Komentari

gusarskabanda.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • skaska

    ajoj baš si me razgnjevila. nadam se da je dečec bolje, drži se

    avatar

    25.11.2009. (07:50)    -   -   -   -  

  • praktikum

    meni je to da crkva dobiva lovu totalna nebuloza, pa nisu li oni prvi do Boga, kaj ne žicaju direktno? :)))

    avatar

    25.11.2009. (09:33)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    drži se, sve bu ok.
    na zdravstvo nemam komentara, jadni smo da ne mozemo bit jadniji

    avatar

    25.11.2009. (09:58)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Nadam se da je sinko bolje.
    O nebuloznoj organizaciji u zdravstvu kod nas sam i ja pisala. Sve je dobro kad je nešto samo za dr opće prakse, a kad trebaš nešto dalje...katastrofa.

    avatar

    25.11.2009. (10:06)    -   -   -   -  

  • NF

    naše zdravstvo, eh da :(

    avatar

    25.11.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • Euro

    katastrofa....Ja kad sam na primjer ljetos bio u Sl.Brodu u posjeti kod nekih rodjaka i kad smo isli u posjetu jednom od njih u bolnicu ja sam mislio da sanjam ili da sam se nasao negdje u Bangladesu a ne ispred Slavonskobrodske bolnice...Pa ja tamo nebi ni psa dao da ga pregledaju a kamoli covjeka...Boze sacuvaj...
    Slobodno u njoj mogu snimati neki film iz prvog svjetskog rata jer je zgrada sa svojim zdanjem i opremom upravo iz tog perioda..

    avatar

    25.11.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Još jedan dokaz da crkva nije u nikakvoj vezi sa Bogom i vjerom. Ne može me nitko uvjerit
    da će vjera biti jača ako im se da više para? Vjera i pare??
    Presjednički su izbori i Hdze treba glasove, podmaži crkvu koja od svih svetaca najvoli sv. Kunu i
    biračko tijelo koje ide u crkvu biti će bombardirano i usmjereno na određenog kandidata.
    Ovakvo licemjerstvo nikada nigdje nije postojalo, koliko li se novaca propušta od PDV-a
    što se crkvi ne računa, pa je i to malo nego im se obilato dodjeljuje iz proračuna i podilazi na
    sve moguće načine.
    Pitam se? Kakvi su to vjernici, ako su razumni, koji dopuštaju da ih takva crkva zavede?
    Vjernici su oni koji ne vjeruju ovoj licemjerskoj kliki.:-((((

    avatar

    25.11.2009. (10:42)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ajooooj, nadam se da je sineku bolje! Ja upravo stigla iz Zg-a, tetošila svoju studenticu, a po povratku kući zatekla sina vatrenog da ne može vatreniji biti. Eh, i on će posvinjiti garant!
    A o našem zdravstvu i prioritetima ove države - šteta je trošiti riječi...bljak!

    avatar

    25.11.2009. (10:46)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    doduše, ja sam svinju odbolovala doma bez komplikacija... ali ja sam žensko. i odmah sam išla u doktora.
    tvoj sin je muško. sori, ali oni su glupi i misle da su pametniji i jači od bolesti.

    a o biserima hrvatskog zdravstva ne bi, jer mi gnjev hvata.
    inače, tako su 9-godišnjakinju smrskanog nosa i lica držali 20 sati na osjelu bez hrane, vode, infuzije, mala je zube u vrećici imala, u subotu ujutro je poslali da s roditeljima slika vilicu kod privatnika???? srećom je ovaj jedan mladi kirurg bio ok, popizdio je na one lijene babe od sestara "kojima je vikend" i kolegicu, dijete je obrađeno, čak se i oralni kirurg koji je došao posebno (jer splitski kbc nema oralne kirurge nego vanjske suradnike, bar mislim tako) u nedjelju navečer mučio da djetetu vrati sve zube koji su se mogli vratit u vilicu...

    nego, što se ti čudiš? ko da nemaš pojma što je to hrvatska :D

    avatar

    25.11.2009. (10:46)    -   -   -   -  

  • odmak

    Mora biti da se događalo kad je i moj sin bio bolestan. Da sam znala mogla sam se pobrinuti i za tvoga. Uopće se ne šalim. Bila sam u Zagrebu.
    Inače se ne plašim zaraze. Stalno u kontaktu sa pacijentima.

