Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Vitae...

    ...Ma , mislim ...da se izrazim tvojim usklikom!
    Pretjerali su , stvarno jesu!
    Bez plana , organizacije , cilja , ičega suvisloga!
    Bojim se da je u osnovi svega lenobija !
    Nekih , naravno!
    Ima i onih koji znaju da jedino se trudom i radom može nešto postići u životu
    pa i u ovom mahnitom društvu i vremenu u kojem živimo.!
    Mislim da znam kako ti je !
    Sad sam i ja ljuta! Idem rasporediti kapulu naokolo!!!!!!!

    avatar

    23.11.2009. (19:20)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Ljuta i tužna i sve...
    Kaže jedan dečko kojem su prekinuli predavanje: glasna manjina terorizira mirnu većinu...
    Pa što se nisu sjeli sa nekim ekonomskim stručnjacima da im pomognu osmisliti kako bi se besplatno studiranje moglo sprovesti u djelo.
    Doći pred vladu s gotovim rješenjem. Ja bi ih odmah podržala i vjerujem, mnogi ljudi koji su zainteresirani za tu problematiku.
    Ne, oni - blokadu.
    Tjedan dana, kaže mi kćer... za sada.

    avatar

    23.11.2009. (20:31)    -   -   -   -  

  • misko

    Prvo: Sretaaaaaaaaaaaaaaaaaan rođendan!!!

    Drugo, ja navijam za studente! Moraju se bunuti. Ludilo i bezumlje vladaju i to šte će njihova pobuna još malo toga istog dodati, ne znači baš mnogo. Naravno, ukoliko ono "sutra" bude bilo bolje.

    I što Vitae piše, trudom i radom se može postići??? Za u Hrvatskoj? Fućka se gotovo svima ( čast iznimkama ) za nečiji trud i rad. Sve, apsolutno sve u zemlji funkcionira na osnovi "rodjačkih" veza. Zato se mladi i bune. Nisu oni glupi. Vide što se događa.
    Ali da bi se mogli bolje organizirati, mogli bi. Ali i to treba naučiti. Zašto se ne ljutite na "naš" državni aparat koji stvara i njeguje kaos već dvije decenije? Uvijek im dajete još jednu šansu.

    I zato studenti, ja sam uz vas! Živjela pobuna!

    avatar

    24.11.2009. (07:52)    -   -   -   -  

  • zmajka

    O Miiško, ti si za pobunu, općenito, meni se čini!
    A ja ti ne volim pobune bez pokrića. Oni se ne bune zbog općeg stanja, oni žele konkretno: besplatan studij za sve, bez razlike. I ja ih tu podržavam.
    Ali ne blokadom nastave za one koji na nastavu žele, i ne dopuštanjem polaganja ispita. To je isto oduzimanje prava nekome, nije li?
    Ne možeš šest mjesci ne raditi ništa i samo čekati što će se dogoditi i onda - puf - blokada svega.
    Daj mi reci što si radio ovih šest mjeseci, s kojim si stručnjacima pričao, jesi li napisao bilo kakav prijedlog rješenja, svi spominju raspodjelu... koju raspodjelu, iz čega u što?
    Konkretno mi reci što misliš da se može i na koji način i stat ću uz tebe, nemoj mi rad blokirati... jer svaka ta minuta koju mi kćer provede van predavanja, mora se poslije nadoknaditi, vremenski i financijski, a njoj nije do nadoknađivanja i putovanja u Zagreb dok su svi drugi studenti već na odmoru, jer se nekom drugom tada tako htjelo.

    To se ja ne obraćam tebi, nego vičem na ekipu što se naziva plenumom.

    Radom i trudom svako za sebe može postići što želi. Najvažnije od svega je da zna što želi u životu i kakav cilj ima.
    Ako cilja nema, nije mu kriva ni država, ni vlada ni tuđi rođaci koji guraju svoje iste takve bez cilja.
    Ne daj bože da sam svoje klince odgajala tako, tupeći im u glavu da je država loša, da nikad ništa neće postići, da nemaju šanse itd, itd. Ne ide ti to tako kod nas.
    Kćer je u drugom razredu gimnazije izašla na testiranje i dobila stipendiju od grada Rijeke za izvrsnost (svojim znanjem, bez rođaka), a na prijemnom je bila među prvih 10 % i ostvarila pravo na studij bez plaćanja. Stipendiju prima već petu godinu, jer drži visok prosjek.
    Može se sve, ako se želi. Nije nam trebala nikakva veza ni poznanstvo.
    Za posao joj govorim, ako znaš što želiš raditi, nećeš imati problema, isto kao što ni ja nisam imala, ni mnogi koji misle kao ja.
    Treba znati, treba htjeti i treba vjerovati u sebe.

