Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • ....

    "Mala moja, matere i ćaće, dolazim ti skoro jer tražim glasače"
    "vjerujem u Boga, koža mi je bijela, omiljen sam izbor glasačkoga tijela"

    avatar

    24.11.2009. (09:53)    -   -   -   -  

  • ?

    http://www.kronika.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=3494&Itemi d=69

    avatar

    24.11.2009. (15:08)    -   -   -   -  

  • Vrgorac

    puno toplih pozdrava drugu Galiću u dalekoj hladnoj Litvi ...... i hoćemo kolumnu " Život na sjeveru " by Dario !!! ( povikaše svi u jedan glas ..)

    avatar

    24.11.2009. (15:12)    -   -   -   -  

  • poskok

    Gotovo svi mediji u RH danas su Ljubuški pripojili Hrvatskoj. Razlog je svojatanje George Chuvala najvećeg boksača Hrvata svih vremena koji zapravo nikada nije živio u Hrvatskoj. Rođen je u Kanadi prije 72 godine, 1937 godine. Da je rođen 1939-e u Banovini Hrvatskoj kojoj je Ljubuški tada pripadao, ajde de, možda bi se mediji u RH mogli i pohvaliti kako se "Hrvatskoj" vratio Čuvalo.



    No Čuvalo s Hrvatskom ima točno onoliko koliko i svaki Hrvat koji živi van RH. George je naime hercegovački Hrvat. Isto ko što je Ljubičić bosanski ili Zvonko Bogdan vojvođanski.

    Hrvati istina imaju jednu hrvatsku domovinu i dvije države koje ju tvore i u kojima je hrvatski narod konstitutivan. Imaju dakle RH i BiH. Te dvije države tvore hrvatsku domovinu. Prema tome nema razloga da druga i mlađa hrvatska država RH prisvaja prava i zasluge Hrvata prve i starije hrvatske države BiH (BiH je i hrvatska država ne samo bošnjačka i srpska) u kojoj je recimo krunjen prvi hrvatski kralj još u vrijeme dok je Hrvatima domovina bila isto što i država i koja je državnost zadržala stoljećima kasnije kroz hrvatske vladare Hrvatiniće, Kosače, Tomaševiće i to nakon što su se tadašnja naša braća na teritoriju današnje RH prodala Ladislavu mađarskom u miraz.



    Ako je cilj potrti činjenicu da je i BiH hrvatska zemlja onda se mediji u RH svojski trude do to i dokažu.

    Nastavlja se dakle stara ogavna praksa hrvatskih medijskih mediokriteta. Ista praksa koja je primjenjena u slučaju Čilića ili pokojnog Petra Tomića koji je nedavno dobio posthumno američko odlikovanje, radi se i na slučaju Čuvalo. Ako je čovjek dobar, ako sjaji, i ako je jebi ga hercegovac Hrvat ili bosanac Hrvat izbaci mu te nepopularne regionalne pridjeve i nazivaj ga samo Hrvatom.

    Ako je đubre, ološ ili kriminalac sve ako je rođen u Hrvatskoj pronađi mu neke bosanske ili hercegovačke pretke. Čisti i nesakriveni rasizam koji se ponavlja usred medijske kampanje za borbu protiv diskriminacije na kojoj se, pazi vraga, poziva na borbu protiv predrasuda o pederima, lezbama, Romima, ljevičarima, desničarima, svima, osim prema onima kojima se već 20 godina u Hrvatskoj događa čisti medijski rasizam - Hercegovcima i u manjoj mjeri Bosancima.

    (Autor teksta na ovom mjestu zastaje, otvorio je prozor i psuje mater pedersku svim hrvatskim medijima! Potvrda stereotipa dabome.)