    avatar

    25.11.2009. (10:47)    -   -   -   -  

  • enika36

    to je na žalost hrvatska stvarnost... nakon čekanja na hitnom prijemu sa slomljenom rukom i kompletnom dislokacijom zgloba sa curicom od 11 godina od 10 do 14 i 20 kada je došla na red za ravnanje te iste slomljene ruke (naravno bez anestetika) ništa me ne čudi... a zna se odakle u predizborno vrijeme ide najbolja kampanja tako da jedno drugo veže fuj bljak i za jedne i za druge i za treće... nadam se da je dečko otjerao svinje od sebe i da je sada dobro...a tebi lijepi pozdrav

    avatar

    25.11.2009. (11:28)    -   -   -   -  

  • Matti

    u bolnicama se možeš samo još više razboliti, i fizički i psihički kad vidiš kak je to sve grozno organizirano.. zato preporučujem neovisnost o doktorima i skupim ljekovima stvorenim za profit a ne izlječivanje, tj. povratak drevnim znanjima.. gotovo savršeno fizičko, mentalno i duhovno zdravlje a bez da se potroši iti jedna kuna.. bez učitelja, tečajeva, novca, sve što nam treba je u nama samima samo to treba znati probuditi.. www.sungazing-hr.org

    avatar

    25.11.2009. (11:30)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    meni je drago da mu je barem malo bolje . inace mislim da si puno preblago napisala ovaj post obzirom na dramu kroz koju ste svi prolazili kad mu ljekovi nisu skidali temperaturu od 40. mislim tko jos human vraca pacijenta u ovako losem stanju doma?????
    ma fuj, nemam rijeci niti na hitnu, to je strava i uzas. ovdje ti nemaju pravo odbiti poslati hitnu, to bi bila ogromna kazna. jako jako sam ljuta. osim toga, toliki su im pomrli jer nisu htjeli po njih poslati hitnu pa i onu ljecnicu su povlacili po sudu kad po tesko bolesnu djevojcicu nije htjela poslati hitnu. kad ce vise nauciti iz svojih gresaka nesto?

    avatar

    25.11.2009. (11:32)    -   -   -   -  

  • Amorfia

    da nije žalosno, bilo bi smiješno kakvo je stanje... otuda i cijela fama oku pušenja i umjetne oplodnje, senzacionalizmom skrenuti pažnju s pravih problema (ne mislim ovime reći da ovo nisu problemi, posebno novi zakon o oplodnji, već umjetno stvoreni problemi gdje ih ne treba)... a da se lova koja sad ide za ove nebulozne kampanje preusmjeri u zdravstvo, sigurno bi se vidjela razlika... kao da nam već ne idu dovoljno na živce plakatima i sloganima na telki...

    avatar

    25.11.2009. (11:53)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Nešto se dogodilo kroz zadnjih desetak godina.
    Došlo je do generacijske smjene liječnika. Nema više onih "starih" iskusnih obiteljskih liječnika, vrsnih dijagnostičara koji te nisu za svaki klinac slali specijalistu, koji ti nisu za trenutačno izmjereni povišeni tlak odmah pisali recept za tablete za snižavanje tlaka, a sebi dopisali još jedan iksić na tablici neke farmakološke kompanije, koja će platiti kotizaciju za simpozij, ako se upiše dovoljno tih iksića.
    Nema veze što se onaj s tabletama, drugo jutro srušio u nesvijest, jer je naglo pao tlak po tableti, a jučer je na pregledu bio visok iz nekog razloga koji je možda bio jednostavno rješiv razgovorom i trenutačnom promjenom rasploženja , ili hrane....
    Moja doktorica je otišla u mirovinu i ja se osjećam kao da je otišao onaj sigurni dio mene, koji je mirno spavao dok je ona radila. U prepunoj čekaonici starije populacije, kroz prozorčić bi me škicnula i izašla u čekaonu, znajući da nisam tu iz dosade. Uzela bi me za ruku i u tom malo većem prištiću na nosu prepoznala crveni vjetar, jer sam jedva došla do ambulante. I mada je sestra mahnula rukom, ma to vam je neki herpesić, ona me je otpravila doma s udarnom dozom antibiotika i savjetom, ako osjetim bila kakvu senzaciju na oku, odmah u bolnicu. Blokirala je neman u startu.
    Što bi mi današnja liječnica rekla, bojim se i pomisliti. Kakvu mast za prištić, ili uputnicu za dermatologa, gdje bih na red došla za x mjeseci. A crveni vjetar je i danas opasna stvar ako se ne prepozna i ne liječi odmah. Ostavlja dugoročne posljedice.
    Danas moramo imati neko vlastito predznanje o simptomima i trebamo podučiti djecu da nema više pukog prihvaćanja liječničkog savjeta, već se treba argumentirano i glasno boriti za svoje pravo dobro usmjerenog liječenja. Znati prepoznati razliku između , prehlađena sam i morala bih malo odležati i trese me neka čudno visoka temperatura, plitko dišem, nešto samnom nije u redu i treba mi konkretna pomoć.
    Previše smo nijemi pred ignorancijom, malo se o tome priča... premalo...
    Čekajući predukačke redove u ljekarnama duboko smo poklonjeni carstvu kapitala farmakološke industrije.
    Oprosti mi na dugačkom komentaru, same ruke po tastaturi lete, kad je tema....
    Nadam se da je tvoj student ozdravio i da se dobro oporavlja.