    A valjda znaš da sam uvijek na strani djece, mladih, studenata. Ali kad ih vidim kako leže u hodnicima, dobijem osip. Umjesto da uče i rasturaju znanjem, idejama, prijedlozima rješenja...

    Ali ... meni danas nije rođendan. Prekosutra je! Svejedno, hvala, hvala, hvala!!!!

    avatar

    24.11.2009. (09:34)    -   -   -   -  

  • misko

    Ponoviti ću: Vlada čini grešku za greškom od osnutka Hrvatske i nitko ništa! To je svima normalno. Meni je normalno da studenti nisu napisali prijedlog rješenja. Je li ga napisao bilo koji političar i iznio pred Sabor? Od njih se to ne traži, nego samo lijepe riječi umotane u šareni papir laži. Mladi najvjerovatnije ne znaju rješenje, ali nije na njima da rješavaju probleme: na njima je da uče, a na Državi (ma što to značilo) da im omogući normalno bivstvovanje i samim tim i učenje. A ne da vrše eksperimente na i sa njima!
    Ne bi se oni bunili da je sve OK, budi sigurna!

    Ne, ne može se sve! To su isto laži kojim nas pumpaju, kao i ona da svaki građanin može postati Predsjednikom u demokratskoj zemlji. Kao i ona da smo svi isti pred zakonom ...i da ne nabrajam!

    (Ups za rođendan: imam to zapisano, pogriješio sam, sad sam bacio pogled na FB)

    avatar

    24.11.2009. (11:16)    -   -   -   -  

  • misko

    Evo još nešto, čega sam se naknadno sjetio:::)

    Kakom ja gledam na problem, stvar stoji ovako: Znanje bi moralo biti besplatno. Studenti bi morali uživati sve pogodnosti, koje im država može pružiti. A što se kod nas događa? Dijelimo studente već i prije nego su postali studenti. Dijelimo ih na "uspješne" i "neuspješne". Naravno "uspješni" ne plaćaju školarinu, ovi drugi je plaćaju! I to je do neba nepravedno!!! Nemaju svi studenti isti život, nekome je život od početka bio prokleto težak, a nekome lak.
    Moramo se sjetiti i uzeti i ovo u obzir:
    1. razlike u obrazovanju roditelja
    2. razlike u financijskoj podršci roditelja
    3. fakultet koji student pohađa se nalazi u mjestu stanovanja ili se ne nalazi.
    To su prve osnovice koje mi padaju na pamet, a ima ih još mnogo, siguran sam.

    I na kraju, svaka bi vlast trebala biti sretna, da uopće ima studente, jer to su mogući visoko-obrazovani radnici, zar ne? Samim tim i budući roditelji koji će vlastitim potomcima omogućiti još bolji start. A to vodi prema sretnoj zemlji, je li? A svi bogovi znaju da nam je to i te kako potrebno!
    Ili možda griješim?

    avatar

    24.11.2009. (12:00)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Ma tu se skroz slažem, mora biti besplatno, isto kao i osnovna i srednja.
    Za sve - jednako. Za one koji redovito pohađaju predavanja i polažu ispite (odrediti te neke realne okvire i rokove), ne bi se smjelo ništa naplaćivati, ja bi im i materijale štampala i kopirala besplatno, sve bi im dala.
    Na njihovoj sam strani, ali ovaj pristup mene muči.
    Možda ja previše promatram stvari iz svog mikrosvijeta i u tom svom mikrosvijetu bjesnim, ali ne pomaže mi se dečku koji leži na hodniku, već dečku koji će mi doći i reći, vidi, ja bi to ovako riješio, oš mi pomoć? A taj neki - on, šuti od ljeta, ne govori ništa.
    I onda - blokira. Ne stoji argument da se na sastancima ništa ne rješava. Kojim sastancima? Kad su bili? Gdje su bili? Tko je na njima sjedio? O čemu se pričalo?
    Javnost treba senzibilizirati, nama treba skakati po glavi, naše mahanje kroz prozor automobila ne znači im ništa dok stoje na nekom uglu s transparentom. Ali par tisuća potpisa podrške već nešto znači, ne?
    itd itd

    avatar

    24.11.2009. (12:30)    -   -   -   -  

  • misko

    Eto, mislimo isto samo sam ja malo udaren luđački, pa bi stalno podizao revolucije...he he.... :):):)
    Uživaj u danu i nemoj se nervirati: ništa s time nećeš utjecati na konačni ishod studentskog bunta.

    avatar

    24.11.2009. (13:08)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Najlakše je štrajkati i izvoditi bijesne gliste.
    Da ti iskreno kažem, sad mi je jako drago što mi dete ide na privatni faks jer tamo nema zafrkancije sa ovim i ovakvim preseravanjima.
    I jasno mi je da si ljuta i ja bi bila.

    avatar

    24.11.2009. (14:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...