Pozdrav! Evo prvi put te čitam, po preporuci, i oduševljena sam! Krasne fotke. Naravno, zavidim do neba... S jedne strane ti želim da se ne vratiš u ovu banana-državicu, a s druge želim da nam dođeš materijalizirati iskustva sa školovanja. Aj bok!
02.12.2009. (20:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tako je to pred bozic....veliki stres, puno puno dogadjanja ali - ugodno :). nadam se da ce biti jos slika :). kako si mi prije neki dan dala ideju za dunje, napravila sam quittenkäse. mislim da je to u dubrovniku kotonjata. sad se susi pa cemo vidjeti kako je ispao :)
04.12.2009. (14:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vanja
Draga Tea,
traži se pomoć stručnjaka. S obzirom da u Hrvatskoj nema setova za gingerbread kućice, ove godine radimo sve od početka. Recept koji sam pronašla na internetu traži all purpose flour - koje bi to brašno bilo (što je najbolje koristiti kada trebamo jako čvrste kekse)?
Uz standardne začine recept traži i putar, jaja, prašak za pecivo, smeđi šećer, melasu, malo vode i soli. Bilo koji drugi provjereni recept je dobro došao. :)
08.12.2009. (22:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma da, kod nas to nije tako popularno. All purpose flour je svenamjensko brašno i to je sasvim dovoljno. A za recept ću pitat jednog mog Chefa pa ću ti poslat! ;)
09.12.2009. (16:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vanja, evo recepta! -737g smeđeg šećera -1275g običnog šećera -638g bIljne masti (to je ovdje Crisco, ne znam jeli se kod nas može nać nešto slično) -28g sode bikarbone -28g soli -156g melase -638g jaja -213g brašna za kolače -14g cimeta -28g mljevenog đumbira
-Miksaj šećere, mast, sol, sodu, i melasu. Dodaj jaja u 3 stadija. Umiješaj brašno i začine i miksaj dok se tijesto ne ujednači. Ostavi u frižideru preko noći.
11.12.2009. (03:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vanja
Jeeee! :) Hvala. Nisi trebala preračunavati ;)
Puno ti hvala. Happy holidays!
11.12.2009. (10:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurwoman
Pozdrav! Evo prvi put te čitam, po preporuci, i oduševljena sam! Krasne fotke. Naravno, zavidim do neba... S jedne strane ti želim da se ne vratiš u ovu banana-državicu, a s druge želim da nam dođeš materijalizirati iskustva sa školovanja. Aj bok!
02.12.2009. (20:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
You are going places!
03.12.2009. (19:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
tako je to pred bozic....veliki stres, puno puno dogadjanja ali - ugodno :). nadam se da ce biti jos slika :).
kako si mi prije neki dan dala ideju za dunje, napravila sam quittenkäse. mislim da je to u dubrovniku kotonjata. sad se susi pa cemo vidjeti kako je ispao :)
04.12.2009. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vanja
Draga Tea,
traži se pomoć stručnjaka. S obzirom da u Hrvatskoj nema setova za gingerbread kućice, ove godine radimo sve od početka. Recept koji sam pronašla na internetu traži all purpose flour - koje bi to brašno bilo (što je najbolje koristiti kada trebamo jako čvrste kekse)?
Uz standardne začine recept traži i putar, jaja, prašak za pecivo, smeđi šećer, melasu, malo vode i soli. Bilo koji drugi provjereni recept je dobro došao. :)
08.12.2009. (22:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Bok Vanja!
Ma da, kod nas to nije tako popularno. All purpose flour je svenamjensko brašno i to je sasvim dovoljno.
A za recept ću pitat jednog mog Chefa pa ću ti poslat! ;)
09.12.2009. (16:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Vanja, evo recepta!
-737g smeđeg šećera
-1275g običnog šećera
-638g bIljne masti (to je ovdje Crisco, ne znam jeli se kod nas može nać nešto slično)
-28g sode bikarbone
-28g soli
-156g melase
-638g jaja
-213g brašna za kolače
-14g cimeta
-28g mljevenog đumbira
-Miksaj šećere, mast, sol, sodu, i melasu. Dodaj jaja u 3 stadija. Umiješaj brašno i začine i miksaj dok se tijesto ne ujednači. Ostavi u frižideru preko noći.
11.12.2009. (03:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vanja
Jeeee! :) Hvala. Nisi trebala preračunavati ;)
Puno ti hvala. Happy holidays!
11.12.2009. (10:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...