    Osim Slobodne Dalmacije koja ima jedinstveno izdanje za BIH i RH pa nije mogla prešutjeti hercegovačke korijene George Chuvala gotovo svi ostali mediji u RH prenose ovakve naslove, kako portali tako i radio stanice. Slobodnoj eto fala. Ostali pišu vako:

    Vratio se Hrvat zbog kojeg je Ali pišao krv! Chuvalo konačno u Hrvatskoj. U Hrvatsku se vratio boksač iz Ljubuškog!

    I tako je vis a vis bolesnog zagrebačkog provincijskog i malograđanskog potiranja svega hercegovačkog Ljubuški ni kriv ni dužan svrstan u Hrvatsku. Poslovično lijevi mediji tako postadoše panteritorijalisti , posezatelji za "opskurnom, tuđmanovom Banskom Hrvatskom".

    Da nije uskogrudno i jadno bilo bi možda i ironično.

    Dragi Jure dobro ti nama došao, na svoju didovinu, lipu , kamenitu, vinovitu, poskokovitu, nepokorenu, prkosnu i ponosnu svetu zemlju Hercegovu, i ovi što te svojataju znaj ti su se okrenuli protiv vlastita naroda, predsjednik im je državni izdajnik, isto je pizdun ko i oni, ovih dana baš u toj tamo gay-hrvatskoj spremaju se prodati nešto hrvatskog mora kako bi ih Zlovenci pušćali u EU. Ono malo njih koji se bune protiv toga drže u medijskoj izolaciji. Pizde su to moj Jure. Ogadili su sve što valja i veličaju pakost. Odrekli su se i Boga i čovika. Nema tu ni ljudstva ni čojstva. Jad i čemer. Nema tu junaštva više. Robovi su u vlastitoj zemlji. Zbog ljudskog škjama. Generali su im po zatvorima a Dezerter im je na čelu države. Lijepa naša posramljena , pokorena i prodana.

    m.hc l poskok.info

    avatar

    25.11.2009. (10:25)    -   -   -   -  

  • musa

    uf prijatelju puno ti toga napisa,ali si zaboravija reći da to pišeš iz udobnog i toplog doma koji se nalazi u zagreba i koji je oduvik u Hrvatskoj,a u Grudama,Širokom,Ljubuškom si samo kad triba davat intervju(ako si ti onaj urednik na poskok info).
    P.S osobno nemam ništa protiv tebe čak se s nekim tvojim stavovima i slažem.

    avatar

    25.11.2009. (19:15)    -   -   -   -  

  • dijaspora

    Čuvalo se nije vratio nego je prvi put došao. Da je njemu bilo stalo do Hrvatske ili Hercegovine došao bi on '91.

    avatar

    25.11.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  • ivan

    I mi se ponosimo svakom budalom!
    ja bi se zapita jeli taj Čuvalo ikad u svojoj izjavi spomenio Hrvatsku ili Hercegovinu?
    Dobro su Imočani odj...i Matu Parlova, jer osim šta se rodio u Imotskom ničim nije zadužio svoj kraj. da je bar na jednom meču viknija "Imocki u srcu" mal ni to!

    avatar

    26.11.2009. (09:08)    -   -   -   -  

  • roko

    Moj poskoče, lipo ti je i napisano gori, u Zagrebu si već koliko godina tu pričaš da smo svi isti i Hercegovci i Hrvati, a na svojoj stranici raspiruješ strasti. Isto k'o da se vi ne ponosite našom reprezentacijom, našim pjevačima, našim morem, našim Zagrebom i sl., zato ne seri! A kad imamo nešto ili nekog ljigavog i odvratnog poput predsjednika, onda je to samo naš predsjednik. Nemaš potribe potpirivat vatru i ti imaš hrvatsku putovnicu i kad uđemo u EU imat ćeš mogućnosti ko i mi. S ovim člankom si pokaza da si smeće, a to mi se i činiš otkad sam te upozna.

    avatar

    26.11.2009. (09:38)    -   -   -   -  

  • poskok

    bože bolesti, molim administratora da ne briše, jer želim napraviti potpunu analizu poremećenih likova u ovom kraju, hvala.

    avatar

    26.11.2009. (11:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...