    Ja sam, unatoč svemu, optimist....znate zašto? Jer vjerujem da je čovjek stvoren na Božju sliku i priliku...Može napraviti najveće grozote, ali slika Božja u njemu nikada ne može biti uništena!!nikada! Upravo je ta božanska iskra, temelj moje nade u preobrazbu svakoga čovjeka!
    Duh razjedinjenosti je simptom bolesti.....Rekao bi Tin- meni treba moćna riječ, meni treba odgovor!!! Snoopy, možeš mi se smijati i misliti da sam naivna, da propagiram neku glupu utopiju, ali ja sam nepopravljivo optimistična.:-)))
    Ma neće ni ove strukture vječnom trajati.. jer ono što je "zlo i ne valja", to sigurno propada....
    Pa vidiš kako se raspada ovo političko carstvo....na razini države.taj se proces više ne može zaustavit.....I Rimsko carstvo je propalo.
    Treba nam ljudska i duhovna obnova. Ne bi ni ja u Vrgorcu možda, dobro prošla! :-))) POZDRAV!!!

    avatar

    04.12.2009. (18:54)    -   -   -   -  

  • drugi način

    U ona vrimena kako mnogi kažu "kada se bolje živjelo", po mome Matica Hrvatska imala je puno smisla. Onda kada nisi smio reći ni H, a kamo li cijelu riječ, jer bilo je "prijatelja" koji bi trčećim korakom pohvalili svoga prijatelja nadležnim institucijama. Tada kada se nikako nije bolje živjelo, osim nekih ali rijetkih, biti član Matice Hrvatske bilo je nešto. Danas, kada su sve institucije hrvatske i kada imaš slobodu govora i mišljenja, koje možeš izraziti u tim institucijama, klubovima, udrugama, kulturnim ustanovama... Matica i nije toliko potrebna. Kao i druge poneke naše tradicije, tako i Maticu, dobro ih je sačuvati. Ne znam zašto je potreban određeni broj članova. Članarina je koliko se vidi kada se podijeli 12.5 kuna mjesečno, što nije ni malo ni puno.
    Pajdo to što si ti mislija da su tu samo pametni, ne znači da si dobro mislija, to nigdi ne piše. Pa zar ima netko pametniji od tebe ili nas?
    @teolog, nemaš nikakvu "manu", ja je nisam primjetija. Ovo što se događa "na razini države", nikako ne bi nazvao raspadanje, prije je to učvršćivanje ili liječenje. Ako iz gomile kumpira izvadiš one gnjile, sačuvao si zdrave, i proces je zaustavljen. Kao što u svakoj gomili kumpira ima gnjilih tako je u svim strukturama bilo, ima ih još i biti će ih.

    avatar

    05.12.2009. (09:07)    -   -   -   -  

  • teolog

    Ej...drugi način...možda si bolje objasnio od mene, ali u stvari , po pitanju propadanja smo isto mislili. Rekla sam da ono što je zlo i ne valja, da će ionako prirodnim procesom propasti.Negativnim smislom je to propast, a pozitivnim liječenje ili proćišćavanje. Svaka katarza nosi ono dobro, ali i ono bolno......to je prisutno i na osobnoj razini i na društvenoj...ali,ipak,svaki preobražaj počinje od osobe.Budući da društvo nije samo zbroj osoba, nije lako ga kvalitativno promijeniti......Ali, ja vjerujem da je moguće razviti puno bolje društvo nego što je sad.
    Nekako mi se čini da bi prvo čovjek morao raditi na razvoju sebe i svojih stavova, a tek onda se udruživati u različite udruge, klubove...itd. Čovjek može učiniti i dati svoj doprinos svake vrste na mjestu u kojem je on sad...mene osobno, sve udruge i društva pomalo sužavaju, tako da mi je draže biti "slobodna". Aktivni sam član Katoličke Crkve i tu nastojim dati svoj doprinos...u lokalnoj zajednici,župi.Za sad mi je to dovoljno.Odgoj mladeži.
    Ovdje u Rijeci postoje ne samo različitosti u političkim opcijama, nego se dodiruju različite religije i kulture....I sve to ide jednim uzlaznim tokom.Zato kažem da je za demokraciju potreban odgoj,kontinuirana promjena u svijesti ljudi...Pa zašto to ne bi bilo moguće u Vrgorcu?!?Ja kad gledam Vrgorac izvana,kroz medije, meni se baš čini da nije tako sve crno...Iako su prošla vremena kad je Jure Kaštelan dolazio dolje, i ova vremena daju dobre mogućnosti........POZZZ

    avatar

    05.12.2009. (10:29)    -   -   -   -  

  • cogito, ergo sum

    Ma drugi načine, kako ti to objasniš, zahvaljujem ti. Obično svi jedva dočekaju da pljuju po državi, ali u tvome pisanju se vidi istinsko domoljublje. Bog i Hrvati!

    avatar

    05.12.2009. (10:38)    -   -   -   -  

  • užas

    maestral i schwabo su najskuplji. i strada

    avatar

    07.12.2009. (18:03)    -   -   -   -  

  • domaći

    Pogledajte na HRT-u na stranicu 115, lijepa reklama za naše poglavarstvo

    avatar

    07.12.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...