    avatar

    25.11.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ovo zlo traje eto već skoro 20 godina, ime mu je HDZ

    avatar

    25.11.2009. (14:05)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Samo neka što brže ozdravi, to je najvažnije

    avatar

    25.11.2009. (14:16)    -   -   -   -  

  • Internetsvijet

    Eh, da, naše zdravstvo...naravno kako u ovoj lijepoj našoj sve tako fino funkcijonira tako i zdravstvo. Samo da i ja dam jedan primjer; rodica mi je nedavno nastradala u saobračajnoj te ostala nepokretna od struka dolje. Nakon par mjeseci Varaždinskih toplica - odlučili su je otpustiti kući. Kod primitka otpusnog pisma otac je shvatio da je to to te da mu djete kući otpuštaju bez invalidskih kolica, koja su joj jedino sredstvo kretanja!!! A ne da je imala pravo na jedna, već kao redovna učenica srednje škole i na dvoja kolica. Naravno da je ravnatelj čekao nekakvu kuvertu kako bi djete bilo otpušteno iz toplica sa pripadajučom opremom nužnom za život. Pre staršno!!! neću vam niti spominjat koliko su je osposobili da kako-tako normalno funkcijonira u svom stanju....nikako, eto kako, roditelji su iz svoga đepa trebali platiti još par mjeseci toplica te privatnog fizioterapeuta!!!

    avatar

    25.11.2009. (15:18)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Od svega je najvažnije da mu je bolje.
    A o svemu ostalome neda mi se trošit riči! Sve si rekla! :-)

    avatar

    25.11.2009. (15:25)    -   -   -   -  

  • Dosanjana

    zmajka je napisala genijalan komentar i ja ga potpisujem i pokušat ću ga nadopuniti. da nešto se ovih posljednjih desetak-petnaestak godina desilo. mislim da bi se to moglo svesti pod zajedničko ime - prvobitna akumulacija kapitala, odnosno razvijanje jednog zločinačkog, pljačkaškog, hedonističkog mentaliteta. nešto sam malo komentirala na drugim blogovima (ne da mi se na mom:)) - po mojim saznanjima ministar Milinović i ravnatelj riječkog KBC Haller su kumovi. U riječkom KBC-u je prije nekog vremena otkriven nestanak 700 i nešto tisuća kuna za period od par mjeseci. Taj je novac nestao sa ginekologije, a prijavila ga je moja frendica koja je radi tog prijavka završila u zatvoru. A prijavio ju je Haller. A ona je prijavila nestanak love. I ona je bila osumnjičena da je popalila tu lovu.

    Evo, to su današnji liječnici, medicinsko osoblje i administrativno osoblje što radi po bolnicama. Nitko za ovu pljačku još nije odgovarao, a za pretpostavit je da niti neće. A gotovo milijun kuna je nestalo... I šta je tu onda čudno da je sve u banani... kad i oni koji bi trebali prednjačiti u moralnosti i čovjekoljublju rade štetu za poludit...

    avatar

    25.11.2009. (17:44)    -   -   -   -  

  • modriodsjaj

    To je prestrašno što se s našim zdravstvom događa. Dobro ti je rekla Annabelle da imaš priču za advokata. Meni ti uvijek zakuha na ovu temu pa ću se suzdržati od nastavka komentara, koliko je to moguće. Neka je tvom sineku samo bolje i ako se baš ne može izbjeći da se ova svinjarija preboli na najblaži mogući način.
    Pozdravi svima...

    avatar

    25.11.2009. (17:45)    -   -   -   -  

  • zoccao

    Moja su iskustva s hitnog prijema i kasnije s jedinice intenzivne njege u zagrebačkom KBC Rebro, gdje je nedavno u dramatičnim okolnostima završio netko meni vrlo blizak - više nego dobra. Imao sam priliku na vlastite oči vidjeti veliku stručnost i brigu oko pacijenta kojeg se bez prestanka nadziralo tri tjedna. To uključuje i sestre koje rade u teškim uvjetima. Strpljive i potplaćene.

