Nekad su u Opatiji svi jeli sladoled kod "Karimana". Danas je na tom mjestu druga slastičarna u kojoj iz principa nisam nikad kupila sladoled. A izgleda da nisam jedina jer vidim da su proširili asortiman na bezobrazno skupe kababe i sendviče.
02.12.2009. (13:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Srce mi se rastapa. Osim što mi je drago, nakon puno vremena, navratiti na tvoj blog, postovno dijelimo sličnu nostalgiju - baš sam se i sama bavila nečim takvim, iako manje osobnim...
02.12.2009. (15:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Imao sam čast probati slavnu velološinjsku Dinju! Predivno....nekako zadnjih godina slabo konzumiram sladolede...a fali mi i najeftiniji sladoled na svijetu- Ledo limun na štapiću, koji se rastapao brže nego zla vještica Istoka u Čarobnjaku iz Oza...!!!
02.12.2009. (16:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinja je povrće pa možda otud nesklonost. Pekabelu je skinuo s trona samo kinder maxy king sladoled kušan u frankfurtu daleke 90te
02.12.2009. (17:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
k.
Häagen-Dazsova vanilija s prženim indijskim oraščićima koja se prodaje na bečkom aerodromu (kad prođete granicu na povratku u Zagreb) sama opravdava let do Beča i natrag. Häagen-Dazsova vanilija s bademima umočenim u čokoladu (okus se zove vanilla swiss almond) sama opravdava odlazak bilo kuda gdje se taj sladoled može nabaviti.
02.12.2009. (19:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da, meni se u pamćenje usjekao Pekabelin Rumenko, i neka djetinja situacija kad sam svoju dječju fotelju ušporkao brzotopećim Rumenkom (već kao mali sam imao svoju fotelju, već sam tada znao da ću biti foteljaš). Tako je Rumenko ostao moj Pekabela favorit kroz duge godine do rata. Fascinirala me ta brzina topljenja i raspadanja. Poprilično me rastužilo kad sam negdje uoči početka ratova na ovim područjima otkrio da srpski nacionalisti jednog danas pokojnog političara kojeg se smatra uzrokom većine ratnih zala na ovim područjima, zovu od milja Rumenko. To je bio jedan od krajeva djetinjstva....
03.12.2009. (00:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
toni
riva i stricek Pero. mogao je biti i cika Pera. ;)
03.12.2009. (08:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisam ovako dobar post već duuugo pročitao! ekipa s naslovnice očito podiže letvicu - neka neka... moje djetinjstvo seže tek do spomenutog sladoleda u plastičnoj čašici-kopiji nogometne lopte, bubija (sadašnjeg rumenka) i snjeguljice (tj. meni dražeg matadora), ali svejedno... plaćalo se i onda, a danas se još više plaća.
03.12.2009. (10:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
majstore! vratio si me u pekabelin tvini s dva štapića, ledo krušku i ledo punč u čašici, ipan još uvijek najdraži, pogotovo ono kad se otopi pred kraj pa precizno oreš žličicom. a naranča kod keršovanija na trgu burze!!!
03.12.2009. (13:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve mi je to OK, ti trt-mrt okusi, ali LEDO snjeguljica ili kornet su mi i dan danas zakon.
03.12.2009. (23:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klops
I pored mnogih mahnitih formatiranja tvrdih diskova i raznih kopiranja, prebacivanja i ko zna cega ne, jos u bookmarku imam tvoj blog, pa se evo ponekad zaletim, valjda po navici, sta li...mada priznajem, sve rjedje i rjedje.....ali nikad ne zazalim. :)
08.12.2009. (22:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ubosni je svojevremeno apsolutni monopolista u industrijskom sladoledu bio mljekarski gigant "UPI" koji je pravio dozlaboga dosadne sladolede i to samo u tri kategorije, dakle na stapicu, u kornetu i u navaksanoj kutijici. sva tri sladoleda su imala jednak okus. vanilija sa cokoladnim premazom. po pekabelu se moralo skoknuti bar do makarske rivijere. privatni slasticari su pravlili manje-vise dobre sladolede, ako se izuzmu oni iz automata. najbolji sladoled svih vremena mi je bio onaj karamel iz sarajevskog egipta (iako sam uvijek vise preferirao citronirane sladolede), a najbolji sladoledjija ubjedljivo bio Rezak iz travnickog egipta. häagen-dazsa cu danas vrlo rado konzumirati, dok mi reklame onih king-perverzija i schöllerovih sladoleda istih dimenzija izazivaju kondez na jeziku i neutaljivu zelju za lizanjem. ipak, apsolutni favorit industrijskog sladoleda mi je ben & jerryjev - cherry garcia. najbolji i najhipicniji sladoled ikada proizveden u jednoj tvornici.
19.12.2009. (13:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
colibri
Povratak u djetinstvo i koje uspomene. Sladoled , danas mi se ne jede od tolike elaboracije i tolikih varijanta,da me muka uhvati. Sta vise izbora sve manje volim sladoled. Ne znam izabrati pa sam izgubljena. A oci uvjek vece od stomaka ,pa bih ih sve isprobala . Uvek me povratis u djetinstvo i obradujes.
30.12.2009. (13:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Nekad su u Opatiji svi jeli sladoled kod "Karimana". Danas je na tom mjestu druga slastičarna u kojoj iz principa nisam nikad kupila sladoled. A izgleda da nisam jedina jer vidim da su proširili asortiman na bezobrazno skupe kababe i sendviče.
