Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • teolog

    Mogli biste koji primjerak poslat i u Rijeku....pozdrav svima u zavičaju!!!

    avatar

    27.11.2009. (22:45)    -   -   -   -  

  • e ja sam

    nema tu spasa u cilom sistemu,a tek je pocelo

    avatar

    28.11.2009. (20:18)    -   -   -   -  

  • teolog

    Mi koji smo daleko, rado bismo čuli kako je prošla misa za žrtve nađene u Kotezima....hvala!!!

    avatar

    29.11.2009. (15:39)    -   -   -   -  

  • kao

    Je Branko, kako nisi štogod o tome napisao. Ti si povjesničar?

    avatar

    29.11.2009. (17:05)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Nisam bija u Vrgorcu jučer pa nisam moga bit tamo. Posla sam Igora da poprati pa ćemo se time malo detaljnije bavit u idućem broju Vrgoračkih novina.

    avatar

    29.11.2009. (17:10)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Lipo je znati di se mogu kupiti Vrgoračke novine i lipo je što postoje. Za one koji čitaju i Vrgorski glasnik obavijest da se glasnik mogao i mislim može kupiti i u trgovini Jukić. Istina, da ga nije lako pronaći, jer u toj trgovini za one koji ga hoće, on se nalazi na pultu ispod Vrgoračkih novina ili ispod Makarske kronike.

    avatar

    29.11.2009. (18:11)    -   -   -   -  

  • mandara

    Čitam novi broj Vrgoračkih novina i ne mogu se načuditi koliko je njihov urednik licemjeran! On koji nakon nedavnog obiteljskog bankrota kupuje kuću u centru Vrgorca, pa prodaje stanove samohranim majkama, a radi u Zagrebu neki "Normalan" posao!? Nevjerojatno, kako je ekonomičan kad od plaće može sve to! Mi smo ostali stvarno budale na kvadrat, kako nas i naziva, kad to šutke gledamo. Što se ne vrati u Vrgorac i radi tu? Možda ovdje plaće nisu tako dobre!? On proziva muljatore?! Neka se ode ispovidit što prije! Ah, zaboravih njegovu iseologiju! Onda ništa. Neka mulja kome može.

    avatar

    29.11.2009. (20:17)    -   -   -   -  

  • mi

    @drugi način, ne znam zašto imaš potrebu lagat i zavađat narod kad dobro znaš da su vrgoračke na jednoj kasi, a glasnik na drugoj. Ja sam jutros bila i to vidila kad sam tražila jedne od njih. Ne znam zašto ti to treba.

    avatar

    29.11.2009. (20:27)    -   -   -   -  

  • e ja sam

    Imali ikakve teme di se ne morate pripucavat.Fala bogu da ne zivim tu!

    avatar

    29.11.2009. (21:04)    -   -   -   -  

  • kao

    Nije me briga ali čini mi se da je Branko pisa riječ urednika. Ovaj put riječ zamjenika. Ili u tvojim novinama piše drugačije?

    avatar

    29.11.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  • zgan

    @e ja sam, tipična malograđanština i sitničavost bespolenih ljudi. I ja sam otiša ća iz ovoga jadnog mista. Kad me malo uhvati nostalgija za domom, skoknem na blog, vidim ove jadnike kako provociraju i nostalgija me brzo prođe...... blog djeluje kao lijek za nostalgiju.......

    avatar

    29.11.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • drugi nčin

    @mi, nisan lagao, kako kaže bandić "ja vidio i tražio", kasnije sam čuo i od drugih. Drago mi je da se zgrozaš na to ako je laž, ali nije? Pitanje je zgrozaš li se i ako nije laž, ja jesam zato i komentiram. Nisam taj koji zavađa, ja samo ukazujem, a da li zavađa onaj koji to radi, ti procjeni. Provjeri još koji put, ili pitaj gazdu, mislim da on to ne krije. Mislim da ne krije da to radi, ali novine ipak krije.

    avatar

    29.11.2009. (21:24)    -   -   -   -  

  • teolog

    Mudar čovjek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže.

    avatar

    29.11.2009. (22:54)    -   -   -   -  

  • poskok

    Dvadeset godina konstantnog i frapantnog medijskog rasizma medija u RH prema braći u BIH učinili su svoje. Sinoć je tako konačno došlo do onog na čemu mediji u RH odavno rade - Hrvat je udario na Hrvata a policija u RH u zapisnik stavlja kako je do sukoba došlo zbog međunacionalne mržnje. I službeno smo dakle za RH druga nacija. Hvala Hrvatska. I fuck off ujedno!