    Bilo bi divno da se više izdvaja za zdravstvo. Tekst o prijedlogu proračuna za 2010g, kojeg si citirala, brka kruške i jabuke i cilja niske strasti neupućenog čitatelja. Mogli su recimo navesti koliko će novca biti bačeno nesredjenim brodogralištima i usporediti to sa novcem koji ide zdravstvu. Samo na bankovne kamate država će odvojiti daleko veće svote za brodogrališta, čiji radnici u ljetnim mjesecima netragom nestaju po bolovanjima. A ukupni Iznosi koji će se izdvojiti mjere se milijardama, isto kao i za mirovine desetaka tisuća lažnih branitelja u najboljim godinama. Ali takve usporedbe nikoga ne zanimaju. Ili usporedbe zdravstva i ludila novih sportskih dvorana sa brojem sjedećih mjesta kao da su Split i zagreb veliki poput Londona.

    Nisam bio u Crkvi destljećima, niti imam tamo što tražiti i u neka davnija vremana bi vjerojatno već odavno iskusio užitke španske čizme, ali to ne znači da trebam dijeliti površne novinarske manipulacije. Crkva dobija novac iz proračuna temeljem ugovora koji regulaira - povrat imovine. Imovine koja je Crkvi pod komunističkom vlašću bila oduzeta. Povrat je ključna riječ i svatko tko smatra da do povrata ne bi trebalo doći - neka tako kaže.

    Katoličkoj Crkvi se u Hrvatskoj vratilo ono što se lako moglo vratiti, a za ostalo je dogovorena novčana kompenzacija. Vratilo se i drugim institucijama, a mnogo toga je još u sporom procesu povrata. I znam da mira neće biti dok se npr. Židovima i posljednji oduzeti dio imovine ne vrati ili ne kompenzira. Zagrepčani će razumjeti da se katoličkoj Crkvi nije mogao vratiti park Ribnjak ili kompleks stanova oko Martićeve zvan Mali Vatikan. To je samo jedan od primjera. Zato stoji ta stavka u proračunu.

    Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da Katolička Crkva ta velika sredstva nije utrošila u izgradnju domova za nemoćne ili domova za napuštenu djecu ili onu s posebnim potrebama. Nekad su to radili. Ali danas - ne; grade se crkve u gotovo svakoj ulici i to beskrajno iritira stanovništvo, a ovakvi novinskli tekstovi drže tenzije na nivou. Nažalost, to je samo jedan od primjera koliko novinari doista cijene svoje čitatelje.

    Isprike na dugom postu. Želim tvom sinu vrlo brzi oporavak.
    Lijepi pozdravi:-)

    avatar

    25.11.2009. (18:11)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Nadam se da će sve biti u redu. Za naše zdravstvo reći da je užas bi značilo vrijeđati užase.

    avatar

    25.11.2009. (19:24)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ahhh... glavno da je njemu bolje, na kraju krajeva... a da je moglo biti grozno.. brrrr....

    avatar

    25.11.2009. (20:33)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    zoccao - ti si za vracanje oduzete imovine crkvi? spominjes i zidove. vidis, ja nisam ni crkva niti zidov a opet bih rado vidjela hrpu imovine koja je pokradena mojoj obitelji. i tu govorim o velikim imanjima, tvornicama, kucama, gradjevinskim zemljistima na odlicnim lokacijama itd. moja je mama najmanje TRI puta podnosila od pada komunizma zahtjev za povratom. mama mi je bila odvjetnica tako da nema sumnje da je posao obavljen korektno. ali ona sada zivi od mirovine i tko zna da li ce docekati ono sto joj pripada, da li ce joj vratiti kucu u kojoj je rodjena itd...moj djed nije docekao. (e da, znam da su dobivali natrag oni koji su "podmazivali" npr. CETVRTINOM sve imovine koja se povrati. CETVRTINOM!!!!!)

    prvo nek vrate obicnim ljudima, neka daju zdravstvu i skolstvu a na kraju crkvi koja ionako ima i previse ali i dalje trazi i zahtijeva. tako da za ovo uopce nemam sluha nego sam na ovakvo objasnjenje (odnosno ako je to pravi razlog i prava istina) itekako ljuta, bijesna.

    avatar

    25.11.2009. (20:39)    -   -   -   -  

učitavam...