02.12.2009. (13:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
turimti
u sarajevu su bili zakon sladoledi kod olomanke i u egiptu...
02.12.2009. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
catwalk
Srce mi se rastapa. Osim što mi je drago, nakon puno vremena, navratiti na tvoj blog, postovno dijelimo sličnu nostalgiju - baš sam se i sama bavila nečim takvim, iako manje osobnim...
02.12.2009. (15:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
svijet u boci
Imao sam čast probati slavnu velološinjsku Dinju! Predivno....nekako zadnjih godina slabo konzumiram sladolede...a fali mi i najeftiniji sladoled na svijetu- Ledo limun na štapiću, koji se rastapao brže nego zla vještica Istoka u Čarobnjaku iz Oza...!!!
02.12.2009. (16:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lapsuscalami
Dinja je povrće pa možda otud nesklonost. Pekabelu je skinuo s trona samo kinder maxy king sladoled kušan u frankfurtu daleke 90te
02.12.2009. (17:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
k.
Häagen-Dazsova vanilija s prženim indijskim oraščićima koja se prodaje na bečkom aerodromu (kad prođete granicu na povratku u Zagreb) sama opravdava let do Beča i natrag. Häagen-Dazsova vanilija s bademima umočenim u čokoladu (okus se zove vanilla swiss almond) sama opravdava odlazak bilo kuda gdje se taj sladoled može nabaviti.
02.12.2009. (19:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
iBloger
Ima jedna slatisčarna koja me podsjeća na djetinjstvo. Zaobilazim je u širokom luku! :D
02.12.2009. (21:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aparatczyk
Da, meni se u pamćenje usjekao Pekabelin Rumenko, i neka djetinja situacija kad sam svoju dječju fotelju ušporkao brzotopećim Rumenkom (već kao mali sam imao svoju fotelju, već sam tada znao da ću biti foteljaš). Tako je Rumenko ostao moj Pekabela favorit kroz duge godine do rata. Fascinirala me ta brzina topljenja i raspadanja.
Poprilično me rastužilo kad sam negdje uoči početka ratova na ovim područjima otkrio da srpski nacionalisti jednog danas pokojnog političara kojeg se smatra uzrokom većine ratnih zala na ovim područjima, zovu od milja Rumenko. To je bio jedan od krajeva djetinjstva....
03.12.2009. (00:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
toni
riva i stricek Pero. mogao je biti i cika Pera. ;)
03.12.2009. (08:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Đus
nisam ovako dobar post već duuugo pročitao!
ekipa s naslovnice očito podiže letvicu - neka neka...
moje djetinjstvo seže tek do spomenutog sladoleda u plastičnoj čašici-kopiji nogometne lopte, bubija (sadašnjeg rumenka) i snjeguljice (tj. meni dražeg matadora), ali svejedno...
plaćalo se i onda, a danas se još više plaća.
03.12.2009. (10:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ribafish
majstore!
vratio si me u pekabelin tvini s dva štapića, ledo krušku i ledo punč u čašici, ipan još uvijek najdraži, pogotovo ono kad se otopi pred kraj pa precizno oreš žličicom. a naranča kod keršovanija na trgu burze!!!
03.12.2009. (13:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Milijunas
Sve mi je to OK, ti trt-mrt okusi, ali LEDO snjeguljica ili kornet su mi i dan danas zakon.
03.12.2009. (23:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klops
I pored mnogih mahnitih formatiranja tvrdih diskova i raznih kopiranja, prebacivanja i ko zna cega ne, jos u bookmarku imam tvoj blog, pa se evo ponekad zaletim, valjda po navici, sta li...mada priznajem, sve rjedje i rjedje.....ali nikad ne zazalim. :)
08.12.2009. (22:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
parliament
ubosni je svojevremeno apsolutni monopolista u industrijskom sladoledu bio mljekarski gigant "UPI" koji je pravio dozlaboga dosadne sladolede i to samo u tri kategorije, dakle na stapicu, u kornetu i u navaksanoj kutijici. sva tri sladoleda su imala jednak okus. vanilija sa cokoladnim premazom. po pekabelu se moralo skoknuti bar do makarske rivijere. privatni slasticari su pravlili manje-vise dobre sladolede, ako se izuzmu oni iz automata. najbolji sladoled svih vremena mi je bio onaj karamel iz sarajevskog egipta (iako sam uvijek vise preferirao citronirane sladolede), a najbolji sladoledjija ubjedljivo bio Rezak iz travnickog egipta. häagen-dazsa cu danas vrlo rado konzumirati, dok mi reklame onih king-perverzija i schöllerovih sladoleda istih dimenzija izazivaju kondez na jeziku i neutaljivu zelju za lizanjem. ipak, apsolutni favorit industrijskog sladoleda mi je ben & jerryjev - cherry garcia. najbolji i najhipicniji sladoled ikada proizveden u jednoj tvornici.
19.12.2009. (13:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
colibri
Povratak u djetinstvo i koje uspomene. Sladoled , danas mi se ne jede od tolike elaboracije i tolikih varijanta,da me muka uhvati. Sta vise izbora sve manje volim sladoled. Ne znam izabrati pa sam izgubljena. A oci uvjek vece od stomaka ,pa bih ih sve isprobala .
Uvek me povratis u djetinstvo i obradujes.
30.12.2009. (13:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...