    Rasistička država, ona koja nas je gurnula u Dayton, ona koja nam je prodala Posavinu za Krajinu, u koju je potom naselila svoje protjerane građane druge vjere, etnički najčistija država u Europi, ona koja nam mjeri svaku kunu koja eventualno dođe tu, nakon što je rješila i Židove i Rome i Srbe okomila se na zadnji "kseno" element u državi. Hrvate rođene van RH. Krenulo je i u praksi vrijeme hrvatskog autofašizma kojeg ideološki već 2 desetljeća gura trust tzv. antituđmanovskih mozgova. Tko je sljedeći kad nas rješe? Hrvati začeti u epruvetama? Hrvati koji šepaju na desnu nogu?

    Iako je uzrok ovakvog stanja svijesti u mozgovima mlade i zadojene hrvatske subraće u RH generiran u urbanošovinističkim medijima pod kontrolom predsjednika Izdajnika i njemu bliskih financijskih lobija, činjenica je da se tom jeziku mržnje sve ove godine nitko u Hrvatskoj nije značajnije odupro. Stoga ovaj tekst ima dozu generalizacije u sebi budući da je općepoznato kako je večinska hrvatska javnost u poprilično velikoj suglasnosti s klasičnim rasističkim diskursom prema BH Hrvatima koji je u RH praktički već 65 godina na sceni. Mijenjali su se ciljevi šovinizma i rasizma ali matrica je ostala ista. Mi smo kakti super a oni su fuj.

    Bez obzira što će nas velikodrinski Hrvati, opčinjeni vlatitim idealima hrvatskog zajedništva koje je umrlo onog dana kada je hrvatska javnost nasjela na priču kako Hercegovci nisu samo krivi za pljačku Hrvatske nego i pad Vukovara a vjerojatno i pojavu svinjske gripe, opet proglasiti prosrpskim i antihrvatskim portalom koji zameće smutnju i dijeli Hrvate , gospodo draga, moramo Vas razočarati.

    Sve ove godine imali ste bezbroj prilika u svojoj voljenoj RH reagirati na medije koji dijele Hrvate i podrivaju sukobe medju njima. Ako mi niti nakon gole činjenice da je netko na smrt prebijen ne smijemo primjetiti da je Hrvatska pošla u neku stvar a da nas se isti tren ne proglasili izdajnicima onda ta optužba samo dodatno potvrđuje našu tezu. Malograđanska Hrvatska sucks!

    Baš ovih dana, da ironija bude veća, Hrvatska je obljepljenja plakatima s porukama protiv diskriminacije u kojima se sugerira ljudima da se odvoje od bilo kakvih stereotipa i pri tome se ciljano misli na ugrožene seksualne skupine i manjinske nacije. Ni riječi o najetiketiranijoj društvenoj skupini u Hrvatskoj zadnjih 20 godina - Hercegovcima i Bosancima. Hrvatski urbani šovinisti, malograđanski lobi okupljen oko101-ice ,Mesića, Latina, pokojeg Soroševog NVO-a dogodine će tako proslaviti 20 godina otvorenog i nekažnjenog javnog i fanatičnog rasizma u Hrvatskoj.

    Činjenica da dvojica šibenskih Perkovića najvjerojatnije jesu idioti donekle bi i mogla opravdati cijelu stvar no druga znatno šokantnija činjenica jest' ta da je jedna hrvatska institucija , šibenska bolnica, tako hladno i bez imalo medicinske ljudskosti pustila tu dvojicu napola mrtvih Hrvata iz Busovače koji su došli u Dalmaciju tražiti posla i kruha, da iz svoje države pobjegnu kao psi kojima je oduzeto ljudsko pravo na medicinsku njegu te da na taj ponižavajući način napuste državu za koju su im očevi ginuli i za koju je žrtvovan i dobar komad hrvatske zemlje u BIH.

    Jučerašnja filmska scena u kojoj jedan pretučeni nesretnik iz Bosne, dok ga medicinsko osoblje hladnokrvno gleda, sam ubacuje vlastitog brata polumrtvog i bez svijesti na zadnje sjedalo i i bjesomučno bježi put granice ka BiH, ka nekakvoj sigurnosti, posramljeni siromaštvom, izdani od institucija RH koje su ih trebale zaštititi i pružiti im pomoć, plastični je i najbolji prikaz odnosa službene RH prema nama - modernom hrvatskom političkom roblju. U ratu topovsko meso, u miru bauštelska radna snaga koja u slučaju ranjavanja nema čak niti ljudsko pravo na medicinsku pomoć.

    Siijepa naša Hrvatska.

    Država kojoj godišnje donesemo milijarde kuna čiste dobiti dok nam njeni novinari i veći dio javnosti broji svaku kunu doniranu u programe kulture i zdravstva.

    Država čiji se dva puta izabrani predsjednik zalaže za ukidanje prava glasa dijaspori i nemiješanje u politički život Hrvatske dok on sam istovremeno usred Sarajeva lamentira o unutarnjim pitanjima BIH i blokira sve političke inicijative hrvatskih stranaka u BIH.

    Država nikad ranije viđena u povijesti čije političke elite tako i cijela javnost, već 15 godina gledaju kako se u njenom susjedstvu majorizira hrvatski narod a da na to ne reagiraju. I ne samo da ne reagiraju nego i podupiru službenu sarajevsku praksu majorizacije. Da su BH Hrvati tako ignorirali srpske tenkove 90-ih što bi ostalo od Hrvatske?

    To je ta detuđmanizacija o kojoj je govorio predsjednik Izdajnik n

    avatar

    30.11.2009. (08:46)    -   -   -   -  

  • drugi nčin

    @poskoče, ima nešto u tebi. Nekoliko stvari se ne slažem a u većini jesam. "Medijski rasizam" u Hrvatskoj trpimo i mi. Dayton nije kraj nego je trebao biti početak kraja. Ostalo se trebamo izboriti zajedno, a najviše hercegovačko-bosanski živalj. Ne sjediti i čekati da ti drugi riješi. Nisan razumija da je Krajinu naselila "građanima druge vjere". Za posavinu se slažem. Odnos hrvata iz RH prema hrvatima u HiB je katastrofalan, ali samo od jedne polovice hrvata iz RH. Ostali tako ne misle, samo se ne bore dovoljno da to promijene. Pomozi im, nemoj samo kritizirati. Deset godina predsjednika nismo imali, pa od njega nisi trebao ništa ni očekivati. Koji god dođe od ovih nekoliko kandidata, ne može biti gori, osim možda Kajina, a on neće doći. Filmsku scenu koju spominješ nisan gledao, ali taj odnos prema pretučenom nesretniku iz HiB pripisujem onoj drugoj polovici hrvata kojih također ima u institucijama RH. Javi se ti češće, ali nemoj ovako dugo jer dugo postane dosadno.

    avatar

    30.11.2009. (09:16)    -   -   -   -  

  • e ja sam

    ZIVILA YUGOSLAVIJA! TO JE BILA DRZAVA,A NE OVO.TITO JE KRAO I DRUGIMA DAO,OVI KRADU,A NAMA K...C DADU. ETO TOLIKO OD MENE,DA SKRATIMO PRICU.

