Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Mila, blogerica

    htjela sam kopirati pitanja pa odgovarati redom, ali nemrem kopirati :)
    I mene najvise veseli kreiranje, slaganje boja i ideja, najdraze mi je daka otkrijem da dva predmate koa zasebno nisu nista posebno tvore idealnu kompoziciju. najveci izazov je uvijek urediti prostor, pocetni fizicki rad, a zatim ciscenje - pripremanje prostora za zavrsno uredenje.
    nisam toliko skona minimalizmu koliko svijetlom prostoru oplemenjenom drvetom. obozavam drvo, jos ako je svijetlo... bijela mi je najdraza, od smede bjezim kao od vraga, no nedavno sam vidjela prekrasan primjer kuce uredene upravo tonovima smede i dotjerane zutom, plavom i ruzicastom, nesto sto sam mislila da je neizvedivo, a zapravo prekrasno izgleda i rado bih i sama to napravila. nevjerojatno sofisticirano.
    najsretnijom me cini trpezarijski stol i tu provodim najvise vremena: jedem, ucim, surfam. viskok je, kvadratni, od tamnog drveta s visokim stolicama i buduci da je nama dvoma dovoljna polovica stola za rucak ili veceru, na drugoj polovici stoji laptop, velika zdjela s vocem, set s paprom, soli, uljem i octom. radnu sobu koristimo sve manje iako je tamo instaliran omiljeni Mac, printer/skener, sve ostala uredska oprema, kucna biblioteka i svi ostali materijali.
    Puno je vrijednih stvari u kuci, od racunalne i foto opreme, njegovih gitara do mojih dukata i cekina izlozenih na zidu, no stvar u koju trenutno najvise ulazemo je koraljni akvarij, akvarij je i emocionalno najvrjedniji jer smo se jako vezali uz njega.
    sljedeci projekt? pronaci odgovarajucu vitrinu za fino posude. LOL
    savjet? isti kao i tvoj - uzmite si vremena. :)

    avatar

    04.12.2009. (14:02)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    - Najviše ipak uživam kad je sve gotovo, što je i razumuljivo s obzirom na to da smo u zadnje 4 godine preuredili 80% stana (uključujući i kompletnu stolariju). Iskreno, sve što prethnodi finalu me zamara, hodanje po dućanima, traženje majstora, dogovri, pronalaženje slobodnih termina itd. Valjda nisam tip za preinake :-))) iako volim kad je sve novo, blistavo, čisto i mirisno.
    - boja - žuta, ne bih to prije nikad rekla ali tako je na kraju ispalo, žuta kuhinja, žuta kutna garnitura , žute zavjese u dječjoj sobi. Podigne, osvježi i daje toplinu.
    - najdragocjeniji predmet tj komad namještaja je svakako ugradbeni ormar u spavačoj sobi. Bio je skup ali riješio je nekoliko stvari istovremeno : prostor, organizaciju, preglednost, funkcionalnost.
    - slijedeći projekt je ili seldiba (u kojoj će mi najviše biti žao ugradbenog ormara) ili renoviranje kupanice
    - savjet - najvažnije je imati dobre i pouzdane majstore. Mi smo imali sreće sa vodoinstalaterom i keramičarom, dok je stolar noćna mora. Izvrstan majstor al totalno nepouzdan. Morat ćemo potražiti drugog.

    avatar

    04.12.2009. (15:06)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Najdraži mi je trenutak kad mi sine rješenje, ostalo je rutina.
    Bijela, žuta i modra, zapravo imam ideju da mi je svaka prostorija druge boje i stila, al' to još nisam ostvarila, ima vremena.
    Savjet: prije nego se počne s kupovinom ili majstorima dobro se obavijestiti o novim materijalima i strojevima i njihovim osobinama a ne samo izgledu.
    Najdragocjeniji je ormar u dnevnom boravku - od zida do zida i od poda do stropa u boji zida - sve knjige, vaze i televizija i audio nalaze se u njemu i kad ga zatvorim, sve nestane, minimalistički ugođaj:)
    Kako kuća s vrtom nije opcija, sanjam o tome kad ću sav namještaj objesit na zidove tako da su podovi prazni i prostrani. I polako stižu i kreveti koji se daljinskim spuštaju sa stropa:))))

    avatar

    04.12.2009. (16:00)    -   -   -   -  

  • Mila, blogerica

    zaboravih spomenuti da mi je odlicna ova fotka na pocetku!