    avatar

    30.11.2009. (09:59)    -   -   -   -  

  • teolog

    Poskoče, evo moram i ja reći da se u ovoj stvari, slažem sa drugim načinom...rasizam bilo koje vrste skoro da dira svaku skupinu... svatko je ugrožen na svoj način.Najgore je kad je čovjek ugrožen u svojoj osobnosti, da ne kažem mozgu... Ne misle svi "domaći" Hrvati tako....čak ni polovica njih.Konkretno, koliko ja znam, u vrgorskoj krajini antagonizam između Hercegovaca i domaćih traje odavno....i to nije povezano isključivo sa Domovinskim ratom.
    Ponekad mi se i čini da su Hercegovci ogorčeniji od Bosanaca...
    Ja živim u Rijeci i udana sam za Hrvata iz okolce Teslića...prošao je sva ratišta i ovdje i tamo....sve mu je srušeno i nikakvu mirovinu nije dobio..uostalom, ima 40 g. i bilo bi smiješno da je u mirovini! Inače, u Rijeci ima puno Hrvata iz Bosne i mogu ti reći da su se dobro snašli jer su jako vrijedni i pomažu jedni drugima... Neki imaju obrte,firme, neki se čak bave i lokalnom politikom, neki ulažu u vl.obrazovanje, a neki rade u Trstu i zarade si za pristojan život.Sve manje razmišljaju o odnosu države prema njima...jer, vele- to je gubljenje vremena! Njeguju svoje običaje, prave fešte,sviraju šargiju i plešu kolo...i stari i mladi!
    Kad njih vidim te usporedim ih s nama "domaćima"- uvjetno rečeno- dođe mi da zaplačem!!
    Nije sve tako crno! Došlo je vrijeme da svatko preuzme odgovornost za svoj život...neovisno odakle je.
    Danas je čovjeku najviše potrebna mudrost kako bi znao raspoznati dobro od zla te djelovati u skladu sa dobrom i svojom savješću.......a mudrost je Božji dar.Nijednom čovjeku nije toliko vlastita , a da ne bi trebao moliti za nju...
    Pozdrav svim ljudima koji čitaju ovaj blog sa željom da svi ostanemo dobronamjerni u svojim riječima i mislima!

    avatar

    30.11.2009. (10:12)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Zbog toga i takvih Yugoslavija je i propala, to svi znaju, pa i u Srbiji. Svi to znaju @e ja sam, da skratimo priču oko toga. Toga više nema, radi nešto.

    avatar

    30.11.2009. (11:39)    -   -   -   -  

  • Hercegovačka

    @teolog, u vrgoračkoj krajini između Vrgorčana i Hercegovaca ne postoji mržnja, niti je ikad postojala. Radi se o najobičnijem antagonizmu između susjeda, slično kao i između Vrgorčana i Imoćana. Razlike koje oduvijek postoje pokušava produbiti vlast radi svoje koristi, ali im ta sramotna rabota neće uspit.
    Da mržnja postoji, ne bi bilo toliko nevjesta iz hercegovine u našoj krajini. Svi mi Vrgorčani imamo jednog ili više predaka iz Hercegovine, a većina prezimena u daljoj prošlosti otamo i potječe. To je jedina istina o našim odnosima, ma šta neki govorili o tome.

    avatar

    30.11.2009. (13:45)    -   -   -   -  

  • tko je stvarao podjele?

    Nalazite se ovdje: Početna / Blog / Igranje demokracije – građani Vrgorca taoci u vlastitom graduIgranje demokracije – građani Vrgorca taoci u vlastitom gradu
    19 svibanj, 2009 autor Dinka Dumičić
    Kategorije Blog, Politika, Vijesti
    Ispis 4 Komentara
    Posljednjih nekoliko tjedana, u kontekstu lokalnih izbora, u medijima je često bilo riječi o glasačima iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. Riječ je o pojedincima koji žive i rade u BiH, no imaju prijavljeno lažno prebivalište u Republici Hrvatskoj, čime ostvaruju brojna prava poput prava na zdravstveno osiguranje, dječjeg doplatka, socijalne pomoći, naknade za nezaposlene te pravo glasa.

    Kao posljedica toga, javljaju se slučajevi u kojima je na istoj adresi prijavljeno po nekoliko desetaka, pa čak i stotina glasača. Također, nije rijetkost da neka mjesta broje uvjerljivo više registriranih glasača nego stanovnika prema posljednjem popisu stanovništva. Po tom su pitanju posebno problematična pogranična područja oko Imotskog i Vrgorca . Ukupan broj glasača na području Vrgorca i okolnih sela, prema službenom popisu birača, iznosi 7717. Neslužbene informacije s terena ukazuju kako čak četvrtinu čine upravo glasači iz BiH. Na primjeru iz priloga Mislava Bage u emisiji Provjereno, jasno je kako upravo glasovi onih ljudi koji svoje službeno mjesto prebivališta posjećuju samo na dan izbora izravno odlučuju o sudbini lokalne vlasti. Premda sasvim legalno, “izletničko” glasovanje je u najmanju ruku apsurdno a da o štetnosti po državni proračun ne govorimo.


    Doista, činjenica da glasači iz BiH, na birališta u Hrvatskoj nerijetko stižu autobusima, sama po sebi nije problem. Njihova masovna pojava izravno određuje rezultate izbora, s kojima se onda lokalno stanovništvo ima nositi iduće četiri godine, sve u okviru zakona. Naime, hrvatski zakoni naprosto omogućuju svim osobama s prebivalištem u Republici Hrvatskoj izlazak na izbore i tu doista ništa nije sporno. Međutim, ono što nije dozvoljeno, a ipak se događa, jest lažno prijaviti desetke ljudi na adresu na kojoj oni ne žive. Isto tako, nije dozvoljeno kreirati fiktivnu adresu i onda na istu prijaviti bilo koga, a kamo li broj glasača približan stvarnom broju stanovnika nekog sela. Najčešće spominjan takav slučaj je selo Dusine, gdje na adresi Dusine 0 (kućni broj nula, ni manje ni više !!!) živi 404 birača od njih ukupno 533 evidentiranih. Preostalih stotinjak, navodno također živi na adresi Dusine, no na kućnim brojevima od 1 do 999. Sami stanovnici sela Dusine, tvrde kako u cijelom selu naprosto nema ulica i da baš ništa nije čudno u tome što i njima i lažno prijavljenim glasačima na osobnim dokumentima stoje nasumični kućni brojevi.

    Upravo iz ovog iskrenog čuđenja mještana Dusina i njihova nedvosmislena priznanja kako je mnogo lažno prijavljenih birača, na vidjelo izlazi prava priroda problema, a to je olako toleriranje nezakonitih postupaka. Dakle, najveći problem u cijelom slučaju je oglušivanje Vlade i MUP-a na evidentno kršenje zakona unatoč poznavanju svih činjenica. Primjerice, predsjednik Sabora Luka Bebić, upitan o ovom problemu u emisiji „S Markova trga” na Prvom programu HR-a, priznaje kako problem postoji, no ne nudi nikakvo konkretno rješenje. Nadalje, postoje inicijative, poput one Marka Rakara, da se pronađu „sumnjive” adrese i fiktivne prijave te da se proslijede MUP-u, no kako je istaknuto; „Prava bi se istraga o lažnim biračkim popisima zapravo trebala provesti u samoj policiji jer njihovi su službenici nekritički prihvaćali prijave boravišta s apsurdnim adresama.“.

    Stalni izostanak primjerenih reakcija MUP-a doveo je do sveopćeg kaosa i ohrabrivanja atmosfere bezakonja. Naime, kako drugačije okarakterizirati činjenicu da sam predsjednik Izbornog povjerenstva grada Vrgorca, suprotno vrlo jasnim uputama DIP-a, na službenom sastanku predsjednika biračkih odbora daje uputu kako svim osobama koje dođu glasati bez valjanih dokumenata mora biti dozvoljeno glasovanje? Da apsurd bude što veći, predsjednik IP-a grada Vrgorca, Radoslav Roso isto to se nije ustručavao ponoviti i Draganu Zeliću iz GONG-a. Stoga ne čudi zatečenost vrgoračkih glasača i njihovi komentari poput „Kakva sad osobna, pa nikad do sad nije trebalo nositi dokumente?!” Na veliko iznenađenje prisutnih promatrača GONG-a, ispada da za vršenje ove građanske dužnosti na navedenom području zaista do sada nisu bili potrebni baš nikakvi dokumenti.

    Uz navedeno, sve ostale nepravilnosti na biračkim mjestima lakše su razumljive. Uz činjenicu da su predsjednici biračkih odbora od predsjednika izbornog povjerenstva dobivali, ne samo dezinformacije, već i jasne upute za nedvojbeno kršenje zakona, ne čudi da su oni, kao i ostali članovi biračkih odbora, prilično loše upoznati s većinom procedura. Tako su neki odbori i izbjegavali pečaćenje omotnica s neiskorištenim glasačkim listićima ili su bili skloni preuzimati funkciju „osobe od povjerenja” svakom glasaču koji ih je to zamolio, usprkos jasnim propisima DIP-a. Gongovci