    avatar

    04.12.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  • rozi slon

    obozavam te citati i moram priznati da sam usvojila jako puno tvojih ideja i savjeta. eto, dakle, moje najboje su bijela u kombinaciji s ljubičastom ili indigo plavom. volim minimaliziam i stanove koji odaju karakter svojih vlasnika. obozavam kad u prostor uspijem uklopiti neki predmet koji je pronadjen na hreliću/krupnom otpadu i udahnut mu novi zivot. trenutno smo podstanari u 30 kvadrata i najveci izazov je bio čišćenje. :D
    najdragocjenije sto posjedujem su zavjese koje smo pokupili s tavana i ofarbali ih bojom za zidove. sad je sve u tonu. :D kad kupimo svoj stancic i odselimo odavde pretvorit cu ih u suknju. :)

    avatar

    04.12.2009. (22:38)    -   -   -   -  

  • jja

    Divni inspirirajuci odgovori, hvala na ulozenom trudu! :-)

    avatar

    05.12.2009. (08:58)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    mi preuređujemo stan već 3 godine, s tim da smo u poslijednjih goidnu i pol kupili samo stolice :D
    nekako sam izgubila motivaciju - ne obilazi mi se dućane...
    nedostaju nam još ormar u hodniku, neki duguljasti niski ormarić za tv, zavjese, lusteri i lampe - sve ono što ne volim i što mi se ne sviđa u ponudi naših dućana...
    stil mi je jednostavan - minimalizam čistih boja
    boje namještaja su uglavnom wenge ali parket je onaj lijepi tamno crvenkasti pa to lijepo podigne, kuhinja je sivo/srebrno crvena pa ću i u dnevni puknut par crvenih detalja jer je sve spojeno u jednu prostoriju...
    najdragocjeniji predmet je garnitura s damskim - skpa ko sam vrag ali vrijedi svake kune i čak ni u časopisima rijetko vidim neku koja mi je ljepša
    gdje sam najsretnija? u kuhinji - koja čak i nije mojih ruku djelo, nego od muža, ali skoro je 80% baš onako kako bi ja napravila - nevjerovatno kaj ne? :)

    avatar

    05.12.2009. (09:54)    -   -   -   -  

  • Mila, blogerica

    kako se zove ta tekucina na njemackom?

    avatar

    05.12.2009. (10:13)    -   -   -   -  

  • jja

    Etikettenlöser ima da se premazu sa kisticem, spreju, u svim mogucim varijantama.
    http://media.conrad.de/xl/8000_8999/8100/8140/8143/814381_BB_0 0_FB.EPS.jpg

    Evo ovdje isto Label Remover

    avatar

    05.12.2009. (11:49)    -   -   -   -  

  • tyche

    Pravo je uzivanje kao i uvijek citati ove postove, steta je prava sto nemamo vise vremena! Nadam se da si dobro i da sve stima. Ukljucivo cicanska posla :) daj malo friskih slika.

    Ove dizajnerske teme mi se svidaju jer su nam ukusi vrlo slicni! Da imam obilje vremena i sama bih se ukljucila, da malo osvjezim i razgibam te misice :) ipak je to bilo predivnih osam godina mog zivota kad sam radila kao projektant :) i jos uvijek mi nedostaje... Budite dobro i cuvaj se zime i prehlade :)

    avatar

    05.12.2009. (18:27)    -   -   -   -  

  • M.H.S.

    Meni je samo važno, da je sve u skladi a opet i praktično (boja zida, npr., i namjštaj) i da se osjećam udobno u svom stančiću, da mi jeste baš ko "gnijezdo", ništa drugo... Prijatnu Ti 2. nedjelju Došašća i srdačan Ti pozdrav moj.

    POMOZIMO MALOM PATRIKU JANDRIČEKO, ZBILJA NAS TREBA OVO DIJETE!

    avatar

    06.12.2009. (17:20)    -   -   -   -  

  • Mlada nevista

    Mi trenutno mijenjamo namjestaj dnevnog boravka i blagovaonice :-) Na moje opce veselje, imam odrijesene ruke po pitanju svega. Upravo sam u potrazi lijepih trpezarija iliti bufeta, te komoda.... A stil, hmm.. Mislim da se to naziva eco chic koji ja zacinim sa malo boje..

    avatar

    08.12.2009. (15:23)    -   -   -   -  

  • Sagittaria

    Mi smo baš sredili novi stan, tj. ima tu još puno za sređivati, jer kao što i sama kažeš, treba upoznati prostor, makar cijena bila život s kutijama :) Samo šteta što anegdote s majstorima na kraju upropaste sav gušt...
    Omiljeni stil: modernizam, ali s toplom notom, nešto tipa skandinavski dizajn. Volim i kad ljudi znaju eklektično, a dobro iskombinirati sve i svašta. Omiljene boje: bijela, narančasta, bež... Omiljeni kutak još nemam, ali stan me na prvi pogled osvojio svjetlom i ogromnim prozorima... Posebni predmeti: ima jedna Rosenthalova vaza (Tapio Wirkkala), pa onda retro luster iz sedamdesetih koji smo uzeli iz stana suprugove bake... ma sve što sam izabereš i napraviš i odlučiš gdje će stajati ti je drago...

    avatar

    08.12.2009. (18:37)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    trenutno tražim ideje za jedan stan u kojem je većina prostorija ipak gotova, ostaje mi samo dnevna soba i još nekoliko sitnica - još mi nije sinulo rješenje, kako reče neki komentator. međutim, moje iskustvo u uređenju prostora je ograničeno jer još uvijek živim s roditeljima, tako da je moja radna soba jedino mjesto u kojemu su mi ruke sasvim odriješene. a znaš kako je s različitim generacijama - nema teorije da vam se ukusi poklapaju... LP

    avatar

    13.12.2009. (17:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...