    avatar

    30.11.2009. (14:11)    -   -   -   -  

  • teolog

    Hercegovačka... ma ja se apsolutno slažem s tobom i nisam uopće mislila na mržnju....uostalom, moji su iz Podprologa i ima nas miješanih.. :-) Pa ja se sjećam za vrijeme komunizma, grad Vrgorac je bio malo uobražen u odnosu na okolna sela u kojima su živjeli dobri, radišni i religiozni ljudi...Razlike i diskriminacije su stvarno,prisutne na svim razinama.... Ja se potpisujem kao teolog upravo zato što želim naglasiti aspekt sa kojeg promatram stvarnost i pridonijeti nekakvom suglasju na ovome blogu! Zapravo, želim reći da se bezveze vrtimo u začaranom krugu, a vremena je malo........ Bilo bi mi draže pisati o prijateljstvu, ljubavi, poštenju, solidarnosti, toleranciji, također i o domoljublju i o nekim drugim socijalnim vrednotama, a ne stalno o partizanima,ustašama,negativnom vidu politike...itd.Doduše, rekli bi mi da sam promašila temu i blog,ali ne vidim da i ovi gore komentari imaju veze sa ovim postom....
    Postoji jedna lijepa poslovica- bolje je zapaliti i jednu svijeću nego proklinjati tamu. Stoga, radujem se i nadam da ćemo ipak, ma koliko različito promišljali, razvijati diskusije koje će biti dobronamjerne, a da iz njih nešto i naučimo! Veliki ti pozdrav i svako dobro!!

    avatar

    30.11.2009. (14:11)    -   -   -   -  

  • tko je stvarao podjele?

    mržnja postoji, a postoje i ljudi koji su je iskoristili i ispolitizirali, od grada su napravili grad slučaj, a sve kako bi progurali svoje političke planove. zavadili su ljude za idućih pet generacija, plaćeni novinari nove tv i rtl-a, doslovno su dežurali u vrgorcu kako bi makar i iskonstruirali priču o invaziji hercegovaca. mozak opercije bio je, treba to jasno reći, ante šalinović, danas je vrgorac u očima hrvatske javnosti nepovratno okaljan.

    avatar

    30.11.2009. (14:18)    -   -   -   -  

  • Hercegovačka

    Moj najbolji prijatelj je iz Ljubuškoga, odem malo tamo, on malo dođe ovamo, kao što to i inače triba bit. Zato ne volim kad netko kaže da vrgorčani mrze hercegovce i obratno. Loši ljudi mrze, a ima ih svugdje, pa i u Vrgorcu i Hercegovini i skandinaviji. To ne znači da su svi takvi. Pokušali su nas zavadit i oni koji dovlače ljude preko granice da glasuju za njih, kao i ovi koji su svoju kampanju fiksirali na hercegovcima, a ne na ogromnim problemima koje vrgorac danas ima.

    avatar

    30.11.2009. (14:25)    -   -   -   -  

  • Podprolog25

    Kakva kampanja o problemima Vrgorca...to nikoga na političkoj sceni ne zanima, jer i sami znamo da pobjeđuje onaj tko dovede birače sa strane. U ovom slučaju glasače iz Hercegovine u slučaju Siska glasače iz Srbije itd. Borba protiv jednostavne matematike ne ide što je vidljivo po zadnjim izborima u Vrgorcu, Sisku, zaleđu Zadra itd.!! Nitko tu nikoga nije lagao. Isitina je da birači dolaze sa strane, da ne žive u Vrgorcu itd., ali i to će se jako brzo riješiti. Možete biti kakvi god, ali bez fiktivnih birača kojih u Vrgorcu ima preko 2,000 nema šanse da pobjedite na izborima. Kako bilo, sve će se valjda jednog dana zaboraviti. PODJELE ISKLJUČIVO BOLE ONE KOJI BI VOLJELI DA SE SVE ZABORAVI! Imamo vlast kakvu imamo. Imamo podjele koje meni ne smetaju i to je to. Vidjet ćemo što će se napraviti u iduće 4 godine.

    avatar

    30.11.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • domoljub

    fala Bogu pa sam otiša od doli i nasluša se tih debilnih priča. stvarno sam sritan kad vidim da mi to više nije glavna tema. jadni su oni koji odu iz vrgorca, a vrgorac (ovakav kakav se tu prezentira) ne ode iz njih. ćakulone

    avatar

    30.11.2009. (18:28)    -   -   -   -  

